Op Digital Nomad avontuur op het Griekse eiland Karpathos

De eerste keer dat ik op het Griekse eiland Karpathos kwam was in de zomer van 2004. Ik was toen 9 jaar oud. Het was een last-minute vakantie met mijn ouders. Die vakantie verloren ze hun hart aan dit eiland en kochten ze er een vakantiehuis. Ik weet nog goed dat mijn vader mijn moeder en mij elke ochtend op een strand afzetten, de hele ochtend allemaal zaken moest regelen en zich dan in de middag weer bij ons voegden. 

Vanaf dat jaar heb ik geen jaar meer overgeslagen waarin ik niet naar Karpathos ging. Ik dacht nog wel dat als ik ooit oud genoeg was ik de wereld over wilde reizen, maar niets bleek minder waar. Ook ik was verliefd geworden op dit Griekse plekje en andere plekken kunnen tot op heden voor mij niet tippen aan dit eiland.

Op Digital Nomad avontuur op het Griekse eiland Karpathos

Een huis kopen in het buitenland

De eerste keer dat mijn vriend Vincent mee ging naar Karpathos was in 2012. Gelukkig was ook hij direct verliefd op het eiland. Elk jaar gingen we samen naar het eiland. We hebben avonden op de veranda van mijn ouders zitten fantaseren over hoe we ooit ons eigen huis in het buitenland wilde. Die kans kwam sneller dan gedacht: in 2017 kwam er een huis voor een dusdanig laag bedrag beschikbaar dat we het wel moesten doen. Zo’n kans zouden we waarschijnlijk nooit meer krijgen. Twee weken later tekende we voor het huis, hoe bizar!

Vanaf dat moment begonnen we steeds vaker te fantaseren over hoe het zou zijn om ooit lange tijd naar het eiland te gaan. 2021 dat was het jaar wat we in ons hoofd hadden. We zouden wat geld sparen en dan lekker een seizoen doorbrengen op Karpathos. Van april tot oktober. 

D-reizen last minute

Eerder weg dan gepland

Corona gooide afgelopen jaar voor veel mensen roet in het eten wat vakanties betreft. Wij gaan altijd twee keer per jaar naar Karpathos. In juli waren we geweest en onze tweede reis die gepland stond voor eind september ging uiteindelijk niet meer door. Het betekende namelijk testen en quarantaine bij aankomst en terugkomst en dat kon niet i.c.m. ons werk. Ik was er echt ziek van. Dit klinkt misschien een beetje overdreven, maar Karpathos betekent echt heel veel voor mij. Het is echt mijn thuis.

Ik weet nog dat we hoorde dat het niet doorging en dat we niet meer die kant op konden voor in elk geval dit jaar. Ik had die nacht niet geslapen en zat echt even in mijn depressieve modus. Ik vertelde Vincent dat ik echt niet tot april wilde wachten en dus suggereerde Vincent om te kijken of we misschien eerder die kant op konden. Ik was direct verkocht aan dit plan en binnen 3 dagen hadden we ons plan bedacht. Typisch mij trouwens: lekker impulsief en direct actie, actie, actie! De financiën zaten goed en we wilde nu direct ons eigen bedrijf opstarten. Die week hadden we ook beide een gesprek met onze baas dat we per 1 januari uit dienst wilde. 

Op Digital Nomad avontuur op het Griekse eiland Karpathos

Hoe verdienen we ons geld?

We hebben 2 online bedrijven. We werken samen als voedingsdeskundige en orthomoleculair therapeut binnen ons bedrijf The Kefi Lifestyle. Daarnaast heb ik sinds 2016 al mijn eigen reisblog The Karpathos guide. Hier schrijf ik over de leukste hotspots, stranden en lekkerste restaurant. 

Als het toerisme hier wat gaat aantrekken hoop ik ook nog een paar uurtjes ergens bij te springen. Ik heb ooit Toerisme gestudeerd en het lijkt me leuk om op deze manier in contact te komen met toeristen die het eiland gaan verkennen!

Hoe ziet de toekomst eruit?

Dat weten we nog niet zo goed. Inmiddels zitten we hier 3 weken en we genieten enorm. Door de lockdown en het weer zijn we nog wel wat beperkt, maar dat komt met de tijd hopelijk goed. Op het eiland is weinig tot geen corona. 

We hebben in elk geval het voornemen om straks wel naar huis te gaan. Er is een specifieke datum, maar tuurlijk willen we met de tijd wel weer (even) in Nederland zijn met vrienden. Of we daarna direct terug gaan of Nederland helemaal verlaten dat moet de toekomst uitwijzen. Het lijkt ons voor nu het mooist als we heen en weer kunnen blijven reizen en telkens een paar maanden in Griekenland kunnen vertoeven!

Griekse eiland Karpathos

Het Griekse eiland Karpathos

Oké, even nog wat algemene informatie over het Griekse eiland Karpathos! Het eiland behoort tot de eilandengroep de Dodekanesos. Het is één van de Zuidelijkste eilanden van Griekenland. Het eiland is vrij klein in vergelijking met de buureilanden Kreta en Rhodos en is nog lekker idyllisch. Geen uitgaansstrip of sjezen op een bananenboot hier. 

Het eiland kent een paar twee grote dorpen Pigadia en Arkassa en verder vind je enkele kleine dorpen op het eiland. Karpathos is perfect als je opzoek bent naar het échte Griekenland zonder all-inclusive, mooie stranden (Apella is ooit uitgeroepen tot het mooiste strand van Europa!) en knusse gezelligheid. Vooral stellen bezoeken dit eiland om samen te genieten. 

Het eiland is ook een van de beste plekken ter wereld als het op windsurfen aankomt. Vanwege de sterke windkracht in juli en augustus zit het dorp Afiartis (waar wij ook wonen) vol met windsurfers. Vanaf onze veranda hebben wij uitzicht op de baaien waar gewindsurft wordt, echt een plaatje! 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ontdek meer reisblogs!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven