Antwerp City Card; Wachtrijen zijn verleden tijd!

De Antwerp City Card is de toeristenkaart van de Belgische stad Antwerpen. Het is één van de populairste stedentrip bestemmingen van het land. Jaarlijks reizen er dan ook vele Nederlanders naar Antwerpen voor een leuk dagje uit. Als toerist is het allemaal nog leuker wanneer je een Antwerp City Card aanschaft. De stadspas biedt je de kans om te profiteren van toegang tot bekende bezienswaardigheden. Je krijgt ook nog eens een mooie korting op attracties en je kan onbeperkt reizen met het openbaar vervoer in Antwerpen. Wil je meer weten over de voordelen van de Antwerp City Card, lees dan snel verder!

Inhoudsopgave:

Wachtrijen zijn verleden tijd in Antwerpen

De populariteit van Antwerpen heeft voor een grote aanwas van toeristen gezorgd. Het kan hierdoor behoorlijk druk worden bij de bekende bezienswaardigheden en in de winkelstraten. Dit is een grote ergernis onder de toeristen. Dankzij de Antwerp City Card kan je aan de drukte ontsnappen. De toeristenkaart geeft je de kans om de wachtrijen te ontlopen, want je kan zo naar binnen wandelen. Je krijgt directe toegang tot bijvoorbeeld het Museum aan de Stroom en het Rubenshuis. Je wint dan ook veel tijd met de Antwerp City Card.

Openbaar-vervoer-in-Antwerpen

Openbaar vervoer in Antwerpen

Antwerpen beschikt over een prima netwerk aan openbaar vervoer. Je kan met de trams, metro’s en de bussen eenvoudig door de stad reizen. Bij aankoop van een Antwerp City Card ontvang je ook een OV-kaart. De reiskaart is net zolang geldig als de Antwerp City Card. Je kan onbeperkt de stad gaan verkennen zonder extra kosten. Daarnaast mag je ook gebruik maken van de Hop On Hop Off bussen en een ritje maken in de speciale toeristentram.

Extra voordelen

Je krijgt bij aankoop van een Antwerp City Card ook direct een handige informatieboekje. Je kan het boekje openslaan om erachter te komen waar je kan genieten van gratis toegang, kortingen en ga zo nog maar even door. Vanzelfsprekend ontvang je ook een plattegrond van Antwerpen, wat wel zo handig is. De Antwerp City Card geeft toegang tot meer dan twintig verschillende musea en bezienswaardigheden in de Belgische stad.

Echter is de stadspas niet overal geldig, maar gelukkig kan je wel kortingen krijgen. Je kan tegen een gereduceerd bedrag een bezoek brengen aan de bioscoop, de beroemde dierentuin van Antwerpen en het altijd leuke Aquatopia. Dat is nog niet alles, want je ontvangt ook korting op tours door Antwerpen. Je kan ook gaan shoppen in diverse winkels met een extra korting.

Koop online een Antwerp City Card

De Antwerp City Card kan je eenvoudig online kopen voor een periode van 24 uur, 48 uur of 72 uur. De stadspas start wanneer je de kaart voor de eerste keer gebruikt. Na aankoop krijg je een voucher toegestuurd per mail. De voucher kan je op het Centraal Station inwisselen voor een toeristenkaart. De reiskaart voor het openbaar vervoer is net zolang geldig als de Antwerp City Card. Je kan met de OV-kaart ook een bezoek brengen aan het Wijnegem winkelcentrum net buiten de stad.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ontdek meer reisblogs!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven