Bezienswaardigheden in Boedapest; 8x ontdekken in de Hongaarse hoofdstad

Boedapest behoort tot een van de mooiste en meest bekende steden van Oost-Europa. De stad staat vol met historische hoogtepunten en leent zich perfect voor een stedentrip naar Boedapest. Het eerste dat u wilt doen als u in Boedapest aankomt, is een bezoek aan de Citadel. Dit is één van de belangrijkste bezienswaardigheden van Boedapest en moet je gezien hebben als je de Hongaarse hoofdstad bezoekt. Terwijl de Citadel het beste uitzicht over de stad is, zijn de prachtige en diverse keukens in de stad niet te missen. Je kunt zelfs veganistische restaurants en hamburgers vinden in Boedapest en zelfs veganistisch eten kopen bij de straat karren.

Inhoudsopgave:

Het parlementsgebouw is een belangrijke plek om te bezoeken in de stad. Dit historische gebouw herbergt het Hongaarse parlement, waarvan de naam “Huis van het land en de natie” betekent. Het werd gebouwd in 1873 nadat drie steden die het moderne Boedapest zouden vormen, waren samengevoegd. Het duurde 19 jaar om te bouwen, maar het is een van de grootste gebouwen in de stad en is het hoogste gebouw in Hongarije. Een rondleiding door het neogotische bouwwerk is een must, en de wisseling van de wacht is ook een must.

De stad herbergt verschillende centra. Na de Tweede Wereldoorlog werden de twee steden verenigd om de moderne stad te vormen. Ondanks het feit dat eerstgenoemde het dichtstbevolkt was, herbergt het nog steeds een groot aantal historische bezienswaardigheden in Boedapest. U zult ook uren willen doorbrengen in een van de beroemde cafés van de stad.

Het Stadspark is op haar beurt een prachtige groene oase in de stad. Het park is de thuisbasis van de Szechenyi-baden, een dierentuin en een replica van het Transsylvanische Vajdahunyad-kasteel. U kunt ook een bezoek brengen aan het Millenniumplein, het grootste plein van Hongarije, en de Szechenyi-baden verkennen. Een tramrit door de stad maken is een uitstekende manier om de stad te verkennen en alle bezienswaardigheden van Boedapest te zien.

Zorg ervoor dat u tijdens uw verblijf in Boedapest geniet van het warme weer in de stad. De wintermaanden zijn de perfecte tijd om een voorstelling bij te wonen in de Hongaarse Staatsopera. Hoewel de Hongaarse hoofdstad het hele jaar door mooi is, zijn de wintermaanden de beste tijd om ervan te genieten. Deze stad biedt veel plezier en ontspanning voor alle bezoekers. Het is ook een populaire bestemming voor gezinnen met kinderen en u kunt de rijke geschiedenis en cultuur van het land ontdekken.

Wat er allemaal nog meer valt te ontdekken in deze stad ontdek je in het onderstaande artikel!

Invisible Exhibition Boedapest

Invisible Exhibition

Een bezoek aan de Invisible Exhibition is een unieke museumervaring. Voor degenen die niet kunnen zien, kunnen ze met de Invisible Exhibition in de wereld van de blinden stappen. De Invisible Exhibition is een interactieve ervaring waarbij bezoekers op hun zintuigen moeten vertrouwen om de onzichtbare wereld te ervaren. Het doel van de tentoonstelling is om het publiek voor te lichten over de moeilijkheden van het leven met verlies van gezichtsvermogen. Er zijn interactieve stations waar bezoekers kunnen leren over de verschillende situaties waarmee blinden te maken hebben.

De Invisible Exhibition laat bezoekers de onzichtbare wereld aan den lijve ervaren. Het is een meeslepende ervaring die blinde en slechtziende bezoekers de mogelijkheid biedt om de wereld zonder zicht te verkennen. De tentoonstelling biedt bezoekers ook de mogelijkheid om volledige duisternis te ervaren. In tegenstelling tot andere musea is de Invisible Exhibition gratis. Om te bezoeken, moeten bezoekers zich vooraf registreren om een gids in een vreemde taal te ontvangen. Ticketprijzen variëren afhankelijk van de leeftijd van het publiek.

De Invisible Exhibition in Boedapest is een leuke en interactieve reis naar de wereld van het onzichtbare. Met behulp van je tast-, gehoor- en reukzintuigen kunnen bezoekers hun weg vinden in de pikdonkere wereld. Zien is niet nodig om de tentoonstelling te begrijpen, waardoor je leert vertrouwen op je andere zintuigen. De gidsen van de tentoonstelling zijn blind of slechtziend en helpen je door de hele ervaring heen.

De Invisible Exhibition is een unieke culturele ervaring en één van de bezienswaardigheden in Boedapest. U kunt in uw eigen taal deelnemen aan de tentoonstelling. Als je de taal niet kunt lezen of spreken, kun je ook de audiogidsen gebruiken om de verschillende displays en exposities te begrijpen.

Sint-Stefanusbasiliek Boedapest

De Sint-Stefanusbasiliek

Als je nog nooit in Hongarije bent geweest, is een bezoek aan de Sint-Stefanusbasiliek een must. Deze rooms-katholieke basiliek in Boedapest is een prachtige plek om te bezoeken. Het is vernoemd naar Stefanus, de eerste koning van Hongarije. In de crypte van de basiliek is de hand van Stefanus te zien, die bewaard is gebleven in een reliekschrijn. Vóór de jaren twintig was het het op zes na grootste kerkgebouw van het land.

De Sint-Stefanusbasiliek is één van de populaire bezienswaardigheden van Boedapest. De indrukwekkende koepel en twee klokkentorens maken het een spectaculair gezicht. De basiliek, die in 1905 werd voltooid, is de thuisbasis van de rechterhand van de heilige Stefanus, het meest vereerde relikwie in de Hongaarse katholieke kerk. De koepel heeft ook met juwelen versierde figuren van Heilig Rechts, die worden bewaard in een kapel in de crypte.

Oad - Cultuurreizen

Het gebouw is ook een architectonisch wonder. De basiliek, gesticht door Sint Stefanus, heeft een Grieks kruisplattegrond. De gevel wordt ondersteund door twee massieve klokkentorens. De zuidelijke bel weegt negen ton, terwijl zijn voorganger bijna acht ton woog. De koepel is bekroond met een vergulde, zandgegoten gouden koepel, waardoor bezoekers kunnen genieten van het uitzicht vanaf een uitkijkpunt van 360 graden.

De basiliek bevindt zich bovendien in het hart van Boedapest. U kunt het bereiken via vele vervoersmiddelen. U kunt vanuit het stadscentrum de metro nemen naar station Nepliget, of vanaf daar de tram naar Szent Istvan Bazilika nemen. Neem anders een taxi naar de basiliek en ga naar Szent Istvan ter.

De basiliek is gebouwd in neoklassieke stijl en heeft een Grieks kruisplattegrond. Gelegen aan de noordkant van het plein, is de basiliek een spectaculaire plek om te zien en te beleven. Tijdens uw bezoek aan Boedapest moet u ook een kijkje nemen in het nabijgelegen Bajcsy-Zsilinszky ut, waar u een uitzicht over de stad kunt krijgen.

Margaretha-eiland Bezienswaardigheden Boedapest

Margaretha-eiland

Een dag op Margaretha-eiland is een geweldige manier om de stad te verkennen. Het park is een populaire bestemming voor een dagje uit en is gemakkelijk bereikbaar vanuit het stadscentrum. Diverse trams en bussen brengen u naar het park. Als je geen hardloper bent, is er ook de mogelijkheid om te picknicken, of het Buda-kasteel te bewonderen. Als alternatief kunt u de middag doorbrengen met een romantisch diner in het plaatselijke restaurant.

Bezoek de kinderboerderij op het Margaretha-eiland. Deze leuke attractie biedt herten, konijnen, pony’s en geredde roofvogels. Er is ook een wenteltrap die je naar de top brengt voor een 360-graden uitzicht. De watertoren is ook de thuisbasis van kunsttentoonstellingen en het Boedapest Zomerfestival. Buslijn 26 stopt bij de Margarethabrug en geeft je gemakkelijk toegang tot het eiland.

Het grote eiland wordt omgeven door een atletiekbaan en heeft gratis fitnessparken in de buitenlucht. Het heeft ook een overdekt fitnesscentrum en een voetbalveld. Voor degenen die meer actief zijn, biedt het fitnesscentrum een ​​verscheidenheid aan trainingsmogelijkheden. Of je nu wilt afvallen of gewoon fit wilt worden, hier is genoeg te doen. Als je je lui voelt, kun je een elektrische scooter huren en het eiland op eigen gelegenheid verkennen. Als je avontuurlijker wilt worden, probeer dan een bringohinto te huren, een fietskoets in de open lucht. Deze transporten zijn geweldig voor het verkennen van de natuurlijke schoonheid van de stad.

Het prachtige uitzicht van het eiland op het Buda-kasteel en de spectaculaire zonsondergangen zorgen ervoor dat u zich verjongd en verfrist voelt. Als u op zoek bent naar een rustige omgeving voor een picknick, bent u hier aan het juiste adres.

Het park is een geweldige plek om te zitten en te ontspannen. Het park staat vol met kleurrijke bloemen en heeft vier toiletten. De toiletten op het Margaretha-eiland zijn schoon en grotendeels automatisch, dus je hoeft je geen zorgen te maken over het gebruik van een toilet. Daarna kunt u een bezoek brengen aan de Japanse tuin en de eeuwenoude bomen en rozen in Engelse stijl. Bezoek aan het eind van de dag de cafés van het park om het heerlijke eten te ervaren.

Bezienswaardigheden Boedapest Gellért

Gellért-baden

De Gellért-baden zijn historische warmwaterbronnen in Boedapest. Ze werden gebouwd in 1918 en zijn populair bij zowel de lokale bevolking als toeristen. Ze staan bekend om hun spabehandelingen en hun slibbehandeling. Er zijn verschillende zwembaden bij de Gellért Baden. Als je een fan bent van de warmwaterbronnen, zal een reis naar de Gellért-baden je een nieuw leven inblazen en verjongen.

Een bezoek aan de Gellért-baden is een geweldige manier om de schoonheid en de bezienswaardigheden van Boedapest te ervaren. De baden liggen direct aan de oevers van de Donau en zijn goed bereikbaar met bus of tram. Als je in de stad verblijft, kun je een tram nemen vanaf de Szabadsag-brug. Als alternatief kunt u een bus, metro of een wandeling nemen om de baden te bereiken.

Een bezoek aan de Gellért-baden is een uitstekende manier om te ontspannen en uw lichaam en geest te verjongen. Het ligt vlakbij het beroemde Buda-kasteel en is bijna 365 dagen per jaar geopend. Het is echter niet open op feestdagen, zoals oudejaarsavond en Pasen. Hoewel de baden niet de grootste van Boedapest zijn, trekken ze toch jaarlijks miljoenen bezoekers.

De Gellért Baden zijn open voor het publiek. Je kunt de spa het hele jaar door bezoeken, en de lokale bevolking neemt vaak een korte pauze van 15 tot 30 minuten van hun dagelijkse leven voordat ze naar hun werk gaan. Toeristen kunnen desgewenst een hele dag in de baden doorbrengen. Huur een badjas of handdoek om je lichaam droog te houden. Handdoeken zijn te huur. De Gellert is een van de beste plaatsen om de warmwaterbronnen van Hongarije te ervaren.

Donau-Promenades

Donau Promenades

Een bezoek aan de Donau Promenades in Boedapest is een ideale manier om een middag of avond door te brengen met familie en vrienden. De lange oever van de Donau biedt een spectaculair uitzicht op de rivier. Je kunt ook de Elizabeth-brug bekijken, wat een mooi gezicht is. Breng zeker een bezoek aan het standbeeld van de kleine prinses en de Vidago Hall. Een wandeling langs de promenade geeft u ook de kans om het Marciusplein te zien, een van de oudste en mooiste pleinen van de stad.

De Donau Promenade is ook een heerlijke plek om te wandelen, aangezien er veel mooi groen en parken te vinden zijn. U kunt genieten van de zonsondergang vanaf het terras, dat ten zuiden van het Hongaarse parlementsgebouw ligt.

SRC Reizen

Een bezoek aan de Donau Promenades in Boedapest kan een zeer ontspannende ervaring zijn. Je wordt omringd door prachtige natuur en de nachtelijke hemel zorgt voor een spectaculaire setting. U kunt ook over de vele sculpturen van de promenade wandelen, waaronder een aantal die ongelooflijk mooi zijn. De Kettingbrug flankeert het hele water en de beroemde monumenten van de stad zijn hier allemaal te vinden.

De esplanade is een zeer rustige plek om te ontspannen na een lange dag. Het prachtige uitzicht op de beroemde architectuur en monumenten van de stad is absoluut prachtig. Als u Boedapest overdag bezoekt, neem dan zeker de tijd om de talrijke restaurants en cafés langs de Donau Promenade te verkennen.

Kortom, een bezoek aan de Donau-promenades is een geweldige manier om een middag in Boedapest door te brengen. De promenade is een mooie en schilderachtige plek om te wandelen. U kunt ook een bezoek brengen aan het Hongaarse parlement en andere bezienswaardigheden in Boedapest. Je kunt hier zelfs gokken. Het enige dat u hoeft te doen is het tijdstip van de dag te kiezen waarop u de stad wilt bezoeken.

Faust-wijnkelders-bezienswaardigheden-Boedapest

Faust-wijnkelders

Als je op zoek bent naar een unieke manier om te genieten van een unieke wijnproeverij in Boedapest, ga dan naar de Faust-wijnkelders. Dit verborgen juweeltje ligt op slechts enkele minuten van het centrum van Boedapest en is de perfecte plek om Hongaarse wijnen te proeven. Als je in de stemming bent voor een lekker glas rood, probeer dan een selectie van rood en wit in het café. U kunt ook genieten van een thema-wijnproeverij.

U kunt de unieke wijn proeven in de wijnkelder, gelegen in het Hilton Budapest. Dit familiebedrijf is gespecialiseerd in exclusieve wijnen van kleine familie wijnhuizen. Hierdoor zul je de wijnen niet vinden op markten of export. Bovendien zijn de prijzen redelijk. Afhankelijk van het type wijn waarin je geïnteresseerd bent, wil je misschien meer dan één glas bestellen.

De Faust Wine Cellar bevindt zich in het Hilton Budapest en is gunstig gelegen nabij het Szabo Marcipan Museum. De Faust-wijnkelder is de perfecte plek voor een afternoon tea. Er zijn kaasscones beschikbaar om te proeven terwijl u geniet van uw favoriete Hongaarse wijnen. De service is snel en vriendelijk, en de prijzen zijn gemiddeld. Desalniettemin, als je de bezienswaardigheden in Boedapest met een beperkt budget bezoekt, is een bezoek aan deze unieke kelder het overwegen waard.

Of je nu op zoek bent naar de hemel van wijnliefhebbers of een serieuze wijnkenner, je zult zeker een aantal unieke wijnen vinden in Boedapest. De Faust Wine Cellar is een fantastische plek om de beste Hongaarse wijnen te proeven. Het personeel is vriendelijk en behulpzaam, en de prijzen zijn redelijk.

Het parlementsgebouw Boedapest bezienswaardigheden

Het parlementsgebouw

Een bezoek aan het parlementsgebouw in Boedapest is een must als je Hongarije bezoekt. Het gebouw werd voltooid in 1896 en is een van de meest iconische bouwwerken in de stad. Het interieur van het gebouw is versierd met mozaïek ontwerpen, die een belangrijk kenmerk van de structuur zijn. De ontwerpen zijn geïnspireerd op katholieke symbolen en onthullen het belang van religie in het negentiende-eeuwse Hongarije. U kunt ook een rondleiding door het gebouw krijgen. De rondleiding duurt ongeveer 50 minuten en wordt aangeboden in verschillende talen. U kunt ook lange wachtrijen vermijden door uw ticket vooraf online te boeken.

Er zijn twee ingangen naar het parlementsgebouw. De eerste ingang is aan de kant van Pest, waar je door de Margarethabrug moet, en vanaf daar kun je naar de trappen aan de rivieroever lopen om het parlement te zien. Vooral bij zonsondergang is het prachtig. U kunt ook een wandeling maken in de Kasteeltuinen, evenals in het Vissersbastion. Een bezoek aan het parlementsgebouw in Boedapest is een must voor elke bezoeker van de stad.

De grote zaal van het parlementsgebouw is zeshoekig en heeft een rode loper van drie kilometer lang. Het Hongaarse parlement is de thuisbasis van de wetgevende macht en de Hongaarse Heilige Kroon.

Zoals gezegd is een rondleiding krijgen de gemakkelijkste manier om inzicht te krijgen in het werk van het parlement. Hoewel het een langdurig proces kan zijn, is de prijs van rondleidingen zeer redelijk en vaak snel uitverkocht. Als alternatief kunt u algemene toegangskaarten online kopen via de officiële website van het Hongaarse parlement. U kunt uw ticket ook bij een externe touroperator kopen. De prijzen voor algemene toegang zijn redelijk en dekken alle essentiële ruimtes van het Hongaarse parlement.

Het parlementsgebouw ligt aan de Pest-kant van de Donau en is een bezienswaardigheid die je gezien moet hebben. U kunt het gebouw van dichtbij bekijken door de trappen van de rivieroever op te lopen. Het uitzicht op het parlement is bijzonder spectaculair bij zonsondergang. Als alternatief kun je naar de kasteeltuinen van Buda Castle gaan en het vanaf een hoger niveau bekijken. Bent u een liefhebber van openbare rondleidingen, dan kunt u kiezen voor een rondleiding door het gebouw.

Vissersbastion-Boedapest

Het Vissersbastion

Een bezoek aan het Vissersbastion is een must als je in Boedapest bent. Dit neoromaanse monument bevindt zich vlakbij de burcht van Boeda in het 1e arrondissement. Het uitzicht over de stad vanaf de neoromaanse uitkijk terrassen is spectaculair. 

Een geweldige plek om de zonsondergang te bekijken is vanaf de top van het Vissersbastion. Het is een van de meest bezochte plaatsen in Boedapest en is dag en nacht geopend. Het bastion is ‘s ochtends vroeg stil, maar later zijn de straten vol toeristen. De zon is het mooist tijdens de vroege ochtend. De winterse luchten zijn echter meestal grijs en somber, waardoor het moeilijk is om een goede foto te maken.

Als je Boedapest in de vroege ochtend bezoekt, is een goede tijd om het Vissersbastion te bezoeken de vroege ochtend. Het is een prachtige plek om op elk uur te zien, maar het is het beste om het te bezoeken bij zonsopgang, wanneer de zon hoog staat en de wolken niet zo koud zijn. Je hebt vanaf hier ook een geweldig uitzicht over de stad en het is gratis om naar het bovenste terras te gaan.

‘s Avonds kunt u vanaf het Vissersbastion genieten van het panoramische uitzicht over de stad. Het is een geweldige plek voor fotografie. Als je een trip naar Boedapest plant, overweeg dan een bezoek te brengen aan dit magnifieke monument. Het gotische ontwerp is een unieke stijl die je een ongelooflijk perspectief op de stad geeft. Als u geïnteresseerd bent in het uitzicht over de hele stad, mag u het Vissersbastion niet missen.

Het uitzicht vanaf dit uitkijkpunt is spectaculair. Tijdens je Boedapest-reis kun je de historische gebouwen en bezienswaardigheden in Boedapest verkennen en hun vele facetten ontdekken. Als u op zoek bent naar een panoramisch uitzicht over de stad, dan is het Vissersbastion een uitstekende plek om te bezoeken. Op de top van het Bastion heb je een fantastisch uitzicht over de Donau. Je moet van plan zijn om het Vissersbekken voor zonsondergang te bezoeken voor de meest adembenemende nachtelijke uitzichten.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ontdek meer reisblogs!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven