Vliegvakantie Griekenland; Geniet van een zonnige vakantie!

Griekenland is één van de populairste vakantielanden onder Nederlanders. Logisch ook, aangezien dit land veel te bieden heeft. Zo beschikt het land over veel verschillende eilanden, is er een heerlijk klimaat aanwezig en zijn de Grieken zeer gastvrij.

Voldoende reden dus om je vliegvakantie naar Griekenland te boeken. Als je op vakantie naar dit land wilt gaan, heb je in principe maar één mogelijkheid: kiezen voor een vliegvakantie. Je kunt eventueel ook met de auto gaan, maar dat is een mijl op zeven. Met het vliegtuig naar Griekenland is de beste optie.

Inhoudsopgave:

Paklijst vliegvakantie Griekenland

Paklijst voor vliegvakantie naar Griekenland

Ben je van plan om op vliegvakantie naar Griekenland te gaan? Maak dan allereerst de keuze tussen reizen met handbagage en reizen met een ingecheckte koffer. Met handbagage hoef je uiteraard niet te wachten op je koffer, maar je moet wel goed op bijvoorbeeld de vloeistoffen letten die je meeneemt.

De ervaring leert dat je op de meeste luchthavens in Griekenland niet overdreven lang op je koffer hoeft te wachten. 

Hetgeen dat echt niet in je koffer of handbagage mag ontbreken, hebben we op een rijtje gezet:

 • Kleding: neem luchtige kleding mee naar Griekenland. Zeker als je in de zomer naar dit land gaat, geniet je van hoge temperaturen.
 • Zwemkleding: neem voldoende zwemkleding mee naar Griekenland. Neem voor de zekerheid altijd een extra bikini of zwembroek mee.
 • Schoenen: neem fijn zittende schoenen mee naar Griekenland. En neem ook zeker slippers of teenslippers mee. Gezien de hoge temperaturen is dat wel zo prettig.
 • Hoed/pet: gezien de temperatuur kan het echt geen kwaad om een hoed of pet mee te nemen.
 • Toiletartikelen: welke artikelen je precies mee moet nemen, is per persoon uiteraard verschillend. Vergeet in ieder geval de zonnebrandcrème en aftersun niet!
 • Overige essentials: denk hierbij aan oplader voor je smartphone, aan een goed boek, aan je pinpas/creditcard, aan je paspoort en aan aanverwante zaken.
voordelige-vliegvakanties-griekenland

Voordelige vliegvakanties naar Griekenland

Naar Griekenland op vakantie gaan hoeft niet de hoofdprijs te kosten. Zeker als je tijdig je vakantie naar Griekenland boekt, geniet je van scherpe prijzen. En durf je het aan tot een last minute aanbieding te wachten? Ook dan geniet je van (hele) scherpe prijzen.

Feit is dat je je vakantie op Griekenland zo duur kunt maken als je zelf maar wilt. Ga je bijvoorbeeld voor een vrij basic accommodatie? Of heb je het liefste een luxe hotel met alles erop en eraan? In Griekenland heb je qua accommodaties in ieder geval voldoende keuze.

Wil je echt zo voordelig mogelijk naar Griekenland? Check dan ook goed of er goedkope vluchten vanuit luchthavens in België of Duitsland gaan. Het kan zomaar zo zijn dat je vanuit Brussel of Düsseldorf een stuk voordeliger uit bent. 

Tevens is het advies om goed naar de verschillende soorten reizen te kijken. Wil je zelf de vliegtickets en het hotel boeken? Of kies je voor een combipakket van één van de reisaanbieders die in ons land actief zijn? Met zo’n combi pakket kun je mogelijk een stuk voordeliger uit zijn. Dat is ook het geval als je bijvoorbeeld als je van een last minute aanbieding profiteert.

vliegvakantie-griekenland-met-kinderen

Vliegvakantie naar Griekenland met kinderen

Griekenland is leuk voor jong en oud. Oudere mensen kunnen zich vergapen aan de prachtige natuur, de indrukwekkende cultuur en het heerlijke weer. Jonge mensen kunnen zich op één van de eilanden eveneens heerlijk vermaken.

Als je met je kinderen naar Griekenland toe wilt gaan, heb je voldoende mogelijkheden. Je hebt immers de keuze uit heel veel accommodaties. Ons advies is om te kiezen voor een kindvriendelijke accommodatie. Ga niet in een heel luxe hotel zitten, maar kies voor een accommodatie met animatieteam. Daar heeft je kind veel aan en jij ongetwijfeld ook!

vliegvakantie-last-minute-griekenland

Vliegvakantie last minute naar Griekenland

Zo voordelig mogelijk naar Griekenland op vakantie gaan? Dat doe je met een vliegvakantie last minute naar Griekenland. Met een last minute aanbieding profiteer je van een flinke korting; je vakantie start hierdoor al direct goed.

Op dit moment worden er veel last minute reizen naar Griekenland aangeboden. Dit heeft onder meer met het aanbod van hotels te maken; er zijn heel veel hotels op Griekenland die maar al te graag gasten verwelkomen. Op het moment dat dergelijke hotels nog kamers over hebben, bieden zij deze maar al te graag tegen scherpere prijzen aan. Met een dergelijke last minute aanbieding kun je oprecht veel geld besparen.

Wel vraagt dit om een klein beetje lef. Heb je bijvoorbeeld over 2 weken vakantie en wil je graag naar Griekenland toe gaan? Dan kun je ervoor kiezen om nú je vakantie te boeken, maar je kunt ook voor een super last minute vakantie kiezen. Ook leuk, maar dit vraagt dus wel om het nodige lef. Als je maar net iets te laat bent, vis je compleet achter het net.

Goedkope-vliegvakantie-Griekenland

Goedkope vliegvakantie Griekenland

Wil je van een goedkope vliegvakantie naar Griekenland genieten? Met onderstaande tips ben je in staat om een goedkope vliegvakantie te boeken:

 • Houd goed de prijzen van de tickets in de gaten. Hoe de algoritmes op de websites van luchtvaartmaatschappijen werken, weet tot op heden niemand. Wat we wel weten, is dat deze algoritmes zorgen voor veranderingen in de prijzen. Houd daarom goed de prijzen in de gaten.
 • Kies voor een last minute vakantie. Zoals we hierboven al aangegeven hebben, is een last minute vakantie naar Griekenland een ware aanrader. Je betaalt hier een stuk minder geld voor, ongeacht in welke periode je naar Griekenland toe gaat.
 • Maak een vergelijking tussen de verschillende eilanden. Eén van de voordelen van Griekenland is dat je uit meerdere eilanden kunt kiezen. Elk eiland heeft het nodige te bieden én kent zijn eigen prijsniveau. Maak daarom een goede vergelijking, zodat je uiteindelijk bij een eiland uitkomt waar de prijzen voor jou behapbaar zijn. In veel gevallen betekent dit dat je niet naar de meest populaire eilanden toe moet gaan.
 • Reis met handbagage. Wist je dat je bij steeds meer luchtvaartmaatschappijen moet betalen voor een koffer die je meeneemt? Om kosten te besparen, is het advies daarom om met handbagage te reizen. Ook als je een langere periode naar Griekenland gaat, is dat goed te doen. Je hoeft immers geen dikke kleding naar dit zonnige land mee te nemen.
 • Houd de aanbiedingen van reisaanbieders in de gaten. Tot slot is het advies om goed de aanbiedingen van reisaanbieders in de gaten te houden. Met zo’n aanbieding profiteer je van een scherpe prijs én van veel gemak; de reisaanbieder neemt immers al het werk voor je uit handen. Overigens gaat het hierbij niet alleen om last minute aanbiedingen, maar ook om ‘reguliere’ aanbiedingen. Houd bijvoorbeeld goed de social media kanalen van reisaanbieders in de gaten!

Waarom voor een vliegvakantie Griekenland kiezen?

Als je van een heerlijke zonvakantie wilt genieten, heb je meer dan voldoende mogelijkheden. Zo kun je uit meerdere bestemmingen kiezen, maar Griekenland is bij veel Nederlanders toch wel de favoriet. Dit komt onder meer door onderstaande voordelen:

 • Het klimaat op Griekenland is erg aangenaam. Vanaf het voorjaar tot en met het najaar is het heerlijk vertoeven in dit land. Zeker als je in de zomermaanden (juli & augustus) naar Griekenland toe gaat, geniet je van hoge temperaturen. Het enige waar je wel rekening mee moet houden, is dat je je goed in moet smeren.
 • Keuze uit meerdere eilanden. Een ander belangrijk voordeel is dat je uit meerdere Griekse eilanden kunt kiezen. Elk eiland is op zijn eigen manier uniek en beschikt over de nodige bezienswaardigheden. Het feit dat je überhaupt zoveel keuze hebt, is ideaal te noemen.
 • Nog enigszins betaalbaar. Veel Europese landen zijn erg duur geworden voor vakantiegangers. Ook Griekenland is duurder geworden, maar het land is nog steeds enigszins betaalbaar. Dit in complete tegenstelling tot onder meer Spanje en Frankrijk.
Rondreizen Griekenland
 • Voor jong en oud geschikt. Wil je op je vakantie vooral tot rust komen? Dan biedt Griekenland daar de nodige mogelijkheden voor. Wil je samen met je gezin, inclusief kinderen, van een heerlijke zonvakantie genieten? Dan is Griekenland daar ook geschikt voor. Al met al is Griekenland voor jong en ouder geschikt. Het land heeft simpelweg veel te bieden.
 • Niet overdreven lang vliegen. Als je naar bijvoorbeeld Zakynthos vliegt, bedraagt de vliegtijd slechts 3 uur en 10 minuten. Na iets meer dan 3 uurtjes sta je dus al in Griekenland. Ideaal, aangezien je voor andere vakantiebestemmingen veel langer in het vliegtuig moet zitten.
 • Keuze uit veel accommodaties. Als je naar Griekenland op vakantie wilt gaan, weet je vooraf dat je meer dan voldoende keuze hebt. Je hebt de keuze uit allerlei eilanden, maar ook uit veel accommodaties. Je hebt dus alle mogelijkheden om de vakantie van je dromen samen te stellen.
Facebook
Twitter
LinkedIn

Ontdek meer reisblogs!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven