Overnachten op Terschelling; Leuke accommodatie tips!

Terschelling is zonder twijfel een van de mooiste plekjes van ons land. Op en rondom dit eiland is het heerlijk vertoeven, geniet je van veel prachtige natuurgebieden en is er veel gezelligheid te ervaren.

Wil je zelf ook een bezoekje aan dit Waddeneiland brengen? Dan is het interessant om te gaan overnachten op Terschelling. Door dit last minute te boeken, profiteer je van de nodige voordelen.

Om welke voordelen het gaat? Dat bespreken we graag in dit artikel. Daarnaast vertellen we je in dit artikel ook meer over de beste accommodaties op dit Waddeneiland. Als je je verblijf in een van deze accommodaties boekt, weet je zeker dat je van een heerlijke overnachting op Terschelling gaat genieten.

Inhoudsopgave:

Waarom overnachten op Terschelling

Waarom overnachten op Terschelling?

Wil je even uit de sleur van het leven komen? Dan is overnachten op Terschelling een prima idee. Door voor een aanbieding te kiezen, geniet je van de nodige voordelen:

 • Je houdt perfect rekening met de actualiteiten: het succes van een overnachting hangt altijd af van meerdere externe factoren. Je kunt hierbij denken aan eventuele beperkende reis maatregelen, maar ook aan het weer. Door bewust voor een last minute overnachting te kiezen, houd je perfect rekening met deze actualiteiten. Zie je bijvoorbeeld op het weerbericht dat er goed weer voorspeld wordt? Dan is dat het ideale moment om te gaan overnachten op Terschelling en dit te gaan boeken.
 • Je kunt even uit de sleur van het leven komen: merk je op dat je leven in een sleur geraakt is? Of zit je op dit moment niet helemaal lekker in je vel? Door voor een overnachting op Terschelling te kiezen, kan je even uit de sleur van het leven komen. Je komt tot rust, je bevindt je even in een andere omgeving en je hoeft niet aan bijvoorbeeld je werk te denken. Zeker als je voor een last minute kiest, levert dit veel aangename voordelen op.
 • Je geniet van een financieel voordeel: over het algemeen is elke overnachting op Terschelling voordelig te noemen. Door van een aanbieding te profiteren, bespaar je het nodige geld op je trip naar dit Waddeneiland. Hoe dit komt? Dit komt doordat alle aanbieders van accommodaties graag hun kamers gevuld hebben. Als ze voor bijvoorbeeld een weekje of weekendje nog ruimte hebben, bieden ze deze kamers tegen lagere prijzen aan. Daarmee kan je het nodige geld besparen.
 • Je kunt relatief makkelijk naar Terschelling toe gaan: als je wilt gaan overnachten op Terschelling, heb je niet met heel veel rekening te houden. Het is namelijk een feit dat je relatief makkelijk naar dit Waddeneiland toe kunt gaan. Dit komt vooral doordat je op Terschelling wél met een auto mag rijden. Op bijvoorbeeld Vlieland en Schiermonnikoog is dit echter niet toegestaan. Doordat je op dit eiland wel met een auto mag rijden, kan je je overnachting een stuk beter voorbereiden.

Deze voordelen staan wat ons betreft als een paal boven water. Door een overnachting op Terschelling te boeken, geniet je al snel van het nodige gemak. Bovendien geniet je van een financieel voordeel en van veel mogelijkheden. Zoals je in dit artikel gaat lezen, kan je op Terschelling namelijk uit veel accommodaties kiezen.

Algemeen 728x90
Overnachting op Terschelling boeken

Overnachting op Terschelling boeken

Ben je toe aan een heerlijke overnachting? Voldoende redenen om voor een verblijf op Terschelling te kiezen. Dit Waddeneiland is prachtig, je geniet van heerlijk weer en je kunt uit veel accommodaties kiezen.

Maar, wat is nou de beste accommodatie voor jouw overnachting op Terschelling? Dit is vooral afhankelijk van de voorkeuren hebt. Wil je van veel luxe genieten? Dan kan je het beste voor een hotel kiezen. Wil je vooral van de natuur kunnen genieten? Dan kan je het beste voor een natuurhuisje kiezen.

Verder adviseren wij je om goed naar je reisgezelschap te kijken. Wil je bijvoorbeeld met kinderen of je hond naar Terschelling toe gaan? Dan moet je goed kijken naar geschikte accommodaties. Graag helpen wij je hier een handje bij; hieronder laten wij je kennismaken met de leukste accommodaties op Terschelling.

Overnachten op Terschelling in huisje

Overnachten op Terschelling in huisje

Bevind je je het liefste midden in de natuur? Dan is het aan te raden om te gaan overnachten op Terschelling in een huisje. Je kunt uit vrij veel huisjes kiezen, maar wij raden je vooral onderstaande huisjes op Terschelling aan:

Natuurhuisje-op-Terschelling

Natuurhuisje op Terschelling

Dit leuke en fraaie natuurhuisje kan je via natuurhuisje.nl boeken. Dit huisje biedt plek aan 6 personen, beschikt over 3 slaapkamers en is volledig vrijstaand. Als je één stap uit dit huisje zet, sta je direct in de prachtige natuur van Terschelling. Bovendien geniet je van een prachtig uitzicht vanuit dit natuurhuisje.

Natuurhuisje in Oosterend

Natuurhuisje in Oosterend

Ook dit leuke natuurhuis is via natuurhuisje.nl te boeken. Dit natuurhuis biedt plek aan maar liefst 10 personen, is volledig vrijstaand en is behoorlijk groot te noemen. In dit huis vind je bijvoorbeeld 6 slaapkamers terug. hoogtepunt van dit natuurhuisje is de tuin; vanuit de tuin loop je namelijk zo het strand op!

Is het overnachten in een huisje op Terschelling aan te raden? Ja, absoluut. In deze huisjes geniet je van de prachtige omgeving, van de serene rust en van veel privacy. Ook de uitzichten vanuit de meeste huisjes zijn subliem.

Hotel overnachting op Terschelling

Hotel overnachting op Terschelling

Geef je de voorkeur aan een relatief luxe overnachting? En gaat je voorkeur daarom uit naar een van de hotels op Terschelling? Dan is het goed om te weten dat je uit meerdere hotel overnachtingen op Terschelling kunt kiezen. Wij zijn groot fan van onder meer onderstaande drie hotels:

Hotel-de-Horper-Wielen

Hotel de Horper Wielen

Op Terschelling is dit een van de leukste hotels. Het hotel is vrij eenvoudig, maar is juist daardoor erg gezellig. Je geniet in en rondom dit hotel echt van het authentieke leven op Terschelling. Heerlijk! In dit hotel kan je bij de bar terecht voor een drankje, terwijl je ’s ochtends in de ontbijtruimte lekker kunt ontbijten.

Paal-8-Hotel-aan-Zee

Paal 8 Hotel aan Zee

Wil je vanuit je hotelkamer van een prachtig uitzicht over het strand kunnen genieten? Dan is een verblijf in het hotel Paal 8 aan te raden. Dit hotel ligt op slechts 4 minuten lopen van het strand, is van alle gemakken voorzien en beschikt over de nodige faciliteiten. Onder meer het binnenzwembad en de sauna zijn voorbeelden van deze faciliteiten.

WestCord-Hotel-Schylge

WestCord Hotel Schylge

In het Westen van Terschelling is dit prachtige, gezellige en relatief grote hotel te vinden. Dit hotel ligt op 12 minuten lopen van het strand, is van alle gemakken voorzien en ligt dicht bij gezellige dorpjes in de buurt. Mocht je lekker willen dineren, kan je hiervoor ook terecht in het restaurant in dit hotel.

Luxe vakantiehuizen op Terschelling

Luxe vakantiehuizen op Terschelling

Op Terschelling vind je niet alleen veel natuurhuisjes, maar ook luxe vakantiehuizen. Deze vakantiehuizen zijn luxe ingericht, van alle gemakken voorzien en beschikken vaak over een prachtige ligging. Onder meer onderstaande vakantiehuizen zijn volgens ons het aanraden waard:

Villa-in-Midsland

Villa in Midsland

Deze prachtige villa is vlakbij het stadscentrum van Midsland gelegen. Rondom de villa vind je een omheinde tuin, prachtige fiets- en wandelpaden en veel gezelligheid. In dit huis kom je ook niks tekort. Bovendien kijk je vanuit dit huis prachtig uit over de duinen van Terschelling! Het huis biedt plek aan 6 personen.

Cottage-Landal-Schuttersbos

Cottage Landal Schuttersbos

Op het vakantiepark van Landal kan je ook uit meerdere luxe vakantiehuizen kiezen. Wij raden deze gezellige cottage van harte aan. Dit huisje ziet er van zowel binnen als van buiten prachtig uit. Ook geniet je van de nodige faciliteiten in de buurt van dit vakantiehuis! Deze cottage biedt plek aan 4 tot 6 personen.

Vakantieparken op Terschelling

Ga je met je gezin naar Terschelling toe? Als je jongere kinderen hebt, is het aan te raden om voor een van de vakantieparken op Terschelling te kiezen. Onder meer onderstaande vakantieparken zijn volgens ons ideaal voor een leuke vakantie:

Landal-Schuttersbos

Landal Schuttersbos

We hebben dit vakantiepark van Landal hierboven al even benoemd. Wat ons betreft is dit het leukste, fraaiste en gezelligste vakantiepark van Terschelling. Je kunt bovendien uit meerdere accommodaties op dit vakantiepark kiezen.

Landal-West-Terschelling

Landal West Terschelling

Ook over het andere vakantiepark van Landal op Terschelling zijn wij erg enthousiast. Dit vakantiepark is in het westen van Terschelling gelegen en is prachtig. Je kunt op dit vakantiepark bovendien uit allerlei appartementen kiezen; deze appartementen bieden plek tot wel 6 personen.

Overnachten op Terschelling met hond

Overnachten op Terschelling met hond

Wil je graag overnachten op Terschelling met hond en van de omgeving genieten? Dan raden wij je aan om voor een van de vakantiehuizen op dit eiland te kiezen. In veel van de vakantiehuizen is het namelijk toegestaan om je hond mee te nemen.

Ook op meerdere vakantieparken mag je je hond meenemen. Dit geldt onder meer voor de twee vakantieparken van Landal.  Naar zowel Landal Schuttersbos als Landal West Terschelling mag je je hond meenemen. 

Overnachten in appartement op Terschelling

Wil je het liefste overnachten in een appartement op Terschelling? Op Terschelling kan je ook uit meerdere appartementen kiezen. Bij Belvilla ben je in staat om leuke appartementen op dit eiland te boeken.

Overnachting Terschelling last minute boeken; de beste tips

Wil je graag een heerlijke overnachting op Terschelling last minute boeken? Wat ons betreft kies je dan het beste voor één van bovenstaande accommodaties. Ongeacht voor welke accommodatie je precies kiest, geniet je van veel gemak én veel plezier.

Om de beste overnachting op Terschelling last minute te boeken, hebben wij nog enkele handige tips voor je op een rijtje gezet:

 • Wacht zo lang mogelijk: heb je het lef om zo lang mogelijk te wachten met het boeken van een last minute naar Terschelling? Dan is de kans heel groot dat je van een echt financieel aantrekkelijke aanbieding geniet.
 • Zet je wensen goed op een rijtje: tot slot adviseren wij je om je wensen goed op een rijtje te zetten. In welke periode wil je naar Terschelling toe gaan? In welk gedeelte van dit eiland wil je verblijven? En naar welk soort accommodatie gaat je voorkeur uit?
Waarom naar Terschelling toe gaan

Waarom naar Terschelling toe gaan?

Het mag duidelijk zijn: Overnachten op Terschelling is erg interessant. Is het hierbij ook aan te raden om specifiek voor Terschelling te kiezen? Ja, absoluut. Op Terschelling geniet je namelijk van de nodige unieke voordelen:

 • Terschelling is prachtig: het is een feit dat Terschelling een prachtig eiland is. Je geniet op dit eiland van gezellige en fraaie dorpjes, maar ook van prachtige natuurgebieden. Juist deze combinatie zorgt ervoor dat heel veel mensen jaarlijks naar dit eiland toe trekken.
 • Op Terschelling is het gezellig: ongeacht wanneer je naar Terschelling toe gaat, geniet je van een bepaalde gezelligheid op dit eiland. Het is gezellig op bijvoorbeeld het strand, in de dorpjes en in de vele horecagelegenheid. Eigenlijk straalt Terschelling één en al gezelligheid uit.
 • Veel zonne-uren: het is een feit dat het op Terschelling vaak beter weer is dan in andere gebieden in ons land. Dit komt vooral doordat er op Terschelling sprake is van veel meer zonne-uren. Onderzoek heeft uitgewezen dat er op Terschelling jaarlijks ongeveer 20% meer zonne-uren zijn. Daarbovenop komt nog eens dat er op Terschelling jaarlijks 20% minder regent valt.
 • Je kunt veel doen, zien en beleven: wil je alleen naar Terschelling toe gaan? Wil je met je gehele gezin gaan? Wil je op dit eiland vooral tot rust komen? Of wil je vooral actieve dingen ondernemen? Het maakt allemaal niet zoveel uit. Op dit eiland kun je namelijk heel veel zien, doen en beleven. Wat ons betreft is Terschelling een van de meest veelzijdige Waddeneilanden.
 • Je kunt uit veel accommodaties kiezen: tot slot is het een groot voordeel dat je op Terschelling uit veel accommodaties kunt kiezen. Je kunt niet alleen uit veel soorten accommodaties kiezen, maar ook uit een grote hoeveelheid accommodaties per soort. Hiermee weet je ongetwijfeld je overnachting op Terschelling helemáál naar wens te maken.
Facebook
Twitter
LinkedIn

Ontdek meer reisblogs!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven