Wellness suite Nederland; De 15 beste wellness suites in ons land

Merk je regelmatig dat je het te druk hebt? Wil je daarom even uit de sleur van het leven komen? En wil je vooral van heel veel luxe en rust verzekerd zijn? Dan is het boeken van een wellness suite in Nederland aan te raden. Bij zo’n hotelkamer spelen twee termen de belangrijkste rol:

  • Wellness: in een wellness suite vind je bijvoorbeeld een luxe bad, een bubbelbad, een jacuzzi of een vergelijkbaar wellness-attribuut.
  • Suite: een wellness suite is over het algemeen groot, luxe en van alle gemakken voorzien. Precies zoals je van een suite zou mogen verwachten.

Wil jij graag van zowel de wellness als de suite genieten? Dan adviseren wij je om dit artikel op je gemakje door te nemen. In dit artikel laten wij je namelijk kennismaken de 15 beste wellness suites in ons land. Als je voor een van deze suites kiest, ben je van een heerlijke overnachting (of overnachtingen) verzekerd.

Inhoudsopgave:

Waarom voor een wellness suite nederland kiezen

Waarom voor een wellness suite kiezen?

Er zijn meerdere situaties waarin het heerlijk is om in een wellness suite te verblijven:

  • Als je graag even van luxe geniet: zoals hierboven al gesteld is, geniet je in een suite van de nodige luxe. In een wellness suite is dat ook het geval, maar dan nog in de overtreffende trap.
  • Als je even tot rust wilt komen: in een wellness suite kom je heerlijk tot rust. Deze kamers zijn van de gewenste privacy voorzien, maar beschikken dus ook nog over bijvoorbeeld een stoombad of bubbelbad.
  • Als je een romantische nacht door wilt brengen: wil je graag je partner met een leuk cadeau verrassen? Dan is het al helemaal interessant om een overnachting in een wellness suite te boeken. Zo’n suite is een garantie voor een romantische, rustgevende en gezellige overnachting.
  • Als je even uit de sleur van het leven wilt komen: het leven is tegenwoordig erg druk, hectisch en veeleisend. Grote kans dat je hierdoor in de sleur raakt of dat het allemaal iets teveel wordt. Door in een wellness suite te verblijven, kom je op een fijne manier uit deze sleur.
  • Als je van een aangenaam nachtje of weekendje weg wilt genieten: over het algemeen heeft een wellness suite in Nederland nóg meer te bieden. Zo zijn deze suites vaak in de beste hotels te vinden, waardoor je van nog meer luxe/service verzekerd bent. Ook is het een feit dat deze hotels vaak op fraaie plekken gevestigd zijn, bijvoorbeeld in de buurt van een grote stad.

Al met al is het dus zeker aan te raden om eens naar een wellness suite te kijken. Dat je in dit artikel uitgekomen bent, is wat dat betreft een goed teken. Je vindt in dit artikel immers de top 15 van de beste wellness suites in Nederland!

De 15 beste wellness suites in Nederland

Heb je interesse om van bovenstaande voordelen te genieten? Dat kan als je voor één van onderstaande wellness suites kiest. Dit zijn volgens onze test namelijk de beste wellness suites in ons land.

Mainport-Design-Hotel-Rotterdam

1. Mainport Design Hotel Rotterdam – Waterfront Spa Suite

In het centrum van Rotterdam is het vijfsterrenhotel Mainport Design te vinden. Dit hotel heeft meerdere prachtige wellness suites. Vanuit deze suites geniet je van een uitzicht over de oude haven van Rotterdam. Dat is echter niet het belangrijkste voordeel. Nee, het belangrijkste voordeel is het aanwezige bubbelbad in de kamer. In dit bubbelbad kom je heerlijk tot rust, terwijl je van het sublieme uitzicht geniet.

Bijkomend voordeel: in de badkamer is ook nog een privé sauna te vinden. Vanuit dit hotel kan je bovendien de leuke stad Rotterdam perfect verkennen.

Van-der-Valk-Hotel-Utrecht

2. Van der Valk Hotel Utrecht – Wellness Suite

Als we het over een wellness suite hebben, hebben we het al snel over Van der Valk. Deze hotelketen biedt in veel hotels dergelijke suites aan, waarbij onze voorkeur naar de suite in Utrecht uitgaat. Dit hotel is slechts een paar jaar oud, waardoor je van een modern én luxe hotel verzekerd bent. 

Wat ons ook erg aanspreekt, is de inrichting van de wellness suite. Deze suite is luxe ingericht, beschikt over een groot bubbelbad, over een sauna en over een stoom-douchecabine. Verder is deze kamer behoorlijk groot (80 vierkante meter) en geniet je van een fraai uitzicht. Na een dagje lekker relaxen slaap je heerlijk in het extra lange king size bed.

Van-der-Valk-Hotel-Haarlem

3. Van der Valk Hotel Haarlem – Wellness Suite

In deze top 15 van wellness suites in Nederland blijven we nog even bij Van der Valk. Het hotel in Haarlem van deze hotelketen beschikt namelijk ook over meerdere wellness suites. Deze suites zijn van alle gemakken voorzien, beschikken over een groot bubbelbad, over een twee persoons regendouche en over een sauna. Wat wens je nog meer?

Dutchen-Hotel-Bleecker

4. Dutchen Hotel Bleecker

Wil jij samen met je partner van een heerlijk weekendje of nachtje weg genieten? Dan is het aan te raden om de wellness suite in het Dutchen Hotel Bleecker te boeken. Deze suite is niet alleen van alle gemakken voorzien, maar is ook nog eens erg romantisch. Men heeft namelijk gekozen voor een heus hemelbed! Leuk detail: dit hotel ligt op slechts een paar kilometer afstand van het strand. Je kunt dus ook in de buurt van dit hotel een romantische strandwandeling maken.

Abdij-de-Westerburcht

5. Abdij de Westerburcht

In de provincie Drenthe is de unieke Abdij de Westerburcht te vinden. Dit is een prachtig hotel met allerlei verschillende soorten kamers. Er zijn meerdere wellness suites te vinden, waarvan elke suite zijn eigen thema heeft. Grote kans dat je in dit heerlijke hotel volledig tot rust komt!

Inntel-Hotels-Den-Haag-Marina-Beach

6. Inntel Hotels Den Haag Marina Beach

Een prachtig hotel met een subliem uitzicht over de kustlijn. Dat is de manier waarop we het Marina Beach hotel in Den Haag kunnen omschrijven. In dit hotel zijn meerdere wellness suites te vinden, waarin je echt niks tekort komt. Vanuit dit hotel maak je bovendien heerlijke (en romantische) strandwandelingen.

Van-der-Valk-Hotel-Maastricht

7. Van der Valk Hotel Maastricht

Ga je graag naar het zuiden van ons land? Dan raden wij je het Van der Valk hotel in Maastricht aan. De wellness suites in dit hotel zijn groot en van een privé bubbelbad voorzien. Verder vind je in dit hotel ook nog een verwarmd binnenzwembad en 3 sauna’s.

Erve-Hulsbeek-Oldenzaal

8. Erve Hulsbeek Oldenzaal

Dit viersterrenhotel is gelegen op groot landgoed, is prachtig en beschikt over meerdere luxe kamers. Voor het boeken van een wellness suite zou je voor de ‘Suite’ moeten kiezen, indien je via Booking.com boekt. 

Wellness-Suite-Zeist

9. Wellness Suite Zeist

In de Utrechtse plaats Zeist is het Wellness Suite hotel te vinden. Dit hotel is prachtig gelegen en beschikt over meerdere luxe wellness suites. Deze suites zijn van onder meer een open haard, dubbele douche en privé sauna voorzien.

Inntel-Hotels-Amsterdam-Centre

10. Inntel Hotels Amsterdam Centre

Wil jij een stedentrip in Amsterdam combineren met een heerlijke wellness overnachting? Dan is het aan te raden om een overnachting in het Inntel Hotels Amsterdam Centre te boeken. Dit hotel is prachtig gelegen en de suites zijn luxe ingericht. Zo vind je in elke wellness suite een bubbelbad én privé sauna.

Van-der-Valk-Hotel-Wieringermeer

11. Van der Valk Hotel Wieringermeer

In de kop van Noord-Holland is het dit prachtige hotel van de Van der Valk-keten te vinden. In dit hotel vind je een Exclusief Suite, waarin je onder mee een grote sauna, een groot bubbelbad en een grote regendouche aantreft. Grote kans dat je heerlijk tot rust komt in deze suite.

Van-der-Valk-Hotel-Groningen

12. Van der Valk Hotel Groningen

Ook in het Groningse Van der Valk Hotel is het heerlijk vertoeven. In dit hotel vind je wellness suites met een privé sauna, een bubbelbad en een groot bed. Wil je het graag nog luxer hebben? Dan kies je voor de Sunrise Suite; daarin vind je onder meer een open haard.

Van-der-Valk-Hotel-Tilburg

13. Van der Valk Hotel Tilburg

We vallen enigszins in herhaling, maar ook het Van der Valk Hotel in Tilburg is een aanrader. De wellness suite in dit hotel beschikt over een sauna, een bubbelbad en een inloopdouche. Wat ons ook opviel, was de tropische inrichting. Met dank aan deze inrichting geniet je van écht een vakantiegevoel.

Inntel-Hotel-Utrecht-Centre

14. Inntel Hotel Utrecht Centre

In het Inntel Hotel Utrecht Centre zijn meerdere luxe wellness suites te vinden. Deze suites hebben een luxe rond bubbelbad, een regendouche en een eigen sauna. Bovendien is dit hotel in het centrum van Utrecht gelegen, waardoor je deze gezellige stad direct kunt verkennen.

’t-Wechertje-in-Wijhe

15. ’t Wechertje in Wijhe

Deze top 15 van beste wellness suites in Nederland sluiten we af met ’t Wechtertje in Wijhe. Dit is géén hotel, maar is een soort van appartementencomplex. In dit complex vind je allerlei luxe appartementen, waarin veel appartementen als een luxe wellness suite ingericht zijn. Zo vind je in deze appartement twee sauna’s, een luxe whirlpool en geniet je van een geweldig uitzicht. Wat wens je nog meer?

Van der Valk Wellness suite

Wat valt je in deze top 15 op? Ongetwijfeld de hoeveelheid Van der Valk Hotels. Deze hotelketen is goed vertegenwoordigd, aangezien deze hotelketen bewust veel wellness suites gebouwd heeft. Deze keten begrijpt maar al te goed dat veel mensen behoefte hebben aan een heerlijke overnachting. Een Van der Valk Wellness suite is in ieder geval van alle gemakken voorzien.

Booking.com

Hotel wellness suite

Vind je een wellness suite altijd in een hotel terug? In 95% van de gevallen is dat inderdaad zo, zoals ook uit bovenstaande top 15 blijkt. Wil je echter voor een rustgevend en net iets andere wellness suite in Nederland kiezen? Dat is mogelijk met de laatste optie uit bovenstaande top 15.

Wellness suite aanbieding

Over het algemeen betaal je relatief veel geld voor een overnachting in een wellness suite. Dat is bijzonder logisch, aangezien zo’n suite van alle gemakken voorzien is. Maar – je kunt gelukkig op meerdere manieren geld besparen. Hoe je dat doet? Dat doe je door te wachten op een wellness suite aanbieding. Met dank aan zo’n aanbieding kan je het nodige geld per overnachting besparen. Het verblijven in een wellness suite in Nederland wordt daarmee alleen maar leuker!

Hoe vind je de beste wellness suite in Nederland?

  • Wat wil je precies? Ga ten eerste goed na wat je precies wilt. Wil je een sauna in de kamer hebben? Wil je een bubbelbad hebben? Of wil je graag beide hebben? Denk hier op voorhand goed over na.
  • Ligging van het hotel. Uiteraard moet je ook goed naar de ligging van het hotel kijken. Wil je in de buurt van een grote stad verblijven? Of geef je juist de voorkeur aan een landelijke provincie? Aan jou de keus.
  • Hoeveel geld wil je uitgeven? Kijk uiteraard ook goed naar je aanwezige budget. Zoals hierboven al gesteld, is het interessant om op een wellness suite aanbieding te wachten.

> Wat is een wellness suite?

Een wellness suite is een grote en luxe hotelkamer. In deze hotelkamer vind je niet alleen een luxe en comfortabel bed, maar ook bijvoorbeeld een bubbelbad, stoombad, jacuzzi en/of sauna. Je kunt je ongetwijfeld voorstellen dat het heerlijk vertoeven is in een dergelijke suite.

> Wat kost een overnachting in een wellness suite?

Voor een overnachting in een wellness suite in Nederland betaal je al snel meer dan 100 euro. Wat je precies moet betalen, is afhankelijk van het soort suite en het hotel. De prijzen lopen in ieder geval uiteen, dus vergelijk de tarieven goed met elkaar.

> Wat is de meest luxe wellness suite?

De meest luxe wellness suite in Nederland is de suite in het Mainport Design Hotel in Rotterdam. Ook in veel Van der Valk Hotels vind je veel luxe wellness suites. Dat is onder meer in Utrecht, Haarlem, Wieringermeer, Tilburg en Groningen het geval.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ontdek meer reisblogs!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven