Top 5 originele dingen om te doen in Praag

Staat er een tripje naar Praag op je planning? Dan ben je nu vast al aan het uitzoeken welke bezienswaardigheden je gaat bezoeken. Het oude centrum van deze Tsjechische hoofdstad is zeker een bezoekje waard en in de winter vind je er sfeervolle kerstmarkten. Maar deze top 5 van originele dingen om te doen in Praag mag je ook niet missen!

Inhoudsopgave:

1. Het Dansende Huis

In het centrum van Praag vind je naast historische gebouwen ook heel wat moderne architectuur. Bekijk zeker het Dansende Huis wanneer je van anders dan anders houdt. Het wordt ook wel het Fred en Ginger gebouw genoemd, naar het beroemde danspaar Ginger Rogers en Fred Astaire. Geniet van de opvallende architectuur en drink wat op het panoramische dakterras.

2. De oude wijk Vyšehrad

In het centrum van de stad kun je je vergapen aan prachtige oude gebouwen, maar in de wijk Vyšehrad kun je nog meer historie vinden. Vanuit het centrum kun je met de metro naar deze wijk. Geniet er van het mooie park of breng een bezoekje aan de bijzondere kathedraal.

3. Ranger Prague

Houd je van actie? Dan is het goed om te weten dat je kunt shooting in Prague! Zowel beginnende als gevorderde schutters kunnen bij Ranger prague hun hart ophalen. En omdat het een van de voordeligste schietbanen in de regio is, heb je ook nog eens veel plezier voor weinig geld!

4. De muur van John Lennon

De muur van John Lennon staat er al sinds 1980. Na zijn dood werd zijn portret op de muur gespoten met graffiti. Voor de Tsjechen heeft de muur extra historische waarde: voor hen stond de muur tijdens het communisme ook symbool voor vrijheid. En wist je dat je je eigen stempel op dit stukje geschiedenis mag drukken? Je kunt bij de muur namelijk een graffiti spuitbus huren en je tag achterlaten.

5. De Petříntoren

Wil je Praag ook eens van bovenaf bewonderen? Vertrek dan, lopend of met de tram, richting de Petřínheuvel. Op deze prachtig begroeide heuvel staat een ijzeren toren die wel wat weg heeft van de Eiffeltoren. De toren is maar liefst 379 meter hoog en mag worden beklommen. Bovenop heb je een prachtige uitzicht over de stad.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ontdek meer reisblogs!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven