Naar een Wellness hotel in Nederland? Dit is onze top 10!

Wil jij graag van een heerlijke vakantie genieten? Dan kun je ervoor kiezen om naar een kuuroord in het buitenland te gaan. Een andere keuze die je kunt maken, is om van een heerlijk hotel in eigen land te genieten. Wil je daarbij vooral tot rust komen? En jezelf op een heerlijke manier (laten) verwennen? Dan doe je er verstandig aan om voor een wellness hotel in Nederland te kiezen.

De wellness hotels in Nederland zijn steeds populairder aan het worden. Logisch ook, aangezien de wellness hotels in Nederland zich echt weten te onderscheiden. Weten te onderscheiden ten opzichte van de ‘normale’ hotels in ons land. Je doet er dan ook verstandig aan om een wellness hotel in Nederland eens uit te proberen; nooit geschoten is altijd mis!

Maar, voor welk wellness hotel in Nederland kun je dan het beste kiezen? En waar moet je op letten bij het uitkiezen van het juiste wellness hotel? Dat zijn twee belangrijke vragen. En dit zijn ook nog eens twee vragen waar je in dít artikel het antwoord op gaat vinden. Wij laten je hieronder namelijk kennismaken de 10 beste wellness hotels in ons land. Ga er even goed voor zitten en bepaal vervolgens naar welk wellness hotel in Nederland jouw voorkeur uit gaat!

Inhoudsopgave:

De beste wellness hotels in Nederland

Een verblijf in een wellness hotel is een garantie op veel gemak. Op veel plezier. En op een onvergetelijke overnachting. Een overnachting waarbij je echt tot rust gaat komen. Om dít voor jezelf mogelijk te maken, doe je er verstandig aan om voor een goed wellness hotel te kiezen. Wij kunnen je daarbij de 10 onderstaande hotels van harte aanraden!

Thermen-Bussloo

Thermen Bussloo

Eén van de meest luxe wellness hotels in ons land. Dat is toch wel de manier waarop Thermen Bussloo omschreven kan worden. Dat dit wellness hotel zo luxe is, blijkt onder meer uit de hoeveelheid behandelingen waar je uit kunt kiezen. Je kunt bijvoorbeeld energetische behandelingen ondergaan, terwijl je ook van heerlijke massages kunt genieten.

Weet je wat ook nog super is? Dat dit hotel verder ook het nodige te bieden heeft. Je kunt bijvoorbeeld ook genieten in één van de vele zwembaden, in één van de vele sauna’s, in één van de vele restaurants of in één van de tuinen van het wellness hotel. Met name in de afgelopen jaren is Thermen Bussloo erg populair geworden. En wij begrijpen maar al te goed waarom!

Zuiderduin

Gaat jouw voorkeur uit naar een wellness hotel aan het strand? Dan is het Zuiderduin hotel in Egmond aan Zee één van de beste opties voor je. Dit hotel biedt ongekend veel mogelijkheden aan op het gebied van wellness, maar ook qua ligging. Doordat dit hotel direct aan het strand gelegen is, kun je bijvoorbeeld heerlijke strandwandelingen maken. Hoe lekker is dat nadat je bijvoorbeeld een massage ondergaan bent? 

In het hotel zelf vind je ook tal van heerlijke ontspanningsmogelijkheden. Zo kun je uit allerlei soorten sauna’s kiezen, terwijl je ook in een Japans- of Turks bad kunt relaxen. Als je vervolgens nog een verfrissende (of juist een warme) duik wilt nemen, is dat mogelijk in één van de zwembaden. In deze zwembaden is het overigens wel verplicht om zwemkleding te dragen. Al met al een heerlijk wellness hotel in Nederland met een geweldige ligging.

Sanadome-Hotel-&-Spa

Sanadome Hotel & Spa

Als we het over een wellness hotel met een mooie ligging hebben, hebben we het ook over Sanadome. Dit hotel ziet er niet alleen geweldig uit, maar is ook nog eens geweldig gelegen. Dit hotel ligt namelijk in de bossen van Nijmegen. Doordat de omgeving al behoorlijk rustig is, kom je in en rondom dit hotel al snel volledig tot rust.

Dat wordt nog verder versterkt door de vele ontspanningsmogelijkheden. Zo kun je in één van de zwembaden heerlijk tot rust komen. Ook kun je van één van de vele sauna’s en dergelijke gebruik maken. Weet je wat ook nog leuk aan dit wellness hotel is? Dat dit hotel thermaal water uit eigen bron gebruikt. Een leuk detail wat eigenlijk kenmerkend is voor de serene rust en ontspanning in en rondom dit hotel.

Boshotel Vlodrop

Een wellness hotel in Nederland waar wij ook enthousiast over zijn, is het Boshotel Vlodrop. Dit hotel is gelegen in de bossen rondom Roermond; je geniet bij dit hotel dan ook van een prachtige ligging. Zo kun je in de ochtend een heerlijke wandeling maken, waarna je in de middag van één van de wellness faciliteiten gebruik kunt maken.

Qua faciliteiten heb je bij dit wellness hotel meer dan voldoende mogelijkheden. Je kunt kiezen uit allerlei stoombaden, uit allerlei sauna’s en uit allerlei zwembaden. Het leuke is dat je in dit hotel ook nog van een heerlijk en gezellig restaurant geniet. Eigenlijk kom je in dit hotel volledig tot rust, terwijl je ook nog geniet van de Limburgse gezelligheid. Wat wens je nog meer?

Thermen-Soesterberg

Thermen Soesterberg

Ben je woonachtig in de regio Utrecht? En wil je liever niet al te ver reizen naar een wellness hotel in Nederland? Dan kom je al snel uit bij Thermen Soesterberg. Dit wellness hotel heeft een centrale ligging, biedt tal van wellness behandelingen aan én is behoorlijk populair. Dat laatste kunnen wij maar al te goed begrijpen.

Iets wat in Thermen Soesterberg ook uniek is, is het Sauna Theater. In dit theater kom je niet alleen tot rust, maar geniet je ook nog van een bijzonder avontuur. Een bijzonder avontuur waarbij je helemaal meegezogen wordt in de wereld van unieke en hartverwarmende verhalen. Echt een uniek en heerlijk hotel gelegen in het centrum van ons land. Overigens is de slogan van dit hotel niet meer voor niets ‘Natuurlijk genieten!’.

Spa-Sport-Hotel-Zuiver

Spa Sport Hotel Zuiver

Lijkt het jou wel leuk om een bezoek te brengen aan de hoofdstad van ons land? En wil je dit bezoekje combineren met een bezoek aan een heerlijk wellness hotel in Nederland? Dan doe je er verstandig aan om eens naar Spa Sport Hotel Zuiver te kijken. Dit hotel is gelegen in Amsterdam en biedt echt unieke faciliteiten aan.

Overigens ligt dit hotel niet in het centrum van onze hoofdstad. Nee, dit prachtige hotel is te vinden aan de rand van het Amsterdamse bos. Vanuit dit hotel kun je dan ook een heerlijke boswandeling maken. Maar, het is eigenlijk niet nodig om dit hotel te verlaten. In dit hotel vind je namelijk 13.000 vierkante meter aan spa, sport, en wellness faciliteiten. Je kunt dus uit tal van faciliteiten kiezen en volledig tot rust komen. Zéker een aanrader wat ons betreft!

wellness-hotel-nederland-Thermae-2000

Thermae 2000

Een wellness hotel in Nederland vinden is geen al te grote uitdaging. In heel het land vind je namelijk tal van wellness hotels; dit is ook het geval in bijvoorbeeld Limburg. Als jouw voorkeur naar Limburg uitgaat, kun je het beste kiezen voor Thermae 2000 kiezen. Dit heerlijke wellness hotel is gelegen in de bossen rondom Valkenburg. Een rustige en leuke stad.

Volgens sommige experts beschikt Thermae 2000 over de mooiste sauna’s van ons land. Het gaat hierbij overigens ook om allerlei soorten sauna’s. Verder kun je ook gebruik maken van één van de vele baden; deze verwarmde baden vind je ook in de buitenlucht. Tot slot is het een groot voordeel dat de hotelkamers in dit hotel onwijs luxe zijn. Precies wat bij een wellness hotel in Nederland past. Is het tijd voor ontspanning? Dan is Thermae 2000 één van de beste opties voor je.

Fontana-Resort

Fontana Resort

Als we het over een uniek wellness hotel hebben, hebben we het over Fontana Resort. Dit luxe resort is gelegen in de plaats Bad Nieuweschans; een klein plaatsje in het oosten in Groningen. Dit hotel beschikt over heerlijke hotelkamers, maar daar draait het uiteraard niet om. Nee, bij dit hotel draait alles om de vele faciliteiten. Zo kun je kiezen uit allerlei soorten sauna’s en baden.

Sterker nog; Fontana Resort is één van de grootste wellness resorts in ons land. Ook als je meerdere dagen naar dit wellness hotel toe gaat, kun je je elke dag prima vermaken. Dit is niet alleen te danken aan alle wellness faciliteiten, maar ook aan de verschillende activiteiten waar je aan mee kunt doen. Zo kun je deelnemen aan een kruidceremonie of een lavendel ceremonie. Een overnachting in het Fontana Resort is wat ons betreft een garantie voor het opdoen onvergetelijke ervaringen.

Wellness-Hotel-Spabron-Hesselerbrug

Wellness Hotel Spabron Hesselerbrug

Gaat jouw voorkeur uit naar een rustige overnachting in het noorden van het land? Dan is het Wellness Hotel Spabron Hesselerbrug één van de beste opties voor je. Dit hotel beschikt over alle gewenste faciliteiten en laat je onderdompelen in een unieke wereld.  Een unieke wereld waarin je even uit de sleur van het leven komt.

In het Wellness Hotel Spabron Hesselerbrug kom je wel voor een flinke keuze te staan. Van welke sauna’s en baden ga je gebruik maken? In onze ogen is onder meer het kruidenbad een ware aanrader. Verder kun je in dit hotel de dag ook nog afsluiten met een lekker hapje en drankje. Het is naar Emmen een eindje rijden, maar dit is absoluut dubbel en dwars de moeite waard.

Restaurant, Hotel & Spa Savarin

Tot slot kunnen wij ook dit heerlijke hotel in Rijswijk van harte aanraden. Dit hotel beschikt niet alleen over aangename hotelkamers en een gezellig restaurant, maar ook uit tal van wellness faciliteiten. Bovendien vinden wij de ligging van dit wellness hotel ideaal. Vanuit Rijswijk sta je namelijk zo in bijvoorbeeld Rotterdam of Den Haag; een aangenaam verblijf in dit hotel kun je dan ook combineren met een leuke stedentrip. 

In dit hotel kun je overigens uit echt veel wellness faciliteiten kiezen. Je kunt bijvoorbeeld voor één van de Finse sauna’s kiezen, maar ook voor een Turks stoombad. Verder geniet je in dit hotel van zogeheten scrubzeepmassage’s. Een unieke massage die je echt eens in je leven ondergaan moet hebben. Al met al is Spa Savarin een mooie afsluiter van deze top 10 van beste wellness hotels in Nederland!

Luxe wellness hotels in Nederland

Gaat jouw voorkeur uit naar een luxe wellness hotel in Nederland? Dan kun je prima voor één van bovengenoemde 10 wellness hotels kiezen. Veel van deze hotels bieden namelijk méér dan alleen wellness faciliteiten. Zo geniet je in veel van deze hotels ook van uitermate fraaie en luxe hotelkamers. Zodra je één stap in jouw hotelkamer zet, heb je eigenlijk het gevoel dat je op vakantie bent. Zodra je van één de wellness faciliteiten gebruik maakt, wordt dit gevoel alleen maar verder versterkt.

Wat wij het meest luxe wellness hotel in Nederland vinden? Nou, we komen dan toch snel uit op Thermen Bussloo; het is niet voor niets dat dit hotel in bovengenoemde lijst op plek 1 uitgekomen is. Nee, dit hotel heeft gewoonweg het meeste/beste te bieden op het gebied van wellness. Maar, ook op het gebied van een ‘normale’ overnachting.

Ben je van plan om een overnachting in één van deze hotels te boeken? Zet dan wel goed jouw wensen op een rijtje. Vervolgens is het advies om echt een goede vergelijking tussen deze wellness hotels te maken. Alleen als je een goede vergelijking maakt, kun je de juiste keuze voor jezelf maken. Feit is dat je in ons land uit meerdere luxe wellness hotels kunt kiezen. Alleen dat al is een fijn gegeven!

Veelgestelde vragen over wellness hotels in Nederland

Zit je op dit moment met een vraag over een wellness hotel in Nederland? Dan ben je zeker niet de enige. Met enige regelmaat zien wij namelijk vragen over wellness hotels in Nederland voorbijkomen. Dat deed ons doen besluiten om deze FAQ sectie op te stellen; hieronder vind je veelgestelde vragen inclusief antwoorden over wellness hotels in Nederland.

> Wat zijn de beste wellness hotels in Nederland?

In onze ogen zijn dit de 10 beste wellness hotels in Nederland:

Wat voor jou het beste wellness hotel in Nederland is, hangt van jouw voorkeuren af. Zet daarom je wensen op een rijtje en vergelijk vervolgens deze wellness hotels met elkaar.

> Wat zijn de mooiste wellness hotels van Nederland?

Wat ons betreft zijn dit de mooiste wellness hotels in Nederland:

Uiteraard valt over smaak niet te twisten. Wij raden je daarom aan om een goede vergelijking tussen deze wellness hotels te maken. Let hierbij niet alleen op het hotel, maar ook op bijvoorbeeld de ligging.

> Wat zijn de kosten van wellness hotels?

De kosten voor een overnachting in een wellness hotel in Nederland lopen flink uiteen. Bij sommige hotels betaal je 100 euro per nacht, terwijl je bij andere hotels meer dan 200 euro per nacht moet betalen. Tevens is het mogelijk om invloed op de prijs uit te oefenen; dat doe je bijvoorbeeld door wel/niet voor bepaalde arrangementen te kiezen. Wij adviseren je daarom graag om goed naar de arrangementen van de wellness hotels in Nederland te kijken!

> Wat zijn wellness hotels?

Een wellness hotel is een hotel waar je volledig tot rust kunt komen. Dit doe je onder meer door gebruik te maken van wellness faciliteiten, zoals een spa of een (stoom) bad. Overigens wordt een wellness hotel ook wel omschreven als een ‘thermen’. De term wellness slaat overigens op het streven naar een gezond lichaam en een gezonde geest. In een wellness hotel kun je daar absoluut van gaan genieten!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ontdek meer reisblogs!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven