De populairste bezienswaardigheden op Aruba

Aruba is één van de populairste vakantiebestemmingen onder de Nederlanders en Amerikanen. Het zelfstandige land maakt onderdeel uit van de Nederlandse Antillen en staat bekend om zijn prachtige zandstranden en luxe resorts. Vrijwel iedereen op het eiland spreekt Engels. Vanwege de populariteit onder de Amerikanen kan je overal met dollars betalen, ondanks dat de florin de valuta van Aruba is. Dankzij het fijne klimaat kan je 365 dagen per jaar genieten van een heerlijk zonnetje en een fijne vakantietijd. Er is op Aruba veel te beleven voor de toerist. Wij hebben hieronder de populairste bezienswaardigheden van Aruba genoteerd:

Inhoudsopgave:

Zandstranden op Aruba

De zandstranden zijn het visitekaartje van Aruba. De stranden zijn allemaal weer uniek en anders. De bekendste stranden zijn zonder twijfel Eagle Beach en Palm Beach. Het kan op de stranden erg druk zijn, maar dat is ook wel weer zo gezellig. De rust kan je vinden op de overige stranden, waar ook net wat minder faciliteiten beschikbaar zijn. Naakstranden zal je trouwens niet tegenkomen op Aruba. Het eiland is ook populair onder de fanatieke kitesurfers. De surfers zijn vooral te vinden op Boca Grande. Mocht je in de buurt van Oranjestad zijn, dan raden wij je aan om een bezoekje te brengen aan Druif Beach.

Oranjestad

Oranjestad

Oranjestad is het kloppende hart van Aruba en tevens ook de hoofdstad. Er zijn momenteel zo’n 35.000 mensen woonachtig in de stad. De inwoners noemen Oranjestad overigens ‘Playa’, aangezien de hoofdstad vroeger de naam ‘Playa Caballos’ kende. De sfeervolle stad staat bekend om zijn kleurrijke huizen. Daarnaast kan je geweldig shoppen in de populaire Royal Plaza Mall of het Historisch Museum bezoeken. Vanzelfsprekend zijn er ook veel restaurants en cafés te vinden in het centrum van Oranjestad.

Bubali Vogelreservaat

Een van de mooiste bezienswaardigheden op Aruba is het Bubali Vogelreservaat. Je kan als bezoeker plaatsnemen in de observatietoren en te genieten van een geweldig uitzicht. De zoetwatermeren waar je op uitkijkt zijn de thuishaven van tientallen vogelsoorten. Je kan dan ook veel vogels bewonderen die in Nederland niet voorkomen. Je kan het beste vroeg in de ochtend of laat in de middag een bezoekje brengen aan het Bubali Vogelreservervaat. Let op, in de avonduren is het park ook geopend alleen zal je dan veel last ondervinden van de vele muggen.

Arikok Nationaal Park

Arikok Nationaal Park

Liefhebbers van natuur en dieren raden wij aan om naar het Arikok Nationaal Park te gaan. Het is één van de populairste bezienswaardigheden op Aruba. Het natuurpark is een waar pareltje op het eiland en de inwoners zijn er dan ook trots op. Het Arikok Nationaal Park kan je met de auto bezoeken. Diverse mooie bezienswaardigheden kan je met eigen ogen bewonderen, waaronder de Fontein Grot en één van de vele spuitgaten. Daarnaast kom je lokale dieren tegen, waaronder de bladvindergekko en de ratelslang.

Goudmijnen op Aruba

Goudmijnen op Aruba

In de 19e eeuw werden er diverse goudmijnen ontdekt en binnen no-time ontstond er een heuse goudkoorts op Aruba. Het eiland was in rep en roer. In de beginfase werden er grote hoeveelheden goud gevonden, maar dat werd steeds moeilijker. In de 20e eeuw kwam er een einde aan de goudkoorts, aangezien er vrijwel niets meer werd gevonden. Jij kan als toerist wel nog altijd een paar goudmijnen gaan bezoeken, waaronder de Balashi goudmijnen. Je duikt voor even in de goudhistorie van Aruba, het is een leerzame en leuke ervaring.

Duiken op Aruba

Duiken op Aruba

Bonaire is al tijden het eiland van de duiksport, maar je kan de sport ook geweldig beoefenen op Aruba. Je kan nabij de kust duiken en diverse scheepswrakken gaan bewonderen. Natuurlijk kan je ook genieten van de dieren die leven in de onderwaterwereld. Er zijn op Aruba meerdere duikscholen gevestigd, waar je bijvoorbeeld kan proberen om een duikbrevet te halen. Er worden cursussen aangeboden, waardoor je als nieuwkomer de duikwereld kan leren kennen.

populairste-bezienswaardigheden-op-Aruba-vuurtoren

Panorama uitzicht op de vuurtoren

Een van de iconische gebouwen op Aruba is de California vuurtoren. De toren is vanaf een ruime afstand al te zien en eigenlijk wel een letterlijk hoogtepunt op het eiland. Iedere bezoeker kan de vuurtoren beklimmen en genieten van een wonderbaarlijk mooi panorama uitzicht over het tropische eiland. Je kan een groot deel van het eiland zien vanaf de California vuurtoren. Vergeet dus niet om je fototoestel mee te nemen om deze populairste bezienswaardigheden van Aruba vast te leggen.

Royal Plaza Mall

Royal Plaza Mall in Oranjestad

De hoofdstad Oranjestad is de ultieme plek om leuke cadeautjes te kopen of een nieuwe outfit te kopen. Het winkelcentrum beschikt over veel verschillende winkels. Je kan kleding kopen bij grote merken, waaronder Tommy Hilfiger. Een nieuw horloge of een mooie ketting kan je aanschaffen bij Little Switzerland of de officiële winkel van het wereldberoemde merk Rolex. Vanzelfsprekend kan je ook souvenirs aanschaffen of een hapje gaan eten. De Royal Plaza Mall is van maandag tot en met zaterdag geopend van 09:30 uur tot 18:00 uur. Na sluitingstijd kan je de Salsa Dance Club bezoeken.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ontdek meer reisblogs!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven