5x Redenen waarom je op motorvakantie moet gaan

Zit je nu al te bedenken waar je heen wil gaan op vakantie en hoe? Met de auto, vliegtuig, trein of…. de motor! Een vakantie met de motor is gewoon super gaaf! Op je ijzeren ros verken je nieuwe landen en onbekende plekjes. Van een roadtrip door Scandinavië, tot een uitdagende rijtoer door de bergen, of van een prachtige kustroute tot een heerlijke stedentrip: alles is mogelijk! Twijfel je nog? Wij geven je 5 redenen waarom je snel op motorvakantie moet gaan.

Inhoudsopgave:

1. Ultieme vrijheid

Met de motor op reis gaan, staat voor de ultieme vrijheid. Je kunt altijd en overal zelf bepalen waar je heen wil gaan. Natuurlijk kan dat met de auto ook wel, maar met een motor ben je toch veel flexibeler. Kleine achteraf weggetjes zijn voor jou geen probleem. Het is een mogelijkheid om de hele reis van te voren uit te stippelen, maar je kan ook bijvoorbeeld voor de eerste één of twee nachten een locatie en hotel/accommodatie prikken en dan van daaruit bedenken waar je graag heen wil. Of je gaat compleet op de bonnefooi je neus achterna. De wereld ligt aan je voeten!

2. Avontuur

Met die vrijheid komt ook het avontuur; het is een soort ontdekkingsreis. Laat je verrassen door nieuwe steden en dorpen, schitterende landschappen, heerlijke kronkelwegen, imposante bergen of prachtige kusten. Wel even een tip: bedenk van te voren door welk(e) land(en) je gaat reizen. Soms zijn er namelijk beperkingen en regels zoals het milieuvignet in Frankrijk.

3. Flexibel

Die vrijheid en het avontuur heeft alles te maken met het feit dat je op je motor ontzettend flexibel bent. Als je dat wil kun je grote afstanden afleggen op één dag en als je op een plaats bent waar je het mooi vindt, kun je er ook een tijdje blijven. Je kan bijvoorbeeld in twee dagen tijd naar Zuid Spanje rijden en daar een overtocht maken naar Marokko, of van badplaats naar badplaats langs de Belgische en Nederlands kust toeren. Of rijd naar een accommodatie naar keuze en laat je ter plekke inspireren voor de volgende bestemming!

4. Voordelig

Een vakantie op de motor is voordelig. Je verbruikt minder brandstof dan met een auto en alles is gewoon net wat goedkoper. Zeker wanneer je accommodaties kiest waar je niet de hoofdprijs voor hoeft te betalen, kun je met de motor heel goedkoop vakantie vieren.

5. Je maakt snel contact

Omdat reizen met de motor flexibel is en je gemakkelijker op plekken zoals smalle stegen en straatjes kunt komen, maak je ook sneller contact. Zet je helm af en praat met de locals. Zij kunnen je vaak goede tips geven waar je lekker kunt eten of wat je beslist moet zien. Over de helm gesproken. Bij Helmonline kun je een comfortabele, goed passende helm vinden voor je reis. Daarmee zorg je dat je goed beveiligd bent en voorkom je hoofdpijn of ander ongemak door een te strakke helm. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ontdek meer reisblogs!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven