De hoogtepunten en bezienswaardigheden op Sicilië | Top 9

Sicilië is een van de populairste zomerbestemmingen in Italië, dankzij de mooie stranden en het warme weer. Als grootste eiland in de Middellandse Zee is het een geweldige plek om te ontspannen en tot rust te komen. Het is ook een uitstekende plek om te genieten van het uitzicht op de Etna, de prachtige Middellandse Zee, en de rest van Sicilië.

Het eiland is vol verbazingwekkende uitzichten en mooie kustlijnen, wat betekent dat het ideaal is voor mensen die willen wandelen en zwemmen. Op het eiland ligt ook de historische stad Palermo – welke absoluut het bezoeken waard is. Het eiland is met het vasteland verbonden door een tunnel en een brug, en het is gemakkelijk bereikbaar per vliegtuig of boot.

Wij hebben een aantal van de mooiste hoogtepunten en bezienswaardigheden op Sicilië voor je in beeld gebracht!

Inhoudsopgave:

Cefalù

Cefalù

Sicilië is een prachtig eiland met een rijke geschiedenis en cultuur. Er zijn veel verbazingwekkende steden en dorpen in de omgeving te ontdekken. Maar als je kort de tijd hebt, is Cefalù een van de bestemmingen die je eigenlijk niet mag overslaan. De stad is gemakkelijk bereikbaar vanuit Palermo en het nabijgelegen vliegveld Trapani. Het heeft een mooi historisch centrum, gebouwd op een pier die in zee uitsteekt. Het is niet voor niets een populaire toeristische bestemming.

De stad is in twee delen verdeeld, de nieuwe stad (Cefalù Bassa) en de oude stad of bovenstad (Cefalù Alta). De stad is vooral een toeristenoord dat ligt op de westelijke oever van het schiereiland, dat de Ionische Zee scheidt van de Tyrreense Zee. Tijdens de zomer komen er enorm veel toeristen en kun je een levendig en onvergetelijk bezoek verwachten!

De-vulkaan-Etna

De vulkaan Etna

De Etna is een actieve vulkaan op de oostkust van Sicilië. Hij barst momenteel af en toe lava uit, hoewel de lava meestal binnen de krater wordt gehouden. De Etna is in feite de hoogste actieve vulkaan van Europa en hij is een van de actiefste in de wereld. Desondanks heeft het gebied er omheen zich behoorlijk ontwikkeld. Ook vindt je er een grote stad, veel toeristische bezienswaardigheden en activiteiten.

Het bijzondere aan een bezoek aan de Etna zijn de verschillende klimaatzones. In de uitlopers kan men de mediterrane vegetatie ervaren: de fruitbomen, olijfboom, druivenranken, en ook de zijdefabrieken. De vegetatie en het klimaat van het gebied rond de krater zijn typisch voor het continent. Elk jaar wordt het stadje Nicolosi, een van de meest actieve kraters, gehuld in de rook van de vulkaan.

Kortom, een verblijf op Sicilië is eigenlijk niet compleet zonder een kijkje te nemen bij deze beruchte en indrukwekkende vulkaan.

Catania

Catania

Hoewel Catania de hoofdstad van Sicilië is, is het een betrekkelijk kleine stad in vergelijking met het nabijgelegen Palermo, dat het meest bekend is om zijn historische gebouwen en rijke cultuur. Catania is vooral bekend om zijn omringende vulkanische activiteit. Een groot deel van het terrein wordt nog steeds gedomineerd door het natuurlijke landschap. Daarnaast heeft de stad een enorm aantal belangrijke bezienswaardigheden te bieden en kijkt het op schitterende wijze uit op de Ionische Zee.

Hiermee is het een prachtige plaats om te bezoeken als je wat tijd aan het strand wilt doorbrengen, en het is ook een stop waard als je wat rustige tijd zoekt, weg van de drukte van het stadsleven.

Scala-dei-Turchi

Scala dei Turchi

Scala dei Turchi is een kloof op het eiland. Maar het is niet zomaar een kloof, het behoort tot een van de belangrijkste op het eiland. De kloof is een van de diepste in Europa en is enkele honderden meters hoog.

De wanden zijn versierd met witte kalksteen en de kloof is genoemd naar de Garumiae, of de Turkse Ladder, een trap van 561 treden die in de rotswand is gebouwd. De kloof is een van de populairste bezienswaardigheden van Sicilië, dus houd er rekening mee dat het er druk kan zijn.

De-tempels-van-Selinunte

De tempels van Selinunte

De tempels van Selinunte zijn een groep Dorische tempels in de provincie Agrigento aan de kust van het zuidwesten van Sicilië. Ze werden rond 500 v. Chr. door de oude Griekse stad Selinus gebouwd en zijn tegenwoordig UNESCO Werelderfgoed.

De tempels getuigen zowel van de vaardigheid van Selinus’ architecten als van het belang van de stad als centrum van de vroege Griekse beschaving op het eiland. De tempels hebben het overleefd ondanks het feit dat ze gebruikt werden als steengroeve en ook de plaats waren van verwoestende aardbevingen.

Torre-Salsa-Nature-Reserve

Torre Salsa Nature Reserve

Het Italiaanse eiland Sicilië staat bekend om zijn ongerepte stranden, historische plaatsen en een rijke traditie van kuuroorden. Een vaak over het hoofd gezien juweeltje is het Torre Salsa Natuurreservaat, een bergachtig gebied met een uniek ecosysteem, dat de thuisbasis is van verschillende bedreigde vogelsoorten.

Hiermee is het een van de beste manieren om de bijzondere flora en fauna van het eiland te ervaren. Maak een dagtocht naar het Torre Salsa natuurreservaat, en je kunt er een zeldzame vlindersoort opsporen. Ook zijn er ongewone vogels spotten, zoals de Siciliaanse fuut, de vale gier, en de Sardische grasmus. Het reservaat is het thuis van verschillende bijzondere vlinders.

De Egadische Eilanden

De Egadische eilanden van Sicilië staan al lang bekend als een vredige ontsnapping aan de drukte van het vasteland. De vulkanische eilanden, die ten noorden van de stad Trapani liggen, kunnen bogen op spectaculaire stranden en een ruig landschap. Het heeft een grote verscheidenheid aan bloemen en wilde dieren herbergt.

Een aantal bezienswaardigheden op Sicilië trekt jaarlijks een groot aantal bezoekers naar de eilanden. Waaronder de archeologische sites van Segesta, Selinunte, en Eraclea Minoa. Ook de plaatselijke keuken, die beïnvloed is door het erfgoed van het eiland als een voormalige provincie van het Romeinse Rijk.

San-Vito-Lo-Capo

San Vito Lo Capo

Maak een uitstapje naar het San Vito Lo Capo strand in Sicilië, en je zult ontdekken dat deze zandstrook zoveel meer is dan een traditionele badplaats. Om te beginnen behoort het strand tot mooiste stranden in Italië wat natuurlijke schoonheid betreft. Het lichtblauwe water is een lust voor het oog, maar dat geldt ook voor de witte kliffen en de kleurige villa’s die over het strand uitkijken.

Het strand ligt op het zuidelijk deel van het eiland, en is een populaire bestemming voor toeristen. Het strand is zo populair dat het vaak moet sluiten als er te veel toeristen komen. En, als je ooit zin hebt in wat plezier in de zon, is het San Vito Lo Capo strand ook de thuisbasis van een reeks strandbars, cafés en restaurants waar je terecht kunt voor een heerlijke maaltijd.

Ortygia

Ortygia

Het eiland Ortygiais het grootste eiland binnen de prachtige stad Siracusa in Italië. Dit is een verborgen juweel waarvan veel toeristen niet eens weten dat het bestaat. Het is echter de moeite waard om van de gebaande paden af te gaan om dit eiland te bezoeken, want het heeft veel te bieden. Het is een prachtige plaats om rond te wandelen, met veel oude gebouwen om te bekijken. Het eiland is sinds 2004 uitgeroepen tot UNESCO Werelderfgoed, en het is gemakkelijk te zien waarom.

Het grootste deel van het eiland is nog steeds eigendom van de afstammelingen van de oorspronkelijke Griekse kolonisten die er zich in 681 v. Chr. vestigden. De naam mag dan in de loop der eeuwen veranderd zijn, één ding is dat niet: de reputatie van het eiland voor schoonheid en zijn spectaculaire zonsondergangen.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ontdek meer reisblogs!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven