Overnachten op het ss Rotterdam! Unieke ervaring in Nederland

Voor mijn boek “50x bijzonder overnachten in Nederland” mocht ik een nachtje overnachten op het ss Rotterdam. Het voormalige cruiseschip van de Holland Amerika lijn ligt sinds 2008 stil in de haven. In 2013 heeft WestCord Hotels er een prachtig hotel van gemaakt waar jij nu dus kan overnachten. Ben jij benieuwd hoe het is om te overnachten op het ss Rotterdam? Lees dan snel verder!

Inhoudsopgave:

Overnachten-op-de-ss-Rotterdam

Overnachten op de ss Rotterdam

Sinds 2013 is het mogelijk om te overnachten op het ss Rotterdam. WestCord Hotels heeft het namelijk overgenomen en er een prachtig en uniek hotel van gemaakt. Daarmee is Hotel New York, voormalig hoofdkantoor van de Holland Amerika Lijn en het ss Rotterdam, voormalig vlaggenschip van de HAL weer herenigd!

Het ss Rotterdam beschikt over 254 kamers die zijn ingericht in de jaren ’50 stijl. Ze zijn onderverdeeld in 6 kamertypes en 3 verschillende thema’s, namelijk Original, Manhattan en Bahama’s. De kamers bevinden zich op het B-Deck, A-Deck, Main Deck, Lower Promenade Deck, Boat Deck en Sun Deck.

Ik verbleef in de Superior Room voor 2 personen. Deze kamer is voorzien van een mooie boxspring, ruime badkamer, klimaatbehandeling, TV, espressomachine en nog veel meer! Je ziet duidelijk de oude elementen terug in de originele patrijspoorten en de sfeer waarin het is ingericht.

Restaurant-ss-Rotterdam

Het restaurant op de ss Rotterdam

Op het ss Rotterdam zelf zit restaurant Lido. Hier kan je dagelijks ontbijten, lunchen en dineren. Het ontbijt is vanaf 07:00 uur en je kan genieten van heerlijke broodjes, vers beleg en diverse sapjes. Het is een zeer uitgebreid ontbijt waarbij je niks te kort komt.

Voor de lunch kan je heerlijk op het terras zitten, kijkend op de skyline van Rotterdam. Met een mooi zonnetje erbij en een lekkere cocktail kan je hier makkelijk uren vertoeven. Vanaf 17:30 kan je binnen in het restaurant dineren. Restaurant Lido is een grillrestaurant waar gerechten in een speciale KOPA oven word bereid. Het gerecht behoud zijn oorspronkelijke aroma’s maar met een unieke grillsmaak. Ook het restaurant is een de jaren ’50 stijl ingericht en geeft je een echte cruise gevoel.

Boek een arrangement op de ss Rotterdam

Dagelijks zijn er rondleidingen op het ss Rotterdam die je meer laten zien van het enorme schip. Je hebt keuze uit meerdere arrangementen. Zo kan je de hooggelegen dekken verkennen en een kijkje in het stuurhuis nemen. Ook kan je meer leren over het ingenieuze systeem waarbij je de imposante machines, zoals de ketels en turbines mag gaan bekijken. Als je gaat overnachten op het ss Rotterdam is een arrangement boeken wel echt een must. Zo kan je echt de sfeer proeven van het schip en kom je in kamers die je normaal niet kan zien.

Wat-te-doen-in-Rotterdam

Wat te doen in Rotterdam zelf

Als je gaat overnachten op het ss Rotterdam wil je uiteraard ook wat van de stad zelf zien. Wij hebben gebruik gemaakt van de watertaxi’s, het ss Rotterdam heeft een eigen platform waar je op kan stappen. De receptie belt graag voor je en regelt dat er een watertaxi aankomt. Met de watertaxi kan je naar het centrum, je komt uit bij het Maritiem Museum waarnaar je direct naar de winkelstraat kan lopen. Aan het einde van de winkelstraat kom je uit bij de Markthal en de welbekende Kubuswoningen. Het is zeker aan te raden om even een kijkje te nemen in een kubuswoning. Voor €3 euro kan je naar binnen, wat mij opviel is dat je echt nog wel veel ruimte hebt, ondanks de rare vormen. Op de terug weg zijn we door de markthal gelopen, zeer uniek en vele leuke kraampjes!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ontdek meer reisblogs!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven