Bezienswaardigheden in Bangkok; top 10

Bangkok is de grootste stad van Thailand en tevens ook de hoofdstad. In deze grote stad is ongelofelijk veel te beleven. Bezoek prachtige tempels en haal verse groenten van de enorme markt. Bekijk de stad vanuit een andere perspectief vanaf de boot en haal een lekker avondmaal bij de streetfood tenten. Om je goed voor te bereiden op je reis, hebben wij hieronder de top 10 bezienswaardigheden van Bangkok op een rijtje gezet.

Inhoudsopgave:

Boottaxi Chao Phraya Rivier

1. Boottaxi Chao Phraya Rivier

Een leuke manier om Bangkok te verkennen is per boottocht. Er zijn diverse Boottaxi’s die je van A naar B kunnen brengen. Sommige zijn duur maar de boten met oranje vlaggen zijn erg goedkoop. Je hebt verschillende op en afstappunten langs de hele rivier. Je kan het zien als een hopp on en hopp off bus maar dan in de vorm van een boot. De Chao Phraya Rivier is een belangrijke doorgang en één van de grootste rivieren van Thailand.

Tuktuk

2. Tuktuk

Een ritje in de kleurrijke en bekende Tuktuks is een belevenis die je moet meemaken. Je kan ze gebruiken als taxi of als vervoermiddel voor een hele dag. Zo kom je gemakkelijk op je bestemmingen. Het is niet erg comfortabel en gezond omdat je de hele tijd in de uitlaatgassen zit. Ook hebben de Tuk-Tuk chauffeurs een slecht imago en spreken niet goed Engels. Spreek daarom van te voren goed af wat de prijs is zodat daar geen onduidelijkheden door komen.

Streetfood

3. Streetfood

In Bangkok vind je op elke hoek van de straat verschillende tentjes en kraampjes met streetfood. Het eten is ontzettend goed en het is iets typisch van Thailand. Het eten wordt vaak als een hoogtepunt gezien en is overheerlijk. Je hebt ongelofelijk veel keus en het is altijd druk. Kies iets uit waar veel mensen staan en het eten zo van het vuur komt. Dan weet je zeker dat het goed is. Ook is het vaak erg goedkoop, een verse vis hebt je al voor 1 euro!

Erawan Museum

4. Erawan Museum

Het gebouw zelf is al zeer indrukwekkend, want het is niet zomaar een museum. Het heeft het uiterlijk van drie olifantenhoofden die de aandacht trekken. Er loopt een grote tuin omheen die erg mooi is waar je lekker doorheen kan wandelen. In het Erawan Museum zijn prachtige kunstcollecties die je kan bekijken. Er staan prachtige Boeddhabeelden en je ziet een mooie combinatie tussen het boeddhisme, christendom en hindoeïsme. Het plafond is ook zeer mooi dus kijk vooral ook naar boven.  

Boottour door Bangkok

5. Boottour door Bangkok

Op nummer 5 van de top 10 bezienswaardigheden van Bangkok staat een boottour. Om de stad vanuit een ander perspectief te bekijken, kan je een leuke boottour doen. Je ziet onbekende delen van Bangkok waar je schamele hutten ziet waar mensen wonen. De wijk Thonburi wordt vaak het ‘Venetië van het Oosten’ genoemd. Er bevinden zich veel drijvende markten waar je lekker fruit kan inslaan. Om een goede prijs voor de boottocht te betalen moet je eerst goed onderhandelen. Maar daarna zie je alle waterwijken waar je normaal niet kan komen.

FOX rondreizen door Thailand
Wat Arun Tempel

6. Wat Arun Tempel

De Wat Arun tempel is een boeddhistisch tempelcomplex van 82 meter hoog. De Tempel Wat Arun kan je beklimmen waardoor je een prachtig uitzicht krijgt over de rivier. Vaak poseren mensen hier in traditionele Thaise kostuums om een mooie foto te maken. Hij is versierd met stukjes chinese porselein die weggegooid werden door schepen in de haven. Het zorgt voor een indrukwekkend gebouw waar je uren lang naar kan kijken.

China Town

7. China Town

Een groot doolhof vol met kleine winkeltjes en smalle steegjes. Je vind er werkelijk van alles om te kopen. China Town is zelfs nog drukker dan Bangkok zelf… het is een ervaring om door heen te lopen maar niet als je niet tegen drukte kan. Het is een populaire bezienswaardigheid en is één van de grootste en oudste wijken van de wereld. Bezoek ook de staat Sampeng Lane, een smalle lange straat waar je goedkoop goederen kan inkopen. Ook staat hier de grootste Gouden Boeddha ter wereld, omringt door prachtige interieur.

Grand Palace en Wat Phra Kaew

8. Grand Palace en Wat Phra Kaew

Het Koninklijke Paleis is een druk bezochte plek door de toeristen. Een ticket kost 500 baht, daarna kom je de binnentuin binnen met prachtige boeddha beelden en bonsai bomen. Met de feestdagen wordt het paleis nog gebruikt door de koninklijke familie. Je kan het combineren met een bezoek aan de mooie tempel Wat Phra Kaew die op hetzelfde terrein staat. Hij staat bekend om zijn Smaragdgroene Boeddha die bovenop een troon staat. Het gebouw zelf is prachtig versierd met goud en mooie beelden.

Chatuchak Weekend Market

9. Chatuchak Weekend Market

In het weekend kan je naar de Chatuchak Weekend Market gaan. Het is één van de grootste markten ter wereld met maar liefst 15.000 kramen. Je kan er van alles kopen en je souvenirs kan je het beste hier inslaan. Hier kan je locale souvenirs kopen, maar ook keramiek en Chinees porselein. Het is drukbezocht door de plaatselijke mensen en toeristen maar zeker de moeite waard. Je kan er ook heerlijk streetfood eten om weer genoeg energie te hebben voor de rest van de markt.

Siam Paragron

10. Siam Paragron

Last but not least in de top 10 bezienswaardigheden van Bangkok staat de Siam Paragron. Als je van shoppen houd, moet je zeker naar de Siam Paragron. Het is een prachtig winkelcentrum met de bekende merken en couturiers van wereldnamen. De meest exclusieve auto’s rijden hier ronde en de architectuur is erg fraai. Je kan je er de hele dag vermaken en je vind er alle soorten winkels, vaan elektronica tot kleding. Het is een ontzettend grote winkelcentra waar je de hele dag door kan winkelen.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ontdek meer reisblogs!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven