De beste camera voor reisfotografie + deze accessoires gebruik ik!

Al vanaf kleins af aan heb ik een camera in de hand. Dit begon met een kleine compacte camera, maar groeide uit naar een echte professionele spiegelreflex camera. Regelmatig vragen mensen wat ik allemaal meeneem qua camera apparatuur op reis. Dat is best veel! Want reisfotografie is toch wel één van mijn favoriete. Ook heb ik wel meer dan alleen een camera in mijn tas. Lees in dit artikel alles over welke camera apparatuur ik gebruik voor reisfotografie. Let´s take a look what´s inside my bag!

Inhoudsopgave:

Nikon-D750-body-voor-reisfotografie

Nikon D750 body

Ik mag mij nu al een jaartje trotse eigenaresse van een Nikon D750 noemen. Hiervoor heb ik 2 voorgangers gehad, de Nikon D3100 en Nikon D5300. De Nikon D750 is een full frame camera wat zorgt voor kwalitatief betere foto’s. Zo kan je met minder licht meer uit je foto’s halen. Deze camera is een stukje groter, maar ligt erg fijn in de hand. 

Kenmerken van de Nikon D750:
Spiegelreflexcamera | Nikon F mount | 24,3MP | 35,9x24mm full frame sensor | 3,2″ kantelbaar LCD scherm | Full HD video | WiFi | EN-EL15 accu | Afmetingen: 139,7×111,8×78,7mm | 771gram

Tamron-SP-24-70mm-reisfotografie

Tamron SP 24-70mm f/2.8

Zoals ze heel vaak zeggen, de lens is belangrijker dan de camera body! Dat kan ik zeker beamen. Door de jaren heen heb ik vele lenzen in mijn hand gehad, maar ik maakte vaak de fout om voor de wat goedkopere lenzen te gaan. Achteraf had ik vaak spijt en ruilde ik ze weer in. Wat ik heb geleerd is dat je echt moet investeren in lenzen. Kijk goed naar de specificaties en lees reviews. 

Toen ik mijn Nikon D750 kocht, moest ik ook nieuwe lenzen kopen. Dit omdat mijn oude lenzen niet op deze body zouden passen. Ik heb daarom maar gelijk goed geïnvesteerd en onder andere de Tamron SP 24-70mm f/2.8 Di VC USD G2 Nikon F-mount objectief gekocht. Deze lens is echt allround en lichtsterk, in het donker doet hij het ook erg goed! Wat mij gelijk opviel is dat hij echt heel scherp is. Ik kan er zowel landschappen als portet mee fotograferen. Maar vooral voor reisfotografie kan dit een lens zijn waar je goed mee uit de voeten kan.

Kenmerken van de Tamron SP 24-70mm
Zoombereik van 24-70mm | Korte scherpstelafstand van 38 cm | Lichtsterkte van f/2.8 | Stille en snelle automatische scherpstelmotor | Verbeterde beeldstabilisatie | Hoogwaardige beeldkwaliteit | 82mm filter

ReizenReizen

Maak jij gebruik van lensfilters? Ik maak alleen gebruik van UV filters, dit ook ter bescherming van het glas. Ik heb namelijk al een keer gehad dat één van de honden tegen mijn lens aansprong…. Helaas diverse krassen omdat ik nog geen filter had. Sindsdien is dat het eerste wat ik koop!

Sigma-150-600mm-voor-reisfotografie

Sigma 150-600mm f/5.0-6.3

Een lang gekoesterde droom is recent in vervulling gegaan! Een grote zoomlens waarmee ik diverse onderwerpen dichtbij kan halen. Omdat mijn vriend veel aan het kitesurfen is en ik vaak aan de kant sta om foto´s te maken, was dit wel een must geworden. Met de 24-70 kwam ik namelijk echt niet dichtbij. De lens kan erg ver inzoomen, maar is daarom ook best zwaar. Veel mensen gebruiken daarom ook een statief ervoor, echter is dat niet echt mijn ding. Uit de hand kan ik hem nog prima houden, maar dit zorgt soms ook voor onscherpe foto’s. Meestal ga ik op een stoeltje zitten en dan kan ik hem goed ondersteunen met mijn arm. Ook deze lens was een flinke investering, maar dat zorgt wel weer voor hele mooie resultaten!

Kenmerken van Sigma 150-600mm f/5.0-6.3 DG OS HSM Contemporary Nikon F
Super telezoom lens | 150-600mm | Diafragma: f/5 – 6.3 | Beeldstabilisatie | Zowel automatische als handmatige scherpstelling | Statiefaansluiting | 95mm filter | Afmetingen: 10,41×25,91cm  

Liever een verrekijker gebruiken om onderwerpen dichtbij te halen? Veel fotografen gebruiken een verrekijker voor hun lens. Dit zorgt misschien niet voor de beste resultaten, maar scheelt wel veel gewicht in de tas.

Nikon-AF-S-50mm-reisfotografie

Nikon AF-S 50mm f/1.8G

Een echte must in elke camera tas is een prime lens (lens met vast brandpunt). Deze zijn zeer geschikt voor portret, maar je kan er ook heerlijk creatief mee zijn. Door de diafragma van 1.8 kan je extreme scherptediepte creëren. Iets wat je foto echt naar een hoger niveau tilt als je het mij vraagt. Daarnaast is dit de ultieme lens voor in het donker. Hij is erg snel en ook extreem scherp. Een lens als deze mag echt niet ontbreken tussen jouw camera apparatuur!

Kenmerken van de Nikon 50mm f/1.8G
Snelle diafragma van f/1.8 | Ideaal voor weinig licht of portretten met een zacht bokeh | Silent Wave Motor | Handmatige en automatische scherpstelling | Lichte en compacte behuizing | Weerbestendige objectiefvatting

DJI Mavic Air 2 drone

Omdat ik film ook erg interessant vind, heb ik vorig jaar mijn drone bewijs gehaald. Dit is namelijk verplicht sinds januari 2021. Voor reisfotografie is een drone ook erg interessant, je kan bijvoorbeeld mooie drone shots door de bergen maken of over watervallen heen. Ik merk dat drone beelden het erg goed doen op social media. Je krijgt namelijk een hele andere kijk op steden of natuur. Het besturen van de drone is niet zo moeilijk, je ziet op je mobiel wat je filmt en het stijgen en landen gaat eigenlijk al geheel automatisch. Je hoeft alleen maar een beetje te sturen. Kijk wel goed om je heen of er geen vliegtuigen of helikopters in de buurt zijn, dat kan voor gevaarlijke situaties zorgen. Gelukkig zijn er diverse apps waar in je kan zien waar je mag vliegen. 

Kenmerken van de DJI Mavic Air 2 drone
4K video in 60fps | 8K hyperlapse | 48 megapixel foto’s | Batterijduur van afstandsbediening is maximaal 240 minuten | Maximaal bereik van 6km | Panorama’s in HDR | Interne opslag van 8GB | Geschikt voor Micro SD-kaarten tot en met 256GB

Fujifilm Instax Mini 11 instant camera

Omdat ik het erg leuk vind om een foto fysiek in de hand te hebben, gebruik ik ook een polaroid camera. Meestal maak ik een polaroid bij leuke of bijzondere gebeurtenissen. Denk aan een leuke vakantie, kerst of mooie momenten. Ik gebruik hem niet veel, maar vind het wel super leuk om er eentje te hebben. Hij zit standaard in mijn cameratas en is een leuke toevoeging voor op vakantie. 

Kenmerken van de Fujifilm Instax Mini 11 instant camera
Geschikt voor het Instax Mini Instant fotopapier | Fujinon 60mm lens met selfie spiegel | Fotoafmeting van 62 x 46mm | Speciale selfie-/close-up-opnamemodus | 2 AA-batterijen | Sluitertijd van 1/250s | Ingebouwde flitser

GoPro Hero 8 Black action cam

Weer een typisch geval van goedkoop is duurkoop. Ik heb altijd b merk action cams gebruikt met matige kwaliteit. Dit omdat ik het er niet voor over had om veel geld te besteden aan een action cam. Toch heb ik vorig jaar besloten een goede GoPro te gaan kopen. Ik begon met kitesurflessen en mijn vriend begon ook weer fanatiek te kitesurfen. Mij leek het daarom erg leuk om mijn progressie te filmen en ook hij kan de GoPro gebruiken als ik aan de kant sta met de grote lens. Voor op reis is het een erg goede compacte camera om een reisvlog mee te maken. Je kan in 4k filmen en en de stabilisatie is echt indrukwekkend!

Kenmerken van de GoPro Hero 8 Black
4K video en 12MP foto’s | Timelapse video en foto | HyperSmooth 2.0 | liveBurst | Superfoto en HDR | Livestreamen in 1080p | 3 Microfoons met windruis vermindering | Stereo- en RAW-audio | RAW in alle fotomodi | Automatische beeldrotatie | Robuust en waterdicht tot 10m | 8x Slow-motion | Wifi- en bluetooth-technologie | Touchscreen

Sd-kaartjes-voor-reisfotografie

Sd kaartjes

Wat ook erg belangrijk is, zijn sd kaartjes. Zonder sd kaartjes geen foto’s! Waar je op moet letten is dat je kaartjes van goede kwaliteit koopt. De ene kaart kan foto’s sneller verwerken dan de ander. Dit kan belangrijk zijn als je actie foto’s gaat maken bijvoorbeeld. Het geheugen is dan weer belangrijk voor film, een sd kaartje kan dan namelijk zo vol zitten. Zorg er ook altijd voor dat je reserve kaartjes bij je hebt voor je reisfotografie, ze kunnen ineens kapot gaan of vol zitten.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ontdek meer reisblogs!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven