5 tips voor een relaxte start van je vliegvakantie

Ga je binnenkort op vliegvakantie? Dan kijk je daar nu vast al naar uit! Toch verloopt de start van een vliegvakantie lang niet altijd even ontspannen. Maak je je nu al zorgen om eventueel lange wachtrijen, geannuleerde vluchten of lange files richting vliegveld? Gebruik deze 5 tips voor een relaxte start van je vliegvakantie!

Inhoudsopgave:

1. Regel vooraf je parkeerplek

Ga je met de auto naar het vliegveld? Dan is het slim om van tevoren een parkeerplek te reserveren, zodat je op de dag van vertrek geen stress hebt van het zoeken naar een vrije plek. Wist je trouwens dat het helemaal niet nodig is om op een parkeerplaats van de luchthaven zelf te parkeren? Er zijn in de buurt van de luchthaven namelijk vaak ook prima parkeerplekken te vinden. Je kunt deze simpel vinden via vergelijkings- en boekingsplatforms voor parkeren bij vliegvelden. Groot voordeel is dat de parkeerplekken buiten de luchthaven vaak veel voordeliger zijn. Daarnaast kun je vaak allerlei extra opties reserveren. Boek bijvoorbeeld een shuttleservice vanaf de parkeerplaats naar het vliegveld, laat je auto wassen of krijg hulp bij het vervoeren van je bagage.

2. Vergeet de powerbank niet

Het is slim om ruim op tijd naar het vliegveld te vertrekken. Maar wat doe je daar wanneer je nog uren op vertrek moet wachten? Het is prettig wanneer je dan je telefoon kunt gebruiken om de tijd te doden. Het spelen van spelletjes en het scrollen door social media gaat alleen wel ten koste van je batterij. Wil je je daarover geen zorgen hoeven te maken? Zorg dan dat je een opgeladen powerbank in je handbagage hebt. Daarmee kun je de telefoon simpel en snel opladen, zodat je gewoon nog even door kunt surfen op het internet.

Vertrektijden

3. Houd de vertrektijden goed in de gaten

Je hebt je hele reis richting vliegveld uitgestippeld, maar dan blijkt op het vliegveld opeens dat je vliegtuig vertraging heeft en pas uren later vertrekt. Houd er rekening mee dat vertrektijden zelfs last minute nog kunnen wijzigen. Het is dus aan te raden om deze tijden regelmatig te checken, zodat je snel op wijzigingen in kunt spelen. Zulke onverwachte veranderingen kunnen voor stress zorgen, maar door vooraf al te bedenken hoe je erop zult reageren neem je een deel van die stress weg. En zeg nou zelf: je kunt er beter alvast thuis achter komen dat je vlucht vijf uur later vertrekt, in plaats van dat je al op het vliegveld staat?

4. Let op bij het inpakken

Van de vliegmaatschappij heb je vast al een hele lijst ontvangen met richtlijnen waaraan je bagage moet voldoen. Je kunt die lijst naast je neerleggen, maar om gedoe op het vliegveld te voorkomen is het aan te raden deze vooraf toch goed te checken. Let er daarbij ook op dat je de bagage goed verdeeld over je handbagage en de bagage die het ruim ingaat. Neem daarnaast ook de moeite om thuis je bagage vast te wegen. Het is namelijk heel vervelend om bij het inchecken nog spullen te moeten herverdelen of zelfs achterlaten. En voor extra kilo’s betaal je vaak flinke bedragen!

5. Check thuis vast in

Wil je jezelf een wachtrij besparen? Kijk dan of je alvast thuis kunt inchecken, zodat je dit niet meer op het vliegveld hoeft te doen. Bij sommige vliegmaatschappijen kun je al vanaf een maand voor vertrek inchecken. Inchecken kan dan via de site of app van de betreffende luchtvaartmaatschappij. Vaak kun je daarbij direct extra opties kiezen. Hoe vroeger je incheckt, hoe groter de kans bijvoorbeeld is dat de stoel van jouw voorkeur nog beschikbaar is. Nadat je online ingecheckt hebt ontvang je je boarding pass in de mail. Met deze simpele handeling vanuit huis, bespaar je weer wat tijd en gedoe op de luchthaven. Zo wordt het vertrek een stuk relaxter!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ontdek meer reisblogs!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven