De top 10 bezienswaardigheden in Auckland (Nieuw-Zeeland)

Het dichtstbevolkte gebied van Nieuw-Zeeland is Auckland. Je hebt er prachtige havens en 50 eilandjes waar Auckland op is gebouwd. Je kan hier goed terecht voor de mooie natuur en vulkanische resten uit de geschiedenis. Kortom is hier van alles te beleven voor diverse soorten reizigers. Lees alles over de bezienswaardigheden in Auckland die je zeker niet moet missen!

Inhoudsopgave:

Waiheke eiland

1. Waiheke eiland

In de Golf van Hauraki ligt het Waiheke eiland. Het is 35 minuten varen vanaf Auckland en het eiland is 19,3 kilometer lang. De kustlijn bestaat uit 40 kilometer strand en is het dichtstbevolkte eiland in de golf. Het heeft vele heuvels en het klimaat is warmer dan in Auckland zelf waardoor er vele toeristen komen. De stranden zijn schitterend en het water mooi smaragd groen. Maak een mooie wandeling langs de rots kliffen of ga kajakken langs de kustlijn.

Rangitoto

2. Rangitoto

Een beeldbepalend punt in de omgeving van Auckland is de vulkanische eiland Rangitoto. Met een veerboot kan je Rangitoto binnen 25 minuten bereiken en bezoeken. Het eiland bestaat uit lavavelden en grotten wat het bijzonder maakt. In de lava caves kan je de wegen zien die het lava vroeger heeft afgelegd. In de prachtige natuur kan je lekker wandelen of hiken richting de top van de vulkaan.

Sky Tower

3. Sky Tower

Op de hoek van de Victoria Street en Federal street staat de uitkijk en telecommunicatietoren van Auckland. De Sky Tower is gebouwd in 1997 en is 328 meter hoog. Op het zuidelijk halfrond is dit het grootste vrijstaande gebouw. Het is een opvallend gebouw in de skyline van Auckland door zijn vormen. De toren is onderdeel van het SKYCITY casino complex. Je hebt er een prachtig uitzicht en je kan er een bungee jump van maken. Boven in de toren zijn twee restaurants en een café die elk uur 360 graden draait.

Harbour Bridge

4. Harbour Bridge

De sinds 1959 oude brug spant over de Waitermata haven bij Auckland. Het is een autosnelweg van Auckland naar Puhoi en is onderdeel van de SH1. Tijdens het spitsuur heeft het een uniek systeem, de middelste strook kan van richting worden veranderd. Hierdoor kan het verkeerd zich sneller verplaatsen en kan er ingespeeld worden op de drukte.

Auckland War Memorial Museum

5. Auckland War Memorial Museum

Het Auckland War Memorial Museum is een indrukwekkend gebouw met zeven zuilen. In het museum staan interessante voorwerpen zoals een 25 meter lange kano, gevechtsvliegtuigen, kunst en verschillende Maori voorwerpen. Er staan niet alleen voorwerpen uit de geschiedenis maar ook een simulatie van een vulkanische uitbarsting.

Rondreizen door Nieuw Zeeland | FOX.nl
Piha

6. Piha

Een populaire kustplaats in het noorden is Piha. Het wordt in de zomer druk bezocht door de inwoners. Het gebied bestaat uit een ruige kust en bossen. In de bossen kan je trektochten maken in verschillende niveaus. Bij het strand vind je ook een grote rots die de Lion Rock wordt genoemd. Mensen vinden het namelijk op een jonge leeuw lijken. Deze rots staat op een mooie plek 6 in de top 10 bezienswaardigheden van Auckland.

Whatipu

7. Whatipu

Dit ruige maar mooiste gedeelte van de kust ligt bij de Manukau Harbour. Het is een prachtig strand waar diverse schepen zijn gestrand. In het water ligt een rots met een vuurtoren bovenop. Erg bijzonder om te zien. Er zijn vele tragedies gebeurd met schepen maar het is de moeite waard om even een kijkje te nemen. Het wordt nu beheerd door de Regionale raad van Auckland als wetenschappelijk reservaat.

Kitekite Falls

8. Kitekite Falls

Deze 40 meter hoge waterval bestaat uit 3 etappes. Het ziet eruit als 3 trap tredes waar het water overheen gaat. Bovenop de waterval is een meer waar je lekker in kan zwemmen en onderaan kan je picknicken met het mooie uitzicht. Er is ook een pad aangelegd waar je overheen kan wandelen om de rest van de natuur te beschermen. Je mag dus niet van de paden afwijken. Je ontdekt diverse soorten planten en mooie bloemen. 

Botanic gardens

9. Botanic gardens

Auckland heeft een Botanische tuin van 63 hectare groot. In 1982 werd het geopend voor publiek wat leidde tot bijna een miljoen bezoekers per jaar. Je wandelt langs prachtige planten en het voelt soms aan als een echt bos. Er zijn diverse tuinen zoals de magnolia tuin, een inheems bos, palmbonen en de rozen tuin. Het is een leuk dagje uit voor jong en oud en gratis te bezoeken.

Art Gallery

10. Art Gallery

In een frans renaissance gebouw uit 1887 vind je het eerste en grootste kunstinstituut van Nieuw-Zeeland. De internationale collectie dateert uit 1376 met schilderijen van de Nederlandse emigrant Petrus van der Velden. Het hoogtepunt zijn de Maori portretten van Gottfried Lindauer. Naast gelegen ligt de New Gallery, met een grote hedendaagse kunst en het Albert Park met palmen, tropische struiken, beelden en prachtige fonteinen.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ontdek meer reisblogs!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven