Vancouver Island – 9 bezienswaardigheden die je gezien moet hebben!

Vancouver Island is een provincie die barst van de natuurlijke landschappen en wilde dieren. Het biedt wandelpaden, stranden, provinciale parken, en buitenactiviteiten zoals surfen of kamperen. Oude stadjes in de omgeving zijn rustig en eigenaardig – geweldige plaatsen om heen te gaan voor een langzaam levenstempo, weg van de grote steden. Vancouver Island staat bij velen dan ook bekend als een van de beste vakantieplekken in Canada.

Omarm de natuurlijke schoonheid die dit verborgen juweel te bieden heeft. Vancouver Island biedt een weelderige achtergrond voor wie op zoek is naar een avontuur met elke soort buitenactiviteit. Geniet van de rust in de vele afgelegen lodges diep verscholen in het regenwoud van Brits Columbia, of verken oerbossen en ruige kustlijnen terwijl je wandelt, kampeert, surft, of je hand probeert te leggen op walvisspotten. 

Ervaar de gewoonten en cultuur van Victoria als je de charme van de kust en de rijke geschiedenis komt bezoeken – van heerlijke eetervaringen en vriendelijke locals tot een bruisend nachtleven. In het onderstaande artikel ontdek je een aantal van de hoogtepunten die je absoluut niet mag missen tijdens je bezoek aan Vancouver Island!

Inhoudsopgave:

British Columbia Parliament

British Columbia Parliament

Met vriendelijke, gastvrije mensen en een prachtige selectie koloniale gebouwen op het terrein van het British Columbia Parliament is Victoria een prima start voor je verkenningstocht naar Vancouver Island. Het BC Parlementsgebouw biedt gratis rondleidingen en publieke toegang om de historische bezienswaardigheid te verkennen.

Ervaar de schoonheid en fascinatie van Victoria British Columbia als je de ongelooflijke Parliament Buildings bezoekt. Dit prachtige gebouw, gelegen in het centrum van Victoria, omvat zowel Victoriaanse als Edwardiaanse architectuur en het is geen wonder dat dit majestueuze ontwerp “the Grand Old Lady” wordt genoemd Als je besluit mee te gaan met een rondleiding, maak je dan op voor spectaculaire uitzichten vanaf enkele van de hoogste punten van Victoria!

Tofino-Vancouver-Island

Tofino

Tofino is een klein stadje in het noordwesten van de Stille Oceaan. Met zijn vele stranden is dit stadje perfect voor dames die graag surfen en op verkenning gaan in een van Canada’s meer afgelegen plaatsen. Tofino heeft geen tekort aan attracties: golven die het hele jaar door aan land rollen, nabijgelegen tochtjes met een zodiac boot, kajakken door het regenwoud of trektochten met grizzlyberen zijn maar enkele van de activiteiten die je op Vancouver Island kunt doen.

Omgeven door natuur en sereniteit is Tofino een populaire bestemming voor iedereen die even weg wil uit de drukte van het dagelijkse leven. Surfen of storm spotten zijn beide leuke activiteiten om te proberen terwijl je ronddwaalt in dit majestueuze stadje!

Rondreis Canada
Butchart-Gardens

Butchart Gardens

De Butchart Gardens is een van de mooiste openbare tuinen op Vancouver Island. Voor tuinliefhebbers bieden ze het hele jaar door de gelegenheid om binnen te stappen in een rustige natuurlijke omgeving, versierd met bloemen, bomen en open plekken om te ontspannen. 

S’ avonds worden de weerspiegelende poelen prachtig verlicht, terwijl je ook kunt profiteren van shows door beroemde doedelzakspelers op woensdagen in juli en augustus of van vuurwerkshows om zaterdagavond van te genieten.

Sooke Potholes Provincial Park

Sooke Potholes Provincial Park

Bezoekers zullen weg zijn van Sooke Potholes Provincial Park om zijn prachtige, natuurlijke landschap, van de zandstenen kliffen tot de majestueuze altijdgroene en loofbomen. Hoewel dit provinciaal park enkele van de mooiste uitzichten op Vancouver Island biedt kun je – als je op zoek bent naar ontspanning – ook een wandeling maken over een van de vele paden in het park.

De gelijknamige potholes zijn ontstaan toen rotsblokken tijdens glaciale tijden door de donderende Fraser River stroomafwaarts werden meegevoerd – en je kunt er vandaag de dag vlak naast lopen! 

Als een van de enige overgebleven oude rivieren in Canada is de Sooke River bovendien een levend geologisch stuk geschiedenis. Maar deze meer dan 35 kilometer lange waterloop is vermenselijkt met zijn aangewezen zwemplaatsen en picknick voorzieningen.

Beacon Hill Park Vancouver Island

Beacon Hill Park

Het Beacon Hill Park ligt in het hart van Victoria en is een schilderachtige groene ruimte met adembenemende uitzichten. Het biedt gratis toegang voor alle bewoners en bezoekers om deze historische bezienswaardigheid te verkennen en te genieten van zijn schatten, zoals de vele wandelpaden, weidse uitzichtpunten op nabijgelegen eilanden, talloze bankjes om neer te strijken voor contemplatie of gewoon te kijken naar een elegante zwerm passerende meeuwen. 

Neem plaats op een van de banken aan de kust van het park en ontspan terwijl je naar de overvliegende adelaars luistert. Hier ontmoeten charme uit de Oude Wereld en modern gemak elkaar: bevredigend dicht bij het centrum maar toch in staat om de natuur in te vluchten voor de afwisseling.

Clayoquot Sound Vancouver Island

Clayoquot Sound

De schoonheid van Clayoquot Sound is ongeëvenaard. Rustig, wild, en ongerept. Deze prachtige streek bij Tofino wordt beschouwd als een van Noord Amerika’s laatste ongerepte wildernissen. De inheemse planten en dieren zijn aangepast aan het kustklimaat, maar met een reikwijdte die reikt van de zuidkust helemaal tot in Siberië! Het bestuur van de Conservancy werkt al sinds 1972 aan de bescherming van dit door de overheid gereguleerde biosfeerreservaat, dat bekend staat om zijn gematigde regenwouden en ongeëvenaarde natuurlijke schoonheid.

Clayoquot Sound beleven betekent de natuur omarmen in een van haar meest pure vormen: je losmaken van Vancouver Island op een tocht langs de oceaan naar adembenemende fjorden, onderbroken door kleine eilandjes.

Walvissen-spotten-Vancouver-Island

Walvissen spotten

Open je ogen voor een opwindende wereld die bewoond wordt door zowel zeezoogdieren als fascinerende individuen. Dit alles vanuit het comfort, de veiligheid en het gemak van onze milieuvriendelijke schepen met ruime beschermende dekken die je een onbelemmerd zicht op de walvissen bieden en tegelijk zorgen voor een low-impact walvisobservatie.

Bekijk deze walvistochten, die bijvoorbeeld in Nanaimo op Vancouver Island, ofwel in Tofino plaatsvinden. Met orka’s en bultrugwalvissen is de Salish Sea een relatief goedkope manier om enkele van de meest iconische wezens van Brits Columbia te zien!

Old-Country-Market

Old Country Market

Een van de oudste en mooiste attracties op Vancouver Island is de Old Country Market, compleet met tevreden geiten die boven op het dak zitten. Al meer dan 30 jaar poseren deze geiten vrolijk voor foto’s. Ze komen alleen in de zomer naar buiten, maar zijn een perfecte bestemming op elk moment.

Het is een van de meest gezochte plaatsen op Vancouver Island met zijn grote verscheidenheid aan voedsel verkopers die zich beroemen op een aantal van de beste internationale gerechten die je in BC kunt vinden. 

Al meer dan 30 jaar fungeert deze populaire bestemming als een iconisch avontuur voor plaatselijke bewoners en toeristen. Uitdagingen in overvloed in dit spannende park, dat ook verschillende restaurants omvat die traditionele gerechten serveren uit de regio.

Port-Renfrew

Port Renfrew

Een van de meest afgelegen gemeenschappen in Canada, Port Renfrew is een stille oase van het dagelijkse leven. Met Mount Humpback die boven je opdoemt en de bergen ten noorden ervan heeft dit stadje zoveel te bieden. Hoewel je er met de auto maar ongeveer 2 uur over doet vanaf Victoria, is dit toch vaak een drempel voor veel reizigers. 

Maar als je eenmaal aankomt, met motels naast elkaar en een schilderachtige haven die zich voor je uitstrekt; omgeven door torenhoge kust bergen aan alle kanten, is het gemakkelijk te zien waarom bezoekers deze reis maar al te graag afleggen!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ontdek meer reisblogs!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven