Zelf met de auto door IJsland reizen: een aantal tips

Zelf een route uitstippelen en de prachtige landschappen ontdekken, dat is een mooie keus voor een Ijsland vakantie! Een weg doorkruist het hele eiland, en langs de route is er overal adembenemende natuur te bewonderen. De landschappen zijn zo indrukwekkend dat je om de tien minuten wil stoppen voor foto’s. Het kiezen van de perfecte route kan daarom lastig zijn, want je wilt geen enkel hoogtepunt missen. Gelukkig helpen deze tips en routes je om alles optimaal te ervaren.

Inhoudsopgave:

Ijsland hoogtepunten

Ben flexibel

In IJsland zijn er zoveel geweldige plekken te ontdekken dat een vakantie hier alleen maar bestaat uit hoogtepunten. Je zult waarschijnlijk regelmatig stoppen, iets wat je misschien niet had verwacht bij het plannen van je rondreis. Bovendien kunnen de weersomstandigheden snel veranderen, waardoor je plotseling in een stortbui terecht kunt komen. Dit kan betekenen dat je soms een bezienswaardigheid moet overslaan of een activiteit wordt geannuleerd. Wegen kunnen ook worden afgesloten bij harde wind of sneeuwval, vooral in de herfst en winter. Het is belangrijk niet al te veel te plannen, omdat er van alles kan veranderen tegen de tijd dat je er bent.

Tank vaak genoeg

Hoewel er genoeg benzinestations in IJsland zijn, zijn sommige delen van het land iets minder goed bediend. Het zuiden en westen hebben voldoende tankstations, terwijl het noorden en oosten wat minder hebben. Vooral in het ruige binnenland zijn geen benzinestations, dus vul je tank voordat je daar naartoe gaat. Als je van plan bent een F-weg te nemen, zorg er dan voor dat je tank vol is voordat je vertrekt. Gelukkig zijn er over het algemeen genoeg benzinestations in IJsland, en je kunt altijd Google Maps raadplegen om ze te vinden.

Jouw ideale route

In IJsland is het kiezen van de ideale route een uitdaging vanwege de overvloed aan prachtige plekken. Hoeveel je kunt verkennen, hangt vooral af van je beschikbare tijd. Hoewel de afstanden vaak kort zijn, zul je vaak stoppen vanwege de vele bezienswaardigheden langs de weg. Voor een (lang) weekend is een bezoek aan Reykjavik en een kleine roadtrip over de Golden Circle een goede optie. Voor een complete rondreis over het eiland heb je zeker twee weken nodig. Veel reizigers besteden een week aan een roadtrip door het zuiden van IJsland, waar de meeste attracties zich bevinden en het goed te combineren is met de Golden Circle en Reykjavik

De golden circle

De Golden Circle is een populaire route in IJsland, die ongeveer drie uur duurt om rond te rijden. Met verschillende prachtige stops onderweg is een volledige dag nodig. Het is een ideale dagtocht vanuit Reykjavik of een mooie start van je roadtrip door IJsland. Onderweg kom je langs de indrukwekkende Gullfoss waterval en het Thingvellir National Park. Ook vind je op de Golden Circle het beroemdste geiser gebied van IJsland: Geysir. Hoewel Geysir niet meer actief is, blijft Strokkur, iets verderop, een must-see attractie waar kokend water de lucht in wordt geblazen.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ontdek meer reisblogs!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven