Top 9 mooiste bezienswaardigheden in Denemarken

Denemarken is een klein land met enorm veel afwisseling als het aankomt op bezienswaardigheden. De landschappen van de veelzijdige omgeving zijn prachtig. De kleine bevolking van het land is geconcentreerd in een paar stedelijke gebieden, waardoor de rest van het land dunbevolkt en werkelijk schitterend is. Als je van een natuurlijke omgeving houdt, zul je je absoluut thuis voelen in het land!

Van de stranden in het noorden tot de kliffen, en de beroemde surfplek op de zuidpunt van het land, Denemarken heeft veel natuurschoon te bieden. In Denemarken worden ook veel jaarlijkse evenementen en festivals georganiseerd, zoals het Carnaval van Kopenhagen, het Roskilde Festival, en het Roskilde Rock Festival. Maar daarnaast vertegenwoordigen ook de Deense steden een groot aantal bezienswaardige en historische locaties.

Tijd om een aantal van de absolute bezienswaardigheden van Denemarken op een rij te zetten:

Inhoudsopgave:

Nyhavn

Nyhavn in Kopenhagen

Verscholen in het hart van Kopenhagen ligt de Nyhavn, een kanaal dat alleen voor voetgangers toegankelijk is. Met een kleurrijke geschiedenis die teruggaat tot de jaren 1700, is het kanaal omzoomd met restaurants en cafés. Aan de waterkant staat ook direct het beroemde beeld van de Kleine Zeemeermin, een populaire toeristische attractie die je tijdens je bezoek zeker moet zien.

Het gebied trekt elk jaar duizenden toeristen, voor wie het een niet te missen activiteit is tijdens een bezoek aan de Deense hoofdstad. De Nyhavn in Kopenhagen is een van de populairste toeristische attracties in de Deense hoofdstad. Dit kanaal was ooit een integraal deel van de stad, en is de thuisbasis van veel kleurrijke 17e eeuwse gebouwen. Het is een perfect voorbeeld van een typische maritieme wijk, bruisend van activiteit en staat boordevol geschiedenis. Bezoekers worden echt aangetrokken door de unieke sfeer van deze buurt.

Ben je tijdens je bezoek aan Denemarken in de hoofdstad? Vergeet dan zeker niet om even een kijkje te nemen in deze unieke wijk!

Tivoli

Tivoli in Kopenhagen

De Tivoli Tuinen vormen een pretpark en lusthof in het centrum van Kopenhagen, niet ver van het centrumplein van de stad. Het is een van de populairste toeristische attracties in de stad en is beroemd om zijn sfeer, concerten, en zijn attracties. 

De Tivoli Tuinen in Kopenhagen zijn niet voor niets een populaire bezienswaardigheid. Het werd voor het eerst gesticht in 1843 door de Tivoli Society. Dit was een groep zakenlieden die speciaal voor de inwoners van de stad een tuin aanlegden. De tuinen zijn in de loop der jaren sterk veranderd. De Tivoli Tuinen van vandaag zijn nauwelijks te vergelijken met het eerste, kleine gebied dat meer dan 150 jaar geleden geopend werd. 

In de jaren 1980 werd het helemaal opnieuw ontworpen om er een achtbaan in te integreren. Daarnaast werd in de jaren 1990 het park uitgebreid met een dierentuin, meerdere restaurants en een concertpodium. Sindsdien is het een instituut in Kopenhagen. Maar zelfs met alle veranderingen die het park onderging is het nog altijd een van de meest authentieke en mooiste plekken van de Deense hoofdstad te noemen.

Christiansborg Palace

Christiansborg Palace

Het Christiansborg Paleis is een van de grootste gebouwen in Kopenhagen en dateert uit het eind van de 17de eeuw. Het is niet alleen de zetel van het Deense parlement, maar herbergt ook het Hooggerechtshof van Denemarken. Het paleis Christiansborg is beroemd om zijn unieke ontwerp. Het paleis staat op Slotsholmen, een eiland midden in Kopenhagen. Het werd ontworpen door de beroemde Zweedse architect Christian Frederik Hansen. 

Het is het grootste paleis van Denemarken en wordt beschouwd als een van de mooiste voorbeelden van renaissance-architectuur in Noord-Europa. Zorg ervoor dat je van te voren als je tickets voor het Christiansborg Paleis hebt gekocht.

LEGO-House-bezienswaardigheden-Denemarken

LEGO House

LEGO is een essentieel deel van de Deense cultuur en wordt internationaal erkend, en een bezoek aan het LEGO Huis in Billund is een kans die je niet wilt missen. Er zijn veel goede redenen waarom je een bezoek zou moeten brengen aan het LEGO Huis in Billund. De eerste en belangrijkste reden is dat het simpelweg een geweldige ervaring is. De architect is erin geslaagd een gebouw te maken dat zowel als een reusachtige LEGO-steen gezien kan worden als een plek om met je gezin te gaan zitten en van een kopje koffie te genieten.

Het LEGO Huis staat bij het hoofdkantoor van LEGO, wat een mooie reden is om de stad te bezoeken. Dit omdat je ook een rondleiding kan krijgen door de LEGO fabriek en haar boeiende geschiedenis. Als je er toch bent, bekijk dan zeker ‘s werelds grootste LEGO steen, de LEGO boom, en de 4D bioscoop.

Het LEGO house bevindt zich 1 kilometer van Legoland in Denemarken vandaan. Breng hier ook zeker een bezoekje aan als je de tijd er voor vrij hebt!

Oresundbrug-Bezienswaardigheden-Denemarken

Oresundbrug

De Oresundbrug is een stel bruggen en het kunstmatige eiland Peberholm dat Zweden en Denemarken verbindt over de Straat Oresund. De brug heeft een railsysteem dat gebruikt wordt om zowel passagiers als goederen te vervoeren. En terwijl de brug al adembenemend is, is het de ondergelegen tunnel waar iedereen het over heeft. 

Het is de langste gecombineerde weg- en spoortunnel ter wereld, en heeft een grote positieve invloed zal zijn voor zowel de toeristenindustrie als de plaatselijke economie. De brug werd in juli 2000 geopend, en was toen de langste gecombineerde weg- en spoorbrug van Europa; de brug wordt bediend door de firma Sund & Bælt onder toezicht van de Deense en Zweedse autoriteiten.

Algemeen 970x250
Slot-Kronborg-Denmarken

Slot Kronborg

Kronborg Slot is een kasteel in het noorden van Denemarken. Het kasteel is een populaire toeristische attractie en is een belangrijk deel van de Deense geschiedenis. Het is het decor van Shakespeare’s Hamlet, het toneelstuk dat het kasteel over de hele wereld beroemd maakte. 

Het Kronborg Slot werd oorspronkelijk gebouwd aan het eind van de jaren 1400. Maar het werd toen door oorlog verwoest en aan het begin van de jaren 1600 weer opgebouwd, toen het ook als militair fort gebruikt werd. Vandaag is het een van de meest iconische kastelen in de wereld, en is het te zien geweest in een aantal boeken en films. Maar het is niet alleen een geweldige plek om te bezoeken voor geschiedenis fanaten: het is ook een ideale plek om met het hele gezin te verkennen.

Bestel van te voren al je tickets voor Kronborg Slot en krijg toegang tot het kasteel, de kasteeltuin, de balzaal, de Renaissancekapel en de kazematten!

Slot-Egeskov-Denemarken

Slot Egeskov

Van het ene slot gaan we direct door naar het andere. Op ongeveer 40 minuten rijden van Kopenhagen vind je slot Egeskov. Het kasteel biedt een schitterende omgeving om de geschiedenis en bezienswaardigheden van Denemarken te ontdekken en ervaren. 

Op het eerste gezicht lijkt er niet veel te zien in Kasteel Egeskov, dat op het platteland van midden Denemarken ligt. Maar als je eenmaal op ontdekkingstocht gaat, merk je al snel waarom dit fort een populaire bestemming is geworden voor geschiedenis fanaten en vakantiegangers.

Rundetårn

Rundetårn

De Rundetårn is een historische observatietoren in het centrum van Kopenhagen. Tegenwoordig herbergt hij een functionerend observatorium met een restaurant op de bovenste verdieping. De Rundetårn is bovendien het hoogste gebouw van de stad. 

Je krijgt tijdens een bezoek niet alleen een prachtig uitzicht over de stad, maar je leert ook wat over Kopenhagen’s rijke astronomische geschiedenis.

Amalienborg

Amalienborg Palace

Het Amalienborg Paleis in Kopenhagen is een van de meest iconische bezienswaardigheden van Denemarken. Als je Kopenhagen bezoekt, moet je er beslist een bezoek brengen. Het paleis is de voornaamste werkplek van de Deense koninklijke familie, die in de vier identieke paleizen van Amalienborg woont. 

Het Amalienborg paleis in Kopenhagen is synoniem met het land Denemarken. Dit sprookjesachtige paleis werd in het jaar 1660 door Christian V gesticht. Het paleis is daarnaast ook een geliefde fotolocatie, vooral in de winter als de tuinen op schitterende wijze zijn bedekt met sneeuw.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ontdek meer reisblogs!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven