Reisverzekering afsluiten

Ga je binnenkort van een heerlijke vakantie genieten? Dan doe je er verstandig aan om de juiste voorbereidingen te treffen. Eén van de voorbereidingen is het checken van je verzekeringen. Heb je op dit moment bijvoorbeeld een reisverzekering lopen? Of is het nog zaak om een nieuwe reisverzekering af te sluiten?

Een reisverzekering is in veel gevallen een aanrader. Mocht er onverhoopt iets op je vakantie gebeuren, krijg je al snel met flinke kostenposten te maken. Ook krijg je met veel ongemakken te maken. Dat betekent eigenlijk dat je zo min mogelijk omkijken naar de randzaken en financiële zaken wilt hebben. Dit krijg je voor elkaar door een goede reisverzekering af te sluiten.

Inhoudsopgave:

Annulering-en-reisverzekering

Annulering- en reisverzekering

Wil je graag een nieuwe reisverzekering afsluiten? Dan is het goed om te weten dat dit niet hetzelfde is als een annuleringsverzekering. Je kunt voor een combinatie van beide verzekeringen kiezen, maar je kunt ook voor een losse annulering- en een losse reisverzekering kiezen.

Een annuleringsverzekering biedt dekking als je reis helemaal niet doorgaat. Ook als je je reis voortijdig moet afbreken, biedt een annuleringsverzekering uitkomst. Een reisverzekering biedt dekking voor de schade die je tijdens het reizen oploopt. Hierbij kun je denken aan het kwijtraken van je koffer of het kapot gaan van bijvoorbeeld je dure spiegelreflexcamera.

Beide verzekeringen hebben één overeenkomst: ze beschermen jou tegen financiële risico’s.

Reisverzekering-vergelijken

Reisverzekering vergelijken

Gaat je voorkeur in eerste instantie naar alleen een reisverzekering uit? Dan is het goed om te weten dat je uit heel veel reisverzekeringen kunt kiezen. Dit komt onder meer doordat je uit twee soorten verzekeringen kunt kiezen:

  • Doorlopende reisverzekering. Naar zo’n reisverzekering heb je eigenlijk geen omkijken. Het gehele jaar door loopt de verzekering door, waardoor je het gehele jaar door op vakantie kunt gaan zonder financiële risico’s te lopen. Ideaal als je vaak op vakantie gaat en/of als je weinig omkijken naar je reisverzekering wilt hebben.
  • Tijdelijke reisverzekering. Je kunt ook voor een tijdelijke reisverzekering kiezen. Die verzekering sluit je voor een bepaalde duur af.

Tijdelijke reisverzekering

Ga je heel incidenteel op vakantie? Dan is het zonde om voor een doorlopende reisverzekering te kiezen. Voor zo’n verzekering betaal je het gehele jaar door, terwijl je een tijdelijke reisverzekering voor een xx aantal dagen afsluit. Die periode staat uiteraard gelijk aan de dagen die je op vakantie gaat.

Als je een tijdelijke reisverzekering af wilt sluiten, heb je meer dan voldoende mogelijkheden. 

Waar gaat jouw voorkeur naar uit? Zeker als je vaak op vakantie of een weekendje weg gaat, is een doorlopende reisverzekering aan te raden.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ontdek meer reisblogs!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven