Overnachten op Vlieland; Leuke accommodatie tips!

Wil je de sleur in je leven doorbreken? Wil je eens echt van het leven genieten? En wil je ons prachtige land eens bezoeken? Dan is overnachten op Vlieland absoluut aan te raden. Op Vlieland kom je tot rust. Op Vlieland geniet je van prachtige omgevingen. En op Vlieland geniet je van het mooie leven. Grote kans dat – als je op Vlieland bent – je even niet aan je werk of problemen denkt.

Wist je dat Vlieland de meeste zonuren van heel Nederland heeft? En wist je ook dat er op Vlieland helemaal geen auto’s (mogen) rijden? Alleen al vanwege deze twee voordelen is het aan te raden om een bezoekje aan Vlieland te brengen.

Al met al is overnachten op Vlieland een goed idee. Je kunt heerlijk een nachtje op dit eiland doorbrengen, maar ook een gehele week. Of mogelijk nog langer. In dit artikel delen wij graag de beste tips met betrekking tot een overnachting op Vlieland. Zo bespreken we tussen welke accommodaties je op Vlieland kunt kiezen. En we laten je ook kennis maken met de beste overnachtings aanbiedingen op Vlieland.

Inhoudsopgave:

Overnachting op Vlieland boeken

Overnachting op Vlieland boeken

Spreekt overnachten op Vlieland je wel aan? Dan is het zaak om op zoek te gaan naar bijvoorbeeld de juiste accommodatie. Ook moet je goed kijken naar de exacte vertrekdata en de reisduur. Wil je bijvoorbeeld een paar daagjes op Vlieland verblijven? Of verblijf je het liefste de gehele week op Vlieland? De keuze is volledig aan jou.

In dit artikel geven wij je graag handige tips. Zo kijken we hieronder naar de verschillende accommodaties waarvoor je kunt kiezen. Uiteraard laten we je hierbij ook kennismaken met de beste overnachtings aanbiedingen op Vlieland.

Boek bij onderstaande aanbieders jouw overnachting op Vlieland!

 1. Booking.com
 2. Landal
 3. Hotelspecials
 4. Natuurhuisje
last-minute-overnachting-Vlieland

Waarom voor een last minute overnachting op Vlieland kiezen?

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, biedt Vlieland de nodige voordelen. Om optimaal van deze voordelen te profiteren, is het advies om voor een last minute overnachten te kiezen. Met last minute overnachten geniet je bovendien van nóg meer voordelen.

Zo is het ideaal dat je niet de hoofdprijs voor de accommodatie hoeft te betalen. Veel van de accommodaties op Vlieland bieden namelijk een (extra) korting aan, indien je last minute een verblijf bij hun boekt. Het is voor hen immers beter om iemand in de accommodatie te mogen verwelkomen in plaats van een lege kamer te hebben. 

Tevens speel je met last minute overnachten op Vlieland perfect in op de actualiteiten. Zie je op het weerbericht dat het komende week lekker weer in ons land gaat worden? Dan is het ideaal om juist in die week naar Vlieland toe te gaan. Zoals we hierboven al aangegeven hebben, geniet je immers van de meeste zonuren op Vlieland.

Heb je op dit moment veel last van stress? Ook dan is last minute overnachten op Vlieland een goed idee. Je kunt last minute beslissen om naar dit eiland toe te gaan, waarna je direct van de serene rust geniet. Je komt echt even tot rust, je zet je gedachten even op nul en je dealt hierdoor goed met de aanwezige stress.

Luxe-vakantiehuis-op-Vlieland

Luxe vakantiehuis op Vlieland

Geniet jij op vakantie graag van de nodige luxe? Dan is het aan te raden om op Vlieland voor een luxe vakantiehuis te kiezen. Deze vakantiehuizen vind je op verschillende plekken op het eiland. Bovendien kun je uit meerdere soorten huisjes kiezen.

Je kunt bijvoorbeeld voor een compact huisje kiezen voor bijvoorbeeld 2 of 4 personen. Je kunt echter ook voor grote huisjes voor wel 10 of 12 personen kiezen. Ook qua luxe heb je voldoende keuze; het is op Vlieland bijvoorbeeld mogelijk om in een vakantiehuisje met hottub of jacuzzi te verblijven.

Enkele leuke vakantiehuizen hebben wij alvast voor je geselecteerd:

Natuurhuisje-op-Vlieland

Natuurhuisje op Vlieland

Vakantiehuis-In-'t-Duin

Vakantiehuis In ‘t Duin

Gezellig-hotel-op-Vlieland

Gezellig hotel op Vlieland

Ben je zelf een groot voorstander van een hotel? Ook dan heb je op Vlieland meer dan voldoende om uit te kiezen. Via onder andere Booking.com en Hotelspecials.nl kun je uit tal van hotels op Vlieland kiezen. 

Het leuke hierbij is dat elk hotel op zijn eigen manier uniek is. Zo zijn de liggingen van de hotels vrij divers en geniet je ook van verschillende vormen van luxe.

Wil je graag zo min mogelijk geld aan je hotelovernachting(en) uitgeven? Dat is uiteraard mogelijk als je voor een overnachting op Vlieland kiest. Via de twee hierboven genoemde websites vind je snel de beste aanbiedingen voor de hotels op Vlieland.

Enkele leuke hotels op Vlieland hebben wij alvast voor je geselecteerd:

Hotel-Posthuys-Vlieland

Hotel Posthuys Vlieland

Overnachten op Vlieland in appartement

Overnachten op Vlieland in appartement

Geniet je tijdens een overnachting graag van de nodige vrijheid? Dan is een hotel op Vlieland wellicht niet de beste optie voor je. Nee, in dat geval kun je veel beter voor een fraai appartement op Vlieland kiezen. Ook als je overnachten op Vlieland in appartement boekt, geniet je van een interessante korting.

Op dit prachtige eiland vind je bovendien allerlei soorten appartementen. Zo kun je voor een heel gezellig appartement kiezen, maar ook voor een heel luxe appartement. Zet je wensen op een rijtje en ga op zoek naar het leukste appartement op dit geweldige eiland.

Enkele fraaie appartementen hebben wij alvast voor je geselecteerd:

Overnachten op vakantiepark op Vlieland

Overnachten op vakantiepark op Vlieland

Ga je met je kinderen naar Vlieland toe? En gaat je voorkeur daarom uit naar een gezellig vakantiepark? Dan heb je op Vlieland niet al te veel keuze; je vindt op dit eiland namelijk maar één vakantiepark terug. Op vakantiepark Landal Vlieduyn zijn 36 appartementen te vinden; deze appartementen zijn voor 2 tot 4 personen geschikt.

Mocht je willen overnachten op dit vakantiepark op Vlieland, dan is een verblijf boeken erg interessant. Je geniet daarmee in de meeste gevallen van een erg aantrekkelijke korting.

Overnachten op Vlieland in een B&B

Overnachten op Vlieland in een B&B

Kun je altijd genieten van de gezelligheid en eenvoud van een B&B? Ook daarvoor zit je op Vlieland goed. Met name in de afgelopen jaren zijn er meer en meer B&B’s op dit eiland geopend, waardoor je nu meer dan voldoende hebt om uit te kiezen.

Belangrijk voordeel van overnachten op Vlieland in een B&B is de prijsstelling. Voor een verblijf in een B&B betaal je over het algemeen niet heel veel geld. Als je voor een last minute overnachting in een B&B verblijf kiest, geniet je waarschijnlijk van een nóg interessantere aanbieding.

Enkele leuke B & B’s hebben wij alvast voor je geselecteerd:

Overnachting op Vlieland in natuurhuisje

Overnachting op Vlieland in natuurhuisje

Op Vlieland is het onwijs leuk om in een natuurhuisje te verblijven. In zo’n huisje geniet je van de prachtige omgeving, geniet je van veel privacy en kom je volledig tot rust. Zodra je een stap uit dit huisje zet, sta je al in de natuur. Aangezien de natuur op Vlieland prachtig is, is dit een ware aanrader.

Het leuke is dat je uit meerdere natuurhuisjes op Vlieland voor overnachting kunt kiezen. Zo kun je voor een klein huisje kiezen, maar ook voor een groter huisje. Bovendien kun je het luxe maken als je zelf maar wilt. Sommige natuurhuisjes op Vlieland zijn bijvoorbeeld van een eigen terras of jacuzzi voorzien.

Natuurhuisje-op-Vlieland

Natuurhuisje op Vlieland

Vakantiehuis-In-'t-Duin

Vakantiehuis In ‘t Duin

Bijzondere overnachten op Vlieland

Bijzondere overnachten op Vlieland

Wil jij bijzonder overnachten op Vlieland genieten? Dan raden wij je een overnachting in Leut Koffiebar en logies aan. Dit is niet alleen een koffiebar, maar is ook een kleinschalig soort van hotel. In de koffiebar geniet je overdag van heerlijke koffie, waarna je ’s avonds boven de koffiebar van serene rust geniet. In de ochtend staat een heerlijk ontbijtje – met de beste koffie ooit – voor je klaar.

Op Vlieland overnachten met hond

Op Vlieland overnachten met hond

Vind je het heerlijk om op Vlieland te overnachten met je hond? Daar leent het eiland Vlieland zich ook uitstekend voor. Op dit eiland kun je prachtige wandelingen met je hond maken, terwijl je ook uit de nodige accommodaties op Vlieland kunt kiezen. 

Wij hebben alvast de leukste accommodaties voor jou en je hond geselecteerd:

WestCord-Aparthotel-Boschrijck

WestCord Aparthotel Boschrijck

Vlieland overnachting aanbiedingen

Naar welk van deze accommodaties gaat je voorkeur uit? Ongeacht voor welke accommodatie je kiest, ga je van een heerlijke overnachting op Vlieland genieten. Om deze overnachting nog voordeliger voor je te maken, wijzen wij je graag op onderstaande tips:

 • Boek een overnachting op Vlieland echt zo laat mogelijk. Het kenmerk van een last minute is dat je de boeking laat plaatst. Er bestaat echter een verschil tussen ‘laat’ en ‘heel laat’. Door de boeking zo laat mogelijk te plaatsen, geniet je mogelijk van nog meer korting.
 • Maak echt een goede vergelijking. Op Vlieland kun je uit veel geweldige accommodaties kiezen. Mede daarom adviseren wij je om echt een goede vergelijking te maken. Zet je wensen op een rijtje, bepaal je budget en ga op zoek naar de beste accommodatie op Vlieland.
 • Houd meerdere websites in de gaten. In dit artikel hebben wij meerdere verwijzingen gedaan naar websites waarbij je accommodaties kunt boeken. Door al deze websites goed in de gaten te houden, mis je geen aanbieding voor overnachtingen op Vlieland.

Boek bij onderstaande aanbieders jouw overnachting op Vlieland!

 1. Booking.com
 2. Landal
 3. Hotelspecials
 4. Natuurhuisje
vakantie-naar-Vlieland

Waarom een vakantie naar Vlieland?

 • Op Vlieland kun je van alles doen, zien en beleven. Het is heerlijk om op Vlieland een strandwandeling te maken, om te wadlopen, om een duik in de Noordzee te maken of om te vliegeren. Op en rondom dit eiland kun je simpelweg heel veel zien, doen en beleven.
 • Je geniet van veel zonuren op Vlieland. Op dit Waddeneiland is het over het algemeen beter weer dan in de rest van Nederland. Dit blijkt onder andere uit de hoeveelheid zonuren; geen enkele andere regio in ons land kan tippen aan de hoeveelheid zonuren op Vlieland.
 • Je komt volledig tot rust. Eén van de belangrijkste kenmerken van Vlieland is de serene rust. Je hoort de golven van de zee, je hoort geluiden uit de natuur en je hoort het geluid van de wind. Bij die geluiden houdt het dan ook wel op; je hebt bijvoorbeeld geen last van auto’s die geluid produceren. Al met al leent Vlieland zich hierdoor uitstekend om volledig tot rust te komen.

Een overnachting naar Vlieland boeken is absoluut een goed idee. Het eiland is prachtig, het eiland heeft veel te bieden en je komt volledig tot rust op dit eiland. Als je voor één van de aanbiedingen kiest, geniet je ook nog van een flinke besparing. Veel plezier op dit gezellige, zonrijke en prachtige Waddeneiland!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ontdek meer reisblogs!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven