Stedentrip New York; Bezienswaardigheden, hotels & tips!

New York is één van de invloedrijkste steden in heel de wereld. Amerika zelf is uiteraard al invloedrijk, maar binnen dat land speelt New York een cruciale rol. Alleen al om deze reden is het indrukwekkend om deze stad eens met je eigen ogen te aanschouwen tijdens een stedentrip in New York. Je vergaapt je ongetwijfeld aan de opbouw van de stad, aan de vele wolkenkrabbers en aan het verhaal achter de stad.

Tijdens een stedentrip in New York ontdek je deze stad op een leuke en indrukwekkende manier. Hoe je de stad precies gaat ontdekken, is uiteraard aan jezelf. Wij laten je in dit artikel in ieder geval kennismaken met de 8 leukste bezienswaardigheden. Ook vertellen we je meer over de 5 beste hotels, hoe je van het openbaar vervoer gebruik kunt maken en welke Broadway musicals ware aanraders zijn.

Inhoudsopgave:

De 8 leukste bezienswaardigheden van New York

Ben je van plan om binnenkort op stedentrip naar New York te gaan? Dan kun je niet om de volgende bezienswaardigheden heen. Dit zijn volgens ons, en volgens vele andere, de 8 leukste bezienswaardigheden van New York.

Times-Square

Times Square

Times Square is met afstand het meest indrukwekkende plein ter wereld. Dit plein vormt het hart van de stad New York en is altijd onwijs druk. Dit komt door de mensenmassa die zich op straat begeeft, door de uitbundige reclames op de gebouwen rondom dit plein en door de vele festiviteiten. Op dit plein is er eigenlijk altijd wel wat te beleven en te zien.

Daarbij is ons advies om vooral ’s avonds naar Times Square toe te gaan. Overdag is dit een fraai plein, maar ’s avonds is het nog vele malen indrukwekkender. Dit heeft vooral te maken met de neonreclames aan de gebouwen. Met name in het donker, of ’s avonds bij zonsondergang, komen deze reclames perfect tot uiting.

Vrijheidsbeeld

Vrijheidsbeeld

Uiteraard mag ook het Vrijheidsbeeld in deze top 8 niet ontbreken. Dit beeld is in 1886 als cadeautje door Frankrijk aan New York gegeven; met dit standbeeld werd een teken van vriendschap uitgesproken. Niemand had op dat moment kunnen denken dat dít één van de belangrijkste en populairste standbeelden ter wereld zou worden.

Om dit standbeeld te bekijken, heb je meerdere mogelijkheden. Je kunt onder meer een veerboot naar het eiland van dit beeld toe, waarna je het beeld eventueel ook nog kunt beklimmen. Na ruim 350 treden geniet je van een fraai uitzicht. Je kunt echter ook de veerboot van Manhattan naar Staten Island nemen; vanaf deze veerboot heb je perfect en fraai uitzicht op het Vrijheidsbeeld.

Central Park stedentrip New York

Central Park

Weinig andere steden zijn zó druk en zó groot als New York. Het feit dat New York de grootste stad van Amerika is, is wat dat betreft veelzeggend. Toch vind je in deze onwijs drukke één rustige plek: Central Park. Dit is een gigantisch park in het centrum van New York. Als je door dit park heenloopt, vergeet je even dat je in zo’n grote miljoenenstad loopt.

Het leuke hierbij is dat dit park het nodige te bieden heeft. Je loopt door het groen heen, je ziet de wolkenkrabbers boven het bladendek uitkomen en je kunt op aangelegen rotsen liggen. Mocht je met je kinderen naar New York toe gaan, is een bezoekje aan Central Park Zoo eveneens aan te raden. 

Al met al is Central Park één van de rustigste plekken van heel New York. En daarmee is het één van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden. De sfeer, vibe en rust in dit park moet je echt eens zelf ervaren hebben.

Wall Street New York

Wall Street

Heb je wel eens de film Wolf of Wall Street gekeken? Deze film speelt zich af op Wall Street; het financiële hart van New York, van Amerika en zelfs een klein beetje van de wereld.

Als je voor een stedentrip in New York bent, is het erg leuk om een bezoekje aan Wall Street te brengen. Je vergaapt je hierbij aan de fraaie gebouwen en aan de gehele sfeer. Mogelijk herken je ook nog gebouwen of plekken uit Wolf of Wall Street of één van de vele andere films die hier opgenomen zijn.

Fifth-Avenue-Stedentrip-New-York

Fifth Avenue

Ben je een liefhebber van shoppen? Ga dan zeker eens naar Fifth Avenue. Dit is min of meer de Champs-Élysées van de stad New York. Dit is namelijk de grootste en duurste winkelstraat. Vele bekende merken hebben hier de deuren van hun winkels geopend, waarvoor ze een onwaarschijnlijk vermogen moeten betalen.

Leuk detail: aan Fifth Avenue vind je niet alleen winkels, maar ook indrukwekkende gebouwen. Het meest typerende voorbeeld hiervan is toch wel het Empire State Building. Dit gigantische gebouw is 381 meter hoog en is het bezoeken meer dan waard. Vanaf dit gebouw geniet je namelijk van een indrukwekkend uitzicht over de stad New York.

Broadway-Musicals

Broadway

Voor liefhebbers van musicals is Broadway dé plek tijdens een stedentrip in New York. Je kunt Broadway zien als een plek waarin veel musicals gegeven worden en waarin een unieke sfeer hangt. 

Om één van de Broadway musicals te kunnen bezoeken, moet je wel tijdig kaartjes kopen. Hoe je dit het beste kunt doen, vertellen we je verderop in dit artikel.

Broadway Musicals

Voor musical liefhebbers is Broadway dé plek op deze aardbol. De Broadway musicals zijn uitgegroeid tot de beste en populairste musicals, waarbij ook de theaters indrukwekkend zijn. Het bezoeken van een Broadway Musical is dan ook een ware aanrader.

Als je een specifieke musical wilt bezoeken, moet je vooraf kaarten via het internet bestellen. Doe dit altijd via de officiële website van Broadway én doe dit ver van tevoren. Mocht je last minute besluiten om een Broadway Musical te willen bezoeken, kun je mogelijk ter plekken nog een kaartje kopen. Houd er wel rekening mee dat de beste/populairste musicals vaak al uitverkocht zijn.

9/11 Memorial New York

9/11 Memorial

De datum 11 september 2001 is voor altijd in het geheugen van Amerikanen gegrift. De stad New York, en het gehele land, werd toen opgeschrikt door een terroristische aanslag. Een terroristische aanslag die nog steeds zijn weerga niet kent.

Op de plek waar ooit het World Trade Center stond, bleef een kale plek achter. Deze plek kreeg de naam Ground Zero en werd van een indrukwekkend herdenkingsmonument voorzien. Dít monument heeft de naam 9/11 Memorial gekregen en moet je eens met eigen ogen bekeken hebben. Overigens is naast dit herdenkingsmonument een nieuwe wolkenkrabber gebouwd; One World Trade Center.

Rockefeller-Center

Rockefeller Center

Tot slot raden wij je ook nog aan om een bezoek aan Rockefeller Center te brengen. Wat dit precies is? Dit is een verzamelcomplex van negentien gebouwen. In deze gebouwen bevinden zich onder meer kantoren, restaurants en winkels. Vanuit sommige gebouwen geniet je van een fraai uitzicht, diner je met een fraai uitzicht of leer je meer over de historie van dit gebouwencomplex en de stad New York.

Het leuke aan Rockefeller Center is dat het hier altijd druk is. Ongeacht of je ’s avonds laat of ’s ochtends vroeg naar dit gebouwencomplex gaat, geniet je van een gezellige drukte. Hierbij is het ook aan te raden om door de tuinen rondom dit gebouwencomplex te lopen. Dit is namelijk eveneens één van de rustigere plekken in de stad.

De 5 beste hotels in New York

Wil je op stedentrip naar New York? Boek dan ver van tevoren al het hotel. Deze stad is onwijs toeristisch, onwijs druk en onwijs populair. Dit zorgt ervoor dat de meeste hotels al ver van tevoren geboekt zijn. Wij kunnen je in ieder geval raden om vroegtijdig één van onderstaande hotels te boeken:

Pod-51-hotel

Pod 51

De meeste hotels in Manhattan zijn schreeuwend duur, maar dit geldt niet voor Pod 51. Het klopt dat je voor dit hotel alsnog relatief diep in de buidel moet tasten, maar ten opzichte van andere hotels is dit hotel voordelig. Het hotel bevindt zich bovendien op slechts 800 meter van Rockefeller Center.

Skyline Hotel

Wil je tijdens je verblijf in New York een verfrissende duik kunnen nemen? Kies dan voor het Skyline hotel in de wijk Clinton. In deze wijk vind je tal van bekende restaurants en dus dit hotel met binnenzwembad. Dit hotel bevindt zich op zo’n 15 minuten lopen van Times Square.

The Roosevelt New York

The Roosevelt

The Roosevelt is zonder twijfel één van de mooiste hotels van de stad. Dit is te danken aan het gebouw zelf, maar ook aan de ligging. Het hotel ligt op een hoek van Madison Avenue en is al vaak het decor voor films geweest.

Excelsior Hotel

Wil je niet al te veel geld aan je hotel uitgeven, maar wil je wel van een A-locatie verzekerd zijn? Kies dan voor het Excelsior Hotel. Dit hotel ligt op nog geen 200 meter van Central Park en is niet overdreven duur.

Refinery-Hotel

Refinery Hotel

Vind je het niet erg om relatief veel geld uit te geven? Kies dan voor een verblijf in het Refinery Hotel. Dit hotel biedt uitzicht op het Empire State Building, beschikt over prachtige kamers en is behoorlijk luxe te noemen.

openbaar-vervoer-in-New-York

Tips voor het openbaar vervoer in New York

Om de bezienswaardigheden in New York te ontdekken, moet je wel gebruik maken van het openbaar vervoer. De stad is gewoonweg té groot om alles lopend te doen.

Voor het openbaar vervoer hebben wij drie handige tips voor je verzameld:

  • Maak zoveel mogelijk gebruik van de metro. De metro is met afstand het beste vervoermiddel in New York. De metro loopt namelijk door de gehele stad heen, je hebt in de metro geen last van files en je betaalt voor elke rit hetzelfde bedrag. Ongeacht door hoeveel zones de metrorit gaat. Tip: op elk metrostation kun je een metrocard kopen. Met deze metrocard check je als het ware in, net zoals je in eigen land doet.
  • Neem altijd een gele taxi. In de stad New York vind je onwijs veel taxi’s, waarbij je bij voorkeur voor de gele auto’s moet kiezen. Deze auto’s zijn aangesloten bij de beste taxicentrales en zijn daardoor te vertrouwen. Een andere optie is om gebruik van Uber te maken.
  • Huur een fiets in New York. Het is bijvoorbeeld super om met je fiets door Central Park heen te fietsen. Mocht je een fiets huren, moet je uiteraard wel rekening houden met de drukte in de stad. Neem daarom nooit onnodige risico’s op de fiets in New York.
Facebook
Twitter
LinkedIn

Ontdek meer reisblogs!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven