Camper huren in Amerika

Ruim 220 keer zo groot; ons kleine landje past ruim 220 keer in het gigantische Amerika. Dit voorbeeld geeft duidelijk aan hoe immens de Verenigde Staten van Amerika is. Doordat het land zo groot is, gaat het in dit land er compleet anders aan toe dan in ons land. Zo is het bijvoorbeeld heel ‘normaal’ om per camper rond te reizen en dus een camper te huren in Amerika.

Is het ook jouw grote droom om Amerika te ontdekken middels een camperreis? Dan is het interessant om jouw reis zo snel mogelijk uit te gaan stippelen. Als dit jouw droom is, is het de hoogste tijd om deze droom te gaan verwezenlijken. In dit artikel vind je meer informatie over een het huren van een camper in Amerika. Als je een camper gaat huren in Amerika, zijn er namelijk wel enkele aandachtspunten!

Inhoudsopgave:

Reizen Amerika
soorten-campers-huren-Amerika

Wat voor soorten campers kun je huren in Amerika?

Allereerst is het goed om te weten dat je uit veel soorten campers kunt kiezen. Je kunt voor een relatief grote variant kiezen, terwijl je ook voor veel compactere varianten kunt kiezen. Tevens bestaan er grote verschillen op het gebied van luxe, op het gebied van tarieven en op het gebied van de voorwaarden.

Als je een camper in Amerika gaat huren, gaat het om méér dan alleen de camper. Zo moet je goed kijken naar de hoeveelheid kilometers (of mijlen) je met de camper mag rijden. Ook moet je goed kijken naar de prijs per dag, de prijs gereden kilometer/mijl en de eventuele risico’s bij een ongeluk of schadegeval.

Voordat je een camper uit gaat kiezen, is het dan ook zaak om jouw wensen op een rijtje te zetten:

 • Met hoeveel personen wil je graag in de camper rondtrekken?
 • Hoe groot moet de camper bij voorkeur zijn?
 • Hoeveel geld wil je bij voorkeur maximaal uitgeven aan de camper?
 • Over welke eigenschappen moet de camper bij voorkeur beschikken?
 • Welke route wil je graag met de camper af gaan leggen?

Is de laatstgenoemde vraag ook van belang? Ja, absoluut. Als je bijvoorbeeld door bergachtig gebied in Amerika rond gaat trekken, is het wenselijk dat je een krachtige camper hebt. Een camper dus met een motor die voldoende power levert, zodat je elke bergtop kunt bestieren.

Camperreis 728x90
Goedkope-campers-huren-in-Amerika

Goedkope campers huren in Amerika

Lijkt het je geweldig om door Amerika heen te trekken met een camper? Kun of wil je hier niet de hoofdprijs voor betalen? Dan hebben we goed nieuws voor je: je kunt ook meer dan voldoende goedkope campers huren in Amerika. Deze campers zijn van veel gemakken voorzien, maar zijn niet overdreven luxe. Mocht je daar toch waarde aan hechten, maakt dit überhaupt niks voor je uit.

Wat een goedkope camper huren in Amerika ongeveer kost? Nou, dat is enigszins afhankelijk van de plek in Amerika waar je de camper wilt gaan huren. Als je de camper op een hele toeristische plek wilt huren, zie je dit aan het prijskaartje terug. Als je op een vrij ‘rustige’ plek een camper gaat huren, valt het tarief eigenlijk nóg voordeliger uit.

Daarnaast speelt ook de aanbieder van de camper een cruciale rol. Elke aanbieder is immers in staat om zijn eigen tarieven te bepalen; vandaar ook dat er flinke prijsverschillen kunnen bestaan.

Weet je wat je ook nog kunt doen? Je kunt je bij een verhuurbedrijf aanmelden om een gloednieuwe camper naar een verhuurlocatie toe te brengen. Hoe dat precies in zijn werk gaat? Nou, wij hebben een kort stappenplan opgesteld om dit duidelijk uit te kunnen leggen:

 • 1: een verhuurmaatschappij heeft een bepaalde hoeveelheid nieuwe campers besteld.
 • 2: deze campers worden door de leverancier op een bepaalde plek afgeleverd.
 • 3: de campers moeten echter door het gehele land verspreid gaan worden. Bij de juiste verhuurlocaties moeten de juiste campers terechtkomen.
 • 4: jij kunt één van deze campers naar de nieuwe verhuurlocatie toerijden. Dit gaat om een volledig nieuwe camper, waarvoor je niet eens hoeft te betalen. Nee, in veel gevallen krijg je ‘gratis’ de beschikking over de camper. Een verhuurmaatschappij ziet vanuit haar perspectief ook een flinke kostenbesparing, aangezien jij geheel gratis die camper naar de verhuurlocatie toe rijdt.

Wil je een goedkope camper huren in Amerika? Dan is bovengenoemde optie mogelijk de meest interessante optie voor je. Je kunt hiermee in ieder geval op een leuke manier het prachtige land verkennen. Bovendien rijd je rond in een gloednieuwe camper!

Luxe-camper-huren-in-Amerika

Luxe camper huren in Amerika

Ben jij een luxedier? En vind je het daarom ook prettig dat de camper in Amerika van alle gemakken voorzien zijn? Dan heb je meer dan voldoende mogelijkheden. Relatief veel verhuurmaatschappijen richten zich namelijk volledig op het aanbieden van luxe campers in Amerika. Dit betekent dat jij meer dan voldoende mogelijkheden hebt om een luxe camper te huren in Amerika.

In de wereld van luxe bestaan flink wat gradaties. Dat is ook het geval als je op zoek gaat naar een luxe camper. Om de beste luxe camper voor jezelf uit te kunnen kiezen, doe je er daarom verstandig aan om jouw wensen op een rijtje te zetten. Wat versta jij precies onder ‘luxe’? En over welke eigenschappen moet de luxe camper sowieso beschikken? Belangrijke vragen voor je om goed over na te denken!

Is een luxe camper huren in Amerika nou heel prijzig? Dat ligt er maar net aan. Je hebt in ieder geval voldoende mogelijkheden om zo voordelig mogelijk een luxe camper te huren in Amerika:

 • Probeer de camper zo vroeg mogelijk te boeken. Des te vroeger je de camper boekt, des te lager de tarieven uitvallen.
 • Boek de camper last minute. Je kunt er ook voor kiezen om de camper last minute te boeken. Mocht een verhuurmaatschappij nog campers in hun vloot stil hebben staan, willen zij alsnog deze graag verhuren. Je kunt daardoor van een lager tarief genieten, maar je loopt uiteraard wel een risico. De kans bestaat immers ook zomaar dat er helemaal géén luxe camper meer te huren valt.
 • Bekijk verschillende aanbieders. Ook is het verstandig om naar verschillende aanbieders te kijken. Elke aanbieder hanteert haar eigen tarieven, waardoor de tarieven uiteen kunnen lopen. Aan jou de taak om een (hele) goede vergelijking te maken!
 • Kies een slim begin- en eindpunt. Tot slot is het advies om goed na te denken over het begin- en eindpunt. Dit is niet alleen van belang voor de route die je af gaat leggen, maar ook voor de tarieven. Bij sommige beginpunten betaal je nu eenmaal meer/minder dan bij andere beginpunten.
Camper-Amerika-2-personen

Camper in Amerika voor 2 personen

Met wie ga jij naar Amerika toe? Wil jij graag samen met jouw partner dit prachtige land gaan ontdekken? Wil jij graag samen met een vriend of een vriendin Amerika gaan ontdekken? Of wil je mogelijk met één familielid op pad gaan? Mocht je samen met één ander persoon op pad gaan, heb je een camper voor 2 personen nodig.

In het huidige aanbod vind je heel veel van dergelijke campers. Dergelijke campers hoeven immers niet al te groot te zijn en zijn daardoor ook niet al te prijzig. Voor verhuurmaatschappijen is het daardoor mogelijk om veel van deze campers in hun verhuurvloot op te nemen.

Wil jij de beste camper huren in Amerika voor 2 personen? Ook dan is het weer zaak om jouw wensen goed op een rijtje te zetten. Bepaal waar je de camper op gaat halen, waar je de camper in gaat leveren en welke route je af gaat leggen. Moet de camper voor de betreffende route over bepaalde eigenschappen voldoen? Of kun je ook voor een basic camper voor 2 personen kiezen?

Denk tevens goed na over de eigenschappen van de functie. Wil je bijvoorbeeld een hele luxe camper huren in Amerika voor 2 personen? Of heb je meer dan voldoende aan een camper met daarin twee bedden? Of heb je wellicht liever een tweepersoonsbed? Dit zijn stuk voor stuk belangrijke vragen waar je op voorhand over na kunt denken.

Verder is het advies om bij verschillende aanbieders een kijkje te nemen. De ervaring leert namelijk dat de tarieven voor een camper voor 2 personen behoorlijk uiteenlopen. Ben je er behoorlijk vroeg bij het met boeken van de camper voor 2 personen? Dan kun je mogelijk ook nog van een vroegboekkorting genieten!

Al met al heb je voldoende mogelijkheden om de perfecte camper te huren in Amerika voor 2 personen. Houd er wel rekening mee dat je in een dergelijke camper de gehele dag bij elkaar op de lip zit. Ga daarom naar Amerika met iemand met wie je het écht goed kunt vinden!

Welk rijbewijs voor camper huren in Amerika

Heb je voor een camper huren in Amerika nog een speciaal rijbewijs nodig? Nee, dat is niet nodig. Zolang jij één van onderstaande rijbewijzen kunt laten zien, kun je de camper huren in Amerika:

 • Om het normale B-rijbewijs dat in ons land geldig is. In Amerika is dit rijbewijs namelijk ook ‘gewoon’ geldig.
 • Een internationaal rijbewijs. Je kunt er ook voor kiezen om een internationaal rijbewijs aan te vragen. Een internationaal rijbewijs is handig, maar is niet per sé verplicht in Amerika. In andere landen kan die verplichting overigens wel gelden.

Let wel op: met alleen één van bovenstaande rijbewijzen kom je er niet. De meeste verhuurmaatschappijen stellen namelijk ook dat je verplichting dat je minimaal 21 jaar oud moet zijn. Ben je 19 jaar oud en wil je een camper in Amerika huren? Ondanks dat je een geldig rijbewijs hebt, is dit niet bij alle verhuurmaatschappijen mogelijk.

Verhuurmaatschappij-camper-amerika

Veelgestelde vragen over een camper huren in Amerika

Zo, je hebt hierboven al veel informatie kunnen vinden over het huren van een camper in Amerika. Om dit artikel waardig af te sluiten, zetten wij enkele veelgestelde vragen voor je op een rijtje. Door deze vragen + antwoorden goed door te nemen, kun je je goed voorbereiden op jouw reis naar Amerika:

> Wat kost het huren van een camper in Amerika?

De totale kosten voor het huren van een camper in Amerika zijn van veel factoren afhankelijk. Het beginpunt, het eindpunt, het soort camper, de verhuurmaatschappij en jouw wensen zijn stuk voor stuk van invloed op de uiteindelijke prijs.

Wil je een camper voor 2 personen huren in Amerika? Dan is dat in veel gevallen goedkoper dan een camper voor 4 personen. Ook dit is dus één van de vele factoren waar de uiteindelijke huurprijs van afhankelijk is. Verder is ook nog de route van belang; des te meer kilometers (mijlen) je rijdt, des te hoger het totale huurtarief uit gaat vallen.

> Waar moet je op letten bij het huren van een camper in Amerika?

Bij het huren van een camper in Amerika moet je op heel veel factoren letten:

 • De afmetingen van de camper
 • Hoeveelheid personen die in de camper kunnen verblijven
 • De inrichting van de camper / de luxe van de camper
 • Het motorvermogen van de camper
 • De verzekering van de camper
 • Het dagtarief en het tarief per gereden kilometer/mijl
 • Algehele staat van de camper
 • De verhuurmaatschappij (check online de beoordelingen)

Uiteraard is het van belang dat je deze factoren op jouw wensen af gaat stemmen. Bepaal daarom vooraf heel goed waar je precies naar op zoek bent. Dat maakt jouw zoektocht naar de beste camper voor in Amerika alleen maar gemakkelijker.

> Waar kan ik een camper huren in Amerika?

Het huren van een camper in Amerika is op heel veel plekken mogelijk. Eigenlijk in alle grote steden en in de buurt van toeristische plekken zitten wel verhuurbedrijven. Ook bij de luchthavens vind je dikwijls meerdere verhuurmaatschappijen.

Advies is uiteraard om de camper ver van tevoren te huren. Als je eenmaal op de luchthaven in Amerika aangekomen bent, kun je vervolgens direct jouw camper op gaan halen

autohuur USA

> Bij welke verhuurders kan ik een camper huren in Amerika?

Het verhuren van campers in Amerika is een behoorlijk populaire business. Dít zorgt ervoor dat je in Amerika uit heel veel verhuurmaatschappijen kunt kiezen. Enkele van de bekendste/grootste verhuurders zijn Jucy USA, Mighty Campers, Cruise America, Britz USA, Road Bear BV en El Monte RV.

Overigens hoef je niet rechtstreeks bij één van deze verhuurders de camper te huren. Je kunt er ook voor kiezen om dit via een tussenpartij te doen. Onder meer Tioga Tours, Travelhome en Doets Reizen zijn bekende voorbeelden van dergelijke tussenpartijen. Ook via deze tussenpartijen kun je prima een camper huren in Amerika.

> Welk rijbewijs heb je nodig om een camper te huren in Amerika?

Voor een camper huren in Amerika heb je een normaal B-rijbewijs nodig. Je kunt er ook voor kiezen om een internationaal rijbewijs aan te vragen, maar dat is niet verplicht.

Sommige verhuurders kijken wel nog naar de leeftijd; zo zijn er de nodige maatschappijen die een minimumleeftijd van 21 jaar hanteren. Andere verhuurmaatschappijen geven weer aan dat de huurder minimaal een x aantal jaar zijn/haar rijbewijs moet hebben. Ga daarom goed na per verhuurder welke regels exact gelden.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ontdek meer reisblogs!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven