Bezienswaardigheden Wenen: Ontdek de Oostenrijkse hoofdstad!

Een bezoek aan Wenen is een geweldige manier om een paar dagen in Oostenrijk door te brengen. Deze prachtige stad ligt aan de rivier de Donau in het oosten van het land. Gelegen aan de oevers van de rivier, staat de stad bekend om de productie van Mozart, Beethoven en Sigmund Freud. De stad is ook beroemd om zijn keizerlijke paleizen, waaronder het Schönbrunn-paleis, het zomerhuis van de Habsburgers. 

Tegelijkertijd staat de stad niet alleen bekend om de bezienswaardigheden in Wenen, musea en andere hoogtepunten. Wenen beschikt namelijk ook over een prachtig stukje natuur in de vorm van het Weense Woud. Dit enorme bos wordt gezien als een van de mooiste natuurlijke omgevingen in het land en is dan ook een geliefd uitstapje om even op heerlijke wijze te ontsnappen aan de drukte van de stad.

Toch is er nog zoveel meer moois om te ontdekken in en rondom de Oostenrijkse hoofdstad – en een aantal bezienswaardigheden in Wenen hebben wij in dit artikel voor je op een rij gezet!

Inhoudsopgave:

De kathedraal en het stadhuis zijn twee van de mooiste plekken om te zien in Wenen. Afhankelijk van je interesses kun je een concert bijwonen of een klassieke muziekuitvoering bijwonen. De meeste plaatsen in de stad zijn goed bereikbaar met het openbaar vervoer, maar je kunt je ook eenvoudig door de stad verplaatsen door van het ene deel naar het andere te wandelen. Als u een dag over heeft, kunt u een bezoek brengen aan het Praterpark en de Donautoren.

De stad is ook een geweldige locatie om te bezoeken als je van kunst en geschiedenis houdt. U kunt ook een wandeltocht door de stad maken en de cultusmonumenten van de buurt verkennen. De oude stad is het beroemdste deel van Wenen, maar er is meer te zien. De buurten zijn een geweldige manier om de rijke cultuur van het land te proeven. U kunt musea en kerken bezoeken en meer te weten komen over de geschiedenis van het land.

Een bezoek aan de bezienswaardigheden van Wenen in Oostenrijk is een geweldige manier om ‘s werelds beroemdste musea en galerieën te bezoeken. U kunt ook een bezoek brengen aan het Mozarthuis. Hier heeft de beroemde componist jaren gewoond. Hoewel het huis nu gesloten is, kun je het nog steeds bezoeken en zien hoe het er in die tijd uitzag. De opera is ook een must-see, dus het is de moeite waard om er even de tijd voor te nemen.

Schönbrunn-paleis

Schönbrunn-paleis en de tuinen

Een bezoek aan het Schönbrunn-paleis en de tuinen is een geweldige ervaring. De belangrijkste zomerresidentie van de Habsburgse heersers, het Schönbrunn-paleis, bevindt zich in Hietzing, net buiten Wenen. De naam is afgeleid van de geboorde put die het hof van water voorzag. Tegenwoordig kunt u dit prachtige park en deze tuin bezoeken. En terwijl je in Wenen bent, mag je de kans niet missen om het paleis en zijn beroemde tuinen te zien.

Het Schönbrunn-paleis en de tuinen in Wenen werden gebouwd als koninklijke huizen. Het eerste concert van Mozart werd hier gehouden voor keizerin Maria Theresa. De Grote Galerij in het Schönbrunn-paleis was de locatie van de Top van Wenen in 1961. Het paleis en de tuinen staan ​​op de UNESCO-lijst van werelderfgoed, en jaarlijks bezoeken meer dan acht miljoen mensen.

Het park en het terrein werden gebouwd voor de zomerresidentie van de keizers. In tegenstelling tot de meeste andere paleizen, beschikt het over een weelderig park en prachtig aangelegde tuinen. Een bezoek aan het Schönbrunn-paleis kan het beste vroeg in de ochtend worden gedaan.

Het Schönbrunn-paleis en de tuinen maken deel uit van het park en zijn een geweldige plek om te bezoeken in Wenen. Het terrein van het paleis is adembenemend en herbergt een aantal prachtige sculpturen. Het museum ligt buiten de wijk, maar is goed te bereiken met het openbaar vervoer. Als je te voet reist, kijk dan op de website voor de openingstijden van het park en het museum.

Het Schönbrunn-paleis en de tuinen zijn overdag gratis te bezoeken. Voor een nog completere ervaring kun je de keizerlijke rondleiding door het paleis en de tuinen maken. Het geeft je een kijkje in de privé-appartementen van de Franz Josephs. Het hele paleis en het terrein zijn open voor het publiek en je kunt ze op verschillende manieren verkennen. Je kunt er zelfs voor kiezen om een ​​rondleiding door het complex te volgen als je dat liever hebt.

Wienerwald-bezienswaardigheden-Wenen

Het Weense Woud

Als je ooit in Wenen bent geweest, ben je misschien betoverd door de middeleeuwse kastelen en weelderige kloosters van de stad. Als dat zo is, is het misschien interessant om te weten dat de bossen van Wenen een relatief onbekend deel van de stad zijn. Hoewel de vele toeristische attracties van de stad een bezoek waard zijn, bieden de bossen een ander soort ervaring dan je zou verwachten. Bezoekers zijn niet alleen heerlijk anders dan het beeld dat u van Wenen heeft, maar kunnen ook de onbereikbare geheimen van het gebied verkennen.

Voor veel bezoekers is de natuurlijke pracht van het Weense Woud voldoende om ze naar deze stad te trekken, maar als je de stad uit wilt en de natuur op zijn best wilt ervaren, zijn de bossen de beste plek om te bezoeken. Terwijl u de hoofdstad bezoekt, kunt u ook de omliggende regio verkennen door een auto te huren of te wandelen. De schilderachtige vergezichten, evenals de vele schilderachtige stadjes, zullen de reis onvergetelijk maken.

Een tocht door het Wenenerwald kan te voet of met de fiets worden gedaan. De KulTourweg Helenental is bijvoorbeeld een tientallen kilometers lange wandelroute met fantastische uitzichten over het bos. Tijdens de reis wordt u getrakteerd op een bezoek aan het nabijgelegen Stift Heiligenkreuz klooster en museum. U kunt ook een stop maken bij een van de verschillende meren die zich in de omgeving bevinden. Een bezoek aan de bossen van Wenen is een geweldige manier om een dag in de stad door te brengen.

Naast de bossen kunt u een bezoek brengen aan het eeuwenoude klooster in de nabijgelegen stad Klosterneuburg. Dit klooster ligt ongeveer twintig minuten buiten het stadscentrum. Het klooster heeft een eenvoudige, gotische vormgeving en is goed bereikbaar via het openbaar vervoer en fietsbare wegen. U krijgt de kans om in een rustige omgeving van de natuur te genieten zonder dat u zich zorgen hoeft te maken dat u verdwaalt in de drukte. De bossen bieden ook geweldige mogelijkheden om te wandelen en te fietsen.

Het natuurlijke landschap en de historische bezienswaardigheden in Wenen kunnen te voet worden verkend, of u kunt ervoor kiezen om met een georganiseerde tour te toeren. De Oostenrijkse bossen zijn ook een belangrijk onderdeel van het erfgoed van de stad en de UNESCO heeft ze als zodanig genoemd om hun natuurlijke schoonheid te beschermen. Er zijn veel attracties en plaatsen om te bezoeken in de regio, dus u zult genoeg tijd hebben om van uw vakantie te genieten.

Belvedere-Museum

Belvedere Museum

Een bezoek aan het Belvedere Museum in het paleis van Belvedere is een ervaring die u niet snel zult vergeten. De sterreichische Galerie van de Belvedere is gehuisvest in het prachtige paleis Belvedere. Het museum is een geweldige plek om te bezoeken voor zowel kunstliefhebbers als geschiedenisliefhebbers. De collectie is gevarieerd en kent een rijke historie – Kortom, het is zeker een bezoek waard.

Het museum herbergt Oostenrijkse en barokke kunst. De collectie van Gustav Klimt is de grootste ter wereld en je kunt er schilderijen zien van andere belangrijke expressionistische schilders zoals Egon Schiele en Oskar Kokoschka. 

Een bezoek aan het Belvedere Museum in Wenen laat je het verleden en heden van Oostenrijk ontdekken. De Marmeren Zaal van twee verdiepingen heeft eeuwenoude beelden en de Groteske Zaal is een populaire kunststijl. Het terrein van het paleis is ook versierd met prachtig geschilderde muurschilderingen en moderne kunstwerken.

Een bezoek aan het Belvedere Museum in de Oostenrijkse hoofdstad is een must voor kunstliefhebbers. Dit is een van de best bewaarde gebouwen ter wereld. De prachtige architectuur, tuinen en thematentoonstellingen zijn een bezoek waard. Het museum bevindt zich op een centrale locatie in de stad. Om er te komen is net zo eenvoudig als wandelen naar het stadscentrum. Vanaf daar kun je naar de meest prominente bezienswaardigheden van Wenen lopen.

Het bovenste deel van de Belvedere herbergt de tuinen die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan. De tuinen van het Belvedere behoren tot de mooiste ter wereld en herbergen prachtige sculpturen en kunstzinnige bloemperken. Het lagere niveau is gereserveerd voor privé-evenementen en herbergt de Chamber Garden, een kleinere tuin. Het twee verdiepingen tellende gebouw biedt een geweldig uitzicht over de omliggende stad.

Dierentuin van Wenen

Een bezoek aan de dierentuin van Wenen is een leuk dagje uit voor het hele gezin. De dierentuin is het hele jaar door geopend en heeft veel geweldige functies. Bezoekers kunnen genieten van attracties en dieren van dichtbij zien. U kunt ook picknicken en de wilde dieren bekijken vanaf de zitplaatsen buiten in het park. 

Een bezoek aan de dierentuin van Wenen is een leerzame en leuke manier om een ​​dag door te brengen. Er zijn honderden diersoorten te zien in verschillende omgevingen. De historische complexen zijn gevuld met fascinerende tentoonstellingen en tentoonstellingen. Het regenwoud huis van de dierentuin neemt je mee terug naar het Amazone-regenwoud. Er zijn ook grote aquaria en nagebootste poolgebieden waar u de dieren van het poolgebied kunt bekijken.

Het hoofdgedeelte van de dierentuin bestaat uit een cirkelvormige structuur met een historisch paviljoen en een café in het midden. U kunt door de tuinen slenteren en tientallen verschillende diersoorten zien. De dierentuin herbergt ook een reuzenpanda, wat ongebruikelijk is in een dierentuin. 

De dierentuin van Wenen bevindt zich op het terrein van paleis Schönbrunn. Je kunt over het paleis pad lopen op een boomtop, waar je veel exotische dieren kunt zien. U kunt ook de leeuwen en slangen observeren. Er is een enorm aquarium, dat ideaal is voor het observeren van de dieren van het Noordpoolgebied en Antarctica. Als u op zoek bent naar een meer intieme ervaring, kunt u een bezoek brengen aan de dierenreservaten van de dierentuin.

De dierentuin van Wenen is dankzij dit alles natuurlijk ook een geweldige plek om de kinderen mee te nemen. Er zijn veel plaatsen om dieren te zien in deze dierentuin, waaronder historische paleis gebouwen. Of je nu op zoek bent naar een geweldig uitzicht over de stad, je zult blij zijn dat je gegaan bent. U zult genieten van een heerlijke dag in de dierentuin. U kunt met het gezin alle prachtige gebieden van de dierentuin verkennen. Bij de dierentuin van Wenen staat een park taxi klaar om je op te halen bij de ingang van het park.

Stephansdom-bezienswaardigheden-Wenen

Stephansdom

Als je in Wenen bent en de zetel van de aartsbisschop wilt zien, bezoek dan de Stephansdom. De kathedraal is de moederkerk van het rooms-katholieke aartsbisdom van de stad en is de thuisbasis van de aartsbisschop van Oostenrijk, Christoph kardinaal Schönborn. De kathedraal is een van de belangrijkste en meest bezochte locaties in de Oostenrijkse hoofdstad. Het is tegelijkertijd ook een van de grootste en mooiste kathedralen van het land, en je moet zeker tijd vrijmaken om het te bezoeken.

De Stephansdom is de belangrijkste kerk in Oostenrijk, en is een absolute must-see in Wenen. Het interieur van de kathedraal is meestal gratis te bezoeken en de twee kerktorens zijn zichtbaar vanaf de straat. Bovendien zijn de beroemde catacomben van de kathedraal goed bereikbaar met het openbaar vervoer. U kunt profiteren van de directe toegang van de metro tot de kathedraal. Een bezoek aan deze bekende plek is echt een onvergetelijke ervaring.

De Stephansdom is dan ook niet voor niets een van de meest populaire bezienswaardigheden in Wenen en trekt de hele dag door een groot aantal bezoekers. Als je de kathedraal overdag bezoekt, zorg er dan voor dat je vroeg arriveert om de drukte te vermijden. De beste tijd om de Sint-Stephenskathedraal te bezoeken is minimaal twee uur voor sluitingstijd, zodat je uitgebreid de tijd hebt om alles te bekijken en ontdekken.

Het Rathaus Wenen

Het Rathaus

Een bezoek aan het Rathaus in Wenen geeft je een idee van het politieke en sociale klimaat van de stad. U kunt zelfs de lokale ambtenaren van het stadhuis ontmoeten voor de lunch. Als je een meer ontspannen ervaring wilt hebben, overweeg dan om te lunchen achter de muren van het Paleis van Justitie. Het interieur van het café combineert traditionele bistrotafels met moderne bekleding. Je voelt de energie van de stad vanuit het café en je kunt alle bezienswaardigheden van Wenen in je opnemen terwijl je geniet van een heerlijke maaltijd.

Het Rathaus ligt aan de andere kant van het park, maar kan voor een paar jaar worden afgesloten terwijl experts de gevel repareren. Als u niet te voet bent, kunt u de tram nemen vanaf Rathausplatz. De U2-lijn gaat naar het centraal station van de stad, dat zich in de buurt van het Paleis van de Republiek bevindt. U kunt ook de tram nemen op de nabijgelegen Rathausplatz. Ga dan naar het gebouw en geniet van het uitzicht.

Het neogotische stadhuis werd een aantal eeuwen geleden voltooid en is sindsdien een van de iconische hoogtepunten van de stad. De ontwerpers lieten zich inspireren door Vlaamse stadhuizen en hun gotische stijl. De façade van het gebouw herbergt bronzen beelden van Joseph Lanner, Anton Schinkel en anderen. De belangrijkste torenspits van het gebouw is overigens bijna honderd meter hoog, wat het een indrukwekkende uitstraling geeft.

Donauturm Wenen

Donauturm

Deze hoge toren behoort tot een van de hoogste gebouwen in Oostenrijk en het 68e hoogste gebouw ter wereld. Het werd in de vorige eeuw geopend en is gelegen nabij de noordelijke oever van de rivier de Donau in het district Donaustadt. Een uitzicht over de stad vanaf de top van deze toren is een uitstekende manier om de dag door te brengen.

De Donautoren is een populaire plek in Wenen. Vanaf het observatiedek van de toren kun je de stad tot wel tachtig kilometer ver zien. U kunt ook bus U1 nemen om de toren te bereiken, die regelmatig vertrekt. Er zijn ook verschillende cafés en restaurants in de buurt waar je heerlijk kunt lunchen of dineren. U kunt ontspannen in een van deze cafés, of een pauze nemen en genieten van het uitzicht over de stad.

Het observatiedek van de toren is een geweldige plek om van het uitzicht over de stad te genieten, en bezoekers kunnen zelfs van de toren springen. Er zijn ook restaurants en cafés op het observatiedek. Je kunt zelfs bungeejumpen vanaf het observatiedek, dus kleed je warm aan.

De Donauturm is een van de meest indrukwekkende bouwwerken in Wenen. Het is het hoogste punt van de stad en biedt in de zomer een roterend restaurant en bungeejump service. U kunt ook lunchen of dineren in de toren. De uitzichten zijn werkelijk spectaculair. Of je nu liever dineert in een restaurant of uit eten gaat in een park, op de Donauturm kun je genieten van de bezienswaardigheden van Wenen.

De bovenste verdieping van de Donauturm beschikt over een voor het publiek toegankelijk uitkijkplatform. Je kunt ook bungeejumpen vanaf de top van de toren en genieten van het uitzicht vanaf een dakterras. Kortom, iedereen die op zoek is naar een prachtig uitzicht is bij de Donauturm absoluut aan het juiste adres.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ontdek meer reisblogs!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven