Dit moet je regelen voordat je op vakantie gaat

Werk jij met een vaste checklist waarop je de taken hebt staan die voor vertrek geregeld moeten worden? Het helpt je het overzicht te behouden en voorkomt dat belangrijke zaken worden vergeten. Op vakantie gaan is namelijk meer dan het inpakken van je koffer, het boeken van de vliegtickets en het reserveren van een accommodatie. In dit artikel zetten we de belangrijkste zaken voor je op een rijtje. Heb jij aan ieder van deze punten gedacht voordat je in het vliegtuig of de auto stapt?

Inhoudsopgave:

Regel je reis- en annuleringsverzekering

Medische kosten in het buitenland vallen vaak niet onder je Nederlandse zorgverzekering. Datzelfde geldt voor de repatriëring, wanneer je bijvoorbeeld met een gebroken been plaatsneemt in een gipsvlucht vanaf je wintersportbestemming. Zou je deze kosten zelf moeten betalen, dan vormt dat al snel een forse financiële strop. Een goede reisverzekering dekt de kosten voor je. Verblijf je meer dan vier weken per jaar buitenshuis? In dat geval is een doorlopende reisverzekering vaak de voordeligste keuze. 

Een vakantie naar een bestemming buiten Europa boek je vaak ruim voor vertrek. Immers, de voorpret vooraf is ook wat waard! Voorkom dat je de investering in je vliegtickets en accommodaties kwijt bent als gevolg van ziekte of bijvoorbeeld een sterfgeval in de familie, door de reisverzekering te combineren met een annuleringsverzekering. 

Controleer de verloopdatum van je paspoort

Het zal je gebeuren, dat de douanier je wijst op het feit dat je paspoort komende week verloopt. Je moet er niet aan denken! Controleer daarom ruim voor vertrek, in ieder geval een maand, of je paspoort nog geldig is bij thuiskomst. Mocht deze bijna verlopen, dan heb je nog voldoende tijd om een nieuw paspoort aan te vragen. Blijf je binnen Europa? In dat geval is het zaak de geldigheid van je identiteitskaart te controleren. 

Zorg dat iemand je woning in de gaten houdt

Wanneer je meerdere weken buitenshuis verblijft is het slim om de buren of een kennis in de buurt te vragen om op je woning te passen. Laat deze post uit de postbus halen en bijvoorbeeld de planten van water voorzien. Het voorkomt dat inbrekers opmerken dat je een tijd van huis bent. 

Tip: maak gebruik van slimme lampen in huis en stel deze zo in, dat ze automatisch inschakelen als het buiten donker wordt. Het helpt je de kans op een inbraak sterk te verkleinen, zeker in de donkere wintermaanden. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ontdek meer reisblogs!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven