Ontdek de mooiste rivieren van Duitsland

Als je aan Duitsland denkt, denk je waarschijnlijk snel aan de grote steden en bergen. Heel goed, dat doe ik normaal ook, maar wat niet vergeten mag worden, zijn de prachtige rivieren die door dit land heen stromen. Ik hoor je denken, oh die ken ik wel: de Rijn, Donau en Lech. en ook dat klopt, maar vergis je niet: er is nog meer, veel meer.

Bij het ontdekken van de rivieren kijk je natuurlijk niet alleen naar water, de leuke, gezellige en mooie omgeving langs de rivier maakt het plaatje compleet. Jouw beleving van Duitse rivieren zal positief veranderd worden.

Maak een cruise!

Een perfect moment om de rivieren van onze Oosterburen te ontdekken, is toch wel tijdens een vakantie in Duitsland. Met een vakantiehuis in de Eifel, valt er veel te ontdekken. Wie in Duitsland rivieren komt aanschouwen, moet De Rijn natuurlijk wel gezien hebben. De Rijn en De Moezel zijn prachtig gelegen en kunnen goed bezocht worden door bijvoorbeeld fietsers. Wat ook een extra leuke ervaring is, is om een riviercruise te maken.

Met een riviercruise reis je door de rivierlandschappen en kun je ultiem genieten van de rustgevende uitzichten, de wind en het geluid van het stromende water. Maar dit is niet het enige! Wat dacht je van de kastelen, wijnvelden en middeleeuwse dorpjes die zich langs het water vestigen.

Fietsend tijdens je vakantie

Huur je vakantiehuisje bijvoorbeeld op een vakantiepark in Duitsland en plan een tijd vol magische natuur. Waar moet je dan beginnen? Laat me je dat vertellen. Er zijn verschillende fietsroutes te vinden die je rond de rivierdalen leiden. Een hiervan is ‘de vijf-rivieren-fietsroute’. Welke parels kom je dan tegen? Op een rijtje:

1. Donau

2. Altmühl

3. Pegnitz

4. Vils

5. Naab

Hoogstwaarschijnlijk zitten er namen tussen die je niet eerder echt gehoord hebt; alleen maar meer reden om op ontdekking uit te gaan! Tijdens de fietsroute zal je de mooiste aspecten van deze rivieren kunnen bewonderen. Neem een lunchpakketje mee en ga ergens langs de waterkant genieten van je broodje. De rivieren zijn het uitzicht, de route staat vast, de planning bepaal je natuurlijk zelf. Maak er iets gezelligs van waar je optimaal van kan genieten.

Op vakantie in Duitsland? Maak er een riviereditie van dit jaar. Je zal het zeker naar je zin hebben; dat wordt er eentje voor in de boeken!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ontdek meer reisblogs!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven