De top 10 bezienswaardigheden in Hawaii

Hawaii is een eilandengroep en één van de staten van de Verenigde staten. De eilanden zijn van vulkanische oorsprong en staan bekend om zijn prachtige natuur en stranden waar je lekker kan ontspannen. Voor surfers is dit ook de perfecte plek. Op Hawaii is veel te zien en te beleven, de top 10 bezienswaardigheden van Hawaii vertellen wij hieronder.

Inhoudsopgave:

Eiland Oahu

1. Eiland Oahu

Als je van veel belevenis houdt, is dit het eiland waar je moet zijn. Op Oahu komen de meeste toeristen om van het prachtige weer te genieten. In Pearl Habor heb je een historisch monument en voor de surfers kan je hier een geweldige tijd hebben. Want dit is de beste bestemming en het staat er om bekend als het echte surfgebied. In de stad zelf kan je veel bezienswaardigheden zien op cultureel gebied. Wat je zeker niet mag over slaan is het Iolani Paleis.

Akaka Falls

2. Akaka Falls

Op Hawaii vind je prachtige stukken natuur. De Akaka Falls zijn één van de mooiste en populairste. Het ligt gelegen in de plaats Hilo in een park. Deze indrukwekkende watervallen zijn 129 meter hoog en zorgt voor een prachtig plaatje. Niet gek dat hij in de top 10 bezienswaardigheden in Hawaii staat. Je kan de Akaka Falls uit verschillende perspectieven bekijken en dat zorgt voor een unieke ervaring.

Eiland Maui

3. Eiland Maui

Onder de toeristen is Maui ook wel bekend als een echt paradijs door al zijn flora en fauna. Veel mensen komen hier dan ook om te trouwen. Je kan hier genieten van de adembenemende natuur zoals in het Haleakala National Park. Begin je dag met een mooie wandeling door de natuur en eindig de dag op het strand voor de ultieme ontspanning. Een perfecte bestemming voor mensen die lekker tot rust willen komen.

Hawaï Volcanoes National Park

4. Hawaï Volcanoes National Park

Op dit 1348 km2 park is van meer dan dertig miljoen jaar aan vulkanische geschiedenis te vinden. De bekendste vulkanen zijn Mauna Loa en Kilaeuna. Je kan met diverse gidsen een rondleiding krijgen en worden er meerdere aspecten behandeld en wordt er meer verteld over de biodiversiteit van dit vulkanische gebied.

Lapakahi State Historical Park

5. Lapakahi State Historical Park

In het noorden van Hawaii ligt een historisch dorp genaamd Lapakahi State historical Park. Je kan hier veel leren over hoe de oorspronkelijke bewoners van Hawaii leefden. Diverse ruïnes van een oude vissersdorp is hier te zien en het park zal je hier genoeg informatie over geven. In dit park is genoeg plek om lekker te ontspannen en om je heen te kijken. Ook is er de mogelijkheid om te barbecueën in een mooie omgeving.

Honolulu

6. Honolulu

De hoofdstad van Hawaii is het bekende Honolulu. Een levendige stad met een erg fijne sfeer. In deze stad heb je twee kunstmuseums voor de kunstliefhebbers. Voor de wat actievere mensen kan je hier ook lekker surfen. De heerlijke temperaturen zijn ideaal om aan het strand te liggen en ontspannen. Voor de kinderen is er ook een dierentuin waar je de mooie dieren kan spotten en een leuk dagje uit van kan maken. Het nachtleven is in Honolulu erg actief en zeker de moeite waard.

Mauna Kea Observatoria

7. Mauna Kea Observatoria

De hoogste berg ter wereld vind je op Hawaii. Om deze bijzondere berg heen vindt je 13 telescopen, deze plek is voor astronomen van grote waarde. Ze zijn er bezig met onderzoeken naar het universum. Je kan er een bezoekje brengen via het bezoekerscentrum. Je kan daar veel informatie krijgen over het observatorium.

Lahaina

8. Lahaina

Voor de dierenliefhebbers heb je hier een grote kans om walvissen tegen te komen. De historische Lahaina staat hier namelijk bekend om. Het is één van de beste plekken op aarde om walvissen te spotten. Er zijn verschillende activiteiten op entertainment gebied die toeristen niet snel vergeten. Kunstliefhebbers kunnen hier ook zeer goed terecht. Je hebt hier interessante kunst galerijen en veel toeristen komen er op af.

Eiland Molokai

9. Eiland Molokai

De echte Hawaïaanse cultuur vind je op het eiland Molokai. De inwoners van dit eiland voeren nog steeds vele traditionele tradities uit. Om te ervaren hoe dat is kan je in het Kalaupapa Nationale Park een ritje maken op een ezel om het park te verkennen. Een unieke ervaring die je niet ergens anders tegen zal komen. De natuur is hier prachtig zoals overal in Hawaii. Om niet te vergeten moet je ook een bezoekje brengen aan de Kapuaiwa Coconut Grove waar ze vele kokosnoten bomen hebben staan.

Captain Cook Monument

10. Captain Cook Monument

De persoon bij wie het allemaal begon heeft een monument gekregen die zeer interessant is om te bekijken. Kapitein James Cook is de ontdekker van Hawaii. Op dezelfde plek waar hij is gedood werd een monument geplaatst in 1878. Daarom heet deze plaats nu ook Captain Cook inplaats van Kealakekua Bay. Het is één van de bekendste bezienswaardigheden op Hawaii.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ontdek meer reisblogs!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven