Lekker ontspannen in een vakantiehuis aan zee in Nederland

Op zoek naar een vakantiehuis aan zee in Nederland? Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat mensen die dicht bij de zee wonen, of deze vaak bezoeken, gezonder zijn. Waardoor dat precies komt weet men niet, maar het heeft in ieder geval met stress te maken. De geluiden en bewegingen die het water maakt zorgen ervoor dat we ontspannen als we dicht in de buurt komen. De enorme uitgestrektheid helpt om onze dagelijkse zorgen even te vergeten en de zoute frisse lucht helpt om de longen te reinigen. Gelukkig bestaan er veel mogelijkheden om tijdens je vrije dagen lekker te ontspannen in een vakantiehuis aan zee in Nederland.

Inhoudsopgave:

Verschillende soorten vakantiehuizen aan zee

Het beste vakantiehuis aan zee vinden in Nederland

De Nederlandse stranden trekken duizenden bezoekers op warme zonnige dagen. Het strand is altijd al een favoriete bestemming geweest voor een dagje uit, een weekendje weg of een vakantie. Daardoor is de infrastructuur door de jaren heen goed ontwikkeld. Er zijn honderden vakantieparken, hotels, appartementencomplexen en privéhuizen waar je een vakantiehuis aan zee in Nederland kunt boeken. Daar kun je vanuit je raam de zoute lucht opsnuiven en te voet in korte tijd naar het strand lopen om uit te waaien, te zwemmen of te zonnebaden.

Top 10 best beoordeelde vakantiehuis aan zee in Nederland

Knusse-cottage-in-Noordwijk
Knusse cottage
Noordwijk – Zuid-Holland
Knus-vakantiehuis-Ouddorp
Knus vakantiehuis
Ouddorp – Zuid-Holland
Luxe-penthouse-cadzand
Luxe penthouse
Cadzand – Zeeland
Schitterend vakantiehuis
Vrouwenpolder – Zeeland
moderne-nature-lodge
Moderne, trendy thema Nature lodge
Zandvoort Noord-Holland
Halfvrijstaande,-luxe-villa
Halfvrijstaande, luxe villa
De Koog – Texel
luxe-lodge-vlissingen
Luxe lodge
Vlissingen – Zeeland
Prachtige villa met sauna
Egmond aan Zee – Noord-Holland

Verschillende soorten vakantiehuizen aan zee

Door het enorme aanbod kun je in Nederland kiezen uit vakantiehuizen met verschillende eigenschappen. Een luxe vakantiehuis aan zee beschikt over allerlei extra´s waardoor je niets tekort komt. Een simpel vakantiehuis heeft meestal net genoeg plek voor de hoeveelheid bewoners. Voor de kinderen zijn er stapelbedden en/of slaapbanken die elke avond ingericht moeten worden. Vakantiehuisjes hebben altijd een keuken, maar die bevat bij goedkopere huisjes meestal enkel het hoognodige. Als je weet dat je een groot gedeelte van de tijd buiten gaat doorbrengen, dan is een simpel vakantiehuis waarschijnlijk genoeg. Er zijn echter ook veel luxe vakantiehuizen beschikbaar.

luxe vakantiehuis aan zee

Een luxe vakantiehuis aan zee

Een luxe vakantiehuis aan zee is eigenlijk een privé villa met alles erop en eraan. Je kunt rekenen op een ruimte waarin je comfortabel kunt leven, met een goede keuken, de beste matrassen en een aantal extra´s. Dit kan ervoor zorgen dat je vakantie een ontspannen en weelderig tintje krijgt. In een luxe vakantiehuis ontbreekt het aan niets. Alles wat je nodig hebt is direct beschikbaar en je hoeft geen ruimte met andere mensen te delen. Als je van plan bent om helemaal tot rust te komen, dan is een luxe vakantiehuis aan zee de beste optie voor een vakantie in Nederland.

De mogelijke extra´s van een luxe vakantiehuis

Niet alle luxe vakantiehuizen aan zee beschikken over dezelfde faciliteiten, maar je kunt gemakkelijk een vakantiehuis vinden met bijvoorbeeld een jacuzzi, een sauna, een ruimte om films te kijken of een massage service aan huis. Als je een geweldige vakantie wilt doorbrengen aan zee, is het dus de moeite waard om te bedenken wat voor jou de ervaring helemaal afmaakt. Houd daarbij rekening met het onstuimige weer in Nederland. Het kan natuurlijk gebeuren dat je één of meerdere vakantiedagen in je eigen paradijsje wilt doorbrengen.

Vakantiehuis met jacuzzi aan zee

Vooral op vakantie, wanneer we tijd hebben om te ontspannen, is een jacuzzi op zijn plaats. Het Nederlandse strand en de zee zijn geweldige plekken om lekker te wandelen en uit te waaien. Als het mooi weer is kun je er ook zwemmen en zonnebaden. Echter het zand en de zoute golven zorgen ervoor dat je toch altijd een beetje alert moet blijven. Als je een vakantiehuis aan zee in Nederland boekt met een eigen jacuzzi, dan kun je bij thuiskomst genieten van het zoete water, de massage van de jet en de bewegingen en geluiden van de bubbels.

Boek hier jouw verblijf in een luxe vakantiehuis aan zee in Nederland!

Vakantiehuis aan zee met privé sauna

In Ayurveda, de medische wetenschap van India, wordt zweten gezien als een vorm van sport en een belangrijke reiniging voor het lichaam. Niet iedereen houdt ervan om naar een openbare sauna te gaan. Misschien ben je niet op je gemak met naaktheid, of wil je simpelweg de ruimte niet met anderen delen. Het kan ook zijn dat je gewoon elke dag van een korte sauna sessie in het eigen huis wilt genieten. In dat geval kun je een vakantiehuis boeken met een privésauna. In Nederland zijn er veel luxe vakantiehuisjes aan zee die over dergelijke faciliteiten beschikken. Op die manier kun je wanneer je maar wilt de sauna induiken en even lekker zweten.   

Vakantiehuis-aan-zee-met-hond

Honden en andere huisdieren zijn vaak ook welkom in een vakantiehuis

Het strand en de zee zijn uitermate geschikt voor een vakantie met je hond. Die kan daar vrij rondrennen en met de golven spelen terwijl je zelf geniet van een wandeling, een boek of een dagje zonnebaden en zwemmen. De meeste vakantieparken, appartementencomplexen en privé vakantiehuizen hebben een aantal plekken beschikbaar voor bezoekers die met huisdieren komen. Op Dogsincluded.nl en Hondenopvakantie.nl vind je een lijst met alle hondvriendelijke vakantiehuizen aan zee in Nederland. Je vindt op deze websites onder andere recensies van andere hondenbaasjes. Ook op websites waar je vakantiehuisjes kunt zoeken, is meestal een speciale afdeling voor hondvriendelijke huisjes.

Vakantiehuisjes aan zee voor hondenbezitters

Voor mensen die zich helemaal op hun hond(en) willen richten tijdens de vakantie zijn er speciale parken en/of vakantiehuisjes aan zee beschikbaar. Parken van Landal en Roompot in Nederland beschikken vaak over hondenbungalows. Zo’n vakantiehuis heeft een hondenmand, een voer- en drinkbak een omheinde tuin en een bench. Daarnaast hebben sommige parken speciale plekken waar honden met elkaar kunnen spelen, een zwemvijver voor honden of een hondenspeeltuin.

Onze aanbevelingen:

LARGO Beach Villa's Hoek van Holland
Beach House
LARGO Beach Villa’s Hoek van Holland
Roompot Beach Resort
Beach House 6-pers
Roompot Beach Resort Zeeland
Comfortabele lodge
Sea Lodges Bloemendaal
Moderne, trendy lodge
Vakantiepark Sea Lodges Zandvoort

> Mag ik met mijn hond ook het strand op?

Elke gemeente heeft zijn eigen reglementen over de aanwezigheid van honden op de verschillende lokale stranden. Daarom is het verstandig om even na te kijken wat de regels zijn op de stranden in de buurt, voordat je een vakantiehuis aan zee in Nederland boekt. Er zijn stranden waar je hond altijd los mag lopen, terwijl op andere stranden een riem vereist is, of er specifieke tijden gelden voor loslopen en/of bezoeken. Je kunt informatie vinden over specifieke stranden op een aantal websites. Deze kun je zoeken door op google te zoeken naar ‘hond’ en ‘strand’. Als je informatie wilt over een specifiek strand, vul dan ook de naam van het strand in.

Andere huisdieren

Het verschilt per park en/of vakantiehuis wat de regels zijn voor huisdieren. Op sommige plekken zijn ze helemaal niet welkom, maar meestal zijn er genoeg mogelijkheden. Vooral kleinere huisdieren die in een kooi of kom wonen, vormen eigenlijk nooit een probleem. Voor huisdieren die los rondlopen zijn er overal andere regels. Op internet is veel informatie te vinden over de reglementen van verschillende locaties in Nederland waar je een vakantiehuis aan zee kunt huren. Je kunt ook altijd contact opnemen met het vakantiepark of de eigenaar van het vakantiehuis van je dromen. Vaak hebben ze een oplossing voor je klaarliggen.

Een vakantiehuis aan zee boeken

Door het enorme aanbod aan vakantiehuizen aan zee in Nederland, zijn er heel veel opties om een vakantiehuisje aan zee te boeken. Daarom is het verstandig om eerst te bedenken wat je precies wilt. Met die informatie ga je dan op zoek. Er zijn veel websites en zoekmachines die daarbij kunnen helpen. Op deze websites kun je meestal zoekcriteria invullen zoals de provincie waarin je wilt zoeken, het aantal personen en of er ook huisdieren mee mogen komen. Je kunt zoeken naar een luxe privé villa met veel extra´s of een simpele blokhut. Het is dus handig om te weten wat jouw persoonlijke criteria zijn voordat je begint.

De locatie

Het is handig om eerst na te denken over het soort vakantiehuis dat je zou willen. Vraag je af waar je heen wilt. De Waddeneilanden zijn spectaculair mooi en rustig, maar wel wat moeilijker te bereiken. Zeeland staat bekend om het mooie weer, maar ligt ver van de grote steden. Een vakantiehuis aan zee vlakbij Den Haag, Rotterdam, Amsterdam, Leiden of Alkmaar biedt een heleboel extra mogelijkheden als je ook wat culturele activiteiten wilt ondernemen. Je kunt ook bedenken hoe dicht je bij het strand wilt zijn. Misschien wil je direct aan zee wonen, of misschien is het ook geen probleem om een stuk te lopen. Het kan zijn dat je een haven eigenlijk interessanter vindt dan het strand.

Boek hier jouw verblijf in een vakantiehuis aan zee in Nederland!

Bedenk wat je nodig hebt in je vakantiehuis

Naast de locatie is het ook belangrijk om na te denken over het soort vakantiehuis dat je wilt boeken. Een groot vakantiepark biedt vaak uitgebreide – maar gedeelde – faciliteiten zoals een zwembad, restaurant, animatieprogramma en sportvelden. Er zijn ook plekken waar je een vakantiehuis aan zee kunt huren met privé faciliteiten zoals een sauna of een jacuzzi. Sommige vakantiehuizen zijn erg geschikt voor families met kinderen, terwijl andere van alles te bieden hebben voor jongeren en weer andere een perfecte plek creëren voor verliefde stelletjes.

Last-minute-een-vakantiehuis-aan-zee-boeken

Last minute een vakantiehuis aan zee boeken

Doordat er zoveel vakantiehuizen beschikbaar zijn, is het vaak mogelijk om ook last minute nog een vakantiehuis aan zee in Nederland te boeken. Buiten de schoolvakanties kun je eigenlijk altijd wel iets vinden. Op sommige plekken kun je gewoon aankloppen en vragen, terwijl je andere vakantiehuizen wel echt van tevoren moet boeken zodat ze alles voor je in orde maken. Het voordeel van last minute een vakantiehuis boeken is dat je geluk kunt hebben met een geweldige aanbieding omdat het huisje anders leegstaat.

Het risico van last minute een vakantiehuis aan zee boeken

Het nadeel van wachten tot het laatste moment is natuurlijk dat je minder keus hebt. Het kan zijn dat jouw perfecte vakantiehuis al bezet is, waardoor je met minder genoegen moet nemen. Vooral in de zomermaanden zijn de vakantiehuisjes aan zee in Nederland erg geliefd. Naast onze landgenoten komen in deze tijd ook veel Duitsers en andere buitenlandse reizigers naar de Nederlandse stranden. Deze mensen boeken meestal ver vooruit omdat dan de prijzen redelijk zijn en ze niet het risico willen lopen dat alles vol is, of dat ze dubbel moeten betalen omdat er bijna niets meer beschikbaar is. 

Boek hier last minute een vakantiehuis aan zee in Nederland!

> Waar kan ik een vakantiehuisje aan zee boeken?

Om een vakantiehuis te boeken in Nederland kun je natuurlijk kijken op de websites van grote vakantieparken zoals Landal en Roompot. Zij hebben overzichtelijke websites waar alle informatie direct beschikbaar is. Voor vragen is er een contactformulier of kun je bellen. Er zijn echter ook een heleboel andere vakantieparken en privé vakantiehuisjes beschikbaar.

> Hoe oud moet je zijn om een vakantiehuis te huren?

Er is geen minimale leeftijd vastgelegd in de wet om een vakantiehuis te mogen boeken. In de realiteit wordt er echter wel vaak een minimale leeftijd gehandhaafd. In hotels kun je meestal terecht vanaf de dag dat je 16 bent geworden. Het kan dus goed zijn dat je een appartement of privé huisje kunt boeken op je 16e of 17e. Veel vakantieparken handhaven echter een minimumleeftijd van 18 jaar om een vakantiehuis te kunnen boeken. Dat kan komen doordat ze een rustige sfeer willen handhaven voor andere bezoekers. Vaak hebben ze ook negatieve ervaringen met groepen jongeren in het verleden.

Andere oplossingen voor jongeren

Als je toch een vakantiehuis aan zee wilt huren, maar nog niet meerderjarig (18 jaar) bent, dan kun je nog een aantal andere strategieën overwegen. Soms is het mogelijk om al op jongere leeftijd een vakantie te boeken in Nederland als je een schriftelijke verklaring van je ouders kunt laten zien. Daarin geven ze aan dat je volwassen genoeg bent om de verantwoordelijkheid te nemen. Ook zijn er campings en vakantieparken die zich speciaal op bijvoorbeeld jongeren, of een bepaalde activiteit (zoals kite- of windsurfen) richten. Op deze plekken is vaak meer mogelijk.

> Wat kost een vakantiehuis aan zee in Nederland?

De kosten van een vakantiehuis aan zee in Nederland kunnen erg uiteen lopen. De prijs is natuurlijk afhankelijk van de faciliteiten van het vakantiehuis en de omgeving waar het zich bevindt. Daarnaast maakt ook de periode waarin je op vakantie wilt heel veel verschil. Voor hetzelfde huisje moet je in de zomervakantie soms drie tot vier keer zoveel betalen als in de goedkoopste weken. Andere schoolvakanties liggen qua prijs vaak tussen de prijs van het hoogseizoen (zomervakantie) en het laagseizoen (buiten de schoolvakanties en in de koudere maanden).

De goedkoopste en duurste opties

Als je genoegen neemt met een simpel huisje (of een caravan) op een kleine camping, én in het laagseizoen kunt gaan, dan kun je voor een paar honderd euro per week wel een vakantiehuisje aan zee vinden in Nederland. Aan het andere uiterste kun je verwachten een paar duizend euro te betalen voor een weekje in een luxe vakantiehuis aan zee in het hoogseizoen. Als je precies weet wat je wilt, dan kun je alle opties bekijken en een afweging maken. De prijzen lopen meestal op in de laatste maanden voor de vakantie, hoewel er dan weer aanbiedingen zijn als er last minute nog plek is.

> Hoeveel borg moet ik betalen?

De hoeveelheid borg die je moet betalen is afhankelijk van het soort vakantiehuis aan zee in Nederland dat je wilt boeken. De grotere vakantieparken in Nederland, zoals Landal en Roompot vragen meestal om 30% tot 50% aanbetaling bij de boeking. Het resterende bedrag moet dan maximaal acht weken (bij Roompot) of twee weken (Landal) voor het begin van je vakantie worden voldaan. Soms wordt daarnaast ook borg gevraagd. Dit is een bedrag dat je moet betalen voor het gebruik van het huisje. Eventuele schade wordt hiervan afgetrokken.  Als blijkt dat je alles netjes hebt achtergelaten, dan krijg je de borg na vertrek weer terug. Dit bedrag kan verschillend per park en klant.

Volop genieten van je vakantiehuis aan zee in Nederland

Met deze informatie kun je beginnen aan de zoektocht naar een perfecte vakantie in Nederland. Er zijn heel veel geweldige vakantiehuisjes te vinden die dicht bij de zee liggen. Een vakantie aan zee doet iedereen goed. Kinderen en dieren voelen zich vrij op het strand en vinden uitgebreid mogelijkheid om te spelen. Dit alleen al leidt tot ontspanning bij alle andere personen in het reisgezelschap. Voeg daaraan nog de geweldige omgeving toe, de gezonde zeelucht en het concert van de golven en je weet dat het niet beter kan.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ontdek meer reisblogs!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven