5x de leukste free walking tours in Europa

Het vakantieseizoen is van start gegaan. Ga je nog op vakantie en wil je je bestemming op een goedkope manier verkennen? Boek dan een free walking tour; een betaalbare tour die je in (bijna) elke Europese stad kunt doen. Deze tours zijn niet alleen goedkoop, maar ze laten je de stad ook door de ogen van een local zien. Wij leggen je uit wat een free walking tour is en waar je de leukste tours boekt.

Wat is een free walking tour?

Wil je de stad waar je verblijft goed leren kennen, zonder te veel geld uit te geven? Doe dan een free walking tour. Bij zo’n tour laat een gids je alle hoogtepunten van de stad zien. Denk aan de historie, cultuur en architectuur van de stad. Verwacht geen saai standaard praatje, maar leuke, enthousiaste verhalen. Doordat veel van de gidsen in de stad zijn opgegroeid, kennen ze alle feitjes en details. Je gids neemt je mee naar plekken waar je als toerist anders nooit zou komen. En wat is er nu leuker dan rondgeleid worden door een local

Free walking tours zijn in principe gratis, dat wil zeggen: je hoeft geen kaartje te kopen. Het is echter wel gebruikelijk en om na de tour een fooi te geven, zo verdienen de gidsen hun geld. De hoogte van de fooi kun je zelf bepalen.

5x bijzondere free walking tours in Europa

  1. Amsterdam, Nederland 
  2. Ljubljana, Slovenië
  3. Bratislava, Slowakije  
  4. Berlijn, Duitsland 
  5. Florence, Italië
walking tour Amsterdam

1. Amsterdam, Nederland

Onze eigen hoofdstad heeft, zoals je waarschijnlijk wel weet, heel veel te bieden. Prachtige architectuur, historie, musea en cultuur. Wandelen (of varen) over de grachten, struinen over de markt en zwemmen op een van de vele zwemlocaties in de stad. Treur dus niet als je dit jaar in Nederland blijft en ga op avontuur in Amsterdam.  

Toerist in eigen land zijn was nog nooit zo leuk. FreeDam Tours biedt walking tours van 2,5 uur door Amsterdam aan. Geen korte snelle wandeling, maar een uitgebreide tour door de historie en cultuur van Amsterdam. De gidsen staan bekend om hun gepassioneerde manier van vertellen, waarbij ze ook hun eigen ervaringen toelichten.

walking in Ljubljana

2. Ljubljana, Slovenië

Ljubljana ligt midden in het dichtbeboste en bergachtige Slovenië. Deze hoofdstad is de perfecte stad voor een wandeling of wandeltour. Doordat de stad relatief klein is, kun je hem goed per voet ontdekken. De stad zit vol geschiedenis en historische gebouwen en is daarnaast omringd door natuur. Ljubljana is gelegen aan de bijna gelijknamige rivier Ljubljanica.

The Ljubljana Free Tour is volgens TripAdvisor de nummer één free walking tours in Ljubljana. Deze ervaren gidsen bieden dagelijks bijzondere tours aan waarin ze je alle ins en outs over hun geliefde stad vertellen.

Tour Bratislava

3. Bratislava, Slowakije

De stad Bratislava ligt helemaal zuidwesten in het land Slowakije. De stad, die vroeger bekend stond als Prešporok, is de grootste én hoofdstad van Slowakije. Bratislava heeft een prachtig historisch centrum dat, ondanks de belangrijke rol in de geschiedenis van het Hongaarse Rijk destijds, nog bijna helemaal in tact is. De stad is goed op loopafstand te verkennen.

Be Free Tours is een echte aanrader als het op free walking tours in Bratislava neerkomt. Ze bieden een 2,5 uur durende tour door de stad en haar hoogtepunten aan. De gidsen die deze tours begeleiden staan bekend om hun persoonlijke en enthousiaste manier van verhalen vertellen.

Free tour Berlijn

4. Berlijn, Duitsland

Berlijn is een hele bijzondere, historische stad: de Tweede Wereldoorlog en de periode daarna hebben veel invloed op de stad gehad. En dat zie je ook terug in de straten en gebouwen van Berlijn: veel stukken zijn niet ongeschonden gebleven en gerestaureerd, opnieuw gebouwd of gesloopt. Naast historie en geschiedenis heeft Berlijn ook op cultureel vlak veel te bieden.   Berlijn is een grote stad, waardoor een free walking tour aan te raden is – vooral als je de stad maar een paar dagen bezoekt. De tours van Sandman’s New Europe begeleiden je langs alle hoogtepunten van Berlijn zoals de Berlijnse muur, Checkpoint Charlie en De Brandenburger Tor. Heb je de smaak te pakken? Dan bieden ze nog verschillende soorten specifieke tours aan door heel Berlijn.

Free walking tour Florence

5. Florence, Italië

Last but not least: bezoek Florence, de stad van de liefde en nog zoveel meer. Een stad vol prachtige kerken en kathedralen, historische gebouwen, architectuur en heerlijk eten. Het is niet voor niets één van de meest bezochte steden van Europa, die zich zowel voor korte als lange citytrips leent. Houd je niet zo van de drukte en veel toerisme? Bezoek de stad dan buiten het hoogseizoen.

La Bussola is één van de vele free walking tours in Florence. Je kunt voor een ochtend- of avondtour kiezen, beide duren 2,5 uur. De ochtendtour laat je, naast de bekende, ook de minder bekende gebieden van Florence zien, zoals de Santa Trinita brug en de Corridoio Vasariano. De avondtour laat je de grootste bezienswaardigheden van de stad zien.

Spaar voor je reis met de Dyme App

Kan je niet wachten tot je vakantie begint, en wil je al beginnen met sparen of juist geld besparen? Download de app van Dyme en het sparen gaat makkelijker dan ooit. De app zorgt voor een financieel overzicht, waardoor je altijd op de hoogte van je uitgaven en inkomsten bent. Je kunt instellen wat je ergens maximaal aan wil uitgeven, en krijgt een melding als je hier overheen gaat. Door middel van budgetten motiveert de app je om te sparen voor je spaardoelen. En betaal je teveel voor een abonnement? Dyme geeft dit aan en helpt je bij het opzeggen. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ontdek meer reisblogs!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven