Dit zijn de grootste steden in Duitsland! Top 12

Duitsland wordt door reizigers vaak over het hoofd gezien, en dat is jammer want het is een prachtig land met een rijke geschiedenis en een levendige cultuur. Om te beginnen is er de middeleeuwse architectuur in Bamberg, de vele kastelen en de uitgestrekte landschappen. Ook heeft Duitsland een aantal warme, uitnodigende steden die perfect zijn om er een paar dagen door te brengen om ze te verkennen.

Hoewel Duitsland vooral bekend is om zijn bier en zijn bratwurst, is het land ook de thuisbasis van veel meer dan alleen een paar steden die een bezoek waard zijn. Natuurlijk nemen we het je niet kwalijk als je alleen tijd hebt voor een weekendje Berlijn, München en Hamburg. Maar als je kiest voor een langer bezoek, zijn er nog een groot aantal andere steden in Duitsland die de moeite waard zijn.

Wij hebben de grootste steden in Duitsland op basis van de inwonersaantallen voor je op een rij gezet. Hierbij is er uiteraard meteen gekeken naar wat er allemaal te beleven valt in de grote en indrukwekkende Duitse steden.

Inhoudsopgave:

Berlijn

Berlijn

Berlijn is de hoofdstad en ook direct de grootste stad van Duitsland. Maar Berlijn is tegelijkertijd ook een ongelooflijk veelzijdige stad. Bezoekers worden er naartoe getrokken omdat de artistieke en culturele scene ongeëvenaard is. Haar clubs behoren tot de beste ter wereld en haar muziek is internationaal bekend. De stad heeft ook een levendige culinaire scène, met restaurants op bijna elke straathoek. Als de zon schijnt, is Berlijn een van de mooiste steden ter wereld.

De meeste mensen denken er aan als de hoofdstad van Duitsland, maar het is ook veel meer dan dat: een bruisende stad met een rijke geschiedenis en een unieke cultuur. Hoewel de meeste belangrijke historische gebeurtenissen in Duitsland in het zuiden van het land plaatsvonden, heeft Berlijn een geheel eigen charme. Er is zoveel te zien en te doen dat het moeilijk is het allemaal in één dag in te passen. Trek daarom zeker een aantal dagen uit om deze ruige en veelzijdige stad te ontdekken.

Opzoek naar een stedentrip in Berlijn? Dit zijn onze aanbevelingen:

 1. TUI  -> Bekijk aanbiedingen!
 2. Prijsvrij -> Bekijk aanbiedingen!
 3. Vakantiediscounter -> Bekijk de deals!
 4. De Jong Intra -> Bekijk aanbiedingen!
Hamburg Duitsland

Hamburg

Voor een bezoeker is Hamburg een stad met vele gezichten. De havenstad is beroemd om zowel haar nachtleven als haar geschiedenis. De rivier de Elbe verdeelt de stad in een oostelijke en een westelijke helft.  Die zijn met elkaar verbonden door de beroemde Elbtunnel en de majestueuze Köhlbrandbrug.

Hamburg is bovendien de op een na grootste stad van Duitsland en heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de 12e eeuw. Hoewel Hamburg tijdens de Tweede Wereldoorlog zwaar beschadigd werd, heeft de stad zich hersteld en is ze vandaag modern en kosmopolitisch te noemen. Hamburg is het op één na belangrijkste economische en scheepvaartcentrum van Duitsland. Het herbergt ook twee van de grootste havens van Europa.

Munchen

München

Als hoofdstad van de deelstaat Beieren staat München bekend als het centrum van Zuid-Duitsland. Het is een van de populairste toeristische bestemmingen van het land, en dat is het al eeuwenlang. Dit komt ten eerste doordat het ongelooflijk gemakkelijk te bereiken is vanuit grote delen van de wereld. Als je er eenmaal bent is München een goed ontwikkelde en gastvrije stad. Met een geschiedenis die teruggaat tot de 12de eeuw, en prachtige architectuur die deze geschiedenis weerspiegelt.

In veel opzichten is München de perfecte bestemming voor reizigers: het is er vol leven, en het is een stad die uitstekend te voet te verkennen is. In feite liggen veel van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad op wandelafstand. Begin je wandeling zeker door het historische centrum van de stad, dat een verbazingwekkende verzameling architectuur bezit.

Opzoek naar een stedentrip in München? Dit zijn onze aanbevelingen:

 1. TUI  -> Bekijk aanbiedingen!
 2. Prijsvrij -> Bekijk aanbiedingen!
 3. Vakantiediscounter -> Bekijk de deals!

Keulen

Met zijn roemruchte verleden is Keulen een stad die ontelbare verhalen te vertellen heeft. Haar kathedraal, die als een van de belangrijkste in Duitsland wordt beschouwd, is daar een uitstekend voorbeeld van. Het huidige bouwwerk is een gotisch meesterwerk dat in 1248 werd begonnen en in 1880 werd voltooid – het duurde maar liefst 632 jaar om te voltooien!

In de middeleeuwen was Keulen de grootste stad van Duitsland, met een bevolking van ongeveer 200.000 inwoners. Tegenwoordig is het de vierde grootste stad in Duitsland.

Je weet niet waar je eindigt, maar je citytrip begint hier.
Frankfurt-am-Main-Duitsland

Frankfurt am Main

Frankfurt am Main is het financiële centrum van Europa, en het is ook de oudste stad van Duitsland. Deze stad is de thuisbasis van de Europese Centrale Bank, de Duitse Beurs, en de Goethe Universiteit. En alsof dit allemaal nog niet genoeg is heeft Frankfurt am Main ook de grootste binnenhaven van Europa. Als je in Frankfurt am Main bent, moet je zeker even een wandeling door de oude stad maken en de kathedraal van de stad ontdekken.

Grootste steden Duitsland Stuttgart

Stuttgart

Als je door Duitsland reist, moet een bezoek aan Stuttgart zeker hoog op je lijstje staan. Stuttgart is de hoofdstad van Baden-Württemberg, een plaats die zowel de toevallige reiziger als de toegewijde toerist veel te bieden heeft.

Het is het voornaamste economische centrum van de deelstaat, en ook een van de beste plaatsen van Duitsland om de industriële geschiedenis van het land te leren kennen.

Düsseldorf-Duitsland

Düsseldorf

Düsseldorf is de hoofdstad van de Duitse provincie Nordrhein-Westfalen. Deze prachtige stad heeft historische gebouwen, musea, winkels en restaurants, en een levendige culturele uitstraling. Er zijn verschillende universiteiten, die jonge professionals naar de stad lokken. Het is een stad van cultuur, en het is een stad van techniek, met veel grote industriële bedrijven die de kern van de plaatselijke economie vormen. Ze is daarom ook niet voor niets het economisch centrum van het Rijn-Ruhrgebied.

Düsseldorf ligt bovendien aan de oevers van de rivier de Rijn. Als hoofdstad van de dichtstbevolkte deelstaat van Duitsland is het niet moeilijk te begrijpen waarom hier meer dan 600.000 mensen wonen. De stad heeft een recente opleving in populariteit gekend, dankzij haar levendige en kleurrijke centrum.

Opzoek naar een stedentrip in Düsseldorf? Dit zijn onze aanbevelingen:

 1. TUI  -> Bekijk aanbiedingen!
Grootste steden Duitsland Leipzig

Leipzig

Voor reizigers zijn er weinig betere plaatsen om te verkennen dan de stad Leipzig. Leipzig is een bruisende, levendige stad, die een rijke culturele ervaring biedt.

Daarnaast is Leipzig ook een van de oudste steden van Duitsland, met eeuwenlange geschiedenis en cultuur die een bezoek aan de stad een must maken. Een van de belangrijkste redenen om de stad te bezoeken is het legendarische operagebouw. Het is sinds 2004 gehuisvest is in een moderne concertzaal die als een van de mooiste ter wereld wordt beschreven.

Dortmund-Duitsland

Dortmund

Dortmund is de hoofdstad van de regio Noordrijn-Westfalen. Het is een van de grootste steden van Duitsland en herbergt talrijke historische gebouwen en musea. Als je in de nabije toekomst een reis naar Duitsland plant, moet je overwegen een bezoek aan Dortmund in te lassen. Met een bevolking van meer dan 600.000 mensen is het nog steeds vrij klein en compact, en er is van alles te doen.

Essen-Duitsland

Essen

Breng een bezoek aan Essen, de op drie na grootste stad van Noordrijn-Westfalen, en je vindt er een charmante stad met een uniek cultureel erfgoed. Essen is een prachtige stad met veel te zien en veel te doen. Het ligt misschien een beetje van het toeristische pad af, maar het is zeker een bezoek waard.

De stad heeft twee grote musea: het Museum Folkwang, dat gericht is op schone kunsten, en het Museum am Ostwall, dat gericht is op de plaatselijke geschiedenis. De beroemdste attractie van Essen is echter het Industriecomplex Zollverein Kolenmijn, dat op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO staat.

Essen is ook een stad die beroemd is om haar bier. Met meer dan 200 brouwerijen in de stad is het geen wonder dat deze stad maar al te graag wordt bezocht!

Grootste steden Duitsland Bremen

Bremen

Bremen is om verschillende redenen een bezoek waard. Je kunt bijvoorbeeld een uitstapje maken naar de historische oude stad van de stad. Wat een van de best bewaarde middeleeuwse steden van heel Duitsland is. Ook is er de nieuwe stad van Bremen, waar veel mooie nieuwe gebouwen staan, waarvan er vele statige musea huisvesten.

In Bremen, een oude stad met een rijke geschiedenis, vind je talrijke schitterende kerken en kathedralen, waaronder de St. Petri en de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal. De stad heeft ook verschillende kunstmusea, waaronder het Museum voor Schone Kunsten. Hier kunnen bezoekers het wereldberoemde Bremer Stadsmuzikanten standbeeld zullen aantreffen.

Dresden-Duitsland

Dresden

De laatste Duitse stad in deze lijst is Dresden. Dresden is een stad met een rijke geschiedenis, cultuur en kunst, is een must-visit in Duitsland. Hij staat bekend om zijn vele musea, kastelen, kathedralen, paleizen en andere bezienswaardigheden. Deze maken het tot een van de meest bezochte steden van Duitsland maken.

De historische stad Dresden had een rijke culturele geschiedenis die weerspiegeld wordt in haar gebouwen en musea. Dit zie je bij het wereldberoemde Zwinger Paleis en de nabijgelegen Frauenkirche. Dresden staat hierdoor wel onderaan onze top 12 grootste steden in Duitsland, maar is een waar hoogtepunt voor alle liefhebbers onder ons van kunst, cultuur en geschiedenis!

Opzoek naar een stedentrip in Dresden? Dit zijn onze aanbevelingen:

 1. TUI  -> Bekijk aanbiedingen!
 2. Prijsvrij -> Bekijk aanbiedingen!
 3. Vakantiediscounter -> Bekijk aanbiedingen!
Facebook
Twitter
LinkedIn

Ontdek meer reisblogs!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven