Wat te doen in Duisburg in Duitsland; 9 tips!

Als je een vakantie naar Duitsland plant, zijn er tal van plaatsen om te ontdekken. De stad Duisburg in Duitsland staat hierbij vaak niet meteen bij iedereen bovenaan het lijstje – Toch is deze West-Duitse stad het bezoeken meer dan waard. Deze industriële stad heeft namelijk een groot aantal attracties en hoogtepunten, waaronder een indrukwekkende haven, theaters en musea, en een dierentuin. Je kunt de stad bovendien bezoeken tijdens een dagtrip vanuit Nederland, of je kunt een langer verblijf plannen om te genieten van de vele bezienswaardigheden van de stad.

Inhoudsopgave:

De stad Duisburg heeft bovendien een intrigerende geschiedenis. Het gebied was ooit het hart van de Duitse industrie, die kolen, ijzer en staal produceerde. Tegenwoordig kun je deze materialen zien in verschillende musea en voormalige staalfabrieken. Je kunt ook een weekend door de straten van Duisburg in Duitsland slenteren, de lokale keuken proeven en genieten van de bezienswaardigheden en geluiden.

Als je van kunst houdt, zijn er in Duisburg verschillende musea die een bezoek waard zijn. Het Lehmbruck Museum is een uitstekende keuze. Het museum, gelegen in Kantpark, beschikt over meer dan 100 werken van de Duitse kunstenaar Wilhelm Lehmbruck. Er is zelfs een apart gebouw gewijd aan zijn werken. Dit is slechts een klein voorbeeld van de Lehmbruck-collectie, maar het is zeker een lust voor het oog. 

Duisburg heeft als een van de grootste binnenhavens van Europa ook een rijke handelsgeschiedenis. Het ligt op ongeveer 250 km van de dichtstbijzijnde kust en is omgeven door enorme pakhuizen en dokken. Als je de tijd hebt, moet je zeker even een rondleiding door de haven maken met de firma Weisse Flotte. Je kunt hier zeegaande vrachtschepen, gigantische containerkranen en magazijnen die groter zijn dan voetbalvelden, volop bewonderen.

Er zijn bovendien verschillende manieren om Duisburg in Duitsland te bereiken. Het Hauptbahnhof van de stad is het belangrijkste knooppunt van verschillende nationale, regionale en internationale spoorlijnen. U kunt anderhalf uur met de hogesnelheidstrein van Frankfurt Airport naar Duisburg Hauptbahnhof reizen. De trein is vaak frequent en kaartjes naar de stad zijn over het algemeen niet heel duur. Ook hebben veel luchtvaartmaatschappijen Rail&Fly-opties en zijn ze goed verbonden met verschillende luchthavens.

Naast dit alles valt er nog zoveel meer te ontdekken in deze relatief onbekende stad. En een aantal van de belangrijkste hoogtepunten ontdek je voorafgaand aan je reis alvast in het onderstaande artikel!

Salvatorkirche-Duisburg

Salvatorkirche, musea en de omgeving van Duisburg

De kerk van Onze Verlosser, of Salvatorkirche, is een historisch monument in de stad. De bouw van het huidige gebouw begon in 1316. Helaas werd de kerk tijdens de Tweede Wereldoorlog beschadigd, maar werd gerestaureerd en in de jaren zestig voltooid. Gelegen aan het centrale plein van de stad, werd de kerk herbouwd met behulp van veel traditionele elementen uit de vroegere jaren. Hoewel deze kerk niet langer een werkende kerk is, heeft ze nog steeds haar indrukwekkende torenspits.

Als je in de stad bent, mag een bezoek aan het Lehmbruck Museum eigenlijk niet ontbreken. Het museum is gevestigd in een prachtig 19e-eeuws gebouw dat is vernoemd naar een beroemde inwoner van de stad, Wilhelm Lehmbruck. Dit unieke museum bevat onschatbare schilderijen en sculpturen, evenals originele stukken van de Bauhaus-beweging. Of je nu voor de eerste keer naar Duisburg in Duitsland gaat of voor de tweede keer naar de stad terugkeert, het museum is zeker een bezoek waard.

De stad is de thuisbasis van Europa’s grootste binnenhaven en ondanks de verwarde geografie werd de stad zwaar gebombardeerd tijdens de Tweede Wereldoorlog. Tijdens de wederopbouw werd het stadhuis twee keer herbouwd en bevindt het zich nu op dezelfde locatie op de Burgplatz. Het moderne ontwerp is ontworpen door de Karlsruhe-architect Friedrich Ratzel. Het nieuwe stadhuis van de stad heeft een imposante toren van 67 meter hoog en elegante getraceerde ramen op de eerste verdieping.

Er zijn vier afzonderlijke ruimtes om te verkennen in de tuinen van Duisburg: de terrastuin, de barokke formele tuin, de boomgaard en de middeleeuwse crypte. Duisburg in Duitsland is ook de thuisbasis van een 400 kilometer lange fietspad, dat langs de best bewaarde industriële gebouwen van het Ruhrgebied loopt. Het parcours bevat ook fietsroutes en er zijn verschillende bewegwijzerde fietspaden. Deze regio heeft de afgelopen eeuw een snelle verandering ondergaan.

Magic-Mountain-Duisburg

Magic Mountain

De Magic Mountain is een unieke kunstinstallatie. Ontworpen door Ulrich Genth en Heike Mutter, heeft het beeld trappen en lijkt het op een achtbaan. Als je eenmaal de top hebt bereikt, word je getransporteerd naar een magische wereld. Een bezoek aan de kunstinstallatie is geen slechte manier om een ​​middag in Duisburg in Duitsland door te brengen. Zeker een bezoekje waard als je tijd hebt!

Een bezoek aan deze locatie is een unieke manier om een ​​dag in Duitsland door te brengen. De achtbaan van de attractie is een leuke optie voor wandelaars, hoewel je er niet op kunt rijden. Parkeren is gratis en handig langs de Berzeliusstrasse. 

Gelegen nabij de industriële Rijn, is het uitzicht op de haven en de schoorstenen fascinerend. Er is ook een prachtig uitzicht op de oude stad van Duisburg en het Ruhrgebied.

Küppersmühle-Duisburg-Duitsland

Museum Küppersmühle

Er zijn veel dingen te doen in Duisburg in Duitsland, en een bezoek aan het Museum Küppersmühle is een uitstekende manier om een idee te krijgen van de stad. Het museum is gehuisvest in de voormalige graanmolen van Wilhelm Vedder, die de Binnenhaven van de stad heeft gesticht. Dit museum is gebouwd op de plaats van de graanmolen van Vedder, die in de jaren 1900 werd opgewaardeerd tot moderne technologie. Het gebouw werd uiteindelijk de graanschuur van het Ruhrgebied. Tijdens zijn geschiedenis was het museum de locatie van talrijke tentoonstellingen, en bezoekers kunnen meer dan 350 radio’s zien, waaronder vroege bandrecorders.

Het museum beschikt over een interactieve kunstinstallatie genaamd de Tiger and Turtle. Het werd gebouwd toen het Ruhrgebied de culturele hoofdstad van Europa werd. De Tiger and Turtle is een achtbaan op een heuveltop, gemaakt door kunstenaars Heike Mutter en Ulrich Genth. De hele ervaring is te voet toegankelijk, behalve de lus. De 35 meter hoge heuvel is door de mens gemaakt, gemaakt van teruggewonnen materialen uit een zink smelt fabriek en gesloopte industriële gebouwen.

FlixBus

Het museum is een fantastische plek om te bezoeken tijdens je verblijf in Duisburg. Het herbergt een breed scala aan moderne en hedendaagse werken van Duitse kunstenaars. Dit museum organiseert ook periodieke tentoonstellingen en biedt onderdak aan vier grote tijdelijke tentoonstellingen per jaar en een permanente collectie van hedendaagse Duitse kunstenaars.

Het museum is ontworpen door Herzog & de Meuron en opende zijn deuren in 1999. Het is een unieke en diverse etalage van naoorlogse Duitse kunst. Dit allemaal is gevestigd in drie voormalige korenmolens. De gebouwen dateren uit 1908 en zijn in de jaren dertig uitgebreid met een ketelhuis en stalen silo’s. Het gebouw heeft ook een trappenhuis, wat een must-see is voor architectuurliefhebbers.

Het museum biedt bovendien een van de meest uitgebreide collectie naoorlogse Duitse kunst. De collectie omvat meer dan 2.000 werken en neemt een centrale plaats in in de evolutie van de Duitse kunst. Schilderen staat centraal in de collectie, maar ook beeldhouwkunst, fotografie en conceptuele kunst zijn vertegenwoordigd. Een bezoek aan dit museum stelt u in staat het belang van naoorlogse kunst te waarderen en te zien hoe de Stroher-collectie de wereld heeft veranderd.

centrum-Duisburg-Duitsland

Het centrum van Duisburg

Bij een bezoek aan het centrum van Duisburg is het de moeite waard om wat tijd door te brengen met het verkennen van de geschiedenis en cultuur van de stad – Het Rathuis is hier een perfect voorbeeld van. Het Rathaus werd gebouwd in 1513, maar de geschiedenis gaat ver terug, tot de jaren 900.

Duisburg in Duitsland herbergt bovendien een levendige culturele scene. De stad organiseert verschillende jaarlijkse evenementen, waaronder het jaarlijkse Duisburger Akzente-festival, dat zich richt op hedendaagse culturele en sociale onderwerpen. Ook het Duisburger Philharmonic Orchestra en de Deutsche Oper am Rhein zijn in Duisburg gevestigd. Deze evenementen brengen een overvloed aan culturele ervaringen naar de stad. Ze zijn een bezoek waard, en een reis naar het Rathaus zal er een zijn om nooit te vergeten!

Aquarius-Wassermuseum

Aquarius Wassermuseum

Als je op zoek bent naar een binnenactiviteit in het Ruhrgebied, overweeg dan een bezoek aan het Duisburg Aquarius Wassermuseum. Het interactieve watermuseum is gehuisvest in een 50 meter hoge toren en biedt een prachtig uitzicht op het Ruhrgebied. Verken daarna de vele winkels, restaurants en het nachtleven van de stad. Dit is wat je moet doen als je Duisburg in Duitsland bezoekt. Lees verder om meer te weten te komen over het Aquarius Wassermuseum in Duisburg!

De watertoren van de stad is een herkenningspunt. De eigenaar, een lokale waterleverancier, besloot het als museum te gebruiken. Onderaan de toren vind je een quiz en het gebouw ligt vlakbij een fietspad. Het motto van het museum, ‘van waterberging naar kennisopslag’, past bij het museum. Multimedia-exposities worden gebruikt om kennis over de geschiedenis van water- en riolering technologieën over te brengen.

Het Aquarius Wassermuseum ligt net ten zuiden van het stadscentrum en is bereikbaar per bus, tram of trein. De beroemde dierentuin heeft een kleine botanische tuin. In de buurt is er een mijncomplex dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Het is perfect om te zonnebaden bij mooi weer. Je vindt er ook een verscheidenheid aan interessante monumenten en ruïnes. Een bezoek aan het Aquarius Wassermuseum in Duisburg moet op je to-do lijst staan ​​als je deze stad bezoekt.

Aussichtsturm Wolfssee

Er zijn verschillende dingen die je in Duisburg in Duitsland moet zien en doen, maar zorg er zeker even voor dat je voldoende tijd heeft om de Aussichtsturm Wolfssee te bezoeken. Het is een geweldige plek om de prachtige omgeving vol met bijzondere vogels te bekijken.

Er zijn een aantal attracties in en rond de Aussichtsturm Wolfssee, waaronder de Sechs-Seen-Platte met een 150 hectare groot meer dat door mensen is gecreëerd. Graf Spee en andere Duisburgers werkten samen om het gebied te creëren. Een schilderachtig stadscentrum omringt het meer, en een dierentuin en aquarium zijn de perfecte plekken om te ontspannen en te eten.

Het Stadtpark in Wolfsberg is ook een populaire plek om van het uitzicht over de omgeving te genieten. Het park bevat 25 kilometer Spazierweg en verschillende openbare kunstwerken. U kunt ook een bezoek brengen aan de Lifesaver Brunnen, een van de rustigste openbare kunstwerken van Duisburg. De installatie is gemaakt door Jean Tinguely en Niki de Saint Phalle.

Landschaftspark-Duisburg-Nord

Landschaftspark Duisburg-Nord

Een bezoek aan het Landschaftspark Duisburg-Nord is een uniek cultuur- en natuurlandschap. Gelegen op de plaats van een verlaten kolen- en staal fabriek, combineert dit park industriële architectuur en natuurlijk landschap. Voormalige spoorwegen en rioleringen zijn nu aangesloten op verschillende locaties. 

Bezoekers kunnen genieten van een verscheidenheid aan evenementen, waaronder concerten, zakelijke evenementen en culturele shows. De attracties van het park zijn onder meer een in onbruik geraakte staalfabriek, een oude gasmeter en het grootste kunstmatige duikcentrum van Europa. Andere attracties zijn onder meer een klimparcours in een voormalige hoogoven, een hoog touwenparcours en een uitkijktoren met uitzicht op het landschap van het park.

Een bezoek aan het Landschaftspark Duisburg-Nord: Het belangrijkste bezoekerscentrum van het park bevindt zich in het voormalige hoofd schakelhuis, dat ooit een groot deel van het elektriciteitsnet van de ijzerfabriek heeft geleverd. Er staan ​​nog twee enorme transformatoren in het gebouw. Het bezoekerscentrum is het eerste aanspreekpunt voor bezoekers en hier kunt u ook kaartjes en parkplattegronden kopen.

Een bezoek aan het Landschaftspark Duisburg-Nord is een unieke ervaring op zich. Het is een ideale plek om een ​​dagje met je gezin door te brengen. Het industriële verleden van het park is evident, maar de schoonheid van het landschapspark gaat niet verloren. De prachtige en gevarieerde habitats van het landschapspark maken het tot een van de topattracties van de regio. Als je een bezoek aan Duisburg in Duitsland plant, is het belangrijk om van tevoren te plannen en de verschillende mogelijkheden in de omgeving te bekijken.

Bovendien is een bezoek een geweldige manier om een ​​uniek perspectief op de industriële geschiedenis van de stad te krijgen. Het gebied ligt in het Ruhrgebied en kent een rijke historie van industrie. In de jaren tachtig werd het industriële erfgoed van de stad aangetast door de industriële crisis in het land, maar de unieke schoonheid van het landschap heeft ertoe bijgedragen dat dit gebied aantrekkelijk is gebleven voor zowel de lokale bevolking als toeristen.

Oad - Cultuurreizen

Lehmbruck Museum

Een bezoek aan het Lehmbruck Museum in de prachtige stad Duisburg is een must als je de regio bezoekt. Het museum herbergt veel werken uit Lehmbrucks carrière, waaronder een aantal van zijn oorlogswerk. Of je nu op zoek bent naar een plek om een ​​middag door te brengen of gewoon geïnteresseerd bent om te zien hoe de familie Lehmbruck leefde en werkte, dit museum zal je inspireren om het rijke culturele erfgoed van het gebied te verkennen.

Het Lehmbruck Museum herbergt een belangrijke collectie moderne beeldhouwkunst van internationaal bekende kunstenaars. Het museum is gehuisvest in een indrukwekkende omgeving vol gebouwen, met daaromheen een beeldenpark. Of je nu geïnteresseerd bent in moderne kunst of oudere beeldhouwkunst, je vindt hier ongetwijfeld een tentoonstelling die bij je past.

Het Lehmbruck Museum bevindt zich in het hart van Duisburg in Duitsland, in het Kantpark. Het ligt op bijna 500 meter van het centraal station en is bereikbaar met het openbaar vervoer en de trein. Deutsche Bahn rijdt meerdere regionale treinen per uur, die je in minder dan 10 minuten naar het museum brengen. Er zijn ook tal van lokale en regionale buslijnen vanuit andere delen van Duisburg. Het museum is een uitstekende plek om een ​​dag vol culturele ontdekkingen te beginnen.

dierentuin-Duisburg-Duitsland

Een bezoek aan de dierentuin van Duisburg

Een bezoek aan de dierentuin van Duisburg is een prachtige manier om het unieke dierenleven van de stad te ervaren. Met duizenden dieren van meer dan 400 verschillende soorten is de dierentuin van Duisburg een unieke ervaring. Afgezien van zijn prachtige dierententoonstellingen, heeft de dierentuin van Duisburg een spectaculaire onderwaterwereld, het tropische centrum Rio Negro en zelfs openbare trainingssessies voor zeeleeuwen. De dierentuin van Duisburg in Duitsland is het hele jaar door geopend en u kunt alle tentoonstellingen verkennen zonder te reserveren.

De dierentuin van Duisburg werd in 1856 opgericht en was een van de eerste dierentuinen van Duitsland. Het was oorspronkelijk een klein park maar werd tijdens de Tweede Wereldoorlog gesloten. De dierentuin heropende in 1946, met dieren in bruikleen van de Hellabrunn Zoo in München. Er werd een nieuw gebouw gebouwd om pinguïns en zeehonden te huisvesten. De naam van de dierentuin is in 1970 officieel veranderd van een klein dierenpark in een dierentuin en het is een van de oudste dierentuinen in Duitsland.

Het grootste deel van de dierentuin van Duisburg bestaat uit het Equatorium. Hier vind je een dolfinarium en een koala verblijf. Deze dierentuin wijkt iets af van de dierentuinen in de buurlanden. Zuid-Afrikaanse dierentuinen zijn veel groter en bevatten doorgaans een veel grotere verscheidenheid aan dieren. In de dierentuin van Duisburg komen veel van de dieren uit Afrika. Een bezoek aan de dierentuin van Duisburg in Duitsland is dankzij dit alles een geweldige manier om de diversiteit van de natuur van de stad te ervaren. De dieren zijn kleurrijk en prachtig om te zien – Kortom, een bezoek aan de dierentuin staat garant voor een dag vol bijzondere avonturen!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ontdek meer reisblogs!

2 gedachten over “Wat te doen in Duisburg in Duitsland; 9 tips!”

  1. Pingback: Dit is waarom je naar Duisburg Duitsland zou moeten gaan! - B-Committed

  2. Pingback: Wat te doen in Duisburg als je op vakantie gaat? - Heat Me

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven