Klimaat Tenerife: alle informatie op een rijtje

Wil je mogelijk naar Tenerife op vakantie gaan? Logisch. Dit eiland is een lust voor het oog en het is er ook nog eens vaak lekker waar. Hoe dat precies zit? In dit artikel vertellen wij je graag alles over het klimaat van Tenerife. Dit doen we niet in zijn algemeenheid, maar door per maand naar het klimaat te kijken. Dát zorgt ervoor dat je snel de beste reisperiode voor jouw trip naar Tenerife kunt bepalen.

Allereerst goed om te weten: op Tenerife heerst niet één klimaat, maar verschillende klimaten. Dit komt onder meer door het gebergte op dit eiland. Het is daarom niet alleen belangrijk om naar de reisperiode te kijken, maar ook naar het deel van het eiland waar je wilt gaan verblijven. De verschillen tussen het zuiden en het noorden zijn aanzienlijk. Verdiep je dus ook daar even goed in.

Inhoudsopgave:

Klimaat Tenerife januari

Klimaat Tenerife januari

Het gehele jaar door is het heerlijk vertoeven op Tenerife. Dit blijkt duidelijk uit het klimaat op Tenerife in de maand januari. In deze maand schommelt de temperatuur tussen de 15 en 20 graden Celsius. Je geniet bovendien van gemiddeld 6 zonuren per dag. In deze maand valt de meeste neerslag van het jaar; dit ligt tussen de 31 en 60 mm.

Klimaat Tenerife februari

Het weer in februari is erg te vergelijken met het weer in januari. Wat wel opvalt, is dat het in februari vaak net iets kouder is. Daarentegen valt er minder regen in de maand februari. Ook valt op dat in februari de zon alweer meer tevoorschijn komt. Gemiddeld schijnt op Tenerife in februari de zon 7 uur per dag.

Klimaat Tenerife maart

Vanaf maart gaat de temperatuur op dit eiland mondjesmaat stijgen. De temperatuur schommelt tussen de 15 en 21 graden Celsius, terwijl je van 7 zonuren per dag uit kunt gaan. Er valt bovendien op nog maar 3 dagen in de maand neerslag.

Klimaat Tenerife april

In de maand april zet de temperatuurstijging door. De temperatuur ligt tussen de 16 en 22 graden Celsius, waarbij vooral het aantal zonuren per dag aanzienlijk stijgt. In maart geniet je op Tenerife van gemiddeld 9 zonuren per dag. De regen daalt bovendien verder; op nog maar 2 dagen in de maand valt neerslag.

Klimaat Tenerife mei

Wil je in de meivakantie naar Tenerife? Verstandig. In de maand mei stijgt de temperatuur tot zo’n 24 graden. De minimale temperatuur is met 18 graden ook aanzienlijk te noemen. In de maand mei valt bovendien op nog maar één neerslag. Wil je vooral van het zonnetje genieten? Dat is in mei ook goed mogelijk; de zon schijnt zo’n 10 uur per dag.

Klimaat Tenerife juni

In de maand juni breekt de zomer echt door op het eiland. In deze maand ligt de temperatuur gemiddeld tussen de 20 en 26 graden Celsius. Ook is dit de maand waarin je van de meeste zonuren per dag geniet: gemiddeld zo’n 11 uur zon per dag! Tijdens de maand juni regent het gemiddeld op slechts één dag op dit eiland.

Klimaat Tenerife juli

Klimaat Tenerife juli

Ben je gek op hoge temperaturen? Dan zit je in de maand juli op Tenerife goed. In de maand juli stijgt de maximumtemperatuur naar 28 graden. Doordat de minimale temperatuur naar 21 graden stijgt, is het in deze maand heerlijk vertoeven op Tenerife. Dit komt ook doordat er in de maand juli normaal gesproken weinig tot helemaal geen regen valt.

Klimaat Tenerife augustus

De maand augustus heeft veel gelijkenissen met de maand juli. Ook in augustus ligt de temperatuur lekker hoog en valt er nagenoeg geen regen. In augustus geniet je van zo’n 9 zonuren per dag, van een maximumtemperatuur van 29 graden en van een minimum van temperatuur van 22 graden.

Klimaat Tenerife september

Ook in het najaar is het heerlijk vertoeven op Tenerife. In de maand september ligt de temperatuur namelijk tussen de 21 en 27 graden. Heerlijk dus om even de zomer op dit prachtige eiland af te sluiten. Tijdens september valt er ook nagenoeg geen regen én geniet je nog steeds van 8 zonuren per dag.

Klimaat Tenerife oktober

Wil je in oktober naar Tenerife toe gaan? Met het oog op het weerbeeld is dit een verstandige keuze. In oktober schommelt de temperatuur namelijk tussen de 19 en 25 graden. Het is hierdoor heerlijk vertoeven in de maand oktober, mede door de beperkte regenval. Gemiddeld genomen valt er in oktober op slechts 2 dagen neerslag op Tenerife. Je geniet daarbij ook nog van 7 zonuren per dag.

Klimaat Tenerife november

Vanaf november daalt de gemiddelde temperatuur op Tenerife aanzienlijk. In deze maand is minimale temperatuur 17 graden en de maximale temperatuur zo’n 22 graden. Dit gaat gepaard met zo’n 3 dagen per maand waarop regen valt én met zo’n 6 uren aan zon per dag. Ook in november is het dus nog aangenaam vertoeven op dit Spaanse eiland.

Klimaat Tenerife december

Zou je graag het jaar in het zonnetje af willen sluiten? Daarvoor kun je een vakantie naar Tenerife boeken. In december schommelt de temperatuur namelijk tussen de 15 en 21 graden. Ook geniet je van maar liefst 6 zonuren per dag. Waar je wel rekening mee moet houden, is dat het ‘relatief’ vaak regent. Je kunt uitgaan van zo’n 4 dagen per maand waarop regen valt. Dat valt uiteraard heel erg mee vergelijken met het weerbeeld in ons land.

Verschillen tussen het zuiden en het noorden

De verschillen tussen het zuiden en noorden op Tenerife zijn aanzienlijk. Dit komt onder meer doordat in het zuiden het warme steppeklimaat heerst, terwijl in het noorden het mediterraan klimaat heerst. Over het algemeen genomen is het hierdoor altijd warmer in het zuiden van het eiland.

In het noorden ligt de temperatuur lager, is er sprake van minder zonuren en valt er meer neerslag. Dit zie je dan ook aan de omgeving terug; het noorden is vele malen groener dan het zuiden. Dit grote verschil komt overigens door de grote vulkaan op het eiland; El Teide.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ontdek meer reisblogs!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven