Autovakantie Italië; Met de auto op vakantie!

Italië is zonder enige twijfel één van de mooiste landen van Europa. En het land leent zich ook nog eens voor verschillende soorten vakanties. Zo kun je lekker relaxen op één van de stranden, maar ook een prachtige rondreis maken. Voor een rondreis is een autovakantie in Italië een prima optie.

Sowieso is het aan te raden om op autovakantie naar Italië te gaan. De redenen hiervoor bespreken we in dit artikel, evenals de vele mogelijkheden die je hebt.

Inhoudsopgave:

Autovakantie-Noord-Italië

Autovakantie door Noord Italië

Het Noorden van Italië is onder vakantiegangers een geliefde regio. In deze regio vind je onder meer het Gardameer; hier trekken jaarlijks tienduizenden toeristen naar toe.

Vanuit Nederland is een autovakantie naar Noord Italië ideaal. Dit komt onder meer door de afstand. Vanaf Utrecht is het nog geen 1200 kilometer rijden. Je kunt dit prima in één dag rijden, maar je kunt uiteraard ook voor een comfortabele overnachting kiezen.

Hoe je je autovakantie in Noord Italië invult, is aan jou. Je kunt op één vaste plek gebruiken, maar je kunt ook door deze regio heen reizen. De regio biedt in ieder geval veel, ook op het gebied van lekker weer, eten en drinken!

Last minute autovakantie Italië

Last minute autovakantie naar Italië

Heb je last minute de wens om naar Italië op vakantie te gaan? Dan hoef je slechts drie stappen te doorlopen:

  • Stap 1: ga direct op zoek naar de gewenste autovakantie in Italië en boek deze vakantie.
  • Stap 2: kijk direct je auto even na. Check of de banden op spanning staan en of alle vloeistoffen nog voldoende aanwezig zijn.
  • Stap 3: laad alle bagage in en start de reis naar Italië. Met deze handige paklijst voor autovakantie vergeet je niks! Een goede reis gewenst én veel plezier op je autovakantie in Italië.

Weet je waarom het zo interessant is om voor een last minute autovakantie in Italië te kiezen? Omdat je met zo’n vakantie van een nóg betere prijs verzekerd bent. Door voor een last minute autovakantie te kiezen, bespaar je het nodige geld.

Autovakantie-Italië-met-hond

Autovakantie Italië met hond

Zou je graag samen met je hond naar Italië op vakantie willen gaan? Bereid je dan goed voor op deze vakantie en volg deze tips op:

  • Zorg in de auto altijd voor een aangename temperatuur. Met name als je midden in de zomer naar Italië met je hond op vakantie gaat, kan het behoorlijk warm worden in de auto. Een hond is hier vrij gevoelig voor, dus hou de temperatuur zo laag mogelijk.
  • Kies voor een geschikte accommodatie. Uiteraard moet je ook voor een geschikte accommodatie kiezen. Dit is een accommodatie waarin honden toegestaan zijn én die hondvriendelijk is.
  • Zorg ervoor dat je altijd water bij je hebt. Ongeacht waar je met je hond in Italië naar toe gaat, moet je altijd water bij je hebben. En het is ook belangrijk om rekening te houden met de hoge temperaturen. Zo kan het voor je hond erg pijnlijk zijn om op warm asfalt te moeten lopen.

Goedkope autovakantie naar Italië

Wil je zo goedkoop mogelijk van een autovakantie in Italië genieten? Dat is mogelijk met deze tips:

  • Wacht tot een interessante aanbieding. Dit kan een ‘normale’ aanbieding zijn, maar je kunt ook voor een last minute aanbieding kiezen. Daarmee bespaar je veel geld en kun je alvast wachten met het inpakken van je koffers.
  • Kijk kritisch naar de accommodatie. Is het wel noodzakelijk om in een luxe hotel te verblijven? Of kun je wellicht beter in een goedkopere stacaravan overnachten?
  • Tank nooit langs de snelweg. Het is verstandig om je auto nooit langs de snelweg vol te tanken. Ga altijd even van de snelweg af, rijd een klein plaatsje in en gooi daar de tank van je auto vol. Met name als je tijdens je autovakantie veel kilometers maakt, is dit een flinke besparing.

Luxe autovakantie naar Italië

Een autovakantie in Italië kun je op veel manieren invullen. Je kunt een mooie rondreis maken, je kunt in een stacaravan verblijven of je kunt bewust voor een luxe autovakantie in Italië kiezen.

Een luxe autovakantie in Italië is een garantie op een onvergetelijke vakantie. Je komt heerlijk tot rust, je komt op de mooiste plekjes uit en je vult je dagen op een fijne manier in. Bovendien heb je in Italië de keuze uit heel veel luxe accommodaties.

Zo kun je kiezen voor een overnachting in een luxe hotel. Ook kun je ervoor kiezen om een vakantievilla in Italië te huren. Je parkeert je auto bij deze villa en je geniet van al het moois. Als je het helemaal goed wilt doen, kies je voor een villa met zwembad!

Autovakantie-Italië-stacaravan

Autovakantie Italië in een stacaravan

Wil je in het prachtige Italië van een heerlijke vakantie genieten? Kijk dan eens naar het verblijven in een stacaravan. In een stacaravan kom je lekker tot rust, geniet je van een mooie omgeving en geniet je van veel gezelligheid.

Het mooie is dat je in Italië op veel plekken in een stacaravan kunt verblijven. Dit doe je bijvoorbeeld aan het Gardameer, maar ook in één van de vele kustregio’s.

Autovakantie-Italië-camping

Autovakantie Italië op een camping

Trek je er graag met je caravan op uit? Ook dan zit je in Italië goed. In dit prachtige land zijn namelijk duizenden campings te vinden. Deze campings bevinden zich door het gehele land, waardoor je onwijs veel uit te kiezen hebt.

Het mooie is dat je ook uit veel soorten campings kunt kiezen. Je kunt voor een basic camping kiezen, maar ook voor luxere campings. Verder is het verstandig om even goed naar de ligging van de camping te kijken. Sommige campings liggen in een heel toeristisch gebied, waardoor het hier erg druk is. Bij zo’n camping geniet je echter wel van veel gezelligheid. Het is daarom aan jou om te bepalen waar je voorkeur naar uitgaat!

Autovakantie Italië in hotel

Autovakantie Italië in hotel

Wil je tijdens je autovakantie in Italië nergens omkijken naar hebben? En word je graag in de watten gelegd? Dan is het interessant om voor een hotelovernachting gedurende je autovakantie in Italië te kiezen. Je komt hierbij op de mooiste plekjes uit, je geniet van de gewenste luxe en ne je geniet van de gewenste service.

Het fijne hierbij is dat je uit heel veel soorten hotels kunt kiezen. Ga je bijvoorbeeld voor een basic 3 sterren hotel? Of ga je voor één van de meest luxe 5 sterren hotels in het land? De keuze is aan jou. Elk hotel heeft in ieder geval zijn eigen charme!

Booking.com
Autovakantie Italië in appartement

Autovakantie Italië in appartement

In het vakantieland Italië zijn veel soorten accommodaties te vinden. Je kunt hierbij denken aan een stacaravan, een hotel, en vakantievilla en een appartement. In een appartement geniet je van de gewenste privacy en mogelijk ook van een eigen keukentje. In je eigen keukentje kun je heerlijke maaltijden maken. Geheel in de Italiaanse stijl.

Ook hierbij geldt weer dat je goed over je wensen na moet denken. In wat voor appartement zou je graag willen verblijven? En waar zou je precies in Italië willen verblijven? Let bovendien goed op of er bij het appartement een parkeergelegenheid aanwezig is. Dat is wel zo wenselijk, aangezien je je auto wel veilig wilt kunnen parkeren.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ontdek meer reisblogs!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven