Quebec City: Wat te doen & de leukste bezienswaardigheden!

Quebec City is de prachtige hoofdstad van de gelijknamige provincie Quebec. Je wordt betoverd door de oude wereld charme en architectuur, en door het uitzicht op prachtige landschappen vanaf de uitkijkpunten van Castle Hill die uitkijken over de St. Lawrence rivier met Mount Royal en de Laurentiaanse bergen op de achtergrond. 

De stad is rijk aan geschiedenis en cultuur, gecombineerd met spectaculaire evenementen zoals Festival d’été (Zomerfestival) dat elk jaar miljoenen bezoekers trekt! Maak een gratis wandeling of fietstocht om echt te ontdekken wat deze bestemming voor alle soorten reizigers te bieden heeft.

Quebec City is een prachtige bestemming die een oude stad met Parijse charme heeft. Mede hierdoor is het een van Canada’s top toeristische bestemmingen is voor bezoekers uit de hele wereld. Een aantal van de niet te missen hoogtepunten hebben wij voor je op een rij gezet!

Inhoudsopgave:

Old-Quebec

Old Quebec

Met zijn historische architectuur, geplaveide straten, en historische bezienswaardigheden zoals het werelderfgoed La Citadelle en het Château Frontenac, is “Old Quebec” een wijk als geen ander. Deze bestemming biedt zowel aan bezienswaardigheden als aan culturele geschiedenis genoeg te zien voor liefhebbers van allerlei pluimage. Of je nu met kinderen of als stel op stap bent, je zult een verblijf hier echt onvergetelijk vinden.

Quebec is een buitenwijk van Canada die vol cultuur en geschiedenis zit. De UNESCO heeft het zelfs tot Werelderfgoed verklaard vanwege de prachtige stadsmuren, oude militaire gebouwen zoals La Citadelle, en wereldberoemde toeristische attracties zoals Château Frontenac. Je kunt de geschiedenis in je opnemen door Upper Town te bezoeken, met als populaire attractie onder meer de Beau Séminaire de Québec en l’ Ursuline Convente. Voor wie graag winkelt zijn er bovendien in de buurt een paar leuke boetiekjes te vinden aan de Rue St-Jean in Lower Town.

Place Royale Quebec

Place Royale

Het in 1608 gebouwde Place Royale wordt beschouwd als een nationale schat die van grote betekenis is voor eeuwen Frans-Canadese geschiedenis. Terwijl de 17de- en 18de-eeuwse gebouwen historisch gezien voor belangrijke doeleinden werden gebruikt, herbergt deze historische plaats vandaag het grootste bewaard gebleven collectie van Quebec en biedt het bezoekers onvergetelijke ervaringen die rijk zijn aan cultuur. 

Tot de voorzieningen behoren de Notre Dame des Victoires kerk met zijn schitterende gebrandschilderde ramen, en het Maison Chevalier gebouw dat een venster biedt op het vroegere leven in Quebec door middel van tentoonstellingen van kleding, huishoudelijke voorwerpen, prenten van Jean François de Troyes et Louis Léopold Boilly en meer! Werp vandaag je eerste blik op dit ware stukje geschiedenis.

Battlefields-Park-Quebec

Battlefields Park

Als je deel wilt uitmaken van de geschiedenis, is Battlefields Park de plaats waar het allemaal gebeurt. Alle herkenningspunten en musea die de oude stad zo geweldig maken vind je hier. Deze vier torens zijn er maar een voorbeeld van. Je leert hoe ze een belangrijke rol speelden in de Britse verdediging tijdens deze noodlottige slag. Tegenwoordig doen deze Martello torens dienst als mooie parkelementen met ruimte voor evenementen als kermissen en openluchtconcerten.

Parlementsgebouw

Parlementsgebouw

Kom naar het Parlementsgebouw en verken de geschiedenis van Quebec van dichtbij. Je kunt ronddwalen door de prachtige tuinen die samen dit indrukwekkende gebouw van 8 verdiepingen vormen, of gaan zitten voor een rondleiding. Geïnteresseerd in de cultuur van Québec? Er zijn elke dag van de week gratis rondleidingen die je helpen betrokken te raken bij de geschiedenis van onze provincie.

Het Parlementsgebouw is een prachtige historische plek in het hart van Québec City. Rondleidingen met gids geven je een mooie gelegenheid om de geschiedenis van dit belangrijke gebouw te leren kennen, en ook enkele historische figuren uit Québec. Maak een wandeling door de prachtige tuinen, en doe inspiratie op voor je dag door stil te staan bij het verhaal van elk beeldhouwwerk.

Oad - Wintersport Canada

Musée de la civilisation

Het Musée de la civilisation in Quebec City is een driedelig instituut dat zich verdiept in de vele facetten van de menselijke geschiedenis en de bewoning van Frans Amerika, met het hoofdmuseum in Basse-Ville bij de Oude Haven. Het centrale museum werd gebouwd naar ontwerpen van de bekende architect Moshe Safdie en is van groot architectonisch belang. De permanente collectie put uit beschavingen uit de hele wereld, maar ook uit de ervaring van Quebec.

De opvallende visuele kwaliteit van het gebouw staat in schril contrast met het rustgevende interieur, wat een interessante combinatie oplevert bij het bekijken van voorwerpen als verontrustende voorstellingen van martelingen in de oude Carthaagse tijd of grappige Acadische meubelstukken gemaakt van visgraten die om stokken gewikkeld zijn.

Laat je onderdompelen in onze interactieve tentoonstellingen die het fascinerende verhaal van de menselijke geschiedenis verkennen. Plus met drie gebouwen om uit te kiezen, vind je de perfecte plek om in je eigen tempo alle aspecten van de wereld te verkennen.

Montmorency-Falls

Montmorency Falls

De Montmorency watervallen zijn een van de populairste attracties van Quebec City. De waterval ligt 12 kilometer buiten de stad en heeft met zijn 84 meter de titel de hoogste van heel Quebec te zijn, en stort zich over een klif in de Saint Lawrence rivier, en vormt zo een ongelooflijk schouwspel dat je niet mag missen als je deze mooie stad bezoekt. 

Montmorency Fall biedt bezoekers tal van fotomogelijkheden met trappen die er omheen leiden waar je de schoonheid van dichtbij kunt zien, samen met vuurwerkshows in de zomer. De watervallen geven ook een speciale gloed af door hun hoge ijzergehalte, wat ze in de warme maanden nog adembenemender maakt.

Château-Frontenac-Quebec

Château Frontenac

Als Montréal’s meest prestigieuze hotel biedt Château Frontenac spectaculaire uitzichten en een elegante accommodatie. Gelegen in de verheven heuvels van Quebec City blijft dit historische bezit nog steeds een prominent herkenningspunt dat bezoekers bewonderen als ze langs de neogotische voorgevel rijden. 

Als je over de Promenade des Gouverneurs wandelt om dichter bij de Citadel en de Vlaktes van Abraham te komen, krijg je het gevoel dat je terug in de tijd reist terwijl je enkele van Canada’s meest historische monumenten bewondert. Het Terrasse Dufferin is ideaal voor wie graag winkelt met de tenen in het gras terwijl hij bij het vallen van de avond met vrienden van een cocktail of twee geniet.

Vieux Port

De Vieux Port is een marktplaats waar je plaatselijke levensmiddelen en producten kunt kopen. Ga het water op, verken elk van de historische plekken van de haven, of maak een rondvaart met een gids vanaf de openbare steiger van het centrum terwijl je nipt van koele limonade.

In de bloeiende late jaren 1800 was Vieux Port een bloeiend handelscentrum. Vandaag is het heerlijk om de oude gebouwen te bezoeken en meer over dit fascinerende tijdperk te leren in het Interpretive Center of een kopje koffie te drinken in een nabijgelegen straat. Maar bezoekers kunnen ook met de fiets of te voet de natuur in om even helemaal te ontsnappen aan de drukte van de stad.

Aquarium du Québec

In Aquarium du Québec is er zoveel te zien en te doen. Met vier aparte binnen verblijven en volledige toegang tot de buitenzone, vind je er een verscheidenheid aan tentoonstellingen die zowel leerzaam als leuk zijn. Misschien wil je beginnen met wat diepzee verkenning in onze watertank van 350.000 liter, of naar buiten gaan voor een tocht door onze kustzone waar je prachtig zeeleven zoals zeepaardjes en roggen tegenkomt. En vergeet ook niet alle verbazingwekkende wezens in het zoet- en zoutwater gedeelte.

Het is bovendien de thuisbasis van een grote verscheidenheid aan zeedieren, van haaien of kwallen tot de altijd schattige zeeotters. De vier zones (binnen en buiten) hebben elk een interessante expositie die je aanzet om meer over de wereldoceanen te leren kennen!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ontdek meer reisblogs!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven