Strandhuisjes Nederland; lekker uitwaaien op het strand!

Ben je elke dag hard aan het werk, druk met de kinderen of druk met andere zaken? Maak af en toe even tijd voor jezelf vrij, zodat je even je hoofd leeg kunt maken. Dit kun je alleen doen, maar kun je ook samen met bijvoorbeeld je gezin of vrienden doen. Je doet dit het beste in één van de strandhuisjes in Nederland.

In een strandhuisje kun je heerlijk tot rust komen, lekker uitwaaien op het strand en genieten van de fraaie omgeving. Bovendien is zo’n huisje niet alleen voor jou leuk, maar ook voor bijvoorbeeld je kinderen. Zij kunnen eindeloos zandkastelen maken en zullen we het vele jaren later nog steeds over deze vakantie hebben.

Een vakantie of weekendje weg in één van de strandhuisjes in Nederland is een goed idee. Maar, voor welk strandhuisje in Nederland kies je dan het beste? Wij zetten de leukste strandhuisjes voor je op een rijtje!

Inhoudsopgave:

goedkoop strandhuisje huren nederland

Goedkoop strandhuisje huren in Nederland

Is het zo dat je voor een strandhuisje in Nederland diep in de buidel moet tasten? Nee, dat valt reuze mee. Met name als je de onderstaande tips opvolgt, kun je relatief goedkoop in een strandhuisje verblijven:

  • Boek het strandhuisje ver van tevoren. Het kan lonend zijn om nú alvast het strandhuisje te boeken voor bijvoorbeeld volgend jaar. Doordat je al zo vroeg bent, geniet je mogelijk nog van een lagere prijs. Dit is echter geen zekerheid, maar het kan geen kwaad om dit eens te checken.
  • Kies voor een last minute verblijf. Je kunt uiteraard ook zo lang mogelijk wachten met het boeken van een strandhuisje. Door voor een last minute verblijf te kiezen, bespaar je als het goed is nog meer geld. De verhuurder wil het strandhuisje graag gevuld hebben en is hierdoor bereid om lagere prijzen te hanteren.
  • Kies niet voor een A+ locatie. Strandhuisjes vind je op tal van plekken in ons land, waarbij uiteraard wel onderscheid in de locaties gemaakt kan worden. Als je zo goedkoop mogelijk in een strandhuisje in Nederland wilt verblijven, doe je dit het beste níet op een A+ locatie. Voor de huisjes op zo’n locatie betaal je simpelweg (te) veel geld.
Strandhuisjes-aan-de-Nederlandse-kust

Strandhuisjes aan de Nederlandse kust

Wil je graag in een strandhuisje aan de Nederlandse kust verblijven? Kijk dan zeker eens naar onderstaande strandhuisjes:

Strandhuisje-in-Ouddorp

Strandhuisje in Ouddorp

Dit huisje is prachtig gelegen op slechts 300 meter afstand van de zee bij Ouddorp. Dit huisje heeft een oppervlakte van 110 vierkante meter, biedt plek aan 8 personen en beschikt in totaal over 3 slaapkamers. In combinatie met de andere verblijven en de tuin betekent dit dat je méér dan voldoende leefruimte hebt!

Strandhuisje-in-Wassenaar

Strandhuisje in Wassenaar

Dit is één van de mooist gelegen strandhuisjes van heel Nederland. Dit huisje is namelijk gelegen op de top van een duin, waardoor je van een fraai uitzicht verzekerd bent. In combinatie met de faciliteiten van dit huisje zorgt dit voor een prima verblijf.

Strandhuisje-in-Hollum

Strandhuisje in Hollum

Durf je de uitdaging wel aan te gaan? Kies dan voor dit strandhuisje op Ameland. Dit huisje is alleen te bereiken via een onverhard padje, is volledig vrijstaand en biedt een prachtig uitzicht op de zee én op de vuurtoren. Want ja, de welbekende vuurtoren van Ameland ligt als het ware in de achtertuin van dit strandhuisje.

overnachten-strandhuisje-nederland

Overnachten in strandhuisje in Nederland

Overnachten in een strandhuisje in Nederland is erg leuk. Je bevindt je op een fraaie plek, je geniet van een heerlijke rust en je kunt echte quality time doorbrengen met je geliefden.

Ga je liever even alleen op pad? Daar leent een strandhuisje zich uiteraard ook prima voor. In een strandhuisje is het heerlijk vertoeven, bijvoorbeeld door een boekje te lezen en te genieten van het fraaie uitzicht. Doordat het huisje direct aan het strand gelegen is, kun je ook heerlijke wandelingen maken.

Wil je overnachten in een strandhuisje in Nederland? Houd dan wel rekening met de ligging van sommige huisjes. Enkele huisjes zijn volledig vrijstaand, waardoor je niet bang aangelegd moet zijn. Dit is wellicht niet iets waar je op voorhand over na moet denken, maar overnachten in zo’n huisje is niet te vergelijken met een normale nacht in je woning.

Ook zou je goed naar het huisje zelf moeten kijken. Voordat je het huisje gaat boeken, moet je kritisch naar alle faciliteiten en voorzieningen kijken. Valt het huisje qua faciliteiten bij je in de smaak? Of ga je toch liever voor een ander huisje met andere faciliteiten? De ligging, faciliteiten en ruimte zijn wat ons betreft de belangrijkste criteria bij/van een strandhuisje in Nederland.

Tot slot is het advies om ook warme kleding mee te nemen. Zelfs als je in de zomerperiode in zo’n huisje verblijft, kan het ’s avonds erg snel afkoelen. Dit heeft puur met de ligging aan zee te maken.

gekleurde-strandhuisjes-nederland

Gekleurde strandhuisjes in Nederland

Heb je wel eens over het strand in Nederland gelopen, waarbij je oog viel op de gekleurde strandhuisjes? Dit zijn kleine huisjes die je kunt huren, waarin je kunt overnachten en waarbij je vervolgens de volgende ochtend direct het strand oploopt.

Klinkt super leuk en dat is het ook. Wel is het een feit dat deze huisjes vaak relatief klein en basic zijn. Dit betekent dat je niet van al te veel luxe uit zou moeten gaan. En dit betekent ook dat je niet al te hoge eisen aan je overnachting in een strandhuisje moet stellen.

Deze gekleurde strandhuisjes in Nederland brengen uiteraard wel andere voordelen met zich mee. Zo overnacht je op een A+ locatie, zonder hier direct de hoofdprijs voor te moeten betalen. Maar, wil je met een groter gezelschap in een gekleurd strandhuisje overnachten? Dat is in principe niet mogelijk, behalve door meerdere van deze huisjes te huren. De meeste gekleurde strandhuisjes zijn in ieder geval compact, waardoor je hier niet met grote gezelschappen in kunt verblijven.

strandhuisjes-nederland-met-hond

Strandhuisjes in Nederland met hond

Wil je samen met je trouwe viervoeter van het strand genieten? Dan doe je er verstandig aan om voor één van onderstaande strandhuisjes in Nederland te kiezen:

Strandhuisje-in-Ouddorp-2

Strandhuisje in Ouddorp

Dit prachtige en grote natuurhuisje is gelegen in de duinen van Ouddorp. Via een privé toegang sta je binnen 500 meter al op het strand. En huisdieren zijn in dit huisje toegestaan, waardoor dit een ideaal strandhuisje is voor jou én je trouwe viervoeter.

Strandhuisje-in-Buren

Strandhuisje in Buren

Dit prachtige strandhuisje is te vinden in de Amelandse plaats Buren. Op dit eiland kom je sowieso al tot rust, maar in dit huisje is daar absoluut sprake van. Dit huisje is prachtig gelegen, staat huisdieren toe en biedt plek aan maximaal 6 personen.

Ga je met je hond verblijven in één van de strandhuisjes? Zorg er dan wel voor dat je je hond goed getraind hebt. Je wilt absoluut niet dat je hond uit het huisje ontsnapt en het strand maar eens gaat verkennen. Grote kans dat je je hond dan helemaal niet meer terug vindt.

Daarnaast is het belangrijk dat je alle spullen voor je hond meeneemt. Dit wil zeggen dat je mogelijk één of twee volle tassen voor je trouwe viervoeter mee moet nemen. 

Verblijven in een strandhuisje in Nederland

Verblijven in een strandhuisje in Nederland is absoluut een goed idee. Je geniet van een fraaie omgeving, van een prachtig uitzicht en van een heerlijke rust. Een heerlijke rust waardoor je even je koppie leeg kunt maken en afscheid kunt nemen van bijvoorbeeld je stress. Check direct het aanbod van strandhuisjes en boek het gewenste strandhuisje in Nederland. Veel plezier alvast!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ontdek meer reisblogs!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven