Op vakantie naar Frankrijk, tips over de mooiste regio’s!

Je herkent het vast wel: je gaat rond de tafel zitten en het is een lastige dilemma als het aankomt op het onderwerp vakantie. De één wil dit en de ander wil graag dat. Wij weten als geen ander hoe lastig het is om die keuze te maken!

Wat dacht je bijvoorbeeld van een vakantie in Frankrijk? Je zou het misschien niet verwachten, maar de mogelijkheden zijn eindeloos!  Elk gebied in Frankrijk heeft namelijk zijn eigen bijzonderheid en reden om naar die bijzondere plek in Frankrijk te gaan. Dat zou kunnen zijn vanwege de wijn die er wordt gemaakt of juist de prachtige natuur met die mooie bergen. Ook kan je naar de kust, zodat je kunt kamperen aan zee.

Inhoudsopgave:

Mogelijkheden van kamperen

Je kunt kiezen voor een mooie familiecamping waar je twee of zelfs drie weken kunt gaan staan. Daarbij kun je genieten van alle faciliteiten die beschikbaar zijn op de camping. Maar je kan er ook voor kiezen als je gaat kamperen in Frankrijk om juist rond te trekken met een camper of gewoon met de auto. Zo kan je verschillende gebieden in Frankrijk ontdekken en verschillende campings zien. Vaak kiezen gezinnen voor het gemak van kamperen op één familiecamping waar de kinderen het dan wel naar hun zin zullen hebben. Maar juist rondtrekken door Frankrijk en op verschillende campings staan is echt niet zo’n gek idee.

Marseille Frankrijk

Marseille

Kijk, misschien ben je nog helemaal nooit in Frankrijk geweest. Als iemand je dan een stad in Frankrijk zou aanraden, dan is de kans uiteraard heel groot dat iemand zegt dat je naar Parijs moet gaan! Dit waarschijnlijk omdat het de stad van de liefde is. Maar Frankrijk is zo’n prachtig land, dat er nog veel meer verborgen steden zijn die nog fijner zijn voor een gavere vakantie dan Parijs.

En als voorbeeld van zo’n stad nemen we natuurlijk Marseille! Het is een ongelooflijk bijzondere stad en zeker één van de meest bijzondere steden als je denkt aan de steden die Frankrijk rijk is.

En Marseille heeft als stad om vakantie te houden echt heel veel te bieden. Dat komt ook door het feit dat er veel mogelijk is, zoals kamperen in Marseille of dichtbij Marseille. Maar ook heerlijk shoppen voor de vrouw en je kinderen bijvoorbeeld. Gelukkig zijn er ook veel mogelijkheden in Marseille als je meer behoefte hebt aan een avontuurlijke vakantie in Frankrijk.

Op zoek naar een leuke camping bij Marseille?

 1. Roompot ->Bekijk hier het aanbod!
 2. Bungalowspecials -> Bekijk hier het aanbod!
 3. Vacanceselect -> Bekijk hier het aanbod!
 4. Roan -> Bekijk hier het aanbod!
Bourgogne

Bourgogne

Zoals je waarschijnlijk wel weet is Frankrijk opgedeeld in zevenentwintig regio’s. Er zijn bepaalde regio’s die om iets bepaald bekend staan, zoals de Bourgogne, als een zeer mooie wijnstreek. Veel mensen kennen de Bourgogne ook onder een andere naam, namelijk Bourgondië, vandaar dat mensen genieten ook vaak bourgondisch leven noemen. Het is dus duidelijk waar de naam vandaan komt en het wordt vast ook duidelijk waarom je er heen moet om op vakantie te gaan.

Eeuwenlang was de Bourgogne een koninkrijk binnen Frankrijk waarbij de regio heel veel macht had. Later is het produceren van wijn steeds nadrukkelijker en belangrijker geworden binnen de regio. De Bourgogne heeft zelf ook weer allerlei departementen en arrondissementen binnen de eigen regio, zoals elke regio is opgedeeld in Frankrijk.

In de buurt van Parijs

Bij elkaar wonen er bijna twee miljoen mensen in de Bourgogne. Gelukkig ligt het gebied redelijk dichtbij Parijs. Of in ieder geval dichtbij genoeg om er eens een dagje heen te rijden als stedentrip en dat valt uiteraard goed te combineren. Zo kan je genieten van een mooie vakantievilla aan een prachtige gelegen wijnstreek in de Bourgogne. Maar ook kan je een dag de rust ontvluchten en de drukte op zoeken in het waanzinnige Parijs. Parijs is natuurlijk de hoofdstad van Frankrijk en daarnaast wordt de stad ook de stad van de liefde genoemd. Volgens mij kun je geen betere vakantie in Frankrijk hebben dan een vakantie die je op die manier kunt combineren.

Dordogne

Dordogne

Herken je het moment dat je met je handen in het haar zit, omdat je even geen idee hebt wat voor een vakantie je zou moeten boeken? Dan is het een idee om bijvoorbeeld naar de Azurenkust in Frankrijk te gaan. Deze regio staat bekend om de luxe en de rijke, bekende mensen die er wonen. Hierdoor kun jij je ook in die luxe begeven tijdens jouw vakantie in Frankrijk. 

Meer over de Dordogne

We vertellen je graag nog wat meer over de Dordogne. Elk departement in Frankrijk heeft zo zijn eigen betekenis. In de Dordogne is dat vrijwel snel duidelijk: de geschiedenis van het departement. Misschien ben je wel al bekend met de grotten van de Dordogne, maar er zijn simpelweg heel veel historische verhalen binnen de Dordogne die de moeite waard zijn om er meer over te weten.

Het is mogelijk om bepaalde hostels en hotels te boeken die ook een historistisch tintje hebben, zodat je meer te weten kunt komen over de verhalen en de grotten van de Dordogne. Er zijn namelijk ook veel rotstekeningen te vinden in de grotten die heel bijzonder zijn.

Bordeaux

Bordeaux – Atlantische kust

Bordeaux is een stad in het zuidwesten van Frankrijk. En waarom zou je op vakantie gaan naar Bordeaux? Precies, vanwege de wijnen. Over heel de wereld is Bordeaux dan ook bekend om de wijnen die er vandaan komen. Ben jij geen wijnliefhebber? Dan kan je naar Bordeaux gaan vanwege de kunst en cultuur! Er zijn een hoop musea die absoluut de moeite waard zijn om te bezoeken.

Op zoek naar een leuke camping bij Bordeaux?
 1. Bungalowspecials -> Bekijk hier het aanbod!
 2. Vacanceselect -> Bekijk hier het aanbod!
Azurenkust

Azurenkust

De Azurenkust bevindt zich aan de Middellandse Zee en is al jaren een zeer traditioneel vakantiegebied waar een hoop mensen elk jaar weer op af komen. Extra bijzonder en ook zeker een extra reden om te kiezen voor een vakantie richting de Azurenkust is als je houdt van wandelen. Jaarlijks vinden duizenden wandelaars de Azurenkust de juiste bestemming om een prachtige wandeling te maken langs de Franse kust met uitzicht op de Middellandse Zee.

Luxe gebied

Veel rijke en beroemde mensen in de wereld hebben hier een huis, daarom is het ook leuk om vanwege die reden verschillende huizen te bekijken langs de Azurenkust. Gelukkig is het huren van een huisje voor een week in de Azurenkust in Frankrijk redelijk goedkoop en proef je dezelfde sfeer!

Bretagne

Bretagne

Bretagne is waarschijnlijk wel één van de mooiste gebieden en regio’s van Frankrijk en dat is extra bijzonder, want Bretagne is namelijk ook een schiereiland. Deze regio bestaat uit ongeveer vier verschillende departementen en al die departementen bij elkaar zorgen ervoor dat Bretagne elk jaar weer een heel populair schiereiland is om te bezoeken.

Omgeving en cultuur

Vroeger was Bretagne qua omgeving en cultuur een zeer bosrijke omgeving. Dit is alleen een stuk minder geworden in de Middeleeuwen toen veel bossen verdwenen. Nu bestaat Bretagne voornamelijk uit akkers en weilanden. Dat neemt niet weg dat er gelukkig nog een hoop natuur te vinden is en dat er dus veel bossen zijn in Bretagne. 

De natuur is dan ook zeer belangrijk bij het maken van je keuze, maar Bretagne heeft meer te bieden, zoals de kunst en cultuur op het schiereiland. Elk jaar gaan namelijk veel mensen hier heen voor de vele culturele festivals die er worden georganiseerd. Hierdoor is Bretagne ook echt een trekpleister geworden qua cultureel aanbod. En het voordeel is dan ook dat er zeer verschillende soorten festivals zijn, zodat er altijd voor iedereen wel wat te doen valt. Genoeg redenen in ieder geval om een vakantie naar Bretagne in Frankrijk te boeken.

Op zoek naar een leuke camping bij Bretagne?
 1. Roompot ->Bekijk hier het aanbod!
 2. Bungalowspecials -> Bekijk hier het aanbod!
 3. Vacanceselect -> Bekijk hier het aanbod!
 4. Roan -> Bekijk hier het aanbod!
Camper huren via Camptoo
Normandië

Normandië

Als je geïnteresseerd bent in de geschiedenis, dan is het een zeer goed idee om Normandië te bezoeken. Veel van de historische gebeurtenissen van vroeger zijn nog steeds terug te vinden in Normandië in de vorm van verschillende musea, maar het valt ook te zien in de omgeving en de natuur. Op die manier zijn er bepaalde breuken gezien die ontstaan zijn uit veroveringen van vroeger in de geschiedenis. Gelukkig heeft Normandië naast de heel interessante geschiedenis nog veel meer te bieden.

Cultuur en toerisme

Bijna elke regio in Frankrijk heeft wel een bepaald product dat in deze regio wordt geproduceerd. In veel regio’s gaat het om wijn natuurlijk, maar in Normandië zijn er twee producten waarbij er veel informatie en winkeltjes over te vinden zijn. Namelijk de productie van speciale kaas en dranken gemaakt van de appels in Normandië, waardoor de bijzondere appelsap goed wordt verkocht in en buiten Frankrijk.

Op zoek naar een leuke camping bij Normandië?
 1. Roompot ->Bekijk hier het aanbod!
 2. Bungalowspecials -> Bekijk hier het aanbod!
 3. Vacanceselect -> Bekijk hier het aanbod!
Champagne

Champagne

Hoe deze streek precies de naam Champagne heeft gekregen is niet bekend, maar dat maakt dan ook niet uit. Het gaat erom dat je er een prachtige vakantie kunt in deze streek. Champagne is dus een wijnstreek en het is vooral een gebied waar je heen moet gaan als je geïnteresseerd bent in wijnen. Er worden bijvoorbeeld heel veel proeverijen georganiseerd en er zijn veel rondleidingen te volgen, zodat je op vakantie alles te weten kunt komen over wijnen.

Verschillende soorten

Een leuk weetje: deze wijnstreek is de enige wijnstreek in de wereld die de naam champagne mag dragen. Daarmee is eigenlijk de wijnstreek ook in één klap beroemd geworden onder verschillende wijnliefhebbers. De beste merken van champagne worden gemaakt in deze wijnstreek van Frankrijk. Weet je al wat voor een soort vakantie in Frankrijk je zou willen? Er zijn dus veel mogelijkheden door wijnproeverijen te houden en rondleidingen te krijgen. Op die manier kom je meer te weten over de verschillende soorten champagne die er woorden geproduceerd.

Misschien vraag jij je nu ook nog af: waar kan ik dan overnachten als ik ervoor kies om een vakantie te boeken naar Champagne in Frankrijk? In deze wijnstreek en gelukkig ook in de buurt liggen heel veel verschillende, goed betaalbare en gezellige campings, hostels en hotels!

Elzas

Elzas

Wist je dat Elzas de kleinste regio van Frankrijk is en dat deze regio grenst aan Duitsland? Ondanks dat Elzas de kleinste regio is, valt er gelukkig genoeg te beleven. In Elzas zijn een hoop oorlogen geweest en op veel plekken binnen de regio zijn er nog duidelijke restanten te zien van de geschiedenis en de oorlogen waar Elzas mee te maken heeft gehad. Misschien is dat wel de reden waarom je naar Elzas op vakantie wilt: je hebt behoefte aan een historische vakantie!

Lyon

Lyon

Lyon is opgedeeld in negen arrondissementen. Eigenlijk zijn er twee grote heuvels in de stad die heel erg opvallen. Dat is al het eerste wat heel mooi is aan Lyon: als je een bezoekje brengt aan de heuvel, dan kun je vanaf de heuvel genieten van het prachtige uitzicht over de stad. Oké, die heuvels ga je waarschijnlijk wel vinden in Lyon, maar welke dingen moet je in ieder geval nog meer zien? 

Beste bezienswaardigheden

Wat Lyon zo bijzonder maakt: de stad heeft een heel oude binnenstad met allerlei prachtige renaissance gebouwen uit de vijftiende en zestiende eeuw. De prachtige binnenstad staat ondertussen op de wereld erfgoedlijst. Dus bezoek in ieder geval naast de twee heuvels ook de binnenstad. Gelukkig is er nog veel meer te verkennen in Lyon, zoals Musée Gadagne en Musée des Tissus et des Arts-Décoratifs. Dit zijn de twee grootste musea in Lyon en deze bijzondere musea zijn ook nog eens samengevoegd in het grootste renaissance gebouw in het centrum.

Het is dan ook aan te raden om beide musea te bezoeken, maar wat er is dan te zien of te beleven in de musea? In het ene museum vind je heel veel stoffen, muziekinstrumenten en meubels van Franse origine en het andere museum is het historische museum van de stad. In dit museum komt dan ook absoluut de geschiedenis van Lyon tot leven.

Op zoek naar een leuke camping bij Lyon?

 1. Roompot ->Bekijk hier het aanbod!
 2. Bungalowspecials -> Bekijk hier het aanbod!
 3. Vacanceselect -> Bekijk hier het aanbod!
Nice Frankrijk

Nice

Nice heeft veel bijzondere plekjes, omdat het een prachtige stad is. Waar je in ieder geval overheen moet lopen is de boulevard in Nice, de Promenade des Anglais. Langs de boulevard staan namelijk heel mooie en zeer bijzondere monumenten die je gezien moet hebben. Daarnaast staat Nice bekend om haar festivals in de zomer. Er worden ook verschillende parades georganiseerd voor skaters en fietsers die in de zomer met zijn allen de stad onveilig maken in wedstrijden. Ook dat is heel gaaf om eens mee te maken als je besluit om in de zomer te gaan kamperen in Frankrijk.

Musea in Nice

En over de boulevard: deze loopt ook nog eens langs het strand. Waardoor je heerlijk kunt genieten van de zee en alles wat Nice te bieden heeft, maar gelukkig is er nog veel meer. Twee musea die je in ieder geval moet zien in Nice, dat zijn Museé Matisse en Musée d’Archelogie. Kom veel meer te weten over de stad Nice en de geschiedenis van de stad als je de musea bezoekt.

Je kunt eigenlijk niet een stedentrip hebben gehad in Nice als je niet in minstens één museum bent geweest.  Dus het wordt de hoogste tijd om een vakantie richting het prachtige Nice te boeken en je zult een heel fijne vakantie in Frankrijk hebben.

Avignon

Avignon

Als je wilt, kun je door heel Frankrijk heen op vakantie en alles bezoeken. Alle prachtige regio’s en steden die het land te bieden heeft. Echter kunnen wij je één stad aanraden die je in ieder geval moet gaan zien: Avignon. Het is een heel bijzondere stad met een prachtige, oude binnenstad. In de veertiende eeuw woonden de meeste Pausen in Avignon. Onder andere staat de stad daar ook om bekend. Als je een stedentrip gaat maken naar Avignon, dan is het in ieder geval aan te raden om een deel van deze geschiedenis te kunnen ontdekken. Dat kan in het Palais des Papes. Dit is namelijk het voormalige gebouw van de Pausen in de veertiende eeuw waar zij de tijd doorbrachten. Van heel Europa is dit paleis het grootste Gotische bouwwerk, waardoor veel mensen die in architectuur zijn geïnteresseerd, ook iedere zomer een bezoekje brengen aan dit zeer bijzondere paleis.

Wereldberoemde brug

Gelukkig is er nog veel meer te bezoeken. Zo staat Avignon bekend om de wereldberoemde, grote brug, namelijk de Pont St-Bénezet. Voordat je dus Avignon weer verlaat, moet je op zijn minst een stukje over deze mooie brug hebben gelopen. Maar is er nog meer? Uiteraard is er nog meer in het fantastische, oude Avignon te vinden. Zo is er een groot jaarlijks theaterfestival, namelijk Festival d’Avignon. Dit festival vindt plaats in juli en de hele maand lang zijn er allerlei voorstellingen te zien, zowel binnen als buiten. En veel voorstellingen zijn ook nog eens gratis, waardoor je een geweldige vakantie zult hebben!

Perpignan

Perpignan

De prachtige stad Perpignan mag zeker niet ontbreken. In de Languedoc is Perpignan eigenlijk de laatste en de grootste stad van dit gebied waarvoor ook vakanties te boeken zijn. Voor de Spaanse grens ligt Perpignan, ooit was het de hoofdstad van Catalonië. Het mooie aan Perpignan is dat het niet echt een typische Franse stad is. Je zou eerder het gevoel hebben dat je in een Spaanse stad rondloopt, maar Perpignan is dus echt een stad die in Frankrijk ligt.

Al jaren is de stad een zeer populaire bestemming voor toeristen en vakantiegangers, in verband met de mix van culturen die je in de stad zult vinden. Niet alleen Fransen wonen in het centrum van de stad, maar ook Spanjaarden en Noord-Afrikanen.

Bijzondere vakantie

En waarom is Perpignan nog meer een geweldige plek om op vakantie te gaan? De stad staat namelijk vooral bekend om de vele pleinen die vol met palmbomen staan. Hierdoor heb je altijd het geweldige, zonnige en zomerse gevoel als je in de zomer Perpignan een bezoekje brengt.

Daarnaast zijn er in Perpignan heel veel verschillende hostels en hotels te vinden. Daarin kun je zelf de keuze maken of je gaat voor een zeer luxe hotel of juist een meer avontuurlijk hostel voor backpackers of jongeren.

Hotels en hostels

Perpignan is niet een heel grote stad, waardoor er dus ook genoeg mogelijkheden zijn wat betreft de hotels en de hostels. Als je wilt zwemmen tijdens je vakantie in Perpignan, dan zijn er nog veel opties. Perpignan ligt namelijk dicht bij de Middellandse Zee en voor een extra beleving qua landschap: de Pyreneeën. Genoeg redenen om vandaag nog een fantastische vakantie in Frankrijk te boeken via onze website!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ontdek meer reisblogs!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven