Overnachten & dineren bij Restaurant & Hotel Hoog Holten

Wie in een mooie omgeving en luxe hotel wilt overnachten zit bij hotel Hoog Holten op de goede plek! Dit hotel ligt gelegen in het plaatsje Holten in de provincie Overijssel. Je zit op de Holterberg wat onderdeel is van Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug. De weg er naartoe is al prachtig, vanaf de snelweg kom je in leuk klein plaatsje terecht met grote huizen en veel natuur. Eenmaal bij hotel Hoog Holten aangekomen rijd je de opritlaan op en zie je het grote landhuis. Een fijn en luxe verblijf kan beginnen!

Inhoudsopgave:

historie-van-hotel-Hoog-Holten

De historie van hotel Hoog Holten

Het in 1919 gebouwde pand met rieten dak heeft een unieke uitstraling van een oud jachthuis. Het is in 1936 omgebouwd naar een hotel waarnaar het in 1944 gevorderd werd voor inkwartiering van Duitse militairen. Na de bevrijding kwamen de Canadezen en trokken ze zich in het hotel. De gesneuvelde Canadezen zijn begraven op de begraafplaats op de Holterberg. Sinds 1995 is hotel Hoog Holten in handen van Remco Vermeulen en Hanneke van Kouwen. Naast het restaurant zijn ze zich gaan richten op de hotelkamers. In de jaren daarna zijn er onder andere nog twee vergaderzalen bij gekomen. Ook is het terras onder handen genomen, kwam er een grote zaal voor feesten en zijn er een paar hotelkamers en sauna bij gebouwd.

Hotelkamers-Hoog-Holten

De hotelkamers

Hotel Hoog Holten heeft 24 hotelkamers gerealiseerd onderverdeeld in vier varianten. Ze zijn allemaal voorzien van alle Comfort en Luxe om ultiem te kunnen genieten van je verblijf. Ben je alleen? Dan is de Tiny room speciaal voor jouw, met een prima bed en badkamer heb je een mooie kamer voor je alleen. Mocht je met z’n tweeën zijn dan heb je keuze uit de Comfort, Deluxe en Suite kamer. De Deluxe en Suite zijn voorzien van een badkamer met bad, Nespresso apparaat, waterkoker, Sony speaker en mooie zithoek. Ook heb je een mooi uitzicht over de bostuin.

Faciliteiten van hotel Hoog Holten

Wat mij gelijk opviel is dat je van alle gemakken voorzien bent bij hotel Hoog Holten. Je komt niks te kort en ze hebben aan alles gedacht. Van deo en maandverband op de wc’s tot een doosje met wattenschijfjes en staafjes op je badkamer. Verder zijn er ruime parkeerplekken en fietsen die je kan huren om de Sallandse Heuvelrug te bezoeken. Ook is er een wellness ruimte die je kan huren en de mogelijkheid om een massage te boeken. Tevens zijn er ook honden welkom tegen een kleine vergoeding.

Culinair-genieten

Culinair genieten in het restaurant

Het restaurant van hotel Hoog Holten staat bekend om hun internationale en verrassende kookkunsten. Ze zijn niet voor niks bekroond met een Bib Gourmand door Michelin, wat staat voor uitstekende prijs en kwaliteit verhouding. Je kan hier echt culinair genieten, een goed glas wijn drinken en vooral lang tafelen! De keus is aan jouw, kies je voor de a la carte gerechten, een Bib Gourmand menu of laat je een verassingsmenu voor je samenstellen? Alles is mogelijk!

De keuken van het restaurant is tot 21:00 geopend, maar daarna kan je nog lekker na borrelen op het terras en genieten van de mooie en rustige omgeving.

Tijdens je verblijf bij hotel Hoog Holten kan je enorm tot rust komen en genieten van alles wat het hotel je te bieden heeft. Huur een fiets en ontdek de heuvels van de Sallandse Heuvelrug of wandel het naast gelegen Pieterpad. Wil je liever lekker in het hotel zelf blijven? Dan kan je de sauna afhuren en de hele avond heerlijk ontspannen. Wij hebben het in ieder geval zeker naar ons zin gehad en genoten van de geweldige service en sfeer die er hangt. Niks is te gek en alles is tot in de puntjes verzorgd!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ontdek meer reisblogs!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven