Tips voor reizen naar Malta met FTI

Jaarlijks trekken miljoenen toeristen naar Malta toe. Zeker in de afgelopen jaren is dit eiland erg in trek onder toeristen. Dit is onder meer aan het lekkere weer te danken, maar ook aan de vriendelijkheid van de Maltezers. 

Heb je zelf ook interesse om naar Malta toe te gaan? Of heb je mogelijk al een reis naar Malta geboekt? In beide gevallen doe je er verstandig aan om onderstaande tips even door te nemen. Met deze tips geniet je van heerlijke reizen naar Malta.

Inhoudsopgave:

reis naar Malta met FTI

Tip 1: Boek je reis via een gespecialiseerde reisaanbieder

Op Malta heb je de keus uit meerdere eilanden en uit talloze accommodaties. Hoe vind je nou de juiste accommodatie voor jóuw vakantie? Daarvoor ben je bij een gespecialiseerde reisaanbieder aan het juiste adres. Een reis naar Malta met FTI stem je bijvoorbeeld volledig op je wensen af. Je maakt een uitgebreide vergelijking tussen de beste hotels, waarna je goedkoop de gewenste vakantie boekt. Dat is alvast een prima begin van reizen naar Malta!

zonnebrandcrème-reizen-naar-malta

Tip 2: Neem voldoende zonnebrandcrème mee

Dat het op Malta warm is, is een understatement. Gedurende de maanden mei tot en met oktober is de temperatuur overdag minstens 25 graden Celsius. Als je in de zomermaanden naar dit eiland toe gaat, moet je rekening houden met temperaturen van wel 30 graden Celsius.

Erg fijn, maar tegelijkertijd ook gevaarlijk voor je lichaam. De zon zorgt in Malta niet alleen voor een ongekende warmte, maar schijnt ook bijzonder fel. Dit komt onder meer doordat Malta een stuk dichter bij de evenaar ligt. Neem daarom echt voldoende zonnebrandcrème mee op reis.

Reis je met handbagage naar dit eiland toe? Zorg er dan voor dat je direct zonnebrandcrème op het eiland koopt. Zonder goede zonnebrandcrème is het niet aangenaam (en veilig) vol te houden op dit eiland.

wereldstekker

Tip 3: Neem een wereldstekker mee

Malta is vroeger lange tijd in handen van de Engelsen geweest. Dit is aan meerdere facetten terug te zien; zo heb je in Malta een wereldstekker nodig. In Malta gebruikt men namelijk stopcontacten van type G. Deze stopcontacten worden in ons land niet gebruikt, waardoor je een wereldstekker nodig hebt.

Overigens zijn in meer en meer hotels ook normale stopcontacten te vinden. Hiermee spelen de hotelketens uiteraard perfect in op het toerisme.

Valletta-reizen-naar-malta

Tip 4: Breng een bezoek aan de hoofdstad Valletta

Als je op Malta bent, mag een bezoekje aan de hoofdstad van Malta niet ontbreken. In deze hoofdstad is het altijd gezellig en geniet je van talloze bezienswaardigheden.

Zo is het heerlijk om door het oude centrum van Valletta heen te struinen. Dit centrum is onwijs gezellig en staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Tijdens de wandeling geniet je van allerlei prachtige gebouwen en uiteraard ook van het lekkere weertje.

Andere bezienswaardigheden in Valletta zijn de 16-eeuwse Sint Jancsokathedraal, het Grandmaster’s Palace en de tuinen van Barakka. Een stad om nooit meer te vergeten in ieder geval!

dagtrip-naar-Gozo

Tip 5: Maak een dagtrip naar Gozo

Het land Malta bestaat niet uit één eiland, maar uit meerdere kleine(re) eilanden. Een populair eiland onder toeristen is Gozo. Dit is een eiland waar je een excursie naar kunt boeken of waar je met de ferry zelf naar toe kunt reizen.

Op dit eiland vind je onder meer prachtige stadjes, indrukwekkende tempels en fraaie vergezichten. Op het eiland zelf kun je overigens ook nog een leuke boottocht maken.

auto huren malta

Tip 6: Huur een auto

Wil je tijdens je reizen naar Malta het volledige eiland ontdekken? Dan is het handig om een auto te huren. Het eiland is zelf absoluut niet groot, maar met een auto geniet je van veel flexibiliteit.

Mocht je het niet zien zitten om een auto te huren, kun je ook een bustour boeken. In een rode bus word je langs de belangrijkste bezienswaardigheden gereden. Erg leuk, maar een auto huren is toch een stuk praktischer.

Zoals eerder al aangegeven: Malta was in het verleden een kolonie van Engeland. Dit blijkt ook uit het feit dat je in Malta nog steeds links moet rijden. Je moet een rotonde dus nét andersom nemen. Gelukkig went dit vrij snel.

Tip 7: Neem waterschoenen mee

Een kenmerk van Malta is dat het eiland weinig lange zandstranden heeft. Dit komt vooral doordat het een nogal rotsachtig eiland is. Mocht je graag tijd op het strand door willen brengen, raden wij je waterschoenen aan. Met dank aan de waterschoenen loop je op de rotsachtige stranden makkelijker/aangenamer.

Tip 8: Pas op met het drinken van kraanwater

Op zich is het mogelijk om kraanwater in Malta te drinken, maar het is niet aan te raden. In het drinkwater op Malta zit namelijk relatief veel chloor; dit kan zorgen voor maag- en darmklachten. Koop daarom water in de supermarkt in plaats van dat je uit de kraan drinkt.

Tip 9: Houd rekening met de plaatselijke bewoners

De Maltezers zien je heel graag naar het eiland toekomen, maar verwachten daarvoor wel iets terug. Ze verwachten dat je met respect omgaat met de inwoners, maar ook met het land zelf. Daarnaast is het op Malta gebruikelijk om een kleine fooi te geven, bijvoorbeeld bij een restaurant of in de taxi.

Daarnaast is het advies om goed op je kleding te letten. Ga je bijvoorbeeld één van de kerken op Malta bezoeken? Dan ziet men graag dat je een lange broek draagt. Korte broeken en rokken worden in de kerken in Malta niet gewaardeerd.

Malta reizen

Tip 10: ga zo lang mogelijk naar Malta toe

Malta is een prachtig eiland, Malta is bruisend en het weer is er heerlijk. Voldoende reden dus om zo lang mogelijk te reizen naar Malta. Des te langer je op dit eiland bent, des te meer je geniet. Fijne vakantie alvast!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ontdek meer reisblogs!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven