Je eigen vakantiehuis op de Veluwe met privé zwembad!

Nederland heeft een aantal prachtige vakantiebestemmingen. De Veluwe is daarvan een voorbeeld. Hier vind je betoverende natuur, veel bezienswaardigheden en een goede infrastructuur voor toeristen. Om helemaal te kunnen ontspannen is het natuurlijk fijn om je eigen vakantiehuis op de Veluwe met privé zwembad ter beschikking te hebben tijdens je vakantie. Of je nou met je eigen gezin, meerdere families of een vriendengroep naar de Veluwe komt, een privé zwembad is een geweldige toevoeging aan het avontuur en de ontspanning. Ontdek hier de leukste en mooiste vakantiehuis op de Veluwe met privé zwembad en geniet van een ultieme vakantie in eigen land!

Inhoudsopgave:

Vakantiehuis-Veluwe-zwembad

De perfecte vakantie

We hebben allemaal een ander plaatje in ons hoofd als we gevraagd worden hoe de perfecte vakantie er uitziet. Misschien denk je aan besneeuwde bergen, witte stranden, exotische landen of culturele steden. Het kan ook zijn dat je liever dicht bij huis blijft, in een vakantiehuis op de Veluwe of één van de andere mooie gebieden in eigen land. De meeste mensen zullen echter op de één of andere manier fantaseren over water om in te zwemmen. Of je nou liever in een bergmeer, een zoute zee of een jacuzzi in een wellnesscomplex vertoeft, zwemmen is erg ontspannend en hoort bij dat ultieme vakantiegevoel. Het zou natuurlijk helemaal geweldig zijn om je eigen vakantiehuis op de Veluwe met privé zwembad ter beschikking te hebben.

Geen last van andere mensen

Iedereen die al eens een vakantiehuis op een vakantiepark heeft gebruikt kent de volle zwembaden. In een privé zwembad hoef je de faciliteiten enkel te delen met andere leden van je groep of familie. Je hoeft dus nooit je ligstoel te reserveren door je handdoek erop te leggen. Als je baantjes wilt trekken hoef je geen slalom te zwemmen om de vele andere mensen. Je kunt op elke willekeurige tijd van het zwembad gebruik maken. Dat betekent dat je zonder problemen ‘s avonds laat nog een duik kunt nemen, of om zes uur ‘s ochtends een workout in het water kunt plannen. Je kunt ongegeneerd in je oude bikini, ondergoed of naakt van het zwembad gebruik maken. De enige mensen die je zien zijn jouw bekenden.

Vakantie-op-de-Veluwe

Vakantie op de Veluwe

De Veluwe is één van de mooiste gebieden van ons land. Het wordt jaarlijks door duizenden landgenoten bezocht tijdens een weekendje weg of een langere vakantie. Op de Veluwe kun je heerlijk wandelen en fietsen. De bossen en de heide vormen een aaneensluiting van mooie landschappen waar iedereen rust kan vinden en van de frisse buitenlucht kan genieten. Kinderen voelen zich hier vrij om hun omgeving te ontdekken en voor volwassenen is het de perfecte plek om te ontspannen. In de directe omgeving zijn voor bezoekers veel dingen te doen en bezichtigen.

Accommodatie op de Veluwe

Als je een vakantie op de Veluwe aan het plannen bent, dan heb je een ruime keuze uit allerlei overnachtingsmogelijkheden. In de zomer zijn de campings in het gebied populair en voor andere jaargetijden (of voorkeuren) zijn ook hotels, bungalowparken en vakantiehuisjes beschikbaar. Doordat het weer in Nederland af en toe te wensen overlaat, is het fijn om ergens te verblijven waar je ook mogelijkheden hebt bij regenachtig en/of koud weer. Een bungelowpark biedt uitkomst met gedeelde faciliteiten, maar als je liever het rijk voor jezelf hebt, dan kun je op de Veluwe ook zoeken naar een vakantiehuis met een privé zwembad.  

vrijstaande-vakantiehuis-lunteren

Verschillende opties voor een vakantiehuis op de Veluwe met privé zwembad

Vakantiehuizen met een buitenzwembad, zoals in het zuiden van Europa, zijn op de Veluwe nog steeds vrij zeldzaam. Vooral bij kleinere vakantiehuisjes is het moeilijk om een privé zwembad te vinden. Er zijn wel plekken op de Veluwe waar je een simpel buitenzwembad deelt met een paar andere families in de aanliggende vakantiehuisjes of B&B. Ook zijn er steeds meer grotere vakantiehuizen beschikbaar met een privé binnenzwembad of een (soms verwarmd) buitenzwembad. Als er genoeg mensen meebetalen is het makkelijker om de kosten te dekken.

Vakantiehuis op de Veluwe met een privé binnenzwembad

In het noorden van Europa is het klimaat minder warm en constant. Daardoor is het minder vaak nodig of gewenst om een buitenzwembad tot je beschikking te hebben. Toch blijkt dat een privé zwembad de waarde van een vakantiehuis behoorlijk omhoog brengt. Veel mensen vinden het heel fijn om tijd in het water door te kunnen brengen tijdens hun vakantie. Daardoor is deze traditie zich ook op de Veluwe steeds meer aan het ontwikkelen in de laatste decennia. In deze prachtige omgeving kun je tegenwoordig dan ook soms een vakantiehuis op de Veluwe met privé binnenzwembad boeken.

vrijstaande-vakantiehuis-lunteren
Vrijstaande vakantiehuis 
Lunteren – Gelderland
natuurhuisje met fabuleuze wellness faciliteiten
Natuurhuisje met wellness faciliteiten
Aalten – Gelderland

De voordelen van een binnenzwembad

Het is natuurlijk geweldig om een verfrissende dip te nemen als het buiten dertig graden is en je loopt te zweten. Dat is echter in Nederland niet zo vaak het geval. Tijdens een vakantie op de Veluwe heb je misschien in de hoogzomer overdag een goede kans op dergelijke weersomstandigheden, maar ‘s nachts of in elk ander seizoen is een buitenzwembad simpelweg te koud. Het voordeel van een vakantiehuis op de veluwe met een privé binnenzwembad is dat je hier ook in de herfst, winter, lente en ‘s ochtends vroeg en ‘s avonds laat plezier aan kunt beleven.

7-persoons-villa-met-zwembad

Vakantiehuis op de Veluwe met een privé buitenzwembad

Een andere optie voor een privé zwembad bij een vakantiehuis in ons koude kikkerlandje, is een verwármd buitenzwembad. Dit combineert de mogelijkheid om bij elk weer veel tijd in het water door te brengen, met de heerlijke frisse buitenlucht. Je kunt zelfs op regenachtige dagen genieten van een verwarmd buitenzwembad en als de zon schijnt kun je direct naast het zwembad zonnebaden. Zonlicht – zelfs als het indirect door de wolken komt – draagt bij aan de productie van vitamine D, waardoor het een positief effect heeft op ons immuunsysteem en ons welzijn. Een vakantie is dé perfecte tijd om veel buiten te zijn.

Een luxe vakantiehuis heeft meestal nog meer extra’s

Als je geïnteresseerd bent in een privé zwembad tijdens je verblijf in een vakantiehuis op de Veluwe, dan kun je er vanuit gaan dat er nog meer extra’s in je accommodatie zijn ingebouwd. De meeste vakantiehuizen met een privé binnenzwembad, of een verwarmd buitenzwembad hebben namelijk ook andere wellness aspecten. Zo is er vaak een sauna en/of een stoomcabine aanwezig. Ook een jacuzzi hoort soms bij het aanbod. In dergelijke luxe vakantiehuisjes heb je dus eigenlijk een heel wellnesscentrum voor jezelf. Daardoor kun je nog beter ontspannen en opladen tijdens je vakantie.

7-persoons-villa-met-zwembad
7 persoons villa met zwembad, hottub en sauna
Gelderland – Oldebroek
Luxe-18-persoons-wellness-villa
Luxe 18 persoons wellness-villa
Voorthuizen – Gelderland
Prachtig natuurhuisje gelegen in Rhenen
Gelderland – Rhenen
Natuurhuisje in Leuvenheim
Leuvenheim – Gelderland

> Wat kost een vakantiehuis op de Veluwe met privé zwembad?

De prijzen van vakantiehuizen op de veluwe met een privé zwembad lopen erg uiteen. Doordat de vraag groot is en het aanbod klein, lopen de prijzen in het hoogseizoen behoorlijk op. Over het algemeen is er een behoorlijk verschil tussen kleinere vakantiehuizen (tot acht personen) en grotere vakantiehuizen (tot twintig personen). Ook bestaat er een verschil tussen echte wellness vakantiehuizen die naast een privé zwembad ook sauna’s, jacuzzi en andere extra’s hebben en vakantiehuizen met enkel een eenvoudig zwembad. De goedkoopste opties hebben een zwembad dat met een paar andere huisjes of B&B gedeeld wordt.

De prijs van een klein vakantiehuis met privé zwembad

In de zomer zijn vakantiehuizen op de Veluwe het duurst. Vooral gedurende de schoolvakanties in juli en augustus kun je er op rekenen de volle prijs te betalen. Voor een klein vakantiehuis op de Veluwe met privé zwembad voor vier tot acht personen betaal je in het hoogseizoen gemiddeld 300 tot 500 per nacht. Deze prijs zakt behoorlijk buiten de schoolvakanties. In de herfst- en meivakanties kun je rekenen op zo’n 25% vermindering in prijs. In de weken die buiten de schoolvakanties vallen in het voor- en naseizoen is het ongeveer 40% goedkoper en in het laagseizoen kun je vaak tot wel 70% korting krijgen.

De prijs van een groot vakantiehuis op de Veluwe met privé zwembad

Er zijn relatief meer grote vakantiehuizen met een privé zwembad beschikbaar. Dat komt doordat de kosten in verhouding tot de inkomsten minder hoog zijn. De kosten voor onderhoud en de stroom die nodig is om een zwembad te verwarmen en eventueel andere wellness installaties te laten draaien zijn hoog. Daardoor heeft het meer zin om een privé zwembad te installeren in een vakantiehuis voor groepen vanaf ongeveer tien personen. Een villa of groepsaccommodatie voor tien tot twintig personen met een privé zwembad kost in het hoogseizoen tussen de 500 en 1000 per nacht. Ook deze prijzen dalen buiten het hoogseizoen.

> Waar kan ik een vakantiehuis met privé zwembad boeken?

Het is in Nederland niet zo makkelijk om een vakantiehuis met privé zwembad te boeken als in de landen in het Mediterrane gebied zoals Frankrijk, Italië of Spanje. Hoewel er in gebieden zoals de Waddeneilanden en de Veluwe ook veel vraag naar is, stijgt het aanbod maar langzaam. Toch zijn er in Nederland ook een aantal echt mooie vakantiehuizen beschikbaar met een privé binnenzwembad of een (verwarmd) buitenzwembad. Sommige grotere parken zoals Landal en de Roompot hebben een aantal luxe huisjes beschikbaar. Daarnaast kun je ook zoeken op websites waar privé vakantiehuizen worden aangeboden.

Een vakantiehuis boeken via een website

Er zijn veel websites beschikbaar waar je kunt zoeken naar jouw droomhuisje. Op de websites van Natuurhuisje, Belvilla en Novasol kun je speciale zoekcriteria invullen. Zo kun je zoeken op verschillende regio’s (zoals Zeeland, de Waddeneilanden, het kustgebied of de Veluwe). Daarnaast kun je ook specifieke kenmerken aangeven zoals een privé zwembad, huisdiervriendelijk of veilig voor kleine kinderen. Via deze websites kun je snel een overzicht krijgen van de beschikbare opties en of het om een binnenzwembad of een buitenzwembad gaat.
Algemeen 728x90

> Met hoeveel personen kun je in een vakantiehuis met privé zwembad?

Het maximale aantal personen is afhankelijk van het soort accommodatie. Op de Veluwe zijn bijvoorbeeld groepsaccommodaties met een privé zwembad die groot genoeg zijn voor een schoolklas, een bedrijfsuitje of een sportclub. Deze soort vakantiehuizen hebben juist vaker beschikking over een privé zwembad. Daarnaast zijn er grote villa’s voor tien tot twintig personen. Ook deze hebben regelmatig wellness voorzieningen en een zwembad. Het is moeilijker om een klein vakantiehuisje – voor vier tot acht personen – te vinden met een privé binnenzwembad of een (verwarmd) buitenzwembad, maar ook dit aanbod groeit langzaam maar zeker.

> Zijn honden welkom in een vakantiehuis op de Veluwe met privé zwembad?

De regels van elke accommodatie zijn verschillend. Er zijn zeker vakantiehuizen met een privé zwembad beschikbaar op de Veluwe waar je met je hond en/of andere huisdieren terecht kunt. Als je op zoek gaat naar de perfecte accommodatie voor jou, dan is het handig om direct je criteria in te vullen. Als je echter een droomlocatie vindt en het is niet duidelijk of je hond welkom is, dan kun je altijd contact opnemen met de eigenaar. Vaak kan er wel iets geregeld worden, hoewel natuurlijk niet iedereen honden in de bedden, op de banken en in het zwembad zal toestaan.

> Waar staat het mooiste vakantiehuis op de Veluwe met privé zwembad?

Wat het mooiste vakantiehuis is, hangt erg af van je persoonlijke voorkeuren. Sommige mensen houden van een moderne strakke sfeer en ultra schone oppervlaktes. Misschien hebben zij geen probleem met het gebruik van kunststof, terwijl anderen liever natuurlijke materialen zoals hout en natuursteen om zich heen hebben. Om het mooiste vakantiehuis op de Veluwe met privé zwembad te vinden, zul je daarom zelf moeten rondkijken. Misschien maakt juist de natuur om het huis heen dat je het helemaal prachtig vindt, of wil je dat van binnen alles in jouw stijl is. Wie zoekt zal vinden.

Jouw droomvakantie in eigen land

Er is onwijs veel te zien en te doen in Nederland. Onze zomers worden steeds warmer en de infrastructuur voor vakantiegangers biedt steeds meer mogelijkheden. Daardoor hoef je niet meer ver te reizen om een vakantie door te brengen op een plek waar je heerlijk kunt zwemmen en helemaal op je gemak kunt zijn. Door de reistijd te verkorten heb je minder stress en kun je langer genieten van je vakantie. In een luxe vakantiehuis op de Veluwe met privé zwembad heb je eigenlijk alles wat je nodig hebt voor een droomvakantie direct binnen bereik.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ontdek meer reisblogs!

2 gedachten over “Je eigen vakantiehuis op de Veluwe met privé zwembad!”

  1. Pingback: Nederlanders kiezen voor kerstvakantie in eigen land  - RositaElise

  2. Pingback: Een weekend weg naar de Veluwe - Kookworkshop Vergelijking

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven