De mooiste bezienswaardigheden in IJsland die je gezien moet hebben!

IJsland is een van de meest unieke en veelzijdige landen die je kunt bezoeken. Met dramatische bergen, prachtig blauwe gletsjers, en een fascinerende cultuur, is er geen twijfel mogelijk dat IJsland een blijvende indruk op je zal achterlaten. Er zijn tal van manieren om met de natuur in contact te komen, zoals wandelen en snorkelen. Maar er zijn ook meer dan genoeg leuke dingen om ‘s avonds te doen, zoals de vele bars en clubs in de hoofdstad Reykjavik bezoeken.

Je zult bovendien zeker vrienden maken in dit prachtige land, want de plaatselijke bevolking behoort tot de hartelijkste, meest gastvrije mensen die je ooit zult ontmoeten. Nog maar enkele decennia geleden hadden maar heel weinig mensen ooit van IJsland gehoord. Vandaag de dag hebben velen van ons prachtige foto’s gezien van IJsland’s prachtige gletsjers, watervallen en lavavelden, en vragen zich af hoe die ontstaan zijn.

Ondanks zijn grootte herbergt dit Scandinavische eiland een verbazingwekkend aantal afwisselende landschappen – van de woeste, ruige hooglanden tot de uitgestrekte, onbewoonde binnenlanden. Om ze allemaal te zien, moet je de weg op en zelf de natuurwonderen aanschouwen die IJsland zo aantrekkelijk maken.

Om je hierbij te helpen hebben wij een aantal van de mooiste bezienswaardigheden in IJsland voor je op een rij gezet!

Inhoudsopgave:

Blue-Lagoon

Blue Lagoon

Blue Lagoon in Grindavík is een van de populairste toeristische attracties in IJsland, en dit is zeker niet zonder reden. Het kuuroord wordt gevoed door geothermisch water dat rijk is aan mineralen zoals kiezelzuur en zwavel. Ook het water zou bijzondere helende eigenschappen hebben. Of dit ook echt het geval is blijft waarschijnlijk altijd een geheim, maar één ding staat wel vast: Blue Lagoon is een van de mooiste en meest rustgevende plaatsen om te bezoeken in het land. Als je er nog nooit geweest bent, is een bezoek aan dit kuuroord een echte aanrader.

Je kunt ook een drankje of een maaltijd nuttigen in het restaurant ter plaatse, voor of na je bezoek aan het geothermische zwembad. Je kunt zelfs een modderbad nemen, wat een beetje lijkt op een spabehandeling. De temperatuur van het water varieert van 36 tot 39 graden. Kortom, absoluut de ideale locatie om even heerlijk te ontspannen!

Walvissen-spotten

Walvissen spotten

IJsland is een van de weinige landen ter wereld waar je met blauwe en vinvissen kunt zwemmen zonder naar de oceaan te hoeven reizen. De walvissen komen naar IJsland om hun jongen te krijgen, dus tussen juli en september kun je overal langs de kust van IJsland walvissen bekijken. Vooral in de Faxa Baai en in het hoofdstedelijke gebied.

De walvissen komen naar Reykjavik, en dit zorgt jaarlijks voor de nodige belangstelling. Het walvisseizoen begint officieel in augustus, maar de walvissen zijn al begonnen met hun jaarlijkse terugkeer.

Het-noorderlicht

Het noorderlicht

Het noorderlicht, ook wel Aurora Borealis genoemd, is een populaire trekpleister voor bezoekers aan IJsland. Hoewel ze vanaf veel plaatsen in het land te zien zijn, zijn de beste kijkmogelijkheden op hoger gelegen plaatsen. Veelal in het noorden en het oosten, waar de lichtvervuiling minder is. Als je ze wilt zien, zijn er een paar dingen die je moet weten.

Het hele jaar door is er kans om ze te zien, maar ze komen het meest voor in de late winter en het vroege voorjaar, dus het is het beste om in die tijden een bezoek te brengen. Als je toch in de winter komt, zorg dan dat je je warm inpakt. En vergeet natuurlijk niet om even een aantal foto’s van dit bijzondere natuurfenomeen te maken!

Reykjavik Ijsland

Reykjavik

IJsland is een land met talloze natuurwonderen, en de hoofdstad Reykjavik is een van de levendigste plaatsen op het eiland. De stad heeft een levendige muziekscène en een veelzijdige keuken, maar je vindt er ook talrijke musea om te verkennen. De stad is bekend om zijn walvistochten en zijn schitterende uitzichten, waaronder het uitzicht vanaf Hallgrímskirkja, het hoogste gebouw van IJsland.

Reykjavik is een kleine hoofdstad en een heel interessante plaats om te bezoeken. Het was het centrum van de Vikingwereld tussen de 10de en de 14de eeuw, maar toch is het een verrassend moderne stad waar van alles te doen is. De natuurlijke schoonheid van het land trekt elk jaar duizenden toeristen. Dus ook als je niet in Reykjavik verblijft, is het absoluut een aanrader om tijdens je verblijf in IJsland even een bezoek te brengen aan de hoofdstad.

Landmannalaugar

IJsland is een land van contrasten: gletsjers, ijskappen en lavavelden wisselen zichzelf af met warmwaterbronnen en watervallen. Dit terwijl zeevogels en walvissen in contrast staan met de vele schapen en paarden op het eiland. Een van deze plekken waar een groot gedeelte van dit alles samenkomt is Landmannalaugar.

Landmannalaugar ligt in de zuidelijke hooglanden van IJsland en is bekend om zijn levendige kleuren en warme weer. De streek is ongelooflijk populair bij zowel winter- als zomer-toeristen. De plaatselijke dienst voor toerisme heeft zelfs de uitdrukking “IJsland in het klein” bedacht om de gevarieerde geografie van het gebied te beschrijven. Deze omgeving varieert van met sneeuw bedekte bergen tot warmwaterbronnen en lavavelden – en is werkelijk schitterend om te zien.

Vatnajökull-Nationaal-Park

Vatnajökull Nationaal Park

Zoals we inmiddels weten moet je als je het noorderlicht wilt zien ver zijn verwijderd van de stadslichten. Daarom wil je een reis naar het noorden van IJsland maken om het Vatnajökull Nationaal Park te bezoeken. Omdat Vatnajökull de grootste ijskap van Europa is, is het de perfecte plek om het noorderlicht te zien. Plus, de enige manier om Vatnajökull te bezoeken is door langs de ringweg ervan te rijden. Dit betekent dat je direct een aantal verbazingwekkende landschappen te zien krijgt.

Het Vatnajökull Nationaal Park is het grootste park van IJsland en heeft een rijkdom aan geografie, geologie en wildlife om te verkennen. Het herbergt een groot deel van de IJslandse gletsjer en ijskappen en behoort zonder enige twijfel tot de mooiste bezienswaardigheden van IJsland.

Askja-Caldera

Askja Caldera

Askja Caldera is een explosieve caldera in de centrale hooglanden van IJsland. Hoewel het maar een van enkele tientallen caldera’s is, is het een van de meest unieke natuurwonderen van heel IJsland. Askja’s caldera is bovendien een van de gemakkelijkste om te bezoeken, want hij is open voor het publiek. Kom je naar IJsland, en wil je wandelen? Het meest bijzondere landschap van het land in je opnemen, en meer leren over de verrassende geologie van IJsland, dan is Askja de perfecte bestemming voor jou.

De Askja Caldera is een caldera van 8 bij 11 kilometer, ontstaan door een enorme vulkaanuitbarsting zo’n 7,5 duizend jaar geleden. De caldera ligt onder de Vatnajökull gletsjer, de grootste van IJsland. De krater maakt overigens deel uit van het Vatnajökull Nationaal Park, waardoor je een bezoek aan beiden goed kunt combineren.

Kriskras door Europa dagen bij Pharos Reizen!

Beste tijd in het jaar voor een bezoek aan IJsland

IJsland heeft zoveel te zien en te doen dat het, begrijpelijk, een van de populairste bestemmingen ter wereld is. Met zoveel aandacht rond het eiland kan het moeilijk zijn om uit te zoeken wanneer de beste tijd is om het te bezoeken. IJsland is zo uniek dat geen twee reizen ooit hetzelfde zijn. Mensen reizen om verschillende redenen naar deze eilandnatie in de Noord-Atlantische Oceaan: sommigen komen om de schitterende watervallen en bergen te zien. Maar anderen voor de lange zomerdagen of de middernachtzon, of misschien willen ze een glimp opvangen van het noorderlicht.

De beste tijd om IJsland te bezoeken hangt echt af van wat je wilt doen als je er bent. Als je het noorderlicht hoopt te bezoeken, kun je je reis het beste in januari of februari plannen. Dan is de kans om het te zien het grootst. Verder staat een bezoek aan IJsland eigenlijk het hele jaar door garant voor een onvergetelijke ervaring!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ontdek meer reisblogs!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven