De top 5 leukste tours in Eindhoven

Eindhoven is een fantastische stad om zelf te gaan ontdekken. Je kan door de straten wandelen of één van de vele musea bezoeken. Het is alleen nog veel leuker om deel te nemen aan een speciale tour. In Eindhoven is onwijs veel te zien, te doen en te beleven. Wij hebben speciaal voor de liefhebbers een lijstje gemaakt met de leukste tours in Eindhoven. Er worden in Eindhoven ook veel gratis wandeltours aangeboden, dus je hoeft niet per definitie geld te betalen voor een vermakelijke tour door de stad. Lees hier de top 5 leukste tours in Eindhoven!

Inhoudsopgave:

Van Gogh fietstour

Van Gogh fietstour door Eindhoven

Kunstliefhebbers hoeven niet naar Amsterdam te reizen om in het huid te kruipen van Vincent van Gogh. De wereldberoemde schilder bracht ook een groot deel van zijn leven door in Eindhoven. De Van Gogh fietstour geeft je de kans om alle plekken te bewonderen waar de kunstenaar ook aanwezig is geweest. De tour start nabij het Centraal Station van Eindhoven en eindigt bij zijn ouderlijk huis in Nuenen. Je zal ook fietsen over het Van Gogh-Roosegaarde fietspad en een bezoekje brengen aan de Opwettense watermolen. Het leuke is ook dat je even zal stoppen bij de oude woningen van andere bekende schilders waarmee Van Gogh een goede relatie had. Een expert zal gedurende de tour van alles vertellen over de locaties en het leven van de schilder.

De Van Gogh fietstour start bij het Eindhovense Wielercafé nabij het Centraal Station. De tour duurt maximaal vijf uur. Je zal ook een bezoek brengen aan het Vincentre Neunen Museum. Je krijgt ook nog een wandeltour van één uur aangeboden, aangezien sommige locaties moeilijker te bereiken zijn met de fiets. Let op, een verzekering is niet inbegrepen. De Van Gogh fietstour kost 39,95 euro per persoon en kan uitsluitend gedaan worden in groepen van maximaal 20 personen.

Philips Stadion Tour

Philips Stadion Tour (PSV Eindhoven)

In de top 5 leukste tours in Eindhoven mag het Philips Stadion uiteraard niet ontbreken. PSV is één van de grootste voetbalclubs van Nederland en wist al bijzonder vaak landskampioen te worden. De club werd in 1913 opgericht en speelt al zijn thuiswedstrijden in het grote Philips Stadion. Het voetbalstadion in Eindhoven beschikt over een capaciteit van 35.000 bezoekers. Jij kan als bezoeker deelnemen aan de interessante Philips Stadion Tour. Je mag achter de schermen gaan kijken en op plekken komen waar je normaal nooit zal komen. Iedereen die deelneemt aan de Philips Stadion Tour mag na afloop nog een kijkje nemen in het PSV Museum en de gewonnen prijzen van dichtbij bewonderen. Er hangen ook gedragen shirts van de bekendste voetballers die ooit uitkwamen voor PSV.

Je krijgt ook toegang tot de spelerstunnel, de kleedkamers en je komt zeer dichtbij het heilige gras. De tour brengt je ook langs de perskamer, de skyboxen en je mag plaatsnemen op de stoel van de trainer in de dug-out. Een gids zal je gedurende de Philips Stadion Tour ook van alles vertellen over de club en het stadion. Na het afsluitende bezoek aan het PSV Museum mag je een gratis drankje gaan drinken in het altijd gezellige eetcafé De Verlenging in het stadion. Een ticket voor de Philips Stadion Tour kost 16,50 euro per persoon, kinderen betalen twee euro minder. De tour is van maandag tot en met zaterdag beschikbaar, alleen niet op speeldagen. Je kan de auto gratis parkeren op het parkeerterrein P Oost.

Escape Tour Eindhoven

Escape Tour Eindhoven

In Eindhoven kan je ook deelnemen aan een spannende Escape Tour. De familie Philips speelt ook in deze tour weer de hoofdrol. Het familielid Benjamin Philips speelde een belangrijke rol tijdens de Tweede Wereldoorlog. De verzetsstrijder moest afluisterapparatuur naar andere steden en dorpen transporteren. De Duitsers mochten hier vanzelfsprekend nooit achter komen. Gelukkig waren er veel tunnels onder de stad die de opdracht makkelijker maakte.

De Escape Tour is gebaseerd op het verhaal. Je moet proberen om een geheime uitgang zien te vinden in Eindhoven en daarvoor heb je twee uur de tijd. Door opdrachten te voltooien, de juiste antwoorde op moeilijke vragen te geven en aanwijzingen op te volgen kan jij de Escape Tour tot een goed einde brengen. De tour start altijd op het Stationsplein. De Escape Tour is geschikt voor groepen tussen de twee en vijf personen. De tour kost 49,95 per team, dus ook voor vijf personen. Het is één van de leukste tours om kennis te maken met Eindhoven. Het is ook leuk voor een teamuitje of een verjaardag.

Eindhoven Food Tour

Eindhoven Food Tour

Op nummer 4 van de top 5 leukste tours in Eindhoven staat het bedrijf Eindhoven Food Tours. Ze zijn gespecialiseerd in leuke en vooral culinaire tours in de stad. Deelnemen aan deze tour kost 55 euro per persoon en dat is zeker niet duur. Je gaat een wandeling maken van vier uur, maar tussendoor stop je bij diverse restaurants. Je zal veel te weten komen over de historie van Eindhoven en de eetcultuur van de Brabantse stad. De tour is dagelijks beschikbaar van dinsdag tot en met zaterdag en start om 11:45 uur. Je loopt slechts drie kilometer en je krijgt onwijs veel proeverijen aangeboden. De Eindhoven Food Tour is beschikbaar in het Nederlands en Engels. Wij raden je aan om niet stevig te gaan ontbijten, want je krijgt ontzettend veel lekkernijen voorgeschoteld.

E-Chopper Tour in Eindhoven

E-Chopper Tour in Eindhoven

Je hebt vast wel eens van een E-Chopper gehoord! Het is een milieuvriendelijke scooter. De elektrische lowrider kan een snelheid bereiken van 25 kilometer per uur. Hierdoor kan je dus ook nog in alle rust genieten van de omgeving. Het leuke is dat je de E-Chopper kan huren en een eigen tour kan bedenken. Deze tour behoord tot één van de leukste tours in Eindhoven. Zet je navigatie aan en plaats jouw smartphone op de houder. Aangezien het om een elektrische E-Chopper gaat hoor je ook vrijwel niks terwijl je rijdt. Let op, je mag een E-Chopper alleen huren als je over een rijbewijs beschikt of een brommercertificaat hebt. Je moet ook minimaal 16 jaar of ouder zijn. Het huren van een E-Chopper in Eindhoven kost slechts 35 euro per dag, dus dat is goed te doen en het scheelt weer OV-kosten. Je kan het vervoersmiddel ophalen en afleveren in Eindhoven Noord.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ontdek meer reisblogs!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven