Hoe huur je een vakantiehuis aan de Costa Brava? Vijf handige tips!

Ben je voornemens om een vakantiehuis aan de Costa Brava te huren? Dan sta je voor een leuke uitdaging. Het aanbod van vakantiehuizen aan de Costa Brava is namelijk bijzonder divers.

Om binnen dit aanbod het beste huis te vinden, zou je een goede vergelijking moeten maken. Wij voorzien je in dit artikel van vijf handige tips. Met deze tips vind je snel de beste vakantiehuizen aan de Costa Brava.

Inhoudsopgave:

reisgezelschap vakantiehuizen costa brava

Tip 1: kijk goed naar je reisgezelschap

Ten eerste is het zaak om goed naar je reisgezelschap te kijken. We zetten enkele suggesties voor je op een rijtje:

  • Gezin met kinderen: kijk bijvoorbeeld naar een vakantiehuis met zwembad. In dit zwembad kunnen je kinderen zich heerlijk vermaken. Jij en je partner hebben bovendien perfect toezicht op het zwembad.
  • Vriendengroep: kijk bijvoorbeeld naar een vakantiehuis dat dicht in de buurt van een stadje ligt. In dit stadje kunnen jullie mogelijk op stap gaan of excursies boeken.
  • Familie: kijk naar een groot vakantiehuis met zwembad. Zeker als je een grote familie hebt, kom je al snel bij een grote villa uit.

Met andere woorden: kijk goed met wie je naar de Costa Brava toe gaat. Kijk hierbij naar het aantal personen, maar ook naar de leeftijd en dergelijke. Zit er wellicht iemand in een rolstoel? Dan zou je voor een gelijkvloers huis moeten gaan.

villa-huren-in-Lloret-de-Mar

Tip 2: bepaal hoeveel geld je uit wilt geven

Wil je een villa huren in Lloret de Mar? Dan kun je je portemonnee behoorlijk ver opentrekken. Dit stadje is erg populair, waardoor de prijzen sowieso al relatief hoog liggen. Daarnaast betaal je voor een villa sowieso meer geld dan voor een ander vakantiehuis.

Kies je echter voor een vakantiehuis in de buurt van een kleiner dorp? Dan merk je al snel dat de prijzen een stuk lager liggen. Je doet er daarom verstandig aan om vooraf over je wensen na te denken.

Oók doe je er vooraf verstandig aan om over je budget na te denken. Weet je eenmaal je wensen en je budget? Dan kun je gericht op zoek gaan naar een geschikt vakantiehuis aan de Costa Brava. Doordat het aanbod van vakantiehuizen zo divers is, kun je altijd wel een geschikt huis vinden.

Tip 3: kijk kritisch naar de aanbieder

Op dit moment kun je bij tientallen aanbieders een vakantiehuis aan de Costa Brava huren. Lang niet alle aanbieders zijn echter even goed of betrouwbaar. Ons advies is daarom om heel kritisch te kijken naar de aanbieder. Hierbij kun je op meerdere facetten letten:

  • Beoordelingen van andere klanten: veel mensen laten tegenwoordig een review op internet achter. Als veel van deze reviews positief zijn, is dit uiteraard een goed teken. Mocht je louter negatieve beoordelingen tegenkomen, kun je beter even verder kijken.
  • Website: de website zegt vaak veel over een aanbieder. Staat er actuele informatie op de website? Ziet de website er netjes uit? En is het Nederlands op de website correct? Dat zijn tekenen dat de aanbieder veel tijd en aandacht aan de website besteedt. Uiteraard is dit een goed teken.

Ken je toevallig iemand die eerder een vakantiehuis aan de Costa Brava gehuurd heeft? Dan kun je uiteraard even met hem/haar contact opnemen. Mogelijk weet hij/zij een goede aanbieder waar je met een gerust hart het vakantiehuis kunt boeken.

ligging-vakantiehuizen-costa-brava

Tip 4: denk goed over de gewenste ligging na

De Costa Brava is op geen enkele manier met Nederland te vergelijken. In Nederland is alles vlak, alles vrij geordend en alles goed bereikbaar. In de Costa Brava is dat echter een ander verhaal. Sommige vakantiehuizen liggen op plekken waar je ze niet zou verwachten.

Alleen al daarom zou je goed over de ligging na moeten denken. Wil je bijvoorbeeld dat het huisje in the middle of nowhere ligt? Dan is absoluut mogelijk aan de Costa Brava. Heb je liever een vakantiehuis in de buurt van een leuk stadje? Ook dan heb je voldoende keuze.

Je zou dus heel goed naar de ligging moeten kijken. Houd hierbij ook rekening met de afstand van het vliegveld tot aan het vakantiehuisje. Of ben je van plan om met je eigen auto naar het vakantiehuisje toe te rijden? Let dan goed op of je je auto bij het vakantiehuisje goed en veilig kunt parkeren. 

Bijkomende tip: bepaal vooraf of je bepaalde dingen wilt zien, doen of ontdekken. Mocht je specifieke wensen hebben, kan dit van invloed zijn op de uiteindelijke keuze.

Tip 5: ga niet over één nacht ijs

Het uitkiezen van een geschikt vakantiehuis aan de Costa Brava is een flinke klus. Het aanbod is divers, je hebt met veel factoren te maken en je kunt moet uiteindelijk een keuze maken.

Om de juiste keuze te maken, zou je de nodige tijd aan de zoektocht moeten besteden. Ons advies is daarom om vooral niet over één nacht ijs te gaan. 

Heb je een interessant vakantiehuis gevonden? Zet dit vakantiehuis op je shortlist en zoek meerdere interessante vakantiehuizen op. De huizen die uiteindelijk op je shortlist staan, kun je vervolgens rustig met elkaar vergelijken.

Veel succes met het uitkiezen van het beste vakantiehuis aan de Costa Brava. En uiteraard alvast veel plezier op vakantie. In deze prachtige, zonnige regio gaat dit zeker lukken!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ontdek meer reisblogs!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven