Cruise naar Noorwegen; Maak op een geweldige manier kennis met dit land!

Eén van de mooiste landen ter wereld. Die eretitel verdient Noorwegen absoluut. Dit land is een lust voor het oog, heeft veel te bieden en is op meerdere punten uniek te noemen. Wat te denken van de prachtige fjorden? En wat te denken van het Noorderlicht dat je in het noorden van Noorwegen kunt zien?

Zou je dit prachtige land zelf eens willen ontdekken? Dan heb je hier meer dan voldoende mogelijkheden voor. Je kunt bijvoorbeeld met de auto een rondreis maken, maar je kunt ook voor een cruise in Noorwegen kiezen. Vanaf het cruiseschip geniet je van een indrukwekkend uitzicht over dit land. En uiteraard meert dit schip aan bij de belangrijkste bezienswaardigheden van het land. Met een cruise door Noorwegen maak je op een geweldige manier kennis met dit land.

Inhoudsopgave:

Mini cruise Noorwegen

Mini cruise door Noorwegen

Heb je interesse om een cruise door Noorwegen te maken? Weet je alleen nog niet zeker of zo’n cruise wel iets voor jou is? Of heb je niet al te veel dagen vrij? In beide gevallen is een mini cruise Noorwegen aan te raden. Een dergelijke cruise reis duurt slechts een paar dagen, waardoor je hier niet al te veel tijd voor vrij hoeft te maken.

Tijdens deze paar dagen ontdek je het land wel op een sublieme manier. Je komt langs prachtige plekken, je ziet de indrukwekkende fjorden en het schip meert uiteraard op meerdere plekken aan. Het mooie is dat je uit meerdere soorten mini cruises in Noorwegen de keuze hebt. Je kunt bijvoorbeeld voor een cruise van 3 dagen kiezen, maar ook voor een cruise van 5 dagen. Aan jou de keus.

Cruise Noorwegen vanuit Nederland

Cruise Noorwegen vanuit Nederland

Als je een cruise naar Noorwegen wilt boeken, kun je last van keuzestress krijgen. Het aanbod van cruises door dit prachtige land is namelijk ongekend. Het is hierbij ook nog mogelijk om te kiezen voor een cruise naar Noorwegen vanuit Nederland.

Dit betekent dat je in Nederland op de boot stapt. De boot vaart vervolgens naar Noorwegen toe, waarna het cruise een bepaalde route aflegt. Tijdens deze route maak je op de mooiste manier kennis met dit indrukwekkende land. Het opstappen doe je in bijvoorbeeld Amsterdam en Rotterdam. Voor zo’n cruise moet je uiteraard wel de nodige dagen uittrekken.

Cruise Noorwegen naar de fjorden

Cruise Noorwegen naar de fjorden

Wat is voor jou de reden dat je een cruise naar Noorwegen wilt boeken? Heeft dit wellicht met de aanwezigheid van de prachtige fjorden te maken? Zo ja, dan is het aan te raden om een speciale cruise Noorwegen fjorden te boeken.

Zo’n cruise voert je namelijk volledig langs de mooiste fjorden van het land. Je denkt mogelijk dat dit snel gaat vervelen, maar dat is allerminst het geval. Alle fjorden zijn namelijk op hun eigen manier uniek, prachtig en indrukwekkend. 

Hoe lang zo’n cruise duurt? Dat is volledig aan jezelf om te bepalen. Ook hierbij geldt namelijk weer dat het aanbod van cruisereizen erg divers is. Als je de fjorden op de best mogelijke manier wilt ontdekken, raden wij je aan om hier de nodige tijd voor vrij te maken.

Cruise-Holland-Amerika-lijn-Noorwegen

Cruise Holland Amerika lijn naar Noorwegen

Holland Amerika is één van de aanbieders van cruisereizen naar Noorwegen. Het mooie van deze maatschappij is dat ze hun eigen ‘lijn’ samengesteld hebben. Deze lijn draagt de naam Holland Amerika lijn en leidt je langs de mooiste plekken van het land.

Wat hierbij een belangrijk voordeel is, is dat je uit meerdere tochten kunt kiezen. Zo kun je een tocht naar Jan Mayen Island maken. Dit is een eiland gelegen op 1000 kilometer van Noorwegen en is indrukwekkend om te zien. De tocht naar dit eiland is uiteraard ook een waar feestje.

Bij Holland Amerika kun je in ieder geval uit tal van tochten kiezen. Bekijk hun website op je gemakje en bepaal waar je precies naar toe wilt gaan in Noorwegen.

Last minute cruise Noorwegen

Last minute cruise naar Noorwegen

Heb je de wens om op korte termijn al een cruise te maken? Dan kies je het beste voor een cruise Noorwegen last minute. Dankzij een last minute deal geniet je van twee belangrijke voordelen:

  • De kosten voor de cruise vallen lager uit. De aanbieder van de cruise wil elk schip zoveel mogelijk gevuld hebben. Indien er op het laatste moment nog kamers vrij zijn, worden deze kamers in de aanbieding aangeboden. Dit betekent dat je het nodige geld kunt besparen.
  • Je kunt direct je koffer inpakken. Met een last minute deal hoef je niet meer lang te wachten op het moment van vertrek. In veel gevallen kun je zelfs nú al starten met het inpakken van je koffer. Het aftellen begint in ieder geval direct bij het boeken van een cruise Noorwegen last minute reis.
Cruise Noorwegen vanuit Rotterdam

Cruise naar Noorwegen vanuit Rotterdam

Woon je in de buurt van Rotterdam? Dan is het super handig dat je naar de haven van Rotterdam toe kunt rijden en daar op een cruiseschip kunt stappen. Dit schip brengt je vervolgens naar Noorwegen en vaart langs de mooiste plekken van het land.

Met een cruise naar Noorwegen vanuit Rotterdam geniet je van tal van voordelen. Zo heb je met amper reistijd naar het cruiseschip te maken. En de tocht van Rotterdam naar Noorwegen is ook geweldig. Dit is te danken aan de gebieden waar je doorheen vaart, maar ook aan het schip zelf. Op de meeste cruiseschepen kun je namelijk van alles zien en doen. Dat maakt het reizen op een cruiseschip nog leuker.

3-daagse-cruise-Noorwegen

3 daagse cruise naar Noorwegen

Heb je niet al te veel tijd voor een cruise naar Noorwegen? Dan is het aan te raden om te kiezen voor een 3 daagse cruise Noorwegen. Tijdens deze relatief korte tocht kom je alsnog langs prachtige plekken. Hiermee krijg je een duidelijke indruk van het land. Maar, pas wel op: de kans is héél groot dat je snel weer terug wilt naar dit indrukwekkende land.

Spreekt een 3 daagse cruise naar Noorwegen je wel aan? Je kunt hiervoor bij meerdere rederijen en aanbieders terecht. Bepaal daarom goed voor jezelf wat je precies in Noorwegen wilt zien. En kijk uiteraard ook goed naar het kostenplaatje.

5-daagse-cruise-Noorwegen

5 daagse cruise naar Noorwegen

Heb je iets langer de tijd voor een cruise? Dan is het aan te raden om voor een 5 daagse cruise door Noorwegen te kiezen. Met zo’n cruise ben je in staat om nog meer van dit land te ontdekken. En je hebt ook iets meer tijd om van het schip af te gaan en bijvoorbeeld leuke steden te ontdekken.

Ook hierbij geldt weer dat je uit de nodige cruisetochten kunt kiezen. Bepaal daarom wat je in Noorwegen wilt zien. En naar welke regio van Noorwegen je graag toe wilt gaan.

Cruise-Noorwegen-met-hond

Cruise Noorwegen met hond

Heb je een trouwe viervoeter in huis? En wil je graag met je naar Noorwegen? Dan is het goed om te weten dat dit op vrij weinig schepen toegestaan is. Op veel schepen zijn honden niet toegestaan in de passagiersruimtes aan boord. Je doet er daarom verstandiger aan om je hond thuis te laten. Regel oppas voor je hond en geniet zelf optimaal van de cruise door Noorwegen.

> Wat kost een cruise naar Noorwegen?

Wat je voor een cruise naar Noorwegen moet betalen, heb je volledig in eigen hand. De totaalprijs voor een cruise naar Noorwegen wordt namelijk door meerdere factoren bepaald:

  • Duur van de cruise. Logischerwijs betaal je voor een cruise van 5 dagen meer geld dan voor een cruise van 3 dagen. 
  • Tocht van de cruise. Je moet ook goed kijken naar de tocht die het cruiseschip af gaat leggen. Des te meer kilometers/mijlen de boot af moet leggen, des te meer geld je moet betalen.
  • Luxe van de cruise. Je hebt uiteraard ook nog met de luxe van/op de cruise te maken. Wil je bijvoorbeeld van alle luxe verzekerd zijn? Dan kies je voor een luxe suite op de boot, waarvoor je uiteraard wel meer geld moet betalen.

Ons advies: maak een goede vergelijking tussen de verschillende cruisereizen. Op die manier kun je voor een cruise met de best mogelijke prijs-kwaliteitsverhouding kiezen.

> Wat is de beste tijd voor een cruise naar Noorwegen?

De beste periode om een cruise naar Noorwegen te maken, hangt enigszins af van hetgeen je wilt doen. Over het algemeen kan echter het volgende gesteld worden: de periode van begin mei tot september is de ideale periode voor een cruise naar Noorwegen. In die periode geniet je van relatief zacht weer, van goed zicht en van fijn vaarwater. In de winterperiode is het niet voor alle cruiseschepen mogelijk om een tocht te maken.

Oad - Riviercruises

> Wat meenemen op een cruise naar Noorwegen?

Dit hangt ook af van het soort cruise. Voor een 3 daagse cruise heb je immers minder nodig dan voor een 5 daagse cruise. Je doet er in ieder geval verstandig aan om warme kleding mee te nemen. Zelfs als je in de zomerperiode naar Noorwegen toe gaat, kan het behoorlijk koud zijn. Houd ook rekening met het volgende: voor het diner moet je vaak nette kleding aantrekken. Neem dus ook een setje nette kleding mee.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ontdek meer reisblogs!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven