Bezienswaardigheden Kopenhagen, 8 hoogtepunten & beste reistijd

Kopenhagen is een van de mooiste steden van heel Europa, en er zijn hier zoveel dingen te doen dat je bijna niet weet waar te beginnen. Misschien wil je wat cultuur opsnuiven, de verbazingwekkende architectuur bekijken of een van de fantastische restaurants uitproberen.

Kopenhagen is een leuke stad om te verkennen, zowel overdag als ‘s nachts. Er is van alles te doen in deze grootstedelijke stad. Je kunt beginnen met een wandeling naar de beroemde Strøget. Dit is een kilometerslange voetgangersstraat, die bijna net zo oud is als Kopenhagen zelf. Langs de Strøget en in de aangrenzende straten vind je een scala aan leuke winkels, cafés en restaurants. Maar ook het verkennen van de Nyhavn mag zeker niet ontbreken tijdens een bezoek aan Kopenhagen.

Kortom: er is zoveel te ontdekken in deze bijzondere en kleurrijke stad. Een aantal van de mooiste bezienswaardigheden in Kopenhagen hebben we voor je op een rij gezet!

Inhoudsopgave:

Nyhavn

Nyhavn

Bekend als “Het Venetië van het Noorden”, is Kopenhagen’s aan het water gelegen Nyhavn een populaire toeristische attractie – en dat is zeker niet voor niets. De grachten die door het gebied lopen zijn omzoomd met felgekleurde 17e- en 18e-eeuwse herenhuizen. Daar worden sommige van gebruikt als restaurants en bars.

Nyhavn was vroeger een bruisende scheepshaven en daarvoor was het de thuishaven van de kooplui van Kopenhagen. Toen de haven en de grachten in de 17e eeuw werden aangelegd, werden ze even breed als de hoofdstraat van de stad, Skindergade.

Nyhavn is de beroemdste en meest gefotografeerde straat van Kopenhagen. Het kanaal Nyhavn werd in de 17e eeuw gegraven. Dit deden ze om Kopenhagen een veilige, landinwaartse doorgang te bieden voor handelsschepen om hun goederen te lossen. Veel van de oorspronkelijke gebouwen langs het kanaal werden gebouwd als pakhuizen. Het is met recht een van de mooiste locaties in de Deense hoofdstad te noemen!

Strøget

Strøget

Midden in Kopenhagen ligt de Strøget, een voetgangersstraat die de langste en oudste winkelstraat van Denemarken is. De straat loopt van Rådhuspladsen, het stadhuisplein van Kopenhagen, tot Kongens Nytorv, het plein aan het eind van de straat, en is bijna twee kilometer lang. Deze straat heeft een uitgesproken sfeer, een karakter, waar je nog echt het authentieke Kopenhagen kunt ervaren.

Strøget ligt in het hart van de stad, en is een winkelstraat die alleen voor voetgangers is bestemd en zowel inwoners als toeristen aantrekt. Het is bovendien een van de langste autovrije winkelstraten in Europa, die zich uitstrekt van Kongens Nytorv tot Rådhuspladsen.

Nørrebro

Nørrebro

Kopenhagen is een stad van kleine maar verbazingwekkende buurten, elk met hun eigen uitgesproken persoonlijkheid. Als je de stad wilt ervaren ver weg van de drukte van het stadscentrum, is de trendy wijk Nørrebro een prima plek om te beginnen. Ooit een industrieel centrum, heeft het een meer grimmige uitstraling dan het met toeristen gevulde centrum van Kopenhagen.

Er vinden hier verschillende rondleidingen plaats, waarbij een gids je meer vertelt over de geschiedenis van de wijk. De tour begint op Nørrebrogade, de belangrijkste winkelstraat van Nørrebro. Hier vindt je een levendige mix van kleine winkeltjes, cafés en restaurants vindt.

Hoewel Nørrebro slechts 2,4 kilometer lang en minder dan 1,5 kilometer breed is, heeft het veel te bieden. De hoofdstraat staat in verbinding met het Centraal Station en de noordelijke toegang tot het stadscentrum in het zuiden. Ten noorden van de Nørrebrogade is nog meer te zien en te doen, zoals de Freetown Christiania-gemeente, het Nørrebro-park en de Assistens-begraafplaats. Dit is de laatste rustplaats van beroemde Deense auteurs als Hans Christian Andersen en Karen Blixen.

Vesterbro

Vesterbro, gelegen in de binnenstad van Kopenhagen, is een van de hipste plekken van de stad. Het staat bekend om zijn nachtleven, maar biedt ook een breed scala aan interessante architectuur uit het begin van de 20e eeuw.

Als een belangrijke bar en nachtclub district, is Vesterbro een essentieel Kopenhagen voor iedereen die hoopt het nachtleven van de stad te ervaren. Maar omdat het vlakbij het hoofdstation van Kopenhagen ligt, is het ook een geweldige plek voor diegenen die de stad willen bezoeken zonder voor een hotel te betalen.

Vesterbro heeft een reputatie als een roerige buurt, maar vandaag de dag is het een populaire buurt. Voor zowel stedelingen als gezinnen die de unieke mix van historische gebouwen en hippe restaurants hebben omarmd.

Erlöserkirche

Erlöserkirche

De Erlöserkirche van Denemarken is een van de meest prominente gebouwen van het land. Dit neogotische meesterwerk werd gebouwd ter ere van koning Frederik VI van Denemarken en Noorwegen, wiens standbeeld voor de kerk staat. Maar niet alleen de buitenkant van de Erlöserkirche is mooi: binnen in de kerk zijn decoratieve fresco’s te zien. Evenals een concertwaardig orgel en een koor dat versierd is met prachtige glas-in-loodramen.

Er wordt gezegd dat het een van de mooiste kerken van Kopenhagen is en het staat vaak in de top 3 van lijsten met de mooiste kerken van de stad. Het gebouw bevindt zich op de hoek van Sankt Pauls Gade.

Rundetårn

Rundetårn

Kopenhagen is ook de thuisbasis van de Rundetaarn die in de jaren 1600 werd gebouwd en een van de meest iconische bezienswaardigheden van de stad is. Het is een van de populairste toeristische attracties in Kopenhagen, en een symbool van de stad. De toren staat op het hoogste punt van het schiereiland Kopenhagen.

Hij werd gebouwd als uitkijktoren voor de koninklijke familie en is het oudste nog bestaande gebouw van Denemarken. De toren wordt bekroond door een observatiedek dat een ongelooflijk uitzicht over de stad biedt en is een geweldige plek voor bezoekers om de bezienswaardigheden van Kopenhagen in zich op te nemen.

Frederiksberg-Park

Frederiksberg Park

Het Frederiksberg Park is een van de populairste bezienswaardigheden in Kopenhagen. Dit park ligt net achter de Frederiksberg Tuinen. Het is een stadspark gelegen in de wijk Frederiksberg in Kopenhagen. Het park heeft meer dan 370 verschillende bomen. Het heeft ook enkele speelvoorzieningen voor kinderen.

Het park wordt omringd door enkele van de meest unieke gebouwen van de stad, waaronder de Kerk en het Oude Stadhuis. Het park bevat een aantal standbeelden en fonteinen, die populair zijn bij zowel toeristen als de lokale bevolking.

Pretpark-Tivoli

Tivoli

Tivoli is een kleine wijk in het centrum van Kopenhagen waar de Tivoli-tuinen liggen, een van ‘s werelds oudste attractieparken. Het terrein bestaat uit een grote tuin met tal van attracties en attracties, en verschillende concertzalen en restaurants. Het is zeer populair bij de lokale bevolking en toeristen, vooral in de zomermaanden.

Tivoli werd opgericht in 1843 en is na Vauxhall in Londen het oudste pretpark ter wereld. De onmiddellijk herkenbare rode en witte Tivoli-gebouwen van het park zijn een herkenningspunt in Kopenhagen. Deze kunnen van bijna overal in de stad worden gezien. Enkele van de populairste attracties zijn de historische Carrousel, de oudste ter wereld en de wereldberoemde Grote Concertzaal, waar het Deense Radio Orkest regelmatig optreedt.

Beste tijd om Kopenhagen te bezoeken

De beste tijd om de bezienswaardigheden in Kopenhagen te bezoeken is zonder enige twijfel in de zomer. De temperatuur is er aangenaam, de lokale bevolking geniet van de zon en de straten zijn vol met toeristen en straatartiesten. De zon schijnt elke dag vaak urenlang, dus er is genoeg tijd om van de buitenlucht te genieten.

Hoewel de zomer de piektijd is om Kopenhagen te bezoeken, zijn er ook een aantal uitstekende redenen om tijdens de koudere maanden te komen. Om te beginnen kun je dan de kerstmarkten in volle glorie meemaken en hoef je geen strijd te leveren met de massa’s toeristen die in de zomer naar de stad komen!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ontdek meer reisblogs!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven