Athens Tourist Card – Gratis transfers, kortingen en meer!

De Athens Tourist Card is de perfecte oplossing voor toeristen in de Griekse hoofdstad. Je kan op een betaalbare en relaxte manier de stad verkennen. Je krijgt toegang tot het zeer populaire Akropolis Museum en andere bekende bezienswaardigheden. Ook mag je één volle dag reizen met de Hop On Hop Off bussen. Hoewel de stadspas niet voor alle hotspots beschikbaar is, kan je wel nog mooie kortingen krijgen op attracties en musea. Er zit ook geen tijdslimiet op de Tourist Card, waardoor je in alle rust en kalmte de stad kan gaan verkennen.

Een van de fijnste voordelen van de Athens Tourist Card is dat je gebruik mag maken van de skip-the-line ingang. Je hoeft bijvoorbeeld bij het Akropolis Museum niet in de wachtrij te staan, aangezien je direct mag binnenlopen. Dit geldt trouwens voor nog veel meer bezienswaardigheden en musea in Athene.

Hop On Hop Off bussen

Gratis transfer en de Hop On Hop Off bussen

In Athene rijden er de hele dag door Hop On Hop Off bussen. De bussen zijn speciaal voor de toeristen in de stad en zijn uitermate handig. De Hop On Hop Off bussen stoppen namelijk bij alle bekende plekken in de stad, bijvoorbeeld voor de ingang van een museum en de populaire winkelstraten. Je mag met een Athens Tourist Card voor 24 uur gratis gebruikmaken van de toeristenbus. Daarnaast krijg je ook nog een gratis transfer van het vliegveld naar het stadscentrum van Athene in Griekenland.

Het openbaar vervoer is helaas niet inbegrepen bij deze Atheense toeristische card. Je zal voor de metro’s, trams en de bussen dus wel nog een apart vervoerskaartje moeten kopen. Geen zorgen, er zijn ook dagkaarten en zelfs weekkaarten voor het openbaar vervoer verkrijgbaar.

Athens-Tourist-Card-2

Ontvang kortingen met de Athens Tourist Card

Je kan een groot aantal bezienswaardigheden en musea met korting bezoeken als je in het bezit bent van een Athens Tourist Card. Je krijgt ook korting bij restaurants en winkels. Als je graag een tour wilt boeken dan is dat ook mogelijk tegen een gereduceerde prijs. Er worden in Athene ook leuke fietstours georganiseerd met een Nederlandstalige gids, dat is echt een aanrader.

Athens-Tourist-Card-3

Hoe koop ik een Athens Tourist Card?

Je kan een Athens Tourist Card heel simpel online kopen. De toeristenkaart reken je af met de bekende betaalsystemen en je krijgt direct de gekozen tickets in de mail. Vul ook even jouw aankomstdatum en tijd in, zodat je transfer alvast klaarstaat op het vliegveld van Athene. Je ontvangt ook een speciale code waarmee je korting kan krijgen op andere toegangskaartjes. Een Tourist Card kost 55 euro per persoon. Kinderen tussen de 6 en de 11 jaar betalen slechts 44,50 euro. Echter is de toeristenkaart gratis voor kinderen tussen de 0 en de 5 jaar.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ontdek meer reisblogs!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven