Openbaar vervoer op Ibiza; Transfers, auto huren & met de fiets!

Spanje is één van de populairste vakantielanden van Europa. De meeste Nederlanders kiezen voor een welverdiende vakantie op Ibiza. Het eiland staat bekend om zijn prachtige stranden en gezellige nachtleven. Het is ook algemeen bekend dat er veel bekende Nederlanders naar Ibiza komen, waaronder profvoetballers en artiesten. Er vertrekken vanuit Nederland dagelijks vluchten naar Ibiza, zowel vanuit Amsterdam, Rotterdam als Eindhoven. Hoogstwaarschijnlijk zal je wel gebruik moeten maken van het openbaar vervoer op Ibiza, aangezien zeker niet alles op loopafstand bereikbaar is.

Inhoudsopgave:

Transfer luchthaven naar hotel

Transfer van de luchthaven naar het hotel

De meeste Nederlandse reizigers boeken een vakantie naar Ibiza bij één van de bekende reisorganisaties. In dat geval zal er een transfer voor je klaarstaan op het vliegveld. Een busje brengt je dan naar het hotel of appartement. Je kan overigens ook een taxi nemen en die zet je vanzelfsprekend ook voor de deur af. Er rijden ook bussen van het vliegveld naar Ibiza Stad en anders kan je altijd nog een auto huren bij één van de autoverhuurbedrijven.

auto-huren-Ibiza

Eenvoudig een auto huren op Ibiza

Ibiza is geen groot eiland en de wegen zijn prima. Aangezien Ibiza zo compact is kan je er eenvoudig rijden. Het is mogelijk om op het vliegveld een auto te huren. Er zijn diverse aanbieders beschikbaar, waaronder Sunnycars. Wij raden je aan om ten alle tijden een all-risk verzekering af te sluiten, zodat je bij ongelukjes geen enorme schadebedragen hoeft te betalen. Een ongelukje zit namelijk in een hoekje. Het is op Ibiza verplicht om een gordel te dragen en het gebruik van een smartphone is niet toegestaan.

Scooter-huren-Ibiza

Scooter huren op Ibiza

Een leuker en goedkopere vervoersmanier op Ibiza is een scooter. Er zijn over het hele eiland scooter verhuurbedrijven te vinden, waar je voor een schappelijke prijs een scooter kan huren. Aangezien je weinig lange afstanden hoeft af te leggen is het een ideale manier van transport. Parkeren is een stuk eenvoudiger, bijvoorbeeld bij de populaire en drukbezochte zandstranden. Daarnaast is de huurprijs laag. Je kan een scooter huren voor enkele dagen, een week of nog langer. De tankkosten zijn overigens ook een stuk lager dan wanneer je een auto huurt.

Fietsen-op-Ibiza

Fietsen op Ibiza

Er zijn nog veel meer leuke manieren om Ibiza te ontdekken. Je kan bijvoorbeeld ook op de fiets stappen en op een actieve manier de hoogtepunten gaan bezoeken. Het bekende fietsverhuurbedrijf Baja Bikes heeft allerlei soorten fietsen in de aanbieding, waaronder elektrische fietsen. Je kan ook deelnemen aan een tour en samen met een gids over het eiland fietsen.

Het vervoer op Ibiza

Je kan op Ibiza ook gebruik maken van het openbaar vervoer. Er rijden geen trams en metro’s over het eiland, maar je kan wel een ritje maken met één van de bussen. In de zomer is het busnetwerk zeer constant en goed. In de wintermaanden rijden er aanzienlijk minder bussen over Ibiza. Je kan de kaartjes aanschaffen bij de chauffeur.

In het hoogseizoen kan je in de avonduurtjes ook gebruik maken van de speciale discobussen. De bussen rijden uitsluitend naar de bekende clubs op het eiland, waaronder Space, Amnesia en Pacha. Het leuke is dat je ook weer terug naar jouw hotel kan gaan met de discobus, zodat het feestje nog wat langer duurt. De discobussen rijden normaliter ieder uur en een kaartje kost 3 euro. Je kan ook een taxi nemen, maar dat is duurder en minder gezellig.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ontdek meer reisblogs!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven