Dit zijn de mooiste eilanden van Kroatië, top 9!

Kroatië is een prachtig mediterraan land dat veel te bieden heeft: het heeft schilderachtige eilanden, veel cultuur en geschiedenis, en natuurlijk de wereldberoemde Adriatische Zee. Het land is mede hierdoor ook bijzonder populair bij toeristen en is een van de snelst groeiende toeristische bestemmingen aan het worden. Het is niet moeilijk te zien waarom, als je bedenkt wat het allemaal te bieden heeft.

Bezoekers die het land volledig willen zien, doen er goed aan minstens een paar weken in het land door te brengen. Het liefst ontdek je zo veel mogelijk van de mooiste eilanden in Kroatië om af te vinken.

En om een bezoek net even iets eenvoudiger te maken hebben wij de mooiste eilanden in Kroatië in dit artikel voor je op een rij gezet!

Inhoudsopgave:

Brač

Brač

Het eiland Brač is een eiland dat te midden van een aantal verschillende eilanden in de Adriatische Zee ligt. Het eiland is een van de mooiste plaatsen die je je kunt voorstellen te bezoeken. Op het eiland is van alles te doen, van het bezoeken van verschillende kerken tot wandelen langs de kanalen van het eiland.

Het heeft bovendien een verscheidenheid aan stranden, baaien en riffen om van te genieten. Brač biedt tegelijkertijd ook heerlijk eten, wijn en een rijk historisch en cultureel erfgoed. Dankzij dit alles is dit eiland een erg populaire toeristische bestemming. Het verdient zeker een bezoek tijdens je verblijf in Kroatië.

Rab-eiland-Kroatie

Rab

Het eiland Rab is een prachtige plaats, met stranden en zonsondergangen, historische oude stadsmuren en een door de UNESCO beschermde kerk. Daarnaast is het ook een plaats met verbazingwekkende wilde dieren, en een van de beste plaatsen om zeeschildpadden in de Middellandse Zee te aanschouwen. Het eiland is erg vriendelijk, en de mensen spreken zowel Kroatisch als Italiaans en Engels.

Vanaf het moment dat je in de badplaats Rab aankomt, wil je er eigenlijk nooit meer weg. Dit prachtige Kroatische eiland ligt aan de overkant van de Adriatische Zee van het vasteland. Het is een populaire toeristische bestemming met verschillende goede redenen om het te bezoeken. De historische haven van Herceg Novi is een prima plek om voor anker te gaan. Het komen en gaan van boten en veerboten te observeren die aankomen uit Split, Hvar en de Korcula steden. Maar ook de omgeving is ronduit schitterend te noemen.

Hvar

Hvar

Hvar is een enorm populaire toeristische bestemming, en dat is zeker niet voor niets. Het staat bekend om zijn prachtige natuur, met pittoreske kustplaatsjes en een ruig berglandschap. Er zijn tal van manieren om je als bezoeker op Hvar te vermaken, of je nu een paar dagen of een heel seizoen op bezoek bent. Stranden en zwemmen zijn er in overvloed in de warmere maanden, en je kunt zelfs een boot huren en er een tochtje mee maken. In de winter kun je een wandeling maken om watervallen te zien of zelfs proberen te skiën op de berg.

Hvar een fantastische plek om je vakantie door te brengen. Enkele van de mooiste bezienswaardigheden op het eiland zijn de kustlijn, de steden en dorpen zoals Stari Grad. Ze zitten vol geschiedenis, cultuur en de wijngaarden, waar enkele van de beste wijnen van Kroatië worden geproduceerd.

Silba-Kroatie

Silba

Het onbewoonde Kroatische eiland Silba ligt in de Adriatische Zee en is een uitzonderlijk mooie plaats. Dit eiland bestaat uit overwegend rotsachtig terrein en een interessante mengeling van dennen- en eikenbossen. Het eiland is ook een prima plek om een verscheidenheid aan vogelsoorten te bewonderen.

Het eiland ligt bovendien maar zo’n 20 kilometer ten zuiden van het Kroatische vasteland, maar het is een wereld apart. Dit eiland is een paradijs voor iedereen die van het buitenleven houdt, gezien de vele activiteiten in de omgeving. Bezoekers kunnen er zeilen, waterskiën, zwemmen, vissen, fietsen, wandelen en nog veel meer!

Dugi-Otok

Dugi Otok

Dugi Otok is een klein eiland in het noorden van de Adriatische Zee, en ligt tussen de eilanden Ist, Krk, Cres en Lošinj. Het is een populaire bestemming voor toeristen die even weg willen uit de drukte van de grote steden.

Dugi Otok heeft prachtige stranden, schitterende uitzichten en een rijk cultureel erfgoed. De kleine stadjes en dorpjes die op het eiland liggen hebben bezoekers veel te bieden.

Camper huren via Camptoo
Krk-eiland-kroatie

Krk

Een bezoek aan Krk is alsof je terug stapt in een eenvoudiger tijd, toen de mensen leefden van het land en de zee, en de steden minder verbonden waren met de rest van de wereld. Daardoor heeft Krk een beetje van alles, van bruisende stadscentra tot vredige plattelandsdorpjes, historische kerken tot moderne restaurants en hotels.

Het eiland heeft ook enkele van de beste stranden die Kroatië te bieden heeft. Het is geen wonder dat Krk een van de mooiste eilanden van Kroatië is voor reizigers die op zoek zijn naar een bestemming buiten de gebaande paden, die toch alles biedt wat je nodig hebt.

Bovendien is het heel gemakkelijk om op het eiland Krk te komen. De meeste reizigers doen het per vliegtuig, en vliegen op het vliegveld van Krk. Het eiland heeft ook een goed onderhouden wegennet, al is het voor een bezoeker niet nodig een auto te huren. Er varen bovendien ook regelmatig veerboten naar het eiland.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ontdek meer reisblogs!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven