9x bezienswaardigheden in Hamburg die je kan ontdekken

De havenstad Hamburg is de op één na grootste stad van Duitsland, en een bezoek aan deze metropool is eigenlijk niet te vergelijken met een bezoek aan welke Europese stad dan ook. De stad heeft meer bruggen dan Amsterdam, Venetië en Istanbul samen, en beschikt over een groot aantal prachtige grachten. Maar voor wie een meer culturele ervaring verkiest, biedt Hamburg meer dan alleen een mooie skyline. Hamburg wordt vaak de poort naar de wereld genoemd, en het is ook een van de meest multiculturele steden van Duitsland.

Er zijn zoveel bezienswaardigheden in Hamburg te zien en we lichten er een paar van de beste uit. In het noorden van Hamburg kun je de beroemde Speicherstadt bezoeken, een havenwijk met oude pakhuizen die omgebouwd zijn tot winkelgalerijen en restaurants. Ook kun je de rivier de Elbe oversteken, om Hamburg’s andere historische wijk, de Neustadt, te bezoeken. In de Neustadt kun je vervolgens helemaal opgaan in het Miniatur Wunderland en de Hamburg Dungeon.

Maar er is nog zoveel meer te beleven, zien en doen in deze bijzondere havenstad. Een aantal van de bezienswaardigheden in Hamburg hebben we voor je in kaart gebracht:

Inhoudsopgave:

De-haven-van-Hamburg

De haven van Hamburg

Als je naar Hamburg afreist, is dat waarschijnlijk omdat je ook het rijke maritieme erfgoed van de stad wilt ervaren. Als een van de grootste havens ter wereld is Hamburg de toegangspoort tot Duitslands Noordzeekust, waar je enorme containerschepen kunt bewonderen. De haven van Hamburg ligt eigenlijk in het naburige stadsdeel Harburg. Vanuit de haven kun je een rondvaart boeken die je met een klein bootje de rivier de Elbe op brengt, waar je de imposante St. Michaelis Kirche en de stad kunt zien liggen.

Als je de bezienswaardigheden in Hamburg gaat ontdekken, moet je daarom ook zeker een bezoek brengen aan de haven van Hamburg. Hij ligt midden in het centrum van de stad en heeft veel restaurants met uitzicht op de rivier de Elbe. Haar haven is een van de grootste en drukste ter wereld, en niet voor niets: Hamburg is een van de belangrijkste Europese toegangspoorten tot de wereld, waar elk jaar meer dan 10.000 schepen aankomen, plus meer dan 1 miljoen jaarlijkse reizigers!

Hamburg-Dungeon

Hamburg Dungeon

Als je de bezienswaardigheden in Hamburg gaat bezoeken, mag een bezoek aan de Hamburg Dungeon eigenlijk niet ontbreken. De Hamburg Dungeon is een museum vol van verschrikkingen. Als je van enge- en horrorverhalen houdt, is dit de plaats voor jou. Het werd in 2000 gebouwd en is beroemd om zijn special effects. Het is mede hierdoor de belangrijkste toeristische attractie in Hamburg.

De Hamburg Dungeon is bovendien een van de beste manieren om een overzicht van de geschiedenis van de stad te krijgen. De Dungeon is een griezelmuseum dat niet alleen tentoonstellingen heeft over het boeiende verleden van de stad, maar ook een serie voorstellingen waarvan de Dungeon beweert dat ze “de meest angstaanjagende ter wereld” zijn.

Het-Elbstrand

Het Elbstrand

Elbstrand in Hamburg is de naam van een populair strandgebied in de Duitse stad. Het strand ligt aan de oever van de rivier de Elbe. Het Elbstrand Hamburg is in de zomer een populaire plek om te zonnebaden. Het Elbstrand is verdeeld in gebieden met heel verschillende karakters.

Het strand is een geliefde plek bij gezinnen, maar het strand is ook de plaats bij uitstek voor mensen die de hele nacht willen feesten. Het Elbstrand ligt in het district St. Pauli. Vanuit de Noordzee mondt de Elbe uit in de rivier de Elbe. Kortom, een heerlijke plek om tijdens de warme zomermaanden even helemaal te ontsnappen aan alle drukte van de stad.

Speicherstadt

Speicherstadt

Hamburg is bekend om zijn rijke maritieme geschiedenis, zijn haven, en natuurlijk de Speicherstadt. De Speicherstadt is de pakhuizenbuurt van Hamburg, en bestaat uit een labyrint van rode muren en oude houten gebouwen. Het is een van ‘s werelds grootste historische pakhuiswijken. De Speicherstadt staat bekend om zijn unieke architectuur, en in 2011 werd ze aan de UNESCO Werelderfgoedlijst toegevoegd.

Het werd aan het eind van de 19de eeuw gebouwd door de kooplieden van de stad, die een efficiëntere manier wilden om hun goederen op te slaan. Vandaag de dag worden de pakhuizen nog steeds gebruikt door plaatselijke bedrijven om hun goederen op te slaan, en bieden ze een boeiend inzicht in de begintijd van de internationale zeehandel.

Hachez-Chocoversum-Hamburg

CHOCOVERSUM

Als je van chocolade houdt, dan wil je het CHOCOVERSUM, Hamburg’s jaarlijkse vakbeurs voor chocolade en suikerwerk, zeker niet missen. Eenmaal binnen kun je genieten van een grote verscheidenheid aan activiteiten en tentoonstellingen met chocoladethema: maak een tocht door een chocolademijn, probeer fruitsculpturen met chocoladethema uit, en zie hoe voedselontwerpers chocolade gebruiken voor creatieve verwennerij. Ook voor kinderen is er genoeg te doen in CHOCOVERSUM. Een perfecte plek voor een dagje uit dus!

St.-Michaeliskirche

St. Michaelis Kirche

De St. Michaelis Kirche in Hamburg is een van de populairste kerken in de stad. Naar schatting bezoeken meer dan 200.000 mensen de kerk elk jaar. De prachtige architectuur combineert gotische en barokke elementen, die kenmerkend zijn voor Hamburgs diverse mix van culturen.

Hoewel ze het beroemdst is om haar roosvensters en haar grote orgel, herbergt ze ook enkele van Hamburgs indrukwekkendste beeldhouwwerken. Een absolute aanrader voor de cultuurliefhebbers onder ons.

Sternschanze

Sternschanze

De Sternschanze in Hamburg is een voormalige volkswijk die nu een bruisende hipsterwijk is. Het hele gebied is een verzameling van oude en nieuwe gebouwen, van eeuwenoude huurkazernes tot zielloze betonnen torens. Sommige gebouwen zijn gerenoveerd, de meeste niet, en bijna allemaal hebben ze een verhaal te vertellen.

De laatste jaren is het een bloeiende, aantrekkelijke wijk geworden die bezoekers uit heel Duitsland en de wereld trekt. Een belangrijke attractie is het Sternschanzer Festival, een feest dat een week duurt en bezoekers van heinde en verre trekt. Het kleine, intieme gevoel van de buurt is ook een echte aantrekkingskracht. Je krijgt hier nog een echt inkijkje in het authentieke Hamburg.

De-Elbtunnel-Hamburg

De Elbtunnel

De Elbtunnel is een laan die zich ruim vier kilometer door het midden van Hamburg uitstrekt. Het klinkt saai, maar dat is het zeker niet. Hij verbindt de twee oevers van de Elbe, en is de populairste toeristische attractie van de stad.

Tegenwoordig kun je in de tunnel bijna altijd een rondleidinggroep vinden, waarbij de gids je wijst op interessante feiten over de voorbijglijdende uitzichten. Bovendien is de tunnel beroemd om zijn muziek. Er staan 20 luidsprekers langs de weg, elk met een ander thema – iets wat een bezoek alleen nog maar specialer zal maken.

Miniatur-Wunderland-Hamburg

Miniatur Wunderland

Als je aan Duitsland denkt, denk je waarschijnlijk aan het Zwarte Woud, Beierse slagroomtaarten, en het Oktoberfest. Maar het land is veel meer dan dat. Duitsland is niet alleen de geboorteplaats van ‘s werelds grootste kerstmarkt en de geroemde autofabrikanten, maar ook van ‘s werelds grootste modelspoorbaan.

Miniatur Wunderland is om allerlei redenen een wereldberoemde toeristische bestemming. In de twee enorme hallen staan meer dan 2,5 miljoen minuscule modellen van mensen, voertuigen en gebouwen, die met elkaar verbonden zijn door een enorm systeem van bewegende delen en lopende banden.

Maar de belangrijkste reden waarom mensen het Wunderland bezoeken is voor de miniatuur versies van beroemde oriëntatiepunten. Sommige daarvan lijken rechtstreeks van echte plaatsen te zijn geplukt, zoals de Mount Everest replica en het Miniatuurmeer, waarvan het waterpeil door een speciaal vacuümsysteem wordt geregeld. Het is met recht een van de meest bijzondere toeristische attracties in de stad te noemen!

Beste tijd om Hamburg te bezoeken

De herfst is de perfecte tijd om de bezienswaardigheden in Hamburg te bezoeken. Niet alleen is het weer aangenaam, maar het is ook een tijd van het jaar waarin de stad vol is met kleurrijke bladeren en festivals. In de stad zijn veel evenementen, festivals en vieringen, waardoor er is altijd wel iets te beleven is!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ontdek meer reisblogs!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven