Op vakantie naar Legoland in Denemarken

De beste manier om een themapark te verkennen is door in de omgeving op vakantie te gaan. Op die manier kun je rustig de tijd nemen om alle verschillende delen van het park te verkennen. Legoland in Denemarken is een geweldige attractie voor jong en oud. Immers: wie houdt er nou niet van Lego? En zelfs als alle Legostenen je gestolen kunnen worden is er van alles te doen in Legoland dat niets met dit speelgoed te maken heeft. Er zijn verschillende overnachtingsmogelijkheden in en rond Legoland in Denemarken waardoor je een bezoek aan het park gemakkelijk met een vakantie kunt combineren

Inhoudsopgave:

leukste-attracties-Legoland-Denemarken

De leukste attracties van Legoland Denemarken

Het hart van Legoland Miniland, een oud traditioneel gedeelte waar veel bekende gebouwen in miniatuur met Legostenen zijn nagebouwd. Hier kun je een bezoekje brengen aan Amsterdam, Parijs en andere bekende steden in Miniatuur. Lego komt ook terug in andere delen van het park. Je kunt bijvoorbeeld in een jeep op safari tussen de levensechte giraffen, neushoorns en andere dieren die gemaakt zijn van Legoblokjes. Daarnaast heeft het park nog veel meer attracties te bieden. Er zijn achtbanen, waterattracties en een echte autorijschool voor de kids. 

Lego Movie World

Ga op Emmet´s bank zitten om de wereld van Lego Movie te betreden. Dit is het eerste vliegende theater in Scandinavië en de attractie is volgepakt met actie. In de Lego Movie World val je door de lucht terwijl de wereld om je heen onwerkelijke dimensies aanneemt. Samen met Emmet en Lucy vecht je tegen de invasie van de buitenaardse Duplo monsters. Jij bent de piloot in je eigen vliegtuig en je kunt allerlei trucjes uithalen. Probeer ondersteboven te vliegen, een looping te maken en andere kunsten uit te halen om de situatie op te lossen.

Duplo Land

Voor de kleinste kinderen is er een speciaal paradijs ingericht in Legoland Denemarken waar ze helemaal veilig hun grenzen kunnen verleggen en nieuwe ervaringen kunnen opdoen. Duplo Land is een kleurrijk paradijs met een mini trein en Duplo vliegtuigen die wegvliegen alsof ze door de kids bestuurd worden. Er is ook een reuzenrad met extra veilige cabines van waaruit je een prachtig uitzicht hebt. In het kleurrijke dorpje met Duplo huisjes valt ook van alles te beleven.

Het Ridderrijk Knights’ Kingdom

Je stapt een sprookje binnen bij het betreden van Knights’ Kingdom in Legoland Denemarken. Dit is de wereld van de prinsessen, Vikingen en natuurlijk ridders. In de Draken achtbaan glij je door het betoverde kasteel met een spookachtige sfeer. Voor families met lef is de Vikings River Splash een geweldige attractie. Je neemt plaats in een ronde boot met rubberen randen die door een wilde rivier over watervallen vaart. De hoogste val is wel acht meter hoog!

Legoredo Town

Het wilde westen is bewaard gebleven in Legoredo Town. Hier lopen indianen, goudzoekers en schietgrage cowboys rond die allemaal met je kinderen willen spelen. In het indianendorp – The Native American Village – kun je leren broodbakken over een open vuur, in een tipi spelen en je gezicht laten verven. Ghost – The Haunted House is een griezelhuis vol met vampieren, spoken en monsters. Er zijn een heleboel angstaanjagende insecten die je kunt opjagen in het betoverde spiegel doolhof. De Flying Eagle achtbaan valt van de 11 meter hoge Eagle rock naar beneden en de LEGO Canoe voert je door stroomversnellingen in de wildernis.

Ninjago World

Voor liefhebbers van sport en spel is Ninjago World in Legoland Denemarken ‘the place to be’. Hier kun je proberen of je beweeglijk genoeg bent om door het Lloyd´s Laser Maze te komen. Je kunt kijken of je sterk genoeg bent om Cole´s rots te beklimmen en of je evenwicht goed genoeg is om de Kai´s Spinners te overwinnen. Ben je snel genoeg voor Jay´s bliksem oefening? In Ninjago World zijn allerlei uitdagingen te vinden voor jong en oud.

Adventure Land

Het Avonturenland van Legoland Denemarken is vol met spanning en sensatie. Hier kun je brandweer spelen en mensen van het vuur redden. Op de Jungle Racers scheur je razendsnel over het water en in The Temple moet je levende mummies en andere kwade wezens neerschieten om aan te komen. Voor adrenaline junkies is er de X-treme Racers, een achtbaan die 60 kilometer per uur gaat en 16 meter hoog reikt.

Polar Land

Voor prachtige landschappen moet je in Polar Land zijn. Hier heb je lol met grappige echte pinguïns in de Penguin Bay. Je kunt ze van dichtbij observeren, zowel in de sneeuw als in het water. In de Ice Pilots School kun je je eigen attractie ontwerpen en zelf beslissen hoe cool je het wilt hebben. De snelle achtbaan Polar X-plorer glijdt met 65 km/u door een poolgebied met ijsberen en een aantal andere verrassingen. Je kunt hier ook pizza en pasta eten in het restaurant. 

Pirate Land

Het zwemparadijs van Legoland Denemarken heet Pirate Land. In dit waterland kun je een vuurtoren beklimmen door jezelf met een touw omhoog te hijsen. Je kunt ook met een Pirate Boat een geheime grot invaren en stiekem toekijken hoe de piraten feesten en vechten over hun gestolen buit. Als je vader of broertje nog een watergevecht van je tegoed heeft, ga dan naar de Pirates Splash Battle. Hier beschiet je met waterkanonnen andere piratenboten. Je kunt ook je zwemkleren aantrekken en even lekker in het water spelen.

Imagination Zone

In de Imagination Zone kun je de wereld bouwen zoals jij het wilt. Bij Rebuild the World kun je met de karakteristieke Legostenen van Legoland Denemarken je creativiteit de vrije loop laten en precies dat bouwen waar je zin in hebt. In Atlantis ga je op een expeditie onder water. Je kunt hier wrakken ontdekken en tropische vissen leren kennen. Er liggen schatten verborgen tussen de waterplanten met goud en edelstenen, maar die worden bewaakt door haaien en enorme platvissen.

Evenementen en voorstellingen

Er zijn altijd voorstellingen te bezoeken in Legoland Denemarken. Zo zijn er in Juli en Augustus regelmatig Western Nights met live muziek en linedancing. De Princess Garden Show wordt dagelijks uitgevoerd in het Knights’ Kingdom en in de Billund Garden is vaak een fanfare te vinden. Daarnaast worden er speciale evenementen georganiseerd voor bijvoorbeeld Halloween en andere feestdagen.

Overnachten in Legoland Denemarken

Er zijn veel verschillende opties voor een langer verblijf in de buurt van Legoland Denemarken. Het is de moeite waard om te bedenken waar je wilt overnachten omdat alle opties hun eigen voor- en nadelen hebben. In het park zelf bevinden zich Hotel Legoland – met kamers die in stijl zijn ingericht, Legoland Castle Hotel en Legoland Holiday Village – met een ruim aanbod aan outdoor activiteiten. Je huurt in het hotel een kamer daar wordt het eten en drinken verzorgd waardoor je nooit het park hoeft te verlaten. In het Holiday Village kun je ook een vakantiehuisje huren. Doordat deze accommodaties onderdeel zijn van het park kun je zo vaak als je wilt het park verkennen.

Meer dan 85.000 vakantiehuizen
NOVASOL Vakantiehuizen in Denemarken

Mogelijkheden voor overnachtingen en vakantiehuisjes bij Legoland Denemarken

Daarnaast zijn er ook overnachtingsmogelijkheden in de buurt van Legoland in Denemarken. Je kunt bijvoorbeeld verblijven op Camping Jelling of Feriepark Give. Bij deze – en de meeste andere hotels en vakantieparken in de buurt – zijn twee dagen Legoland inbegrepen in de prijs voor een kampeerplek of een vakantiehuisje. Op de campings zelf is een zwembad aanwezig en zijn er ook andere dingen om te doen. Je kunt ook privé vakantiehuisjes vinden in de buurt van Legoland Denemarken. Vanuit een verblijfplaats buiten het park kun je  gemakkelijker andere plekken in de omgeving verkennen.
Busreis-legoland-denemarken

Busreis legoland denemarken

Je kunt met de bus in een lange nacht naar Legoland in Denemarken reizen vanuit Nederland. Het voordeel van deze manier van reizen is dat je onderweg slaapt en daardoor dus niet veel tijd verliest. Je hoeft zelf niet te rijden dus bij aankomst ben je fris en kun je direct van het park genieten. Een busreis is daardoor erg geschikt als je een weekendje in Legoland Denemarken wilt doorbrengen. Een andere optie is een georganiseerde busreis door het land. Deze duren meestal één of twee weken en komen langs meerdere toeristische trekpleisters in Denemarken. Je kunt kiezen voor één of twee dagen in Legoland.

Luchthavenbus 728x90

De perfecte vakantiebestemming voor families

Legoland Denemarken is een plek die je bezocht moet hebben als je van Lego houdt. Het is perfect ingericht voor kinderen van allerlei leeftijden, waardoor een bezoekje ook voor papa´s en mama´s vaak echt ontspannend is. De kinderen kijken hun ogen uit want ze hebben nog nooit zoveel Lego blokjes bij elkaar gezien. Doordat het park mede is ingesteld op de ontwikkeling van de jonge bezoekers, kunnen kinderen veilig nieuwe ervaringen opdoen en interessante ideeën ontwikkelen.

Legoland-Billund

> Hoeveel dagen heb je nodig om Legoland te zien?

Als je geluk hebt en het niet druk is, dan kun je in één lange dag het meeste van Legoland wel zien. Dat is echter helemaal niet ontspannen en kinderen hebben op die manier geen tijd om hun indrukken te verwerken en integreren. Daarom is het aan te raden om meerdere dagen in het park door te brengen. Op die manier kun je elke dag een paar van de gebieden verkennen. Als je merkt dat één van de kids moe wordt ga je rustig weer naar je kamer of vakantiehuisje in of rond Legoland Denemarken. Op die manier kun je rustig een dag of drie in het park doorbrengen.

> Is Legoland in Denemarken ook leuk voor volwassenen?

Legoland Denemarken is vooral opgezet voor kinderen. Als je houdt van Lego, of pretparken in het algemeen, dan kun je  je als volwassene ook prima vermaken. Vooral als je met kinderen komt, want het is een genot om de kinderen te zien lachen en spelen. Met een open instelling kun je veel leren van de manier waarop de kinderen dit park ervaren en het in hun doen en laten integreren. Dat gezegd, voor volwassenen zijn er interessantere parken te vinden waar kinderen veel van de attracties niet kunnen doen omdat ze te snel en intens zijn. Als je dus op zoek bent naar adrenaline, dan kun je beter ergens anders naar toe gaan.

> Vanaf welke leeftijd mag je naar Legoland?

Alle leeftijden zijn welkom in Legoland Denemarken. De Imagination Zone, Miniland en Duplo Land zijn perfect geschikt voor baby’s, peuters en kleuters. Kinderen van vier tot acht jaar oud kunnen genieten van Legoredo Town, Pirate Land en Knights’ Kingdom. De andere gebieden zoals Polar Land zijn beter geschikt voor oudere kinderen. Door deze variatie kunnen families met kinderen van verschillende leeftijden prima terecht in dit park.

> Wat is de entreeprijs voor Legoland in Denemarken?

De entreeprijs voor Legoland in Denemarken zit meestal bij de prijs van de overnachting in. Deze prijzen kunnen nogal verschillen afhankelijk van het soort overnachting dat je kiest. In Denemarken betalen ze met Deense Kronen. Eén Euro is ongeveer 7,5 kronen waard. Je kunt vanaf 2595 Kronen per nacht in Hotel Legoland terecht. Het Holiday Village is goedkoper met prijzen vanaf 1395 kronen per nacht. De entreeprijs voor één dag in het park is 399 kronen in het park en 379 kronen online, dus ongeveer 50 Euro.

> Waar ligt Legoland in Denemarken?

Legoland Denemarken ligt in het dorpje Billund. Dat bevindt zich in het centrale gedeelte van het westelijke schiereiland. Dit uitgebreide park ligt in een prachtige omgeving, waardoor je tijdens je vakantie nog veel meer kunt zien en doen dan alleen Legoland zelf. Je kunt bijvoorbeeld in een uur naar de kust rijden en van het strand genieten, of één van de vele natuurparken in de omgeving bezoeken. Vanuit Nederland rij je met de auto in een uur of tien naar Legoland. Een busreis doet er net iets langer over.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ontdek meer reisblogs!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven