Ontdek de 6 mooiste vakantieplekken in de Veluwe

De Veluwe: een schitterend gebied waar je volop kunt genieten van de schoonheid van de natuur. Wanneer je graag een vakantiehuis Veluwe wilt boeken, is het logisch dat je benieuwd bent naar de mooiste plekken om te verblijven. Hier vind je dan ook een overzicht van de 6 mooiste vakantieplekken in de Veluwe.

Inhoudsopgave:

De-Veluwe

1: Nationaal Park De Hoge Veluwe

Nationaal Park De Hoge Veluwe ligt in het zuidwesten van de Veluwe en staat bekend om de natuurlijke woestenij die je hier in vol ornaat kunt bewonderen. Verblijf in de buurt van heide, bossen, zandverstuivingen en vennen. Je overnacht hier ook vlakbij het bekende Kröller-Müller Museum, waar je een grote kunstcollectie kunt bewonderen, onder andere van Vincent van Gogh.

2: Kootwijkerzand

Het mooie Kootwijkerzand doet haar naam eer aan, want overal waar je kijkt zie je een grote zandvlakte. Deze grote zandverstuiving doet je denken aan de woestijn, terwijl je gewoon in eigen land bent. Hier boek je met gemak een vakantiehuis 10 personen, zodat je met elkaar kunt gaan genieten van de schitterende natuur.

3: De Ginkelse Heide

Heide is er genoeg te vinden op de Veluwe en ook De Ginkelse Heide is hier een voorbeeld van. Dit heidegebied is perfect voor een lange wandeling, maar biedt ook een interessant stukje geschiedenis. Boek hier een verblijf in september om de spectaculaire parachutesprongen te zien om Operatie Market Garden in de Tweede Wereldoorlog te herdenken.

4: Landgoed Schovenhorst

Bij Landgoed Schovenhorst geniet je optimaal van de mooie bomentuinen die je hier kunt bewonderen. Het landgoed kent verschillende wandelroutes en biedt genoeg veelzijdigheid. Beklim de hoge Bostoren voor een schitterend uitzicht op de Veluwe of ga mee met een van de leerzame rondleidingen door het gebied!

De-Posbank

5: De Posbank

Aan het einde van de zomer een vakantie naar de Veluwe boeken? Dan is een verblijf nabij de Posbank een aanrader: het heuvelachtige heidegebied kleurt dan prachtig paars en dit zorgt voor een uniek decor voor je wandelingen en fietstochten.

6: Nationaal Park Veluwezoom

Het prachtige Nationaal Park Veluwezoom ligt ten noordoosten van Arnhem en heeft alle ingrediënten voor een geslaagde wandel- of fietsvakantie. Hier vind je bossen, heide, zandverstuivingen en spot je bijzondere dieren zoals wilde zwijnen, edelherten en reeën. Beklim de observatieposten om de dieren in het wild te zien rondlopen.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ontdek meer reisblogs!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven